Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar obranila titulu “Najjače Škole u gradu”

Objavljeno

-

Jučer je održano završno natjecanje u izazovu “Najjača škola u gradu” u organizaciji Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, Zadar na vanjskim sportskim terenima Ekonomske škole na Puntamici.

“Ovo je već treći put da se u našoj Školi održao finalni događaj „NAJJAČE ŠKOLE U GRADU“. Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola bila je domaćin i glavni pokrovitelj uz Zadarsku županiju, Decatlon i Imperyum gym.

Snage je odmjerilo 9. srednjih škola, a Ime „NAJJAČE ŠKOLE U GRADU“ s ponosom po treći put  nosi Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Zadar koja je u najkraćem mogućem roku odradila svih 8 izazova. Drugo mjesto osvojila je Gimnazija Jurja Barakovića dok je treće mjesto osvojila Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola.

Timovi škola predstavili su se mješovitom ekipom, tri momka – dvije djevojke koji su pokušali u najkraćem mogućem  roku napraviti  čučnjeve s opterećenjem, marince , swing  s girjom uz opterećenje od 12 i 16 kg, sprint od 200 metara, trbušnjke s opterećenjem od 5 kg, wall ball uz 5, 10 i 20 povlačenja na trx trakama, penjanje i spuštanje te prelazak preko klupice s opterećenjem 5 i 10 kg. Vježbe su bile raspoređene u dva izazova po četiri vježbe. Vrijeme oba izazova se zbrajalo.

Sudjelovale su Pomorska škola Zadar, Prirodoslovno-grafička škola, Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar, Gimnazija Jurja Barakovića, Gimnazija Franje Petrića (MIOC), Strukovana škola Vice Vlatkovića, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola, Poljoprivredno, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića i Ekonomsko -birotehnička i trgovačka škola.

TZK tim Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, Zadar ponosan je na organizaciju i pokretanje projekta cjelogodišnjeg izazova te odaziva u kojem su sudjelovali mnogi učenici srednjih škola. Ovim projektom Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Zadar potiče učenike i profesore na bavljenje sportom, na zdrav život i međuškolske aktivnosti uz zabavu i druženje. Glavni cilj je uključiti što više djece u sport te im pružiti priliku da prihvate nove izazove.

Važan je ovo događaj za našu Školu i imali smo čast kao prošlogodišnji pobjednici ponovno obraniti titulu “ Najjače Škole u gradu. Čestitke svim sudionicima uz posebnu zahvalu „Medicinarima u školskom sportu” iz Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, na podršci!” – stoji u priopćenju koje potpisuje Zdenka Sršen Juričević, ravnateljica.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

EPILOG TRAGEDIJE KOD OBROVCA / Otac u pritvoru. Eksplozivno sredstvo pronašli su u Kninu i ponijeli ga sa sobom!?

Objavljeno

-

By

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su jučer tijekom poslijepodneva, nad 46 – godišnjim državljaninom Češke proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti” iz čl. 222. st. 3. i st. 4. Kaznenog zakona  u svezi kaznenog djela “Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom” iz čl. 215. st.1. u svezi st. 3. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.
 
Sumnjiči ga se da je po prethodnom dogovorenom planu obilaska u srijedu, 19. lipnja 2024. godine u poslijepodnevnim satima u društvu svoje obitelji i prijatelja došao na šire kninsko područje gdje se na ulazu u označeno opasno područje vojnog poligona nije pridržavao vidno istaknutih pisanih upozorenja na hrvatskom i engleskom jeziku te, lakomisleno smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice,  s djetetom ušao u zabranjeni  prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom, a koje je potom osumnjičeni osobno stavio u svoj automobil.
 
Nešto kasnije, zbog kvara na automobilu zaustavili su vozilo uz županijsku cestu da bi dijete iz vozila izvadilo eksplozivno sredstvo koje se u jednom trenutku aktiviralo.
 
Uslijed eksplozije, zbog zadobivenih ozljeda dijete je na mjestu smrtno stradalo dok su dvije ženske osobe zadobile teške tjelesne ozljede te jedan muškarac lake tjelesne ozljede.
 
Policijski službenici su proveli očevid na području Bilišana, na mjestu eksplozije. Drugi dio očevida policijski službenici proveli su i na spomenutom kninskom području.
 
U cilju utvrđivanja vrste eksplozivnog sredstva i načina aktiviranja, svi tragovi pronađeni na mjestu događaja su izuzeti te će biti proslijeđeni na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić” u Zagrebu.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 46-godišnjaka se podnosi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru te će u zakonskom roku biti predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.
 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NEDJELJA: U Ninu mlada misa don Antonija Oltrana

Objavljeno

-

By

Don Antonio Oltran, mladomisnik Zadarske nadbiskupije, slavi mladu misu u nedjelju, 23. lipnja s početkom u 10,30 sati, u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu, odakle je rodom. Na misi propovijeda fra Gabrijel Škibola.

Proslavi mlade mise prethodi todnevna duhovna obnova od četvrtka, 20. lipnja u 18,15 sati do subote, 22. lipnja.  

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SUKOŠAN / Od danas do nedjelje duhovna obnova. Predvodi je vlč. Ivica Tolla

Objavljeno

-

By

Duhovnu obnovu pod geslom ‘Ti si ljubljeno dijete Božje’ kod crkve Gospe od Milosti u Sukošanu od petka, 21. lipnja do nedjelje, 23. lipnja, predvodi vlč. Ivica Tolla. Duhovna obnova u Sukošanu, od petka, 21. do nedjelje, 23. lipnja. Na otvorenom, kod crkve Gospe od Milosti.

Sadržaj obnove čine duhovni nagovor, molitva, ispovijed, misa, bolesničko pomazanje i euharistijsko klanjanje. U Sukošanu djeluje molitvena zajednica ‘Kraljica apostola’ koja ima svoje članove i u Zaprešiću odakle će doći članovi zajednice kao slavljenički tim podržati održavanje ove duhovne obnove.  

Susret u petak počinje u 18 sati, u subotu u 17 sati a u nedjelju u 19 sati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu