Connect with us

Sport

SPORT I TURIZAM Neven Čorko i Paula Vrdoljak pobjednici Međunarodne planinske utrke Starigrad – Veliko Rujno

Objavljeno

-

U organizaciji Atletskog kluba Sveti Ante Poličnik te pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića održana je 22. Međunarodna planinska utrka od Starigrada do Velikog Rujna koja se u subotu 12. kolovoza trčala u čast Velike Gospe i hrvatskih branitelja.

Na utrci je sudjelovalo pedesetak atletičara iz Hrvatske, Italije, Francuske, Poljske te Bosne i Hercegovine. U muškoj konkurenciji pobijedio je Neven Čorko član Atletskog kluba Rudolf Perišin iz Gornje Stubice. Drugo mjesto osvojio je Hrvoje Vlašić iz AK Sljeme Zagreb, a treće Jure Jarc iz Slovenije. U ženskoj konkurenciji slavila je Paula Vrdoljak iz Atletskog kluba Sljeme ispred klupske kolegice Irene Smojver i Sandre Đapić Štriga iz Atletskog kluba Fit Zaprešić. Medalje i pehare na starigradskom Trgu Gojka Šuška najboljima su uručili član Organizacijskog odbora Mladen Peša te Višeslav Dokoza, izaslanik Ljube Ćesića Rojsa, direktora utrke i počasnog građanina općine Starigrad.

Prije početka utrke atletičare je blagoslovio svećenik župe Svetog Jure don Tomislav Končurat zaželjevši svima dobro trčanje, razvoj tjelesne snage te osnaživanje duha kroz napore. “Neka vas čuva naša nebeska majka i zaštitnica svih Hrvata”, rekao je don Končurat. 

Po njenom završetku tajnik Organizacijskog odbora utrke i predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović je poručio:

“Jako smo zadovoljni organizacijom utrke. Sljedeće godine nominirat ćemo ju za pojedinačno i ekipno nacionalno prvenstvo u planinskom trčanju. Utrka je dio turističke ponude i kao takva promovira ljepote velebitskog kraja. Hvala Zadarskoj županiji, Turističkoj zajednici općine Starigrad, Nacionalnom parku Paklenica i Parku prirode Velebit koji su potpomogli organizaciju ovog zahtjevnog sportskog događaja kao i volonterima bez kojih bi ovo bila nemoguća misija.”

 

Sport

POLIČNIK / U subotu jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam

Objavljeno

-

By

Jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam ove će se godine održati u Poličniku u subotu 9. prosinca 2023. godine.

Atletski klub Sveti Ante Poličnik je organizator i domaćin 26. Atletske utrke Poličnik te 26. Memorijalne biciklističke utrka Zoran Bilosnić.

Start i cilj obiju utrka je na velikom nogometnom igralištu Grabi Poličnik. Atletska utrka na 10 kilometara ujedno je i Prvenstvo Zadarske županije u cestovnom trčanju podijeljeno u 14 kategorija, po sedam u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Glavnoj utrci prethodit će dječje utrke predškolaca te učenika osnovnih škola koje započinju u 11:30 sati. Za 12:20 sati predviđen je start biciklističke utrke na 10 km, a deset minuta kasnije kreće i glavna atletska utrka.

Organizator se pobrinuo i za nagrade pa će tako svi natjecatelji dobiti medalje za sudjelovanje kao uspomenu na ovaj sportski događaj, dok će troje prvoplasiranih u glavnoj utrci dobiti pehare te po troje najboljih u kategoriji odličja. Pehari su namijenjeni i za troje prvoplasiranih u biciklističkoj utrci.

Prijaviti se možete na miolovic@gmail.com ili 098/133 7036 (Slobodan Miolović).

 
Nastavi čitati

Sport

Nove medalje članova Udruge HVIDR-a Zadar sa državnog prvenstva u Poreču

Objavljeno

-

By

U Poreču su od 1. do 3. prosinca održane Sportsko rekreativne igre državne razine hrvatskog paraolimpijskog odbora i državno natjecanje u šahu.

20 sportaša Udruge HVIDR-a Zadar sudjelovalo je na državnim natjecanjima u četiri discipline: viseća kugla, šah, elektronski pikado i boćanje.

Kao i uvijek, sportaši su Udrugu predstavili u najboljem svjetlu, a medalje su osvojile sljedeće ekipe:

Ekipa pikada ( Berislav Maričić, Saša Grdović, Davor Magaš, Renato Dunat i Miraš Babović ) osvojila je uvjerljivo 1. mjesto u ekipnom poretku sa 5937 bodova ( Drugoplasirana ekipa imala je 328 bodova manje ).

Ekipa boćara osvojila je 1. mjesto u parovima ( Ante Šarić i Joso Šimičević ) i 3. mjesto u trojkama ( Dušan Gavran, Branko Gospić, Nikola Marić i Davor Bevanda ).

 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA: Antonio Dobrić donio broncu sa jednog od najjačih mitinga za mlađe kategorije!

Objavljeno

-

By

02.12.2023. na 25m bazenu u Sisku održan je 18. Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj. Na ovom izuzetno jakom natjecanju za mlađe kategorije u konkurenciji  603 natjecatelja iz 21 kluba pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. i asistentice Natalie Renée Vittori boje PK Jadere branilo je 12 članova.

Najbolje rezutlate je ostvario Antonio Dobrić (2011) koji je u disciplini 50m slobodno s vremenom 30.57 doplivao do brončane medalje. Među 10 najbržih se plasirao u disciplinama 100m mješovito (1:19.94) i 50m prsno (39.96) gdje je s osobnim rekordima doplivao do 8.mjesta.

U ženskoj konkurenciji najbolji plasman je ostvarila Loreta Vuković (2015) koja je u disciplini 50m leptir doplivala do 4.mjesta s vremenom 45.48.

Svim ostalim članovima iz Kluba čestitaju na isplivanim osobnim rekordima.

Ekipa koja je nastupila na natjecanju: Gabriel Bušić, Antonio Dobrić, Karlo Maričić, Klara Maruna, Noa Miočić, Leona Rakvin, Erika Sommer Bem,  Jelena Šimunac, Jakov Vučenović, Vito Vukoša, Lorena Vuković, Loreta Vuković.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu