Connect with us

Sport

PRVOM JUTROŠNJOM UTAKMICOM POČEO ADIDAS NEXT GENERATION TURNIR Trener Jurlina: “Pozivam sve navijače da nas bodre danas u 15.45”

Objavljeno

-

Prvom jutrošnjom utakmicom započeo je Adidas Next Generation turnir u Zadru. Podmladak KK Zadar prvu utakmicu na turniru igra danas u 15.45 sati. Trener Roko Jurlina ususret utakmici je izjavio: „Turnir je počeo vrlo uzbudljivo. U samoj završnici prve utakmice Casademont Zaragoza je uspio pobijediti Maccabi Tel Aviv. Bilo je zaista zanimljivo gledati utakmicu punu borbe do samog kraja.“

Mladi Zadrani imaju prilike na domaćem terenu okušati snage s nekim od najboljih mladih europskih timova. „Već u 15.45 očekuje nas utakmica protiv ANGT tima. Bilo je manjih problema s ozljedama međutim sve je sanirano i spremni smo. Mislim da ćemo uz podršku domaće publike, koju ovim putem pozivam da nas dođe podržati u što većem broju, pružiti odličnu utakmicu te možda i ostvariti pobjedu koja bi nam dala jedan dodatan zamah u daljnjem tijeku turnira.“ – zaključio je Roko Jurlina.

U prvoj jutrašnjoj napetoj utakmici momčad U18 Casademont Zaragoze u posljednjim je sekundama slavila protiv U18 Maccabi Tel Aviva rezultatom 71:70.

Sljedeće utakmice na rasporedu su:

Petak, 3. ožujka

13.30 – U18 Barcelona – U18 Helsinki Basketball Academy

15.45 – U18 KK Zadar – U18 Next Generation Team Zadar

18.00 – U18 Maccabi Tel Aviv – U18 Cedevita Olimpija Ljubljana

20.15 – U18 Stella Azzurra Roma – U18 Casademont Zaragoza

Subota, 4. ožujka 23

09.00 – U18 KK Zadar – U18 Helsinki Basketball Academy

11.15 – U18 Next Generation Team Zadar – U18 Barcelona

13.30 – U18 Stella Azzurra Roma – U18 Maccabi Tel Aviv

15.45 – U18 Cedevita Olimpija Ljubljana – U18 Casademont Zaragoza

18.00 – U18 Helsinki Basketball Academy – U18 Next Generation Team Zadar

20.15. – U18 Barcelona – U18 KK Zadar

Nedjelja, 5. ožujka

10.00 – Utakmica za 7. mjesto

12.15 – Utakmica za 5. mjesto

14.30 – Utakmica za 3. mjesto

16.45 – Utakmica za 1. mjesto

Ulaznice se po simboličnoj dnevnoj cijeni od 5 eura, koja vrijedi za sve utakmice, mogu kupiti na blagajni ŠC Višnjik. Uz sam turnir, u nedjelju nas na Višnjiku očekuje i Kids’ Day na koji se u subotu ujutro na Narodnom trgu mogu prijaviti roditelj i dijete. Bit će zanimljivo vidjeti kako igraju dvije generacije zajedno. 

 
Nastavi čitati
1 Comment

1 Comment

  1. Nja-Prc-Prc

    3. ožujka 2023. at 14:20

    Sportom protiv droge … o Renu ni slova, a Arijana ?

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

NOĆNA UTRKA / Najavljen trkački spektakl Rentlio Zadar Night Run 2024; očekuje se preko 1400 sudionika

Objavljeno

-

By

U Turističko-informativnom centru Turističke zajednice grada Zadra predstavljen je međunarodni dvodnevni trkački spektakl Rentlio Zadar Night Run 2024. Natjecanje, u organizaciji Triatlon kluba Zadar i Škole trčanja Zadar, će se održati u Zadru 5. i 6. travnja, a sastoji se od pet utrka:

  • Maraska Mali Zadar Night Run – utrke za djecu (5.4.2024.)
  • Rentlio Zadar Night Run 2.5 km – Đir po gradu (6.4.2024.)
  • Rentlio Zadar Night Run 5 km (6.4.2024.)
  • Rentlio Zadar Night Run 10 km (6.4.2024.)
  • Rentlio Zadar Night Half Marathon  21.097 km (6.4.2024.) – najveći polumaraton u povijesti Zadra.

Očekivani broj sudionika je preko 1400.

„Mogu najaviti da se očekuje porast broja sudionika u svim utrkama te da za sada imamo više od 500 prijavljenih trkača koji dolaze  iz ostalih dijelova Hrvatske te iz europskih zemalja. U projektu sudjeluje preko 120 volontera i organizatora. Pozivamo sve zainteresirane da se priključe jednoj od utrka jer Rentlio Zadar Night Run ima za svakog po nešto, od utrka za predškolsku djecu do polumaratona za predanije trkače. Vratili smo i utrku od 2.5 km – Đir po gradu, najkraću dionicu utrke na koju pozivamo sve one koji žele započeti svoju trkačku priču. Ponosni smo i na plemeniti cilj naše utrke. Naime, dio novčanih sredstava prikupljenih od startnina donirat ćemo Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU koja pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka”, rekao je Jurica Šango, direktor utrke te utemeljitelj i voditelj Škola trčanja Zadar.

Generalni sponzor utrke je tvrtka Rentlio čiji je osnivač i izvršni direktor Marko Mišulić istaknuo:

„Zahvaljujući višegodišnjem trudu organizatora i volontera Zadar se našao na listi nevelikog broja europskih gradova koji se mogu pohvaliti vlastitim polumaratonom i utrkom koja okuplja više od tisuću trkača. Ponosan sam što tako nešto, kao zadarska tvrtka, možemo podržati i nestrpljivo čekamo start jedne od najljepših noćnih utrka u Europi“.

Veliki doprinos organizaciji dala je i TZ grada Zadra u čije je ime direktorica Iva Bencun poručila:

„Izuzetno mi je drago da Zadar ima jednu ovakvu utrku i to još noćnu! Zadar Night Run pratim od samih početaka, nekad sam trčala, nekad volontirala…Iskreno ne znam što mi je bilo draže. Energija svih tih ljudi koji sudjeluju ne da se riječima opisati, to treba doživjeti. Nadam se da će nam se i ove godine pridružiti čim više trkača te da će opet uživati u jedinstvenim vizurama našeg grada i ponijeti lijepu uspomenu  na Zadar.“

Dragan Jurjević, rekreativni trkač iz Zadra je poručio:

„Sa ekipom sam prošao dosta utrka i svaka ima neku svoju posebnost. Zadarska noćna utrka je sa te strane jedinstvena. Noćni ambijent, gradske ulice rezervirane za trkače i izvanredna atmosfera su garancija za dobru zabavu, dobre rezultate i uspomene za cijeli život“

Prijave za utrke se obavljaju putem službene web stranice Rentlio Zadar Night Run 2024 gdje se mogu pronaći i sve dodatne informacije (www.zadarnight.run).

 
Nastavi čitati

Sport

PRIPREMITE MUDANTE I OTVORITE JEDRA: Veliki povratak Gladuše – najveselije regate na Jadranu

Objavljeno

-

By

Najveselija regata na Jadranu, dobro poznata Gladuša, godinama okuplja na stotine sudionika. Ovogodišnje jedanaesto izdanje koje se održava 13. travnja, nakon duge četiri godine, u Dugootočko mjesto Sali poziva sve zaljubljenike u jedrenje, ali i dobru zabavu! Tradicionalni sajam otočkih proizvoda, ”Tovareća mužika” i mnoga druga iznenađenja, pozivaju vas da otvorite jedra.
Ovog travnja, brojni obožavatelji jedrenja imat će razloga za veselje, jer će nakon četiri godine moći ponovno okušati svoje vještine na uvijek zanimljivoj ruti oko saljskog arhipelaga. Kao i prethodnih godina prihod od popularne Gladuše odlazi za ljetnu Školu jedrenja, odnosno nabavku adekvatne opreme, što je dodatni vjetar u leđa malim zaljubljenicima u jedriličarstvo.
Bogati popratni sadržaji spajaju tradiciju i zabavu
Osim što će posjetitelji moći uživati u prekrasnim jedrima na regatnom polju, bogati popratni sadržaji nakon utrke rijetko koga će ostaviti ravnodušnim. Park prirode Telašćica i ove godine će mnogima biti nezaobilazna lokacija, na kojoj će moći ovjekovječiti uspomene s čarobnog otoka.
Uz otočke rukotvorine sa Sajma otočkog proizvoda sudionici i posjetitelji moći će uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, a kao i prethodnih godina pjesme i plesa neće nedostajati. Publika će se upoznati s tradicionalnom saljskom glazbom, poznatijom kao ”Tovareća mužika”, koja se ističe po svojoj ritmičnosti te ostavlja dubok dojam na slušatelje, a iz organizacije obećavaju još mnogo glazbenih iznenađenja koja će publiku rasplesati do kasno u noć.
Mudatne kao zaštitni znak regate
Regata Gladuša osim po veselom tonu, prepoznatljivoj ruti i bogatom popratnom sadržaju, ističe se i po još jednoj specifičnosti. Naime, umjesto brojeva na jedrilici koriste se stare “mudante”, koje jedriličari moraju obući kako bi ih sudac mogao vidjeti na ulazu u cilj. Saljani su se za taj pomalo nesvakidašnji način označavanja odlučili zbog nedostatka financijskih sredstva pri osnutku regate. Umjesto skupih naljepnica, poslužili su se starim mudantama kako bi označili brojeve na brodicama koje su s vremenom postale jedan od prepoznatljivih elemenata regate.
Nakon deset uspješno održanih regata, Gladuša se smatra jednom od najvećih regata na Jadranu, a za njezin rast i razvoj zaslužni su i mnogi sponzori koji Gladušin zabavan duh podržavaju od samih početaka: Mardešić d.o.o., TZ Dugi otok, Park prirode Telašćica, Komunalno društvo Dugi otok, Općina Sali, Mulić Sali, Zadarska županija, Angelina Yacht Charter, Navigo Yacht Charter, Printshop, Marex-gel, Maraska, Kvikprint, a ove godine veliku podršku imaju i od Pojoda Yacht club iz Zagreba.
Tu su još i mnogobrojni pokrovitelji nagrada i svečane večere koju jedriličari imaju priliku probati nakon regate.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku nogomet, vaterpolo, košarka…

Objavljeno

-

By

Petak, 15. ožujka 2024.
KOŠARKA – U 15: Opus Puntamika – Zara, pom. dvorana 2 u 20 sati.

Subota, 16. ožujka 2024.
KOŠARKA – U 13 županijska liga: ŠK Zadar II – Jazine Arbanasi, pom. dvorana 3 u 9, 15; U 15: Zara – Pristan, pom. dvorana 4 u 12, 15; Liga za prvaka seniorke: Zadar – Zagreb Falcons, pom. dvorana 3 u 15; ABA liga: Zadar – Cedevita Olimpija, Dvorana Krešimira Ćosića u 17 sati.
ODBOJKA – Međužupanijska liga ml. kadeta: Zadar – Knin, pom- dvorana 3 u 10, 45; Superliga seniori: Zadar – Mursa, pomoćna dvorana 4 u 16 sati.
NOGOMET – Mlađi pioniri: Zadarnova – Abeceda III u 8, 30, Zadarnova II – Hajduk u 9, 40; kadeti: Zara – Hajduk u 11; ml. pioniri: Zara II – Bibinje u 12, 40, Zadar – Solin u 14, 30; pioniri: Zadar – Solin u 15, 45 sati.

Nedjelja, 17. ožujka 2024.
VATERPOLO – Regionalna liga: Zadar 1952 – Vojvodina u 18, 30 sati.
Napomena: U vremenu održavanja utakmice veliki bazen neće biti dostupan građanima.
NOGOMET – Pioniri: Zara – Podgradina u 9, tići: Zadarnova II – Novalja u 10, 30; kadeti i juniori: Zadar – Dugopolje u 12, 30 i u 14, 30 sati.
KOŠARKA – U 15 liga: Opus Puntamika II – Zadar, pom. dvorana 3 u 12, 15; Likar: Veterani Puntamike – Voštarnica i Vrsi – Zaglav, pom. dvorana 3 u 10 i u 11, 30 sati.
ODBOJKA – Međužupanijska liga ml. kadetkinja: Donat – Fortuna, pom. dvorana 1 u 10, 45 sati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu