Connect with us

Sport

ZA IZGRADNJU SPORTSKOG IGRALIŠTA U ZALEĐU ZADRA / Humanitarni teniski turnir Zaklade Marin Čilić uz podršku OTP banke

Objavljeno

-

Zagreb, 23. svibnja 2023. – Danas je u hotelu Esplanade u Zagrebu održana velika konferencija za medije na kojoj je predstavljeno najnovije izdanje događanja Gem Set Hrvatska, humanitarnog teniskog turnira Zaklade Marin Čilić. Ovom prilikom OTP banka d.d. se pridružila kao sponzor Zakladi podržavajući projekt izgradnje multifunkcionalnog sportskog igrališta u zaleđu Zadra.

OTP banka d.d. se, posvećujući veliku pažnju i aktivnosti društveno odgovornom djelovanju, odlučila pridružiti gospodarskim subjektima koji podržavaju rad Zaklade našeg proslavljenog tenisača Marina Čilića koja čvrsto vjeruje da kroz odgovarajuću potporu, predan rad i snažnu vjeru u sebe, svako dijete može ostvariti svoj puni potencijal i ostaviti veliki trag u društvu.

Nakon što je 2020. godine pokrenut veliki donacijski projekt OTP Zaokruži putem kojeg banka zajedno s partnerom Mastercardom i klijentima donira dva dječja odjela u bolnicama širom Hrvatske doprinoseći boljoj zdravstvenoj skrbi naših najmlađih, preko deset godina stipendira studente lošijeg imovinskog stanja te putem natječaja odabire najbolje studente sportaše u Hrvatskoj i dodjeljuje im stipendiju potičući sportsku i akademsku izvrsnost, priključivanje djelovanju ove Zaklade došao je kao najprirodniji mogući sljedeći korak.

Postulati po kojima zaklada djeluje u potpunosti su u skladu s društveno odgovornim djelovanjem OTP banke d.d.: „Kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, Zaklada pruža djeci i mladima potporu i osigurava financijsku podršku kako bi istražili svoj potencijal, otklonili prepreke koje se nalaze na putu do njihovih uspjeha i pretvorili svoje snove u stvarnost.“

Do sada su dodijeljene 102 stipendije, obnovljeno je šest školskih laboratorija, a u sklopu projekta Gem Set Hrvatska sagrađena su i četiri školska multifunkcionalna igrališta.

Najveći projekt zaklade je Gem Set Hrvatska kada 30 najvećih sportaša Hrvatske igra teniski turnir u humanitarne svrhe. Prošli  turnir se događao u razrušenoj Petrinji, a ove godine stiže u Zadar 16. i 17. srpnja sa svrhom izgradnje multifunkcionalno sportskog igrališta u zaleđu Zadra.

Uvijek pokušavamo doprinijeti boljem društvu u svim sredinama gdje poslujemo, a posebno smatramo da je poticajna okolina i uvjeti za razvoj i obrazovanje djece najbitniji zadatak svakog društva. Naravno, uz poboljšanje uvjeta zdravstvene skrbi. Kako je upravo bolnica u Zadru ove godine dio našeg donatorskog programa OTP Zaokruži kojim ćemo doprinijeti boljim uvjetima na dječjem odjelu, posebno me veseli što se i ovaj humanitarni turnir događa upravo ovdje, u mom Zadru gdje živim već preko 17 godina i smatram ga svojim  gradom. OTP banka se od svog dolaska u Hrvatsku rasla i razvijala zajedno sa Zadrom i pokušavamo biti dijelom svih značajnih zbivanja ovoga grada i njegovih stanovnika. Ponosan sam što će i naš doprinos omogućiti uspješno održavanje jednog ovakvog spektakla sporta i humanosti upravo u Zadru!“ istaknuo je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke, prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora sa Zakladom Marin Čilić.

Naš proslavljeni tenisač Marin Čilić, čije ime nosi Zaklada, je tom prigodom izjavio: “U OTP banci smo prepoznali hvalevrijednog partnera na putu Zaklade gdje svi zajedničkim snagama čvrsto vjerujemo da svako dijete posjeduje neograničen potencijal. Vjerujem da će mnogima zahvaljujući ovakvim poticajima biti ostvarena želja da na terenu otkriju svoj punu snagu i na taj način, vjerujem – ostvare svoje snove.”

 

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku košarka, badminton, odbojka…

Objavljeno

-

By

Petak, 8. prosinca 2023.
KOŠARKA – ABA liga: Zadar – Borac, Dvorana Krešimira Ćosića u 20 sati.
SKOKOVI U VODU – Međunarodni miting sv. Krševan od 17 sati.

Subota, 9. prosinca 2023.
NOGOMET – Ml. pioniri: Zara – Croatia (S) II u 9; kadeti i juniori: Zadar – Primorac (S) u 11 i u 13 sati.
ODBOJKA – Superliga seniori: Zadar – Centrometal, pomoćna dvorana 4 u 15 sati.
BADMINTON – Turnir Badminton za sve, pomoćna dvorana 2 od 9 do 18 sati.
SKOKOVI U VODU – Međunarodni miting sv. Krševan, od 9 do 15 sati.
KOŠARKA –Prva liga seniorke: Zadar – Vodice, pomoćna dvorana 3 u 13 sati; A 2 liga: Opus Puntamika – D. Petrović, pomoćna dvorana 3 u 16 sati; Jedinstvena liga kadeta: Diadora – Dubrovnik, pomoćna dvorana 3 u 19 sati

Nedjelja, 10. prosinca 2023.
KOŠARKA – Prva liga seniori: Jazine Arbanasi – Crikvenica, pomoćna dvorana 3 u 12 sati; Međužupanijska liga juniori: Zadar – Dubrovnik, pomoćna dvorana 3 u 14, 30 sati; Međužupanijska liga juniorke: Zadar – Split, pomoćna dvorana 2 u 15 sati; FAVBET liga: Zadar – Cibona, Dvorana Krešimira Ćosića u 17 sati.
NOGOMET – ml. pioniri: Zara – Croatia (S) u 10 i Zara II – Velebit (G) u 11, 15; kadeti: Zara – Sv. Mihovil u 12, 30 sati.
ODBOJKA – Kadetsko prvenstvo: Zadar – Mladost, Rovinj – Croatia pomoćna dvorana 1 u 12, 30 sati, Rovinj – Mladost u 14 sati, Rovinj – Zadar u 15, 30 sati; Prva liga seniorke: Zadar – Sinj, pomoćna dvorana 4 u 16 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

POLIČNIK / U subotu jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam

Objavljeno

-

By

Jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam ove će se godine održati u Poličniku u subotu 9. prosinca 2023. godine.

Atletski klub Sveti Ante Poličnik je organizator i domaćin 26. Atletske utrke Poličnik te 26. Memorijalne biciklističke utrka Zoran Bilosnić.

Start i cilj obiju utrka je na velikom nogometnom igralištu Grabi Poličnik. Atletska utrka na 10 kilometara ujedno je i Prvenstvo Zadarske županije u cestovnom trčanju podijeljeno u 14 kategorija, po sedam u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Glavnoj utrci prethodit će dječje utrke predškolaca te učenika osnovnih škola koje započinju u 11:30 sati. Za 12:20 sati predviđen je start biciklističke utrke na 10 km, a deset minuta kasnije kreće i glavna atletska utrka.

Organizator se pobrinuo i za nagrade pa će tako svi natjecatelji dobiti medalje za sudjelovanje kao uspomenu na ovaj sportski događaj, dok će troje prvoplasiranih u glavnoj utrci dobiti pehare te po troje najboljih u kategoriji odličja. Pehari su namijenjeni i za troje prvoplasiranih u biciklističkoj utrci.

Prijaviti se možete na miolovic@gmail.com ili 098/133 7036 (Slobodan Miolović).

 
Nastavi čitati

Sport

Nove medalje članova Udruge HVIDR-a Zadar sa državnog prvenstva u Poreču

Objavljeno

-

By

U Poreču su od 1. do 3. prosinca održane Sportsko rekreativne igre državne razine hrvatskog paraolimpijskog odbora i državno natjecanje u šahu.

20 sportaša Udruge HVIDR-a Zadar sudjelovalo je na državnim natjecanjima u četiri discipline: viseća kugla, šah, elektronski pikado i boćanje.

Kao i uvijek, sportaši su Udrugu predstavili u najboljem svjetlu, a medalje su osvojile sljedeće ekipe:

Ekipa pikada ( Berislav Maričić, Saša Grdović, Davor Magaš, Renato Dunat i Miraš Babović ) osvojila je uvjerljivo 1. mjesto u ekipnom poretku sa 5937 bodova ( Drugoplasirana ekipa imala je 328 bodova manje ).

Ekipa boćara osvojila je 1. mjesto u parovima ( Ante Šarić i Joso Šimičević ) i 3. mjesto u trojkama ( Dušan Gavran, Branko Gospić, Nikola Marić i Davor Bevanda ).

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu