Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE Održana sjednica OV Starigrada – evo zaključaka…

Objavljeno

-

Na 5. sjednici Općinskog vijeća, održanoj 28. veljače 2022. godine, donesene su slijedeće odluke i dane obavijesti, o kojima izvješćujemo javnost:

Načelnik Krste Ramić prije radnog dijela sjednice izvijestio je vijećnike o slijedećim aktivnostima: radovi na groblju u Selinama u završnoj su fazi, u tijeku je analiza ponuda za izgradnju nogostupa na natječaju koji provode Hrvatske ceste, izvode se radovi na sanaciji sekundarne vodovodne mreže u ulici Put Plantaže, Tribljanskoj ulici, ulici Stipana Bušljeta i  u Selinama u ulici Ante Starčevića, izdana je Lokacijska dozvola za podvelebitski vodovodni pravac za očekivati je građevinsku dozvolu do kraja godine, planira se uređenje Društvenog doma, provode se aktivnosti vezane za Luku Starigrad za koje će biti nužno pristupiti izmjenama i dopunama urbanističkog plana, planira se i dalje  asfaltiranje ulica, traži se rješenje za sufinanciranje čuvanja djece jasličkog uzrasta, za novu školu u Starigradu izdana je građevinska dozvola te se čeka objavljivanje natječaja za dobivanje sredstava iz EU fondova za izgradnju škole, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavljen je projekt izrade dokumentacije za izgradnju reciklažnog dvorišta u Selinama, provedene su izmjene i dopune prostornog plana te se provodi katastarska izmjera unutar granica Nacionalnog parka Paklenica.

  1. Odluka o donošenju Procjene rizika od velikih nesreća za Općinu Starigrad

Temeljem članka 17. stavka 3. alineje 7. Zakona o sustavu civilne zaštite („Narodne novine“ broj 82/15, 118/18, 31/20 i 20/21) izvršno tijelo jedinice lokalne samouprave izrađuje i dostavlja predstavničkom tijelu prijedlog procjene rizika od velikih nesreća, te temeljem  članka 17. stavka 1. alineja 2. predstavničko tijelo donosi procjenu rizika od velikih nesreća.

Procjena rizika od velikih nesreća za područje Općine Starigrad izrađena je sukladno Smjernicama za izradu procjene rizika od velikih nesreća za područje Zadarske županije (Klasa: 810-01/16-1-5, Ur. broj 2198/1-01-17-5 od 21.02.2017. godine.)

Za područje Općine Starigrad su definirani sljedeći rizici koji su se obradili u okviru ove Procjene rizika: potres, požar otvorenog tipa, ekstremne temperature, epidemije i pandemije i poplava.             

  • Odluka o imenovanju ulica u Općini Starigrad

Ovom Odlukom imenuju se ulice u Općini Starigrad:

  • Ulica u naselju Starigrad i dio dosadašnje ulice 7. DOMOBRANSKE PUKOVNIJE,  pripaja se ulici PLANINSKE SATNIJE, prema katastarskom presliku u privitku.
  • Dosadašnja ulica DADIĆI u naselju Seline pripaja se ulici PUT DADIĆI ŠKILJIĆI, prema katastarskom presliku u privitku.

       3.  Odluka o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi

Odlukom se utvrđuje da nekretnina označena kao čest. br. 5146 k.o. Seline, put površine 417 m2 ne predstavlja javno dobro u općoj uporabi, te se ukida  status javnog dobra u općoj uporabi čest. br. 5146 k.o. Seline, put površine 417 m2.

  • Odluka o radovima na uređenju Središnjeg obalnog pojasa

Općina Starigrad pristupa radovima na uređenju Središnjeg obalnog pojasa u naselju Starigrad Paklenica – podfaza 1.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 1.300.000,00 kn  (bez PDV-a).

 

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu