Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(“MUZEJI SU VAŽNI”) 18. Noć muzeja u Muzeju antičkog stakla. Donosimo program…

Objavljeno

-

Muzej antičkog stakla u Zadru pripremio je bogat program povodom ovogodišnje 18. Noći muzeja.

Manifestacija će se ove godine održati u petak, 27. siječnja 2023. s početkom u 18:00 sati, a trajati će sve do 01:00 sat iza ponoći. 

Ulaz u muzej je slobodan.

Evo najave:

“Parafrazirajući temu Hrvatskog muzejskog društva pozvali smo sve građane grada Zadra, okolice i sve one koji su u mogućnosti posjetiti Muzej antičkog stakla u Zadru u siječnju 2023. godine da nam donesu neki stakleni predmet i na taj način sudjeluju u muzejskoj akciji “Vi ste nam važni!”, a koja će rezultirati izložbom “Zadar voli staklo”. Ovom se akcijom zahvaljujemo posjetiteljima Muzeja antičkog stakla u Zadru koji nas godinama prate, stavljajući ih u prvi plan da sami aktivno sudjeluju u stvaranju muzejske izložbe.

Autorica akcije i izložbe je Jadranka Belevski, muzejska savjetnica dokumentaristica.

Također, posjetitelji još mogu vidjeti i aktualnu izložbu „Sjaja i boja: Oblikovanje stakla u 19. stoljeću“ – izbor iz Zbirke stakla Muzeja za umjetnost i obrt te MIniMas izložbu iz ciklusa malih didaktičko-informativnih izložbi.

Budući da se u Muzeju antičkog stakla u Zadru uz stalni postav nalazi i specijalizirana staklarska demo radionica, ove godine će posjetiteljima izradu replika antičkog stakla demonstrirati muzejski staklopuhač Marko Štefanac uz asistenciju staklopuhača Bojana Podhraškog.

Novost ove godine su projekcije dokumentarnih filmova „Eksperimentalna arheologija“ i „Staklene perle – izrada na plameniku“ koje će posjetitelji moći vidjeti na ekranima ispred same radionice i u uvodnoj dvorani Muzeja.

Također,  tu su i demonstracije izrade staklenih predmeta na plameniku koje će izvoditi muzejska staklopuhačica Antonija Gospić i demonstracije izrade malih minijaturnih bočica od borosilikatnog stakla koje će posjetiteljima demonstrirati muzejska restauratorica  Ivana Matković.

Za naše najmlađe posjetitelje organizirali smo edukativni kutak na prvom katu Muzeja, gdje će djeca raznih uzrasta moći sudjelovati u radionicama pod nazivom „Muzejske mozgalice“. Tu se nalazi i novi interaktivni stol na kojem će djeca moći rješavati razne kvizove, igrati igrice, gledati filmove i na taj način naučiti mnoge zanimljive podatke o samom Muzeju i stalnom postavu.

Za sve zainteresirane posjetitelje ove godine organiziramo stručno vodstvo stalnim postavom koje će se održavati svakih sat vremena počevši od 19,00 pa do 22,00 sata.

Posjetitelji tradicionalno imaju priliku osvojiti jednu od 10 bogatih nagrada koje se kriju među gratis ulaznicama koje će se dijeliti na ulazu u Muzej.

Sve posjetitelje očekuje popust od 20% na cjelokupnu ponudu suvenira i publikacija.”

U nastavku donosimo program

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

OPĆA BOLNICA ZADAR: Odabrani ponuditelji za vođenje projekta “Solarna elektrana Opće bolnice Zadar”

Objavljeno

-

By

Opća bolnica Zadar je na temelju Ugovora o financiranju za projekt Solarna elektrana s odabranim pružateljima usluga sklopila ugovore za vođenje projekta i za PR aktivnosti na projektu.

Projekt Solarne elektrane podijeljen je na tri osnovne aktivnosti:

  • Upravljanje projektom
  • Informiranje i komunikacija
  • Izgradnja solarne elektrane

Projektnim pravilima OB Zadar je dužna slijediti procedure nadzornih tijela te nakon odobrenja provesti javne nabave za usluge kojima će se osigurati provedba projektnih aktivnosti.

Usluga za upravljanje projektom ugovorena je u listopadu 2022. za PR usluge potpisan je u veljači 2023. Navedene usluge su obvezne su za provedbu projektnih aktivnosti i financiraju iz sredstava Programa „Energija i klimatske promjene“.

Tijekom veljače nakon završetka savjetovanja i odobrenja nadzornih tijela bit će objavljena nabava izgradnju solarne elektrane, stoji u priopćenju iz OB.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVI RADOVI NAJAVLJENI IZ VODOVODA! U ponedjeljak bez vode čak 9 ulica u Zadru. Evo popisa…

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG prema projektu „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Zadar – Petrčane”, u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ivana Rendića

Nikole Šopa

Dragutina Blažekovića

Ante Topića Mimare

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulica Ivana Rendića, kod kuć.br. 3.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h, bez vode će biti potrošači u ul.:

Marina Držića

Augusta Šenoe

Tina Ujevića

Frana Supila

Ivana Gorana Kovačića

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Marina Držića, kod kuć.br. 17.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Zadru, sukladno uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli Rektorove nagrade, priopćeno je sa zadarskog Sveučilišta.

Sve detalje možete pronaći OVDJE.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu