Connect with us

Sport

PK JADERA: 7. mjesto na C ekipnom Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno

-

20./21.05.2023. muška ekipa PK Jadere je nastupila na C ekipnom prvenstvu Hrvatske koje se održalo na 25m bazenu u Puli.

Pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. nastupili su: Luka Čulina (2006), Mate Molnar  (2008), Vito Petani (2006) i Šimun Zdrilić (2008).

Natjecanje se održalo u tri dijela, a ekipa je zajedničkim snagama skupila 7916 LEN bodova i plasirala se na 7. mjesto.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

OD 27. DO 30. LIPNJA / U Zadru 3. Sportski kamp jednakih prilika za djecu i mlade s oštećenjem sluha

Objavljeno

-

By

U prekrasnom Zadru od 27. do 30. lipnja održat će se treći Sportski kamp jednakih prilika powered by Kraš u organizaciji Hrvatskog sportskog saveza gluhih. Očekuje se sudjelovanje više od stotinu djece i članova njihovih obitelji, koji će se tijekom četiri dana kampa družiti, trenirati i natjecati. Program je potpuno besplatan za sve sudionike, a obuhvaća sportsko-rekreacijske aktivnosti poput dva treninga dnevno, sportskih edukacija i radionica važnih za razvoj djeteta s oštećenjem sluha u sportu i natjecanjima.

Više od 150 sudionika, među kojima su djeca s oštećenjem sluha, njihova braća i sestre, roditelji, treneri, prevoditelji, profesori i studenti Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta te volonteri s osječkog kineziološkog fakulteta, bit će smješteni u HI hostelu Zadar, uz osiguranje besplatnog smještaja i pansiona tijekom 3 noćenja. Osim sportskih aktivnosti, organizirani su i prijevozi do sportskih terena u Sportskom centru Višnjik. Za sudionike koji koriste isključivo hrvatski znakovni jezik, osigurani su komunikacijski posrednici kako bi im se omogućila potpuna participacija u svim sadržajima kampa.

Predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih, Oliver Lušić, istaknuo je važnost ovog programa za integraciju djece s oštećenjem sluha u sport te zahvalio Ministarstvu turizma i sporta na podršci. Također je istaknuo partnerstvo s Krašom, čija podrška omogućuje održavanje ovog hvalevrijednog projekta:

„Sretni smo i ponosni što i ove godine organiziramo kamp za djecu i mlade s oštećenjem sluha, a s obzirom na odaziv, sportski kamp u Zadru postao je jedna lijepa tradicija. Ovom prilikom bih još jednom zahvalio Ministarstvu turizma i sporta uz čiju smo pomoć pokrenuli Program ‘Uključivanja djece i mladih s oštećenim sluhom u redovan sustav sporta’  koji je neopisivo važan za razvoj djece s oštećenim sluhom, ne samo zbog njihove integracije u društvo već i zbog savladavanja životnih prepreka koje ih očekuju, a to i jest najveća vrijednost sporta. Ne odustajati, ići dalje, boriti se. Zahvalio bih se i Krašu koji je prepoznao dosadašnji dobar rad s djecom u kampu te postao partner ovog hvalevrijednog projekta. Jednako tako zahvalio bih i roditeljima naših polaznika koji su nam ukazali povjerenje koje se trudimo opravdati, a vjerujem da im je najveća nagrada za to osmijeh na licima njihove djece. Baš kao i nama. Sigurni smo da se među ovom dječicom nalaze i budući vrhunski sportaši, osvajači raznih medalja s najvećih natjecanja koji će ispunjavati srca ponosom, ne samo svojim bližnjima nego i cijeloj Hrvatskoj“.

Program uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha pokrenut od strane Hrvatskog sportskog saveza gluhih uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta ulazi u četvrtu godinu i u njega je uključeno preko 150 djece s oštećenjem sluha od 4 do 18 godina. Program se trenutno provodi na području Zagreba i Splita, a cilj Hrvatskog sportskog saveza gluhih je proširiti u potpunosti program na cijelu Hrvatsku.  Organiziraju se sportski programi plivanja, gimnastike, atletike, nogometa, rukometa i mnogih drugih, a pokrenuta je i univerzalna sportska škola za one najmlađe, djecu s oštećenjem sluha od 4 do 7 godina.  Osim što se redovito održavaju u Zagrebu i Splitu, Sportski dani se od ove godine organiziraju i diljem Hrvatske s ciljem usmjeravanja i uključivanja gluhe djece i mladeži u sport, pružajući im tako mogućnost kvalitetnije socijalizacije, edukacije, mentalnog i fizičkog razvoja.

 
Nastavi čitati

Sport

NEPOBJEDIVI: Zadar Bike Magic osvojio prvo mjesto na 4 Islands MTB stage race utrci

Objavljeno

-

By

Foto: 4 Islands

Završna etapa ovogodišnje 4 Islands MTB utrke bila je brza i zahtjevna, idealna za zaključenje 4 Islands MTB Croatia avanture. Ova ruta se ističe najvišim prosječnim brzinama, ne samo zbog iskustva timova u intenzitetu otočkih utrka, već i zato što trasa na Rabu nikada ne prelazi 150 metara nadmorske visine.

U „UCI Men“ kategoriji, prvi tim koji je stigao do cilja u Rabu bio je ORBEA x Leatt x Speed Company. Međutim, ukupna pobjeda u ovoj kategoriji pripala je timu Metallurgica Veneta Mtb koji je danas zauzeo drugo mjesto na cilju. Metallurgica Veneta Mtb osvojila je prvo mjesto s ukupnim vremenom od 10:23:14, dok je tim ORBEA x Leatt x Speed Company završio drugi s vremenom 10:25:21. Treće mjesto u kategoriji osvojio je tim Klimatiza Toteemi Cabberty 2 s vremenom 10:28:43 sati.

U ženskoj “UCI Women” kategoriji, prvo mjesto na cilju zauzeo je tim BUFF MEGAMO Women s vremenom 3:04:19, čime su obranile naslov prvaka u sveukupnom poretku s ukupnim vremenom od 12:58:50 sati za sve četiri etape. Drugo mjesto osvojio je tim CANNONDALE ISB SPORT s vremenom 13:07:08, dok je treće mjesto pripalo timu 8capital s vremenom 13:18:12.

„Mixed“ kategoriji pobjednici četvrte etape, ali i ukupni pobjednici su Karmen Skiljic i Tonko Čičin Šain, naš nepobjedivi tim Zadar Bike Magic. Finalnu etapu odvozili su s vremenom 3:02:49, a ukupno vrijeme za sve četiri etape im je 12:04:27.

„Ja sam osobno iznenađena pobjedom! Svaku etapu smo odradili gotovo savršeno, bez padova ili kvarova, što me ostavlja s osjećajem većeg zadovoljstva nego što sam očekivala. Moj otac, koji je ujedno i naš manager, pažljivo je vodio brigu o prehrani i suplementima tako da smo imali sjajnu podršku cijelo vrijeme.“ – rekla je Karmen, a Tonko nastavio: “Mislim da je sve prošlo izvrsno, posebno jer je u ovakvoj utrci presudno proći bez problema. ‘Defekt’ može puno vremena oduzeti, pa je to zaista bilo ključno izbjeći. Jučer smo pritisnuli jako i stekli značajnu prednost s obzirom na kratku etapu, ali danas je to malo došlo na naplatu. Bez obzira na to, sveukupno je bilo odlično, nema negativnih strana. Osjećam bolove, ali ništa više od toga! Ovo je bio jedan specifičan trening i mislim da ćemo imati dugoročnih efekata od ovoga jer se sam na treningu ne možeš natjerati do ovih granica izdržljivosti. Oduševljen sam cijelim konceptom 4 Islands utrke, ne samo zbog same utrke koja je specifična i drugačija, već i zbog atmosfere. Viđati iste ljude svaki dan za ručkom i večerom stvara poseban osjećaj zajedništva, kao da sam na ekskurziji!“

U kategoriji „Amateurs Men“, hrvatski tim Husquvarna Team se također našao na prvom mjestu, Ivica Mesaric i Roko Fržop pobjedu su zaslužili s odličnim ukupnim vremenom 12:04:27.

„Zadovoljni smo! Unatoč izazovima na početku utrke, uspjeli smo završiti s odličnim rezultatom i ukupnom pobjedom! Kolega Ivica je imao nekoliko problema tijekom prologa, pa smo bili malo nesigurni u sebe, ali nakon prve etape vratili smo vjeru u svoje mogućnosti. Mislim da smo zasluženo pobijedili jer nismo imali tehničkih problema, što je već pola pobjede!“ – rekao je Roko Fržop i dodao: „Ovo je bio prvi put da smo vozili zajedno kao par i ispalo je sjajno. Partner je stariji od mene 24 godine i bio mi je svojevrsni učitelj. Uz njegovu podršku i iskustvo, uspjeli smo se sjajno kombinirati u mojoj kategoriji i unatoč razlici u godinama, savršeno smo se nadopunjavali tijekom utrke. Ova utrka jedna je od najjačih u Europi, a ujedno domaća, što je čini posebnom svaki put kad se natječemo ovdje.“

Još jedan hrvatski tim odnio je ukupnu pobjedu ovogodišnjeg izdanja utrke, u kategoriji „Grand Masters  Men“ , Team VISIT KVARNER, Marin Deković i Peter Vesel sve četiri staze odvozili su za 11:32:55 sati.

“Ne znam što reći… Ovo je valjda šesti put da sudjelujem na ovoj utrci i konačno sam je uspio osvojiti! Morao sam napuniti 50 godina da ostvarim ovaj uspjeh. Sve je bilo sjajno, staza na Rabu je bila izvrsna, stvarno nemam riječi. Za mene nema odmora, tek smo krenuli, tek sam zakoračio u 50. godinu života! Planiramo se sigurno vratiti, a nadam se i nastupu u Andori ove godine.” – rekao je Marin Deković

4Islands MTB stage race, koji se razvio u pravi dragulj brdskog biciklizma, predstavlja Ironman grupa kao dio svojih Epic serija uz ostalih sedam utrka. Riječ je o petodnevnoj etapnoj brdskoj biciklističkoj utrci čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života. Zahvaljujući izvanrednoj inicijativi domaćina, njihovom srdačnom gostoprimstvu, predanom radu organizacijskog tima te izvrsnoj suradnji s partnerima, ostvaruje se sinergija između sporta i izvansezonskog turizma, što doživljava svoj vrhunac u Hrvatskoj. Natjecatelji koji se vraćaju već nekoliko godina su to i prepoznali.

 
Nastavi čitati

Sport

DALMATINSKA LIGA / Deset odličja AK Alojzije Stepinac u Makarskoj, istaknule se Marasović i Dominiković

Objavljeno

-

By

U 1. kolu Dalmatinske atletske lige održanom u Makarskoj atletičari AK Alojzije Stepinac su osvojili 10 odličja. Dominirale su kadetkinje koje su u Zadar donijele četiri odličja. Najzapaženiji rezultat ostvarila je Petra Marasović koja je u skoku u vis bila srebrna. Preskočila je 150 cm koliko i pobjednica Cvita Klarić iz ASK Zadar, ali iz većeg broja pokušaja. 

U bacanju kugle Rahela Miolović je osvojila srebrno, a Iva Dražović brončano odličje. Broncu je uzela i Zara Šilić u utrci na 100 metara s preponama. Kod kadeta Mihael Dražević je bio drugi u skoku u vis. Štafeta mlađih kadetkinja bila je četvrta, a Franka Gvardiol u skoku u dalj peta.

Limačica Ita Halić (2013. godište) bila je druga u utrci na 300 metara te peta na 60 metara. Ines Barančić je među limačicama rođenim 2014. godine  na 60 metara bila brončana, a Matija Antišin u godinu dana mlađoj konkurenciji peta.

U seniorskoj konkurenciji Mary Šilić je osvojila srebrnu medalju u bacanju koplja. Mlađa juniorka Paula Dominiković je bila zlatna na 800 te srebrna na  200 metara.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu