Connect with us

magazin

NOVA DOZA ADRENALINA ZA CIJELU OBITELJ / Ne propustite drugi ‘Biograd Family & Friends Festival’

Objavljeno

-

22.-24.6.2024.

I ove godine vam TZ grada Biograda na Moru priprema vam BFF Festival, u trajanju od čak tri dana! Na prekrasnoj lokaciji uz bazen Ilirija u Biogradu na Moru vas očekuju zanimljive natjecateljske discipline: tri traila, natjecanje u kajacima, fitness izazov na otvorenom, aquatlon za djecu i odrasle, natjecanje u plivanju, a ovu godinu imaju i mindfulness dan – za vaš umu i tijelo. Uz to vas očekuju i besplatne radionice za djecu i odrasle, dobra spiza, glazba te nezaboravan provod!

Kao što mu i samo ime govori, BFF Festival je ‘najbolji prijatelj’ svim zaljubljenicima u sportske aktivnosti na otvorenom, a bogati trodnevni program za cijelu vašu obitelj i prijatelje očekuje vas i ovoga ljeta u Biogradu na Moru!

– Nakon prošlogodišnjeg, prvog izdanja, ove godine nastavljamo s još bogatijim programom te u  BFF Festival uključujemo elemente zemlje, vode i zraka, a naši natjecatelji su posljednji, ključni element – vatra! – poručuju organizatori iz TZ grada Biograda na Moru.

To konkretno znači da je prvi dan festivala, subota 22. lipnja predviđena za sportska natjecanja na zemlji, drugi dan, nedjelja 23. lipnja za izazove u vodi, odnosno moru, a treći dan festivala, ujedno i novitet na drugom izdanju BFF-a jest ‘zračni dan’, odnosno dan osmišljen za opuštanje uma i tijela, vježbe meditacije i joge, degustacije zdravih napitaka i sl.

– Možete se tako okušati u različitim sportskim disciplinama poput traila (5, 9 i 14 km – individualno ili u paru), kajakinga, plivanja i fitness izazova. Osim sportskih natjecanja, imat ćete priliku sudjelovati i u raznim besplatnim radionicama, na kojima ćete ovladati nekim novim vještinama te pronaći novu omiljenu aktivnost. Nismo zaboravili ni naše najmlađe, za koje smo pripremili zabavan i uzbudljiv program – dodaju organizatori festivala.

Kupljena kotizacija uključuje startni paket s poklonima sponzora, BFF majicu, festivalsku medalju te obrok nakon natjecanja. Najbrži natjecatelji osvajaju pobjedničke medalje i vrijedne poklone sponzora.

Sva natjecanja i radionice održat će se na plaži pokraj bazena Ilirija u Biogradu na Moru.

PROGRAM

Subota, 22.6.2024.

‘ZEMLJA’

BFF FITNESS IZAZOV 10:00-12:00 sati

TRADICIONALNE DALMATINSKE IGRE za cijelu obitelj 16:30-18:00 sati

BFF TRAIL UTRKE (5km, 9 km, 14 km grupno) 18:30-21:00 sat

Nedjelja, 23.6.2024.

‘VODA’

SUP radionica 10:00-11:00 sati

NATJECANJE U PLIVANJU ODRASLI (1,5 km) 10:00-11:00 sati

NATJECANJE U PLIVANJU ŽENE – WOMEN NO RULES (500 m) 10:00-11:00 sati

AQUATLON VELIKI(1,5 km plivanje + 4 km trčanje) 10:00-11:00 sati

AQUATLON SREDNJI (500 m plivanje + 2 km trčanje) 10:00-11:00 sati

NATJECANJE U PLIVANJU DJECA (300 m) 11:00-11:30 sati

AQUATLON MALI (100 m plivanje + 1 km trčanje) 11:00-12:00 sati

BFF KAJAK UTRKA 17:00-18:00 sati

Ponedjeljak, 24.6.2024.

‘ZRAK’

‘Easy like Sunday morning’ radionica 9:30-10:30 sati

‘Kids joga’ radionica 10:30-11:30 sati

O(t)pusti s(v)e radionica 11:30-12:30 sati

‘It takes 2’ radionica 17:00-18:00 sati

Degustacija zdravih proizvoda 18:00-18:30 sati

‘Barefoot animal moment’ radionica 18:30-19:30 sati

Sve detaljne informacije kao i prijave na pojedine discipline nalaze se na Internet stranici: https://www.discover-biograd.com/hr/manifestacije/2-biograd-family-friends-festival-22-24-6-2024.

Sve novosti i bitne informacije vezane uz održavanje BFF Festivala možete pratiti i na Facebook stranicama https://www.facebook.com/DiscoverBiograd i https://www.facebook.com/profile.php?id=100066570460101 te Instagram profilima https://www.instagram.com/discover_biograd/ i https://www.instagram.com/breakaleg_agency/.

 

magazin

FOTOGALERIJA / Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

magazin

FESTIVAL ZNANOSTI U KINO ZONI: U srijedu hvaljeni dokumentarac “Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta”

Objavljeno

-

By

Pred nama je novo izdanje Festivala znanosti i nadamo se da ste spremni za nove izazove u popularizaciji znanosti. Glavna tema ovogodišnjeg festivala je INTELIGENCIJA. Kino zona se i ove godine priključuje manifestaciji uz projekciju hvaljenog dokumentarnog filma ”Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta” za Oscara nominiranog slavnog njemačkog redatelja Wernera Herzoga koji je na rasporedu u srijedu 24. travnja!

U filmu ”Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta”, redatelj nam prikazuje virtualni svijet od njegovih početaka do krajnjih dosega, a digitalni krajolik istražuje jednako znatiželjno i maštovito kao što je dočarao raznolike zemaljske destinacije.

Od Amazone do Sahare, od Južnog pola do australskih divljina. Herzog gledatelja vodi na putovanje kroz niz provokativnih razgovora koji otkrivaju kako je svijet interneta promijenio doslovno cjelokupno funkcioniranje stvarnog svijeta – od poslovanja do obrazovanja, od putovanja u svemir do zdravstva, kao i samu srž naših privatnih odnosa…  

Werner Herzog širem je dijelu publike prvenstveno poznat po napetim dramama, bizarnim likovima i turbulentnom  odnosu s omiljenim mu glumcem Klausom Kinskim, no Herzog je također i vrstan i nagrađivan dokumentarist, a to još jednom dokazuje i s filmom ”Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta”. U vremenima kad smo svi manje-više ovisni o virtualnom svijetu i internetu, Herzog nas kroz jednu posebnu filmsku vremensku kapsulu vodi iz prošlosti u budućnost i otkriva sve čari i mane ovog fenomena bez kojeg su nam životi postali nezamislivi.

Projekcija filma ”Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta” održava se u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, a film gledamo u srijedu, 24. travnja s početkom od 18h u Koncertnoj dvorani Kneževe palače. ULAZ NA PROJEKCIJU JE SLOBODAN!

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade “Kultura nova”, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar

 
Nastavi čitati

magazin

NP PAKLENICA / U subotu penjački maraton “From dawn to dusk 2024”. Još se stignete prijaviti…

Objavljeno

-

By

foto: NP Paklenica

Iz NP Paklenica podsjećaju da su prijave za penjački maraton otvorene do 25. travnja 2024.

Više informacija potražite na https://shorturl.at/uOQ18

“Radujemo se Vašem sudjelovanju, a nakon maratona i proglašenja pobjednika, jamčimo dobru zabavu na Trgu Marasovića uz svirku Cry Babies”, stoji u objavi iz NP.

UVJETI SUDJELOVANJA NA PENJAČKOM MARATONU „PAKLENICA FROM DAWN TO DUSK 2024“

Natjecati se mogu samo osobe s napunjenih 18 godina

Natjecatelji se prijavljuju u tri kategorije (muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi)

Natjecatelji su dužni poslati (ili donijeti sa sobom) Izjavu da u natjecanju sudjeluju na vlastitu odgovornost

Prijave se primaju do 25. travnja 2024.

Startnina za natjecanje iznosi 20 € po timu i plaća se u gotovini

Uplata startnine može se izvršiti u danima prije natjecanja u Upravi NP Paklenica u Starigrad – Paklenici (od 13:00 do 15:00 sati) ili 27. travnja (subota) od 6:30 do 7:00 sati na info pultu u kanjonu Velike Paklenice. Startnina (kotizacija) uključuje majicu i materijale za natjecanje.

PRAVILA NATJECANJA

Natjecanje će se održati u subotu 27. travnja 2024. od 7:00 do 19:00 sati

Cilj natjecanja je popeti što više smjerova u zadanom vremenskom razdoblju

Natjecanje će se odvijati u tri kategorije (muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi)

Obavezno je korištenje standardne certificirane penjačke opreme, uključujući i kacigu

Prije samog početka natjecanja natjecatelji se trebaju prijaviti u kojoj kategoriji će se natjecati

Parovi (timovi) moraju od početka do kraja natjecanja zajedno penjati (penjač/osiguravatelj)

Prilikom prijave podijelit će se liste u koje će natjecatelji upisivati rezultate

Za svaki smjer, penjač upisuje broj bodova prema bodovnoj tablici

Boduje se samo smjer ispenjan slobodno, u vodstvu (nije dozvoljeno penjanje na top rope)

U dugim smjerovima penjači se mogu izmjenjivati u vodstvu, a upisuju im se bodovi za svaku dužinu koju su ispenjali slobodno

Penjanje je dozvoljeno u svim sektorima

Svaki smjer se može penjati samo jednom (kod parova svaki član tima može ponoviti isti smjer kao i njegov partner, ali mora ga ponoviti slobodno)

Na natjecanju nema sudaca, zasnovano je na fair play-u

Organizatori će na kraju natjecanja prikupiti liste, obraditi podatke i proglasiti pobjednike

Liste parova (timova) koji su ispenjali manje od 10 smjerova/10 dužina u dugim smjerovima /ekvivalent kombinacije kratkih i dugih smjerova, se neće obrađivati.

Organizator zadržava pravo promjene ovih Pravila, a o tome će svi sudionici biti pravodobno obaviješteni objavom izmijenjenih Pravila.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu