Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVA SEZONA – NOVO PRIZNANJE Europski kampisti odlučili: Zaton Holiday Resort najbolji je kamp u Hrvatskoj u 2023. godini

Objavljeno

-

Novo u nizu priznanja još je jedan dokaz kvalitete ponude i usluge koju ovaj resort u blizini Nina i Zadra nudi svojim gostima koji većinom stižu iz Njemačke, Poljske, Nizozemske, Austrije i Danske

Zadar 12. svibnja 2023. Zaton Holiday Resort zadarske kompanije Turisthotel osvojio je novo vrijedno priznanje – ACSI Awards 2023. u kategoriji najbolji kamp u Hrvatskoj! U jakoj konkurenciji brojnih uspješnih i kvalitetnih kampova gosti iz Europe ocijenili su upravo Zaton Holiday Resort najboljim. Novo u nizu priznanja još je jedan dokaz kvalitete ponude i usluge koju ovaj resort u blizini Nina i Zadra nudi svojim gostima koji većinom stižu iz Njemačke, Poljske, Nizozemske, Austrije i Danske.

ACSI, najveći europski specijalist za kampove, s tradicijom od 1965. godine i bazom od gotovo 10.000 ocijenjenih kampova, nakon prošlogodišnjeg, prvog izdanja ACSI Awardsa, ponovno je omogućio kampistima diljem Europe glasanje putem njihove web stranice za najbolje kampove u 10 različitih kategorija. Neke od njih su  „Najbolji kamp za djecu“, „Kamp s najboljim sanitarnim čvorovima“ i „Najbolji sportski kamp“. Zaton Holiday Resortu prošle godine pripalo je ACSI priznanje za “Najbolji bazen u kampu”. U natjecanju, inače, sudjeluju vrhunski kampovi iz turistički najrazvijenijih europskih zemalja što nagradi daje još veću vrijednost.

Da je Zaton Holiday Resort zaista popularan među turistima potvrđuju i sjajni podaci na početku sezone. U odnosu na prošlu godinu, u Resortu bilježe čak 32 posto više noćenja te se to povećanje podjednako odnosi i na kamp i na apartmanski dio resorta. U dosadašnjem dijelu sezone Poljska je dominantno emitivno tržište, a slijede Nizozemska, Slovenija, Njemačka te domaći gosti. Osim individualnih gostiju koji dominiraju, u predsezoni je i više grupnih posjeta pa je tako nedavno u Resortu održana velika međunarodna izložba pasa, a pripremaju se i sportski sindikalni susreti te sportski kampovi koji se zbog razvijene infrastrukture već tradicionalno na početku sezone održavaju u Zatonu.

Usprkos činjenici da smo ove godine Resort otvorili nešto kasnije nego prošle, bilježimo izvrsne poslovne rezultate na samom početku turističke sezone. Dodatni razlog za optimizam daju nam i najave za nastavak koje su također odlične. Zadovoljstvo gostiju nam je na prvom mjestu te nas ovo priznanje koje je rezultat glasova gostiju osobito veseli te služi kao odličan poticaj čitavom timu da u budućnosti budemo još bolji”, komentirala Meri Matešić Sičić, članica uprave Turisthotela.

Ovaj uspjeh važan je kako za Turisthotelov resort  tako i za čitavu zadarsku regiju čije su prirodne ljepote i bogato povijesno naslijeđe sve češće na listama europskih top destinacija za posjetitelje.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

ANTIFAŠISTI PRIJAVILI POLICIJI MATU LUKIĆA (HSP), ON IM ODGOVARA: “Pod zvijezdom su nekad ubijali, a danas gaze neistomišljenike!”

Objavljeno

-

By

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Zadra prijavila je Matu Lukića, gradskog vijećnika HSP-a, a jer tvrde da su povrijeđeni ranije objavljenim njegovim priopćenjem, te procjenjuju da je u istome iznesena laž i mržnja prema antifašistima.

Nije dugo trebalo da Lukić odgovori na prijavu:

“Nakon konzultacija s odvjetnikom Davorinom Karačićem, koji je konstatirao da je ovo pravno smiješna, nebulozna i neutemeljena prijava mogu reći samo da je jasno kao dan kako bi “antifašisti” rješavali ovakve slučajeve da mogu.

Onima koji su krvarili za Knin daju se kazne za povijesne i herojske oznake i ne pušta u grad, dok su ovi koji su me prijavili zaštićeni na sve moguće načine. Pod ovom zvijezdom petokrakom uništavani su Zadar i Hrvatska, ubijani i progonjeni ljudi u Domovinskom ratu.

Danas opet pod tom zvijezdom pokušavaju pogaziti neistomišljenike uz pomoć institucija.

Žalosno je da matematički nitko od njih nije po godinama sudjelovao u tome čime se predstavljaju, a sišu proračun besramno.

Još je sramotnije da su i vjerojatno tu kaznenu prijavu pečatirali crvenom krvavom zvijezdom. Sreća da je 2023, godina a ne njihovo doba jer bi moja sudbina bila definirana vrlo brzo.”

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA: Krajem dana opet kiša. Padat će do kraja vikenda. Evo što donosi sljedeći tjedan…

Objavljeno

-

By

Danas djelomice sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada. Mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorju, a oborine lokalno mogu biti obilnije. Krajem dana i u noći na subotu raste vjerojatnost za kišu u ostalim krajevima uz lokalno izražene pljuskove i obilnu oborinu. Vjetar većinom umjeren jugozapadni i južni, u gorju i jak. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31 °C.

U subotu promjenjivo i pretežno oblačno, osjetno svježije, mjestimice i s obilnom kišom. Lokalno su mogući izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar u okretanju s umjerenog južnog i jugozapadnog na sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu jako jugo, prolazno i sjeverozapadnjak, a navečer na sjevernom dijelu u jačanju i okretanju na buru. Minimalna temperatura od 15 do 20, u Dalmaciji na obali oko 23 °C. Najviša dnevna temperatura u gorju, te na sjeveru i zapadu između 19 i 23, a na istoku i jugu uz kraća sunčana razdoblja od 25 do 28 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenjivo i pretežno oblačno, za vikend osjetan pad temperature zraka, čestom s kišom, ponegdje obilnom, lokalno izraženijim pljuskovima i grmljavinom. Jugozapadnjak će okrenuti na većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar na kopnu, a na moru jako jugo na buru, već krajem subote na sjevernom dijelu, u nedjelju u Dalmaciji. U ponedjeljak smirivanje, ujutro još može pasti malo kiše, a razvedravanje će krenuti sa sjeverozapada, vjetar će slabjeti i danju će opet biti ugodno toplo.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Županijska skupština odobrila Zavodu za hitnu medicinu nabavu 15 novih vozila za sanitet i hitnu

Objavljeno

-

By

U prvih šest mjeseci 2023. godine, Zadarska županija bez proračunskih korisnika ostvarila je 16 milijuna eura  prihoda uz 15 milijuna eura rashoda, odnosno imala je milijun eura više prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine.  

Čulo se to na 14. sjednici Županijske skupštine na kojoj se, uz ostalo, raspravljalo o polugodišnjem izvještaju o izvršenju Proračuna Zadarske županije za 2023. godinu. Rezultat je rasta broja zaposlenih, povećanja broja turista te poboljšanja naplata županijskih prihoda, izvijestila je pročelnica za financije i proračun Bibijana Baričević.  

Na sjednici Županijske skupštine koja je održana u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku, vijećnici su dali suglasnosti Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije za nabavu sedam vozila za sanitetski prijevoz i osam vozila za potrebe izvanbolničke hitne medicine.

Usvojeno je i polugodišnje izvješće o poslovanju i ostvarenju financijskog plana Županijske uprave za ceste, kao i Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća Županijskog vatrogasnog zapovjednika o stanju vatrogastva i zaštite od požara na području Zadarske županije za 2022. godinu.  

Županijska skupština izglasala je i odluku o donošenju Plana razvoja otoka Zadarske županije 2021. – 2027., čime se kreće u izradu Teritorijalne strategije razvoja otoka Zadarske županije u svrhu provedbe Integriranog teritorijalnog programa 2021. – 2027., kao dodatka Planu razvoja Zadarske županije 2021. – 2027.

U posljednjoj, 25. točki dnevnog reda Županijska skupština usvojila je prijedlog odluke kojom se dosadašnja vijećnica Vesna Sabolić imenuje za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Narodnog muzeja Zadar.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu