Connect with us

Sport

Košarkaši Zadra pobijedili Partizan 91 : 88

Objavljeno

-


Iako je bilo najvaljeno da će Tornado biti na teleskopskoj tribini, čini se da Uprava KK Zadar nije popustila pa je Tornado navijao na svom standardnom mjestu na Višnjiku.
Zadar je krenuo petorkom Car, Vladović, Marčinković, Ivanov i Bilan. Partizan ima prvi napad, no Car krade loptu i lagano iz kontre zabija za 2:0. S druge strane Vesely zabija tricu, no Vladović uzvraća polaganjem. Odmah nakon toga Zadar se brani, a Ivanov iznuđuje koš faul. Ne pogađa slobodno i nakon minute i pol Zadar vodi 6:3. Bilan promašuje šut, no skače i zabija zicer. Ivanov ponovno ima lijep prodor te iznuđuje dva bacanja. Zabija samo jedno, no Bilan ponovno upisuje skok u napadu. Iz novog napada Car zabija tricu, a Partizan zove minutu odmora. Nakon tri minute Zadar vodi 12:3. Marčinković inuđuje osobnu grešku Veselya te zabija dva bacanja za 13:3. Gosti uzvraćaju brzim košem, a napad poslije Zadar gubi loptu. Partizan zabija preko Kecmana novu tricu i smanjuje na 13:8. Vladović zabija tricu za 18:18 točno pet minuta prije kraja. Umjesto Bilana koji radi svoju treću osobnu, ulazi Brown. Tri minute prije kraja prve četvrtine Zadar vodi 26:18. U prvoj četvrtini najviše se istaknuo Ivanov koji je dobrim ulazima inuđivao osobne greške te držao zadarsku prednost od 5,6 koševa. Zabio je 11 poena, Car je dodao 9 uz par osvojenih lopti i na kraju prve četvrtina Zadar vodi 34:22.
U drugu četvrtinu Jusup je krenuo s Vladovićem, Carem, Baturom, Brownom i Ivanovom. Batur je povećao zadarsku prednost na 36:22, odmah nakon njega i Ivanov na 38:22. Zadar se ponovno brani, Brown iznuđuje koš faul te zabija slobodno za najveću zadarsku prednost do sada 41:22. Nakon 13 i pol minuta, pri rezultatu 43:27 Jusup zove minutu odmora. Umjesto Cara ušao je Tomas. Nakon što je Partizan napravio seriju 7:2, Bilan zabija za 45:29. No, s druge strane gosti već drugi put zaredom skaču u napadu te atraktivno zakucavaju. Vladović zabija otvoren šut i nakon točno 15 minuta igre Zadar vodi 47:31. Marčinković zabija svoju prvu tricu za 50:31. U obrani igraju zonu, a Partizan nema rješenje za doći do koša. Ipak u slijedećem napadu Zadar ne realizira, a Kecman zabija novu tricu za Partizan. Nakon 18 minuta igre Zadar vodi 50:34, a umjesto Bilan u igru ulazi Ivanov. Na kraju prvog poluvremena Zadar vodi 55:36.
U prvom poluvremenu Car je zabio za 16 minuta igre 16 poena uz odličan šut 4/6 za dva, 2/2 za tri i 6/8 slobodna bacanja uz dvije ukradene lopte i dvije asistencije.  Zadrani nakon 20 minuta igre imaju samo 4 izgubljene lopte, a 7 osvojenih, dok Partizan ima 10 izgubljenih i dvije osvojene lopte. Zadar je šutirao 5 trica, a pogodio 4 dok je Partizan šutirao 3/11 za tri poena.
U drugo poluvrijeme Jusup je krenuo s petorkom Vladović, Car, Marčinković, Bilan i Ivanov. No, Bilan odmah radi četvrti prekršaj i izlazi van, a umjesto njega ulazi Brown. U prve dvije minute drugog poluvremena ni Zadar ni Partizan nisu poentirali. Nakon četiri minute na semaforu svjetli 57:40, a Jusup mora zvati minutu odmora jer Zadar nema dobru realizaciju u napadu. Partizan je bolje otvorio treću četvrtinu i napravio seriju 7:2. Međutim, Car ubacuje svoju treću tricu za 60:43, nakon točno 25 minuta igre. Brown loše reagira u obrani pa Jusup vraća Bilana u igru. Preko Jerrellsa Partizan smanjuje na 62:50, no Bilan odmah uzvraća za 64:50. Zadar se potom brani, ali Bilan radi prekršaj u napadu. To mu je peta osobna pa se u igru vraća Brown. Odmah inuđuje osobnu grešku te dobiva dva bacanja. Zabija jedno za 65:50. U 28. minuti Vladović dobiva četvrtu osobnu. Na kraju treće četvrtine Zadar vodi 69:55.
U poslijednju četvrtinu Zadar je ušao s petorkom Vladović, Car, Batur, Ivanov i Brown. Nakon samo minute igre Zadar je povećao prednost na 74:57. Sedam i pol minuta prije kraja Vladović je dobio petu osobnu. Partizan je smanjio na 76:66 šest minuta prije kraja. Novom tricom Partizan je smanjio na samo 7 razlike, a Zadar ne može naći put do koša. Međutim, Car preko ruke zabija svoju novu tricu. Partizan uzvraća brzim košem, a odmah nakon toga Tomas radi korake. Partizan ne poentira, a Ivanov gubi loptu dok je istrčavao kontru. Nov koš Partizana zabija Katić za 79:73, a Ivanov radi korake, četiri minuta prije kraja. Tomas jako loše reagira na terenu, ali Jusup ga ne vadi iz igre. Tri minute do kraja Zadar vodi 79:74. Batur zabija na lijepu asistenciju Ivanova za 81:74. Partizan uzvraća brzim košem. Car iznuđuje osobnu i dobiva dva bacanja. Ne zabija ni jedno, a Partizan ponovno zabija brzi koš. Minuta i pedeset do kraja Zadar vodi 81:78. Car ponovno ima dva bacanja i ovog puta zabija oba za 83:78. Međutim, Gist atraktivno zakucava iz skoka u napadu za 83:80, a Brown gubi loptu radeći korake. Gist ponovno zakucava i rezultat je 83:82. Na asistenciju Cara Brown zabija zicer. Tomas u obrani radi peti faul, a umjesto njega ulazi Marčinković. Milosavljević zabija jedno bacanje za 85:83. Na asistenciju Cara Ivanov zabija zicer te još ima dodatno bacanje. 25 sekundi prije kraja Zadar vodi 87:83. 17 sekundi do kraja Partizan zove minutu odmora. Gist zabije tricu za 87:86. Batur s druge strane ima dva bacanja. Zabija oba za 89:86. Ipak Partizan opet brzo poentira, 89:88,a odmah nakon rade faul. Brown ima dva bacanja. Zabija oba za 91:88. Zadar je pobijedio ponovno u napetoj završnici iako su imali veliku prednost.
KK Zadar – KK Partizan 91-88 (34-22, 21-14, 14-19, 22-33)
KK Zadar: Car 27 (5/6 trica), Vladović 7, Batur 8, Tomas 2, Ramljak, Dundović, Marčinković 6, Olivari, Ivanov 23 (5 sk), Brown 10, Bilan 8, Pelczmann
KK Partizan:  Jerrells 14, Kecman 11, Klobučar, Jaramaz, Lučić 5, Milosavljević 9, Katić 9, Jawai 12, Božić, Gist 21 (7 sk), Vesely 7 (5 sk), Đekić

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SJAJNA! Klara Bošnjak iz KDP Donat oborila rekord na Državnom prvenstvu u Zagrebu

Objavljeno

-

By

Na jučer održanom Državnom prvenstvu u Zagrebu, na 5 km u bazenu, Klara Bošnjak članica kluba daljinskog plivanja Donat je postala prvakinja Hrvatske i srušila 13 godina star hrvatski rekord koji sada iznosi 58 minuta, 59 sekundi i 58 stotinki. 

Klara je time poboljšala stari rekord čak za 23 sekunde, što je fantastično, a kad je to napravila u odnosu na bivšu vlasnicu Karlu Šitić onda je to još cjenjenije.

Za podsjetnik – Karla Šitić je najbolja hrvatska maratonka koja je osvojila 11. mjesto na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. 

Sa ovim rekordom je Klara pokazala da pred njom stoji lijepa maratonska budućnost.

Dražen Adžić, predsjednik Kluba:

“Znamo da je Klara najbolja Hrvatska plivačica, ali moram priznati da me ugodno iznenadila ovim rušenjem rekorda. Klara je jako mlada plivačica za ovaj sport i izgleda da se sve lagano slaže u njezinoj karijeri. 

Ovo je fantastičan motiv našoj Klari za Europsko prvenstvo koje slijedi početkom lipnja u Beogradu.”

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku košarka, nogomet, odbojka…

Objavljeno

-

By

Petak, 26. travnja 2024.
KOŠARKA – Poluzavršnica PH-e U 13: Cibona – Kastav, ŠK Zadar – Brod, ŠK Zadar – Kastav i Cibona – Brod, pomoćna dvorana 3 u 10, 12, 30, 16 i u 18, 30; Kup regija U 17: Opus Puntamika – Hermes i Diadora – Mladost, pom. dvorana 4 u 15, 30 i u 20. sati.
ODBOJKA – Županijska liga ml. kadetkinja: Zadar – Donat, pom. dvorana 4 u 14, 30 sati.

Subota, 27. travnja 2024.
KOŠARKA – LIKAR: Voštarnica – Vrsi i Veterani Puntamike – Vodovod, pom. dvorana 4 u 10, 30 i u 12; Poluzavršnica PH-e U 13: Brod – Kastav, ŠK Zadar – Cibona, pom. dvorana 3 u 10 i u 12, 30; Prva liga seniorke: Zadar – Podravac, pom. dvorana 3 u 18; FAVBET: Zadar – Bosco, Dvorana Krešimira Ćosića u 20 sati.
ODBOJKA – Međužupanijska liga ml. kadetkinja: Zadar – Vodice u 9, 30, Treća liga: Zadar – Vodice u 11; kadetsko PH-e: Zadar – Marsonija i Rovinj – Sisak u 13, Zadar – Sisak i Rovinj – Marsonija u 14, 30 sati, sve u pom. dvorani 1.
NOGOMET – Ml. pioniri: Zara – Bibinje u 9; papaline: Zadarnova III – Zadarnova IV u 10, 15, Zadarnova II – Polača u 11, 30 sati.

Nedjelja, 28. travnja 2024.
NOGOMET – Pioniri i kadeti: Zadar – Lučko u 14 i u 15, 45; ml. pioniri: Zadarnova – Zara II u 18; tići: Zara – Dalmatinac u 19 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

SVETI JOSIP RADNIK / MNK Plovanija najavljuje turnir “4 strane Plovanije za Jednog Heroja Ulice”

Objavljeno

-

By

MNK Plovanija, povodom Svetog Josipa Radnika, nebeskog zaštitnika Plovanije, ponosno najavljuje povratak svog godišnjeg futsal turnira “4 Strane Plovanije za Jednog Heroja Ulice”, koji će se održati u balonu na Novom Bokanjcu. Ovogodišnji turnir donosi uzbudljivo nadmetanje između sjeverozapada, sjeveroistoka, jugozapada i jugoistoka Plovanije.

Novitet na Turniru: Veterani u Akciji Ove godine, turnir uvodi novi segment – veteranski susret između Plovanija Gornje i Plovanija Donje. Očekuje se da će ovaj susret privući veliku pažnju lokalnih ljubitelja futsala.

Program Turnira Turnir započinje 30.04.2024. u 16:30, a vrhunac dana bit će utakmica veterana zakazana za 19:00. Nakon sportskih uzbuđenja, druženje se nastavlja u prostorijama Mjesnog odbora Plovanija od 22:00, gdje će se igrači i mještani družiti te zajedno dočekati Svetog Josipa Radnika.

Zahvalnost Sponzorima i Organizatorima Ivan Jurić, ispred organizacijskog odbora, izražava zahvalnost Zadarskoj županiji, Bakmaz d.o.o., Ivanu Mataku Gagunu, Hrvoju Grdoviću, Hrvoju Šestanu Ćipi te svim mještanima Plovanije koji su omogućili održavanje ovog turnira.

Branitelji Naslova i Najbolji Strijelac Podsjećamo da naslov brani ekipa Sjeveroistoka, a Ivan Šimičević Čuči prošle je godine osvojio nagradu za najboljeg strijelca. Hoće li Sjeveroistok zadržati svoj naslov ili će neka druga strana Plovanije preuzeti vodstvo, saznat ćemo 30. travnja.

Sastavi Ekipa:

Sjeverozapad: Kristijan Dražević Draško (kapetan), Ante Matak Zozon, Ante Baričević Bara, Josp Matak Pic, Jurica Zubak Žulj, Mate Matek Šprce, Josip Vulić Joco, Mateo Matković, Anđelo Matković, Toni Matković (G), Marin Mikulić, Mate Čulina, Zvone Nekić, Josip Livajić Žućo, Anđelo Čulina, Izbornik Boris Radić Bobo.
Sjeveroistok: Ivan Šimičević Čuči (kapetan), Ivan Glasnović, Luka Matak Gagun, Marijan Kalcina Bači, Darko Modrić, Josip Kamber Buba, Ante Baričević, Igor Matak, Filip Baričević Ćofa, Josip Bucić, Gabrijel Bucić Gaga, Marino Šarić, Ante Čačić Čajo, Marin Zrilić Princ, Marino Mitrović Mitar, Marino Šarić, Ivan Matak, Izbornik: Ivan Matak Gagun.
Jugozapad: Ivan Jurić Kićan (kapetan), Marin Pedić, Danijel Pedić Vrana, Ante Jurić Lav, Mihovil Skukan Miho, Tiho Bačić Baćo (G), Zvonimir Glavan, Luka Šišak, Velibor Vignjević Tegula, Nino Novaković, Paško Pavičić, Krešimir Ščapec Joža, Izbornik: Mirko Kokić Mika.
Jugoistok: Lovre Kresović Krespo (kapetan), Vice Šušić Polančec (G), Nikola Dujić Nixon, Luka Kresović Puh, Ivan Radoš Šerbić, Danijel Toman Garo, Kristijan Kokić Koki, Zvone Bukvić Medar, Josip Cindrić Cibo, Ivica Mikulić Kinez, Lovre Katalinić, Dino Nimac Dimac, Miro Kolanović Privlačanac, Izbornik: Stipica Radoš Šerbo.

Veterani

Plovanija Gornja: Tomislav Bucić Bako (G), Mate Matek Šprce, Joso Vulić, Igor Matak, Mile Bucić Zua, Drago Dražević, Jure Zubak Žulj, Marijan Kalcina Bači, Lovre Matak Loce, Ante Baričević, Marin Zrilić Princ, Darko Modrić, Izbornik: Branko Marušić Malecki.
Plovanija Donja: Tiho Bačić Baćo (G), Ivica Paleka (G), Zvonimir Bukvić Medar, Stipica Radoš Šerbo, Leo Turčinov Zet, Jure Pedić, Nikola Veršić Sike, Ivica Mikulić Kinez, Mladen Rožman Mlaaađo, Velibor Vignjević Tegula, Elvis Bakić, Ivan Marinović, Izbornici: Željko Bandalo i Mirko Kokić Mika.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu