Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

NAGRADA ZA ZATON HOLIDAY RESORT Projekt obnove šume jedan od najboljih domaćih dizajnerskih projekata u protekle dvije godine

Objavljeno

-

Izložba hrvatskog dizajna koja se ove godine održala u zagrebačkoj Laubi i uključila 258 profesionalnih radova u 8 različitih kategorija, privukla je i ovaj put veliki broj umjetnika i posjetitelja. U kategoriji Prostorne i grafičke intervencije i sistemi u konkurenciji od 20 radova, nagradu za najbolji odnio je projekt Zaton Holiday Resorta u izvedbi Bilić-Müller dizajnerskog studija.

Projekt “Za rast je potrebno vrijeme” nastao je kao odgovor na orkansko nevrijeme koje je 2019. godine oštetilo dio šume alepskog bora koja inače predstavlja simbol Zaton Holiday Resorta. Obnovom šume, uređenjem linearnog parka te signalizacijskim elementima u sklopu istoga, projekt dobiva i edukacijsku dimenziju jer goste na zanimljiv i kreativan način poznaje sa šumom u nastajanju i vremenu i njezi koji su potrebni da mladica Alepskog bora izraste u odraslo stablo. Ideju za prostornu grafiku parka nastalog na rubu područja oštećene šume u cijelosti potpisuju Tina Müller i Dora Bilić.

“Posebno nam je drago što je projekt “Za rast je potrebno vrijeme” prepoznat od strane žirija u kategoriji “Prostorne i grafičke intervencije i sistemi”. Za nagrađeno grafičko rješenje direktno smo bili inspirirani krajobraznim projektom “Linearnog parka” Zaton Holiday Resorta koji je nastao kao svojevrsna posveta borovoj šumi oštećenoj u velikoj oluji i novoj šumi koja se obnavlja i raste u pozadini parka. Linearni park dio je mreže parkova i jedan je u nizu krajobraznih projekata Zaton Holiday Resorta. To su projekti koji posebnu pažnju poklanjaju očuvanju izvornoga ambijenta i biološke raznolikosti prostora te kroz svoja rješenja to i tematiziraju”, izjavila je Dora Bilić iz Bilić-Müller dizajnerskog studija.

U Turisthotelu ističu kako su ponosni na realizaciju ovog projekta te ne kriju zadovoljstvo što je isti prepoznat i od strane dizajnerske struke. Ovo je još jedna potvrda kako se zajedničkim promišljanjem i sinergijom postižu kvalitetni rezultati.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

OPĆA BOLNICA ZADAR: Odabrani ponuditelji za vođenje projekta “Solarna elektrana Opće bolnice Zadar”

Objavljeno

-

By

Opća bolnica Zadar je na temelju Ugovora o financiranju za projekt Solarna elektrana s odabranim pružateljima usluga sklopila ugovore za vođenje projekta i za PR aktivnosti na projektu.

Projekt Solarne elektrane podijeljen je na tri osnovne aktivnosti:

  • Upravljanje projektom
  • Informiranje i komunikacija
  • Izgradnja solarne elektrane

Projektnim pravilima OB Zadar je dužna slijediti procedure nadzornih tijela te nakon odobrenja provesti javne nabave za usluge kojima će se osigurati provedba projektnih aktivnosti.

Usluga za upravljanje projektom ugovorena je u listopadu 2022. za PR usluge potpisan je u veljači 2023. Navedene usluge su obvezne su za provedbu projektnih aktivnosti i financiraju iz sredstava Programa „Energija i klimatske promjene“.

Tijekom veljače nakon završetka savjetovanja i odobrenja nadzornih tijela bit će objavljena nabava izgradnju solarne elektrane, stoji u priopćenju iz OB.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVI RADOVI NAJAVLJENI IZ VODOVODA! U ponedjeljak bez vode čak 9 ulica u Zadru. Evo popisa…

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG prema projektu „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Zadar – Petrčane”, u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ivana Rendića

Nikole Šopa

Dragutina Blažekovića

Ante Topića Mimare

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulica Ivana Rendića, kod kuć.br. 3.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h, bez vode će biti potrošači u ul.:

Marina Držića

Augusta Šenoe

Tina Ujevića

Frana Supila

Ivana Gorana Kovačića

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Marina Držića, kod kuć.br. 17.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Zadru, sukladno uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli Rektorove nagrade, priopćeno je sa zadarskog Sveučilišta.

Sve detalje možete pronaći OVDJE.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu