Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE Održana sjednica OV Starigrada – evo zaključaka…

Objavljeno

-

Na 5. sjednici Općinskog vijeća, održanoj 28. veljače 2022. godine, donesene su slijedeće odluke i dane obavijesti, o kojima izvješćujemo javnost:

Načelnik Krste Ramić prije radnog dijela sjednice izvijestio je vijećnike o slijedećim aktivnostima: radovi na groblju u Selinama u završnoj su fazi, u tijeku je analiza ponuda za izgradnju nogostupa na natječaju koji provode Hrvatske ceste, izvode se radovi na sanaciji sekundarne vodovodne mreže u ulici Put Plantaže, Tribljanskoj ulici, ulici Stipana Bušljeta i  u Selinama u ulici Ante Starčevića, izdana je Lokacijska dozvola za podvelebitski vodovodni pravac za očekivati je građevinsku dozvolu do kraja godine, planira se uređenje Društvenog doma, provode se aktivnosti vezane za Luku Starigrad za koje će biti nužno pristupiti izmjenama i dopunama urbanističkog plana, planira se i dalje  asfaltiranje ulica, traži se rješenje za sufinanciranje čuvanja djece jasličkog uzrasta, za novu školu u Starigradu izdana je građevinska dozvola te se čeka objavljivanje natječaja za dobivanje sredstava iz EU fondova za izgradnju škole, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavljen je projekt izrade dokumentacije za izgradnju reciklažnog dvorišta u Selinama, provedene su izmjene i dopune prostornog plana te se provodi katastarska izmjera unutar granica Nacionalnog parka Paklenica.

  1. Odluka o donošenju Procjene rizika od velikih nesreća za Općinu Starigrad

Temeljem članka 17. stavka 3. alineje 7. Zakona o sustavu civilne zaštite („Narodne novine“ broj 82/15, 118/18, 31/20 i 20/21) izvršno tijelo jedinice lokalne samouprave izrađuje i dostavlja predstavničkom tijelu prijedlog procjene rizika od velikih nesreća, te temeljem  članka 17. stavka 1. alineja 2. predstavničko tijelo donosi procjenu rizika od velikih nesreća.

Procjena rizika od velikih nesreća za područje Općine Starigrad izrađena je sukladno Smjernicama za izradu procjene rizika od velikih nesreća za područje Zadarske županije (Klasa: 810-01/16-1-5, Ur. broj 2198/1-01-17-5 od 21.02.2017. godine.)

Za područje Općine Starigrad su definirani sljedeći rizici koji su se obradili u okviru ove Procjene rizika: potres, požar otvorenog tipa, ekstremne temperature, epidemije i pandemije i poplava.             

  • Odluka o imenovanju ulica u Općini Starigrad

Ovom Odlukom imenuju se ulice u Općini Starigrad:

  • Ulica u naselju Starigrad i dio dosadašnje ulice 7. DOMOBRANSKE PUKOVNIJE,  pripaja se ulici PLANINSKE SATNIJE, prema katastarskom presliku u privitku.
  • Dosadašnja ulica DADIĆI u naselju Seline pripaja se ulici PUT DADIĆI ŠKILJIĆI, prema katastarskom presliku u privitku.

       3.  Odluka o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi

Odlukom se utvrđuje da nekretnina označena kao čest. br. 5146 k.o. Seline, put površine 417 m2 ne predstavlja javno dobro u općoj uporabi, te se ukida  status javnog dobra u općoj uporabi čest. br. 5146 k.o. Seline, put površine 417 m2.

  • Odluka o radovima na uređenju Središnjeg obalnog pojasa

Općina Starigrad pristupa radovima na uređenju Središnjeg obalnog pojasa u naselju Starigrad Paklenica – podfaza 1.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 1.300.000,00 kn  (bez PDV-a).

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) SV. FILIP I JAKOV: Počeli radovi na izgradnji Zone zanatskih i servisnih djelatnosti

Objavljeno

-

By

Počeli su radovi na izgradnji “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov.

Riječ je o području obuhvata zone površine 20,09 ha sjeveroistočno od naselja Sv. Filip i Jakov.

Poslovna zona omogućiti će racionalizaciju poslovanja obrtnika i poduzetnika te pridonijeti općem gospodarskom razvoju.

Na taj način potaknut će se stimulativni uvjeti za poslovna ulaganja, a karakter zone biti će namijenjen prvenstveno proizvodnim, prerađivačkim, zanatskim i servisnim djelatnostima.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ZIMA PRED VRATIMA Olujna bura, oblaci i kiša, u gorju snijeg, sve do kraja tjedna

Objavljeno

-

By

Danas će prevladavati oblačno, mjestimice s povremenom većinom slabom oborinom, ponajprije u unutrašnjosti, a u višim predjelima padat će i susnježica i snijeg uz stvaranje novog tanjeg snježnog pokrivača. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, uglavnom podno Velebita i olujna. Temperatura zraka između 0 i 5 °C, u višem gorju niža, a na Jadranu od 8 do 14 °C.

U četvrtak većinom oblačno. Povremena uglavnom slaba oborina najizglednija je u unutrašnjosti, osobito na zapadu. U nizinama većinom kiša, u gorju susnježica i snijeg, mjestimice i uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Poneka kap kiše ne može se isključiti niti duž obale. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura u unutrašnjosti većinom od 0 do 5. Na Jadranu jutarnja od 4 do 10, a najviša dnevna između 10 i 15 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Prevladavat će oblačno, na Jadranu mjestimice uz sunčana razdoblja. Povremene kiše bit će ponajprije u unutrašnjosti, a s jačim naoblačenjem potkraj petka i u subotu padat će i na Jadranu. U višim predjelima gorske Hrvatske padat će susnježica i snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima u petak će postupno slabjeti i okretati na jugo. Temperatura zraka bez veće promjene.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VEČERNJA SCENA “Puni pansion” u četvrtak u Kazalištu lutaka Zadar

Objavljeno

-

By

U sklopu programa Večernje scene za odrasle ovog četvrtka, 1.12. u 20 sati, u Kazalištu lutaka Zadar gostovati će predstava “PUNI PANSION”.

Ova komedija plod je dugogodišnje uspješne suradnje B GLAD Produkcije i KD ‘Vatroslav Lisinski’ u kojoj vrckava, energična i urnebesna Katarina Baban uskače u više od 20 uloga!

Prema motivima velikog broadwayskog hita ‘Fully Committed’ donosimo domaću inačicu predstave koja ostaje u dugom pamćenju i u kojoj se svatko od nas može prepoznati. Otkrijte na što su spremni ‘mali’ ljudi koji na današnjem nemilosrdnom tržištu rada svim snagama nastoje očuvati svoje dostojanstvo i snove.

Autor: Igor Weidlich

Redateljica: Tihana Strmečki

Dramaturgija: Igor Weidlich i Tihana Strmečki

Asistentica režije: Marija Pavić

Grafičko oblikovanje: Kristina Gudac

Izrada kostima: Angela Runje

Glumi: Katarina Baban

Produkcija: B GLAD

Ulaznice se kupuju na blagajni prije predstave, a rezervacija je moguća putem maila (klz@klz.hr).

Cijena ulaznice je 50 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike 25 kuna.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu