Connect with us

Sport

MEMORIJALNA UTRKA U subotu će se trčati s mislima na žrtve Domovinskog rata od Škabrnje do Vukovara

Objavljeno

-

Slobodan Miolović, prvi čovjek AK Alojzije Stepinac i Atletskog saveza Zadarske županije na nedavnoj je Izbornoj skupštini Hrvatskog atletskog saveza ponovno izabran za člana Izvršnog odbora krovne organizacije hrvatske atletike.

Istom je prigodom treći mandat na čelu HAS-a dobio Ivan Veštić. Miolovićev izbor pokazatelj je dobrog rada Saveza koji organizacijom brojnih natjecanja i utrka radi na popularizaciji ovog sporta.

Jedna od njih je i utrka Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara koju Atletski savez Zadarske županije organizira u suradnji s AK Sv Ante Poličnik, Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Škabrnja i Općinom Škabrnja.

Ove godine utrka će doživjeti svoje šesto izdanje, a održat će se u subotu 12. studenoga u Škabrnji s početkom u 11 sati. Utrka je duga 5 km, a start i cilj su kod spomenika dr. Franje Tuđmana.

Glavnoj utrci će prethoditi dječje i to za predškolce i djecu osnovnoškolskog uzrasta te posjet mjestu masovne grobnice u kojem će sudionici odati počast mještanima Škabrnje koji su stradali u Domovinskom ratu.

Organizatori utrke, čiji je direktor general Mladen Mikolčević, su osigurali prijevoz autobusom za sve natjecatelje koji na utrku dolaze iz Zadra. Polazak je ispred OTP banke u blizini SC Višnjik u 9:30 sati.

„Pozivamo sudionike i njihovu pratnju da ponesu lampione. Cilj je utrke dvojak. Želja nam je naučiti mlade da cijene slobodu za koje su pale nedužne ljudske žrtve i da se u toj slobodi ravnopravno i bezbrižno natječu, stječu prijateljstva, sportska i životna iskustva“, rekao je Slobodan Miolović koji je ujedno poželio dobrodošlicu svim trkačima koji u Škabrnju i Zadarsku županiju stižu iz ostalih krajeva Hrvatske.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

FOTO / Zadar Bike Magic pobjednik prve etape 4Islands MTB Stage race na Kvarnerskim otocima

Objavljeno

-

By

Fotografije: 4Islands

Prva etapa, koja ističe raznolikost otoka Krka uključuje dionicu dugačku 72 kilometra  i 1530 metara uspona krenula je i završila u Baškoj na Krku. Kvarnerski otoci zrače spektakularnom ljepotom u svim vremenskim prilikama, od gotovo lunarnih krajolika Mjesečevog Platoa, preko pašnjaka i livada sredinom staze, do staze duž kanjona s impresivnim stijenama.  

U kategoriji “UCI Men” Nicola Taffarel i Massimo Rosaiz tima Metallurgica Veneta Mtb Pro team 1, ušli su u cilj s najbržim vremenom 2:46:50 , dok je drugo mjesto zauzeo tim ORBEA x Leatt x Speed Company, a treći su bili tim  Klimatiza Toteemi Cabberty 2.

U utrci “UCI Women” kategorije prve su stigle Janina Wust i Rosa Van Doorn iz tima BUFF MEGAMO Women s vremenom 3:26:32druge su stigle tim CANNONDALE ISB SPORT, a treće tim 8capital.

„Bili smo okruženi prekrasnim krajolikom, stvarno sam uživala u ovoj etapi; bila je jako brdovita i nije bilo lako pronaći dobar ritam na ovom terenu. Ali da, bilo je zaista prekrasno!” – rekla je Van Doorn.

U kategoriji “Mixed”, prvo mjesto osvojio je tim Zadar Bike Magic,  Karmen Skiljic i Tonko Čičin-Šain s vremenom 3:26:10. Oboje su mladi studenti kineziologije – Tonko studira u Zagrebu, dok Karmen studira u Švicarskoj. Drugo mjesto zauzeo je tim Squirt Efort dok su treće i četvrto mjesto zauzeli hrvatski timovi Rab Mtb Paradise Team I CRES No Stress Island- Team 2.

Karmen je iznijela svoje prve dojmove: “Ovo je bio prvi put da sam sudjelovala na ovoj utrci, i bilo je zaista drugačije iskustvo za mene. Inače vozim cross utrke, koje su kraće, traju sat do sat i pol. Vožnja u paru, pogotovo kad se osjećaš iscrpljeno, a partner te gura naprijed, potpuno mijenja doživljaj.”

Tonko, također student kineziologije, dodaje: “Iako često vozim maratone, ovo mi je bio prvi put da sudjelujem u etapnoj utrci. To je posebno iskustvo jer nema odmora; ili vozimo jako samostalno, ili se potičemo međusobno. Pokušavamo što više surađivati, dijelimo hranu i piće, i to je zaista zanimljivo iskustvo. Vremenski uvjeti su idealni, svježe na početku, a postajalo je sve toplije tijekom dana. Budući da smo domaći, preferirali bismo izazovnije vremenske uvjete, jer smo na njih navikli, a to bi onda bilo stresnije i za druge natjecatelje. Kao najmlađi tim, osjećamo da nam je to također bila prednost!”

Još jedan hrvatski tim je dominirao utrkom u kategoriji “Amateurs Men”, Ivica Mesaric i Roko Fržop, Husqvarna team, zauzeli su prvo mjesto s vremenom 3:16:24.  A treba spomenuti i Marina Dekovića i Peter Vesela iz Team VISIT  KVARNER koji su također osvojili prvo mjesto u kategoriji “Grand Masters Men”.

Timovi su bili očarani gotovo savršenim vremenskim uvjetima tijekom Prve etape. Staza duga 72 kilometra, koja otkriva ljepote otoka Krka, bila je apsolutni pogodak za izvanredan početak 4Islands MTB Hrvatska utrke. Sutrašnja, druga etapa seli na otok Cres, a ističe se spektakularnim početkom na trajektnom pristaništu u Meragu. Start je predviđen u 10:45 sati.

Deveto izdanje 4Islands MTB race događaja, koji se razvio u pravi dragulj brdskog biciklizma, predstavlja Ironman grupa kao dio svojih Epic serija uz ostalih sedam utrka. Riječ je o petodnevnoj etapnoj brdskoj biciklističkoj utrci čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života. Zahvaljujući izvanrednoj inicijativi domaćina, njihovom srdačnom gostoprimstvu, predanom radu organizacijskog tima te izvrsnoj suradnji s partnerima, ostvaruje se sinergija između sporta i izvansezonskog turizma, što doživljava svoj vrhunac u Hrvatskoj. Natjecatelji koji se vraćaju već nekoliko godina su to i prepoznali.

Za sve detalje i vremena posjetite stranicu: https://www.4islandsmtb.com/ .

 
Nastavi čitati

Sport

DRŽAVNI TURNIR / Ove subote tisuću mažoretkinja na Višnjiku

Objavljeno

-

By

Hrvatski savez mažoretkinja i pom pon timova organizirat će i provesti 42. državni turnir koji će okupiti 26 timova i tisuću mažoretkinja. Turnir će se održati u subotu, 20. travnja 2024. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Turnir će biti kvalifikacijske naravi za Europsko prvenstvo u Liberecu u srpnju, te za Svjetsko prvenstvo u Cape Townu u rujnu 2024. Program zadarskoga turnira obuhvaća 250 koreografija u kategorijama djece, kadetkinja, juniorki i seniorki.

 
Nastavi čitati

Sport

Ćorić ispao već u prvom meču na turniru u Barceloni

Objavljeno

-

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se dugo zadržao na zemljanom ATP 500 turniru u Barceloni. Poražen je u svom premijernom meču, ogledu drugog kola, od Argentinca Facunda Diaza Acoste. Argentinski tenisač, trenutačno 53. na ATP ljestvici, pobijedio je 32. igrača na svijetu sa 6:2, 7:5, za nešto više od jednog i pol sata igre. Kao 15. nositelj Ćorić je bio slobodan u prvom kolu.

Diaz Acosta je meč otvorio s 5:0 čime je osigurao osvajanje prvog seta. U drugoj dionici Ćorić se spašavao breaka kod 2:3 i 3:4, ali je pokleknuo u gemu kada je servirao za tie-break. Na meč-loptu, kod 30:40, Ćorić je promašio vrlo lagani smeš udarac, kojeg je poslao izvan terena te je morao čestitati suparniku na pobjedi.

ATP turnir u Barceloni je povratnički za legendarnog španjolskog tenisača Rafaela Nadala koji u prvom kolu igra protiv Talijana Flavija Cobollija.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu