Connect with us

magazin

FOTOGALERIJA / Počeo prvi Fish & Jazz Festival u Palači Cedulin

Objavljeno

-


Opuštena atmosfera jazz glazbe, uz obilje ukusnih ribljih zalogaja, obilježila je početak prvog Fish & Jazz Festivala u četvrtak ujutro. Ova nova gastronomsko-zabavna i vinska manifestacija organizirana je od strane Turističke zajednice grada Zadra u suradnji s partnerima – tvrtkom Cromaris i Vinima Fiolić. Festival je smješten u ambijent atrija Palače Cedulin, pa su mnogi gosti Zadra koji su toga jutra krenuli u obilazak starog dijela Zadra, bili ugodno iznenađeni glazbom koja ih je dočekala na samom ulazu na poluotok.

U opuštajućem jazz tonu, prvo festivalsko jutro uveličao je Nick Bresco Quartett, predvođen Nikolom Breškovićem, dubrovačkim glazbenikom koji trenutno djeluje u Parizu.

Dok su Nick i njegovi kolege zagrijavali namjerne i slučajne posjetitelje novog Festivala, na drugom su dijelu atrija mladi chefovi Mladen Križanović i Tihomir Bježančević, uz pomoć mlađahnog učenika zadarske škole kuhanja Luke Ožakovića, pripremali su riblje porcije od Cromarisove ribe. Sad već iskusni chef Mladen, koji se nekoliko godina usavršavao u Japanu, motao je sashimi rolice od podlanice. Iako imaju imaju oblik sushija, Križanovićeve rolice su složene bez riže, tek od fileta ribe, krastavaca i avokada uz dodatak kavijara od pastrve. Tako je na najbolji način istaknut izvorni okus svježe ribe kojeg će obogatiti tek malo soja umaka i ukiseljeni đumbir.

Chef Bježančević je posjetiteljima pripremao obilniji obrok s mediteranskim naglaskom – pozamašni sendvič od pržene kornatske hame uzgojene u kavezima Cromarisa, kojoj je dodao malo svježeg kupusa.

Vinarija Fiolić je na Festivalu prisutna sa svoja tri vina, maraštinom po kojoj je ova zadarska boutique obiteljska vinarija i najpoznatija te crnim cuveeom i roseom. Fiolić Spritz je njihovo originalno piće proizišlo iz pića Aperol Spritz, s tim što Fiolići u svom dugom koktelu koriste sastojke iz vlastite proizvodnje (osim pjenušca) pa je jedan od njih sjajni Fiolić liker od višnje maraške.

Festivalsko jutro imat će svoj logičan nastavak i navečer prvog dana. U četvrtak navečer gastronomska i vinarska postava ostat će ista, ali će goste zabavljati  Elio Coppola Trio. Zadarski ljubitelji jazz glazbe pamte ovaj trio po sjajnom nastupu prošlog ljeta u Muzeju antičkog stakla, kada su nastupali s francuskom pjevačicom Celiom Kameni.

Fish & Jazz Festival traje i u petak kada sviraju i pjevaju Elena Stella & AJ trio, a navečer nastupaju ponajbolji hrvatski jazzeri Black Coffee, uz svojevrsno iznenađenje u ulozi pjevačice – glumicu Uršulu Najev.

Ulaz na sve programe se ne naplaćuje, a cijene hrane i pića su i više nego pristupačne.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

FOTOGALERIJA / Koncert Marka Škugora i sajam otočnih proizvoda u Kukljici  

Objavljeno

-

By

Sinoć, 25.07., trg u Kukljici je bio popunjen do posljednjeg mjesta zahvaljujući koncertu Marka Škugora. Talentirani glazbenik osvojio je srca publike svojim nastupom, a trg je bio ispunjen pjesmom i plesom.

Osim uživanja u glazbi, posjetitelji su imali priliku upoznati autentične otočne proizvode lokalnih OPG-ova, čime je dodatno obogaćena večer u Kukljici.

Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali i uživali s nama! Veselimo se budućim susretima i događanjima kojima ćemo i dalje promicati našu bogatu tradiciju.

 
Nastavi čitati

magazin

Ovo su pića koja konobari nikad ne bi naručili u kafićima

Objavljeno

-

By

pexels

Nemojte tražiti ni piće koje iziskuje kompliciranu pripremu ili koktel s više komponenta ako se nalazite u baru ispunjenom do zadnjeg mjesta.

Postoje pića koja profesionalni konobari nikad ne bi naručili na pojedinim mjestima, piše Punkufer.

Ako se bar nije specijalizirao za pripremu koktela, bolje ih nemojte naručiti.

Nemojte tražiti ni piće koje iziskuje kompliciranu pripremu ili koktel s više komponenta ako se nalazite u baru ispunjenom do zadnjeg mjesta.

“Nikad ne naručujem vino na čašu u kafiću koje služi jeftina pića,” otkrio je Daniel Yeom, glavni konobar u Esters Wine Shop & Baru u Santa Monici, u razgovoru s HuffPostom.

“Nikad ne znaš koliko je dugo vino bilo otvoreno, a i šanse da ću dobiti nešto dobro na takvom mjestu jednake su nuli. Okus vina počne propadati odmah nakon otvaranja boce te se može pokvariti u svega nekoliko dana osim ako kafić nije pedantan po pitanju čuvanja vina.”

Preskočite točeni Guinness

Mnogi vjeruju da je nemoguće pogriješiti s točenim pivom. Jack Tynan koji radi u pivnici Interboro Spirits & Ales u Brooklynu ne slaže se s tim.

Ako se nalazi u kafiću u kojem je gužva, neće naručiti točeni Guinness.

“Točeni Guinness naručit ću samo u lijepom i tihom pubu jer znam da će si konobari tamo uzeti vremena da ga natoče kako treba”, kaže Tynan.

Guinness se tradicionalno toči u dva koraka – s točenjem se staje nakon što ste napunili čašu tri četvrtine kako bi mjehurići stvorili prepoznatljivu baršunastu pjenu. Nakon što pivo odstoji, nastavlja se točiti do vrha čaše.

“Ne naručujte espresso martini u kafiću koji ima lošu kavu,” savjetuje Alejandro Echeverria iz bara njujorškog restorana Sushi by Bou.

Iako je ovaj koktel od kave i votke postao iznimno popularan u posljednjih nekoliko godina, ne radi ga svatko onako kako bi trebalo.

“Većina barova nije opremljena kvalitetnim aparatima za espresso, pa ni krajnji rezultat nije onakav kakav biste željeli,” objašnjava konobar.

 
Nastavi čitati

magazin

(FOTO) MOON FUN PARK / Nova zabava na 3 tisuće metara četvornih u ŠC-u Višnjik

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

U subotu, 27. srpnja, u 16 sati u ŠC-u Višnjik otvara se novi Zabavni centar, MOON FUN PARK. Tim povodom, a uoči otvorenja, organiziran je “PRESS PLAY” event na koji su bili pozvani predstavnici medija te posjetitelji koji su imali priliku među prvima iskusiti sve atrakcije koje centar nudi.

Trampolini, napuhanci, trkaći simulatori i mini golf
MOON FUN PARK, smješten na površini iznad dvorane Krešimir Ćosić i zauzima površinu od 3 tisuće metara četvornih te nudi širok spektar aktivnosti za sve uzraste.
Tijekom eventa, posjetitelji su mogli uživati u raznovrsnim atrakcijama.
Prva stanica mnogih bila je Trampolin park, gdje su, posebno najmlađi, uživali skačući na trampolinima dizajniranim za sve uzraste.


Svijet mašte i adrenalina
Dok su se jedni zabavljali na trampolinima, drugi su se uputili u Bounce Park. Ovdje su pustili mašti na volju, igrajući se i uživajući u svakom trenutku. Zvukovi smijeha i veselja ispunili su prostor dok su posjetitelji otkrivali čarobni svijet ovog parka.
Vožnja izvan granica stvarnosti
Posebnu pozornost privukao je SIM racing. U trkaćim simulatorima, posjetitelji su osjetili uzbuđenje vožnje. Za one željne natjecanja, Mini golf bit će savršeno mjesto da testiraju svoje vještine. Također, u ponudi je i mogućnost proslave rođendana. Prisutni su imali priliku razgovarati s osobljem centra i dobiti sve potrebne informacije o MOON FUN PARK-u te uživati u pripremljenim sadržajima.


Nove zabavne aktivnosti za cijelu obitelj
Športski centar Višnjik nezaobilazno je mjesto i okupljalište brojnih Zadrana svih dobi, bilo da se bave sportom profesionalno ili rekreativno ili su jednostavno došli u šetnju. U ŠC-u Višnjik uvijek se nastoji, u skladu s mogućnostima, na svakoj slobodnoj površini centra osmisliti i ponuditi nove sadržaje za naše sugrađane, a MOON FUN PARK je najnoviji primjer posvećenosti pružanju kvalitetnih i zabavnih aktivnosti za cijelu obitelj. Cilj je stvoriti okruženje gdje djeca mogu uživati u igri i tjelesnoj aktivnosti, a roditelji mogu biti sigurni da su njihova djeca na sigurnom i poticajnom mjestu. MOON FUN PARK na Višnjiku zasigurno će postati još jedno omiljeno mjesto za sve generacije.

Atmosferu s događaja pogledajte u fotogaleriji.

Radno vrijeme MOON FUN PARKA je:
radnim danom od 16 do 23 sata;
vikendom od 16 do 24 sata.

Više informacija za posjetitelje na: info@moon.fun

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu