Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

JAVNI NATJEČAJ U PU ZADARSKOJ / Poziv osobama s invaliditetom: Prijam u državnu službu bez radnog iskustva

Objavljeno

-

Na dan 08.09.2023. godine objavljeni su javni natječaji za prijam vježbenika u državnu službu na neodređeno vrijeme, što je odlična prilika i za osobe s invaliditetomnije potrebno radno iskustvo što osobama s invaliditetom predstavlja veliku prednost, iza završene srednje škole većina poslodavaca traže radni iskustvo što predstavlja veliku prepreku kod zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Natječaj traje 8 danai slobodno se mogu prijaviti  osobe s invaliditetom bez radnog iskustva.

Radna mjesta traže se u policijskoj upravi Zadarskoj, a više detalja potražite ovdje: https://zadarska-policija.gov.hr/vijesti/javni-natjecaj-za-prijam-vjezbenika-na-neodredjeno-vrijeme-12628/12628

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / Sunčano i vruće do kraja tjedna. Od ponedjeljka računajte s kišom

Objavljeno

-

By

Danas pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti lokalno umjeren razvoj oblaka uz pljuskove uglavnom na zapadu, a u noći su izraženiji pljuskovi uz prolazno pojačan vjetar mogući u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Vjetar većinom slab, na Jadranu od sredine dana i umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 31 °C.

U subotu pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće ali ne posve stabilno. U drugom dijelu dana u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu uz lokalni razvoj oblaka mogući su pljuskovi, osobito prema kraju dana u Podravini i praćeni grmljavinom. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu umjeren vjetar s mora. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17, na obali i otocima od 18 do 21 °C. Najviša dnevna većinom između 26 i 30 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano i često vruće. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu ne posve stabilno, moguć je poneki pljusak, osobito početkom i krajem subote, pa onda češće u ponedjeljak. Vjetar slab, od nedjelje umjeren jugozapadni. Na Jadranu slab do umjeren vjetar s mora pa od nedjelje umjereno jugo.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

GRAD ZADAR: Produljenje roka prijave na Javni poziv u sklopu projekta “POKRET 2+”

Objavljeno

-

By

Grad Zadar produljuje rok objave Javnog poziva u sklopu projekta „POKRET 2+ Prevencija instituciOnalizacije i jačanje socijalne inKluzije kroz unaprjeđenje kvalitete pružanja usluga potpore i podRške u svakodnEvnom životu starijim osobama i osobama s invalidiTetom“ kodni broj: SF.3.4.11.01.0294, objavljenog dana 17.05.2024. godine na internetskim stranicama Grada Zadra radi iskaza interesa pripadnika ciljnih skupina za sudjelovanje na projektu (KLASA: 551-07/24-01/01, URBROJ: 2198/01-2-24-10).

Rok za podnošenje prijava produljen je zaključno do 20.06.2024. godine istekom dana.

Obavijest o produljenju roka objave Javnog poziva za iskaz interesa – POKRET 2+ dostupna je niže te na ovom linku.

Tekst javnog poziva te dokumentacija za prijavu dostupni su na ovom linku.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVI VJETROVI / 23. Festival europske kratke priče ove godine u Zagrebu i Zadru

Objavljeno

-

By

Zadar je, uz Zagreb, i ove godine domaćin najdugovječnijeg književnog festivala posvećenog kratkoj priči. Već dvadeset i tri godine Festival europske kratke priče dovodi najuzbudljivija književna imena iz Hrvatske, Europe, ali i cijeloga svijeta; organizira čitanja, tribine, razgovore i povezuje kratku priču s drugim umjetničkim izražajima, a sve to održava u opuštenoj atmosferi i ponekad u otkačenom ambijentu.

Tema je ovogodišnjeg izdanja Festivala Novi vjetrovi, a kroz tu krovnu temu i u razgovorima s piscima propitivat će se odnos modernosti i tradicije, istražiti odakle dolazi osjećaj da se svijet, unatoč tome što bi trebao napredovati, neprestano vraća u prošlost, na teme i izazove koji su se odavno smatrali zaključenima.

Najznačajniji domaći i europski kratkopričaši u Zadru nam se predstavljaju u petak 7. i subotu 8. lipnja.

💙 U Zadru – za svakog ponešto

Zadarski dio festivala će u petak 7. lipnja u 20 sati u Gradskom kazalištu lutaka otvoriti plesni nastup u izvedbi članica Zadarskog plesnog ansambla Korine Oltran i Mije Šare nadahnut filmom Female Human Animal, za koji je gošća FEKP-a Chloe Aridjis napisala scenarij, ali u njemu i glumila.

Nakon toga će s autoricom Chloe Aridjis, meksičko-američkom spisateljicom koja je u nas najpoznatija po romanu Knjiga oblaka (Profil, prevele Jagoda Splivalo-Rusan i Giga Gračan), razgovarati naša poznata kvizašica (te, ono što je manje poznato, anglistica i kroatistica) Morana Zibar

Večer u žestokom ritmu nastavlja književno čitanja, format po kojem je Festival europske kratke priče najprepoznatljivijii, u kojem nastupaju Hassan Blasim (njegovu knjigu priča Irački Krist objavila je u prijevodu Mihaele Veline nakladnička kuća Fraktura), Aleksandra FilipovićMladen Blažević te, u posebnom glazbeno-književnom nastupu, Želimir Periš i Roberto Vodanović Čopor.

💙 Subota – dan za književnost

Subotnji program počinje u 19 sati kad će pisac i vagabund Sven Popović predstaviti novu knjigu poznatog Senka Karuze Noć na zemlji. Karuza je bodul, stari morski vuk, ali i ono nama najvažnije – fantastičan kratkopričaš i čarobnjak riječi.

Večernje čitanje opet donosi međunarodnu reprezentaciju pisaca u sastavu Lidija DedušNuala O’ConnorSara Kopeczky Bajić i Héctor Abad Faciolince. Večer koju stvarno nije mudro propustiti!

Ono što FEKP izdvaja od mnoštva drugih domaćih i stranih književnih susreta jest neposredni kontakt publike i festivalskih gostiju. Bez obzira na to događao se u službenom dijelu programa ili u opuštenijoj atmosferi nakon što se ugase svjetla pozornice, druženje i razgovor s domaćim i stranim autorima nerijetko se pretvara u feštu koja potraje i do ranih jutarnjih sati.

Želite li uživati u vrhunskoj književnosti ili jednostavno biti dio jedinstvene neformalne priče Festivala europske kratke priče, svakako nam se pridružite na programima u Gradskom kazalištu lutaka u Zadru.

💙 Svi su programi besplatni.

23. FEKP organizira Hrvatsko društvo pisaca, a ostvaren je u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH, Gradom Zagrebom, Gradom Zadrom, Goethe-Institutom, Tradukijem, Veleposlanstvom Španjolske u Zagrebu, Literature Ireland te svim sjajnim prostorima kulture u kojima se FEKP odvija – GDK Gavella, Vintage Industrial Bar, Knjižara Fraktura, Filozofski fakultet u Zagrebu, Sveučilište u Zadru i Kazalište lutaka Zadar.

Više saznajte na stranicama društvenih mreža festivala: na Facebooku i Instagramu te na službenoj web-stranici https://europeanshortstory.org/

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu