Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

30 POSTO VIŠE GOSTIJU Uspješna turistička sezona za Biograd

Objavljeno

-

Foto: TZ Biograd

U Biogradu su zadovoljni turističkom sezonom i posezonom, piše Radio Zadar.

30 posto više gostiju u kampovima i hotelima, 25 posto u privatnom smještaju, 30-ak posto više u turističkim naseljima u odnosu na prošlu sezonu – ove brojeve zadovoljno ističu u Turističkoj zajednici Biograda na moru. U špici sezone ostvarili su 111 tisuća dolazaka i 780 tisuća noćenja, a u tijeku je i dobra posezona. 

– Trenutačno u Biogradu boravi 4 tisuće 200 gostiju što je za drugu polovicu rujna odlična popunjenost-komentira direktorica Nives Jeličić.

Polovica ovih gostiju je na moru, polovica na kopnu.

Iako je Biograd poznato nautičko odredište, nautika je ostala na gabaritima prošle sezone, dok su ovoga ljeta iskočili drugi sektori analizira Jeličić: 

“Nautika je ostala na gabaritima 2019. jer je 2020.-e i 2021.-e bila najjača , zato što su svi bježali na more, bile su to korona-godine. Zato su u odnosu na prošle godine dosta napredovali hotelski smještaj i kampovi, privatni smještaj je isto u povećanju. U prvih 8 mjeseci ove godine kampovi su 30 posto više od prošle godine, hoteli su imali 30 posto noćenja i 50 posto dolazaka više, turistička naselja su isto 30-40 posto u dolascima povećanje, kao i privatni smještaj 20-25 posto više u odnosu na prošlu godinu. Moramo biti zadovoljni. ” – Nives Jeličić

Pitamo koja područja su uočena kao nedostatak sezone, što treba popraviti u Biogradu ?

“U kolovozu infrastruktura ne prati brojke, naročito na plažama i u parkingu, na tome se može raditi, kao i na podizanju kvalitete i hotela i kampova i privatnog smještaja, uvijek može bolje. Isto tako, moramo rastezati sezonu. Srpanj i kolovoz funkcioniraju ali goste moramo dobiti u svibnju i rujnu, listopadu, s dobrim sadržajima.” – Nives Jeličić

Kako bi i rujan i listopad također završili s dobrim rezultatima TZ Biograda sudjeluje u pripremi dva velika događanja: 30. Rujna iz Biograda kreće 4.etapa CroRace biciklističke utrke s kojom dolaze velika imena ovog sporta, a krajem listopada ovaj gradić postaje središte nautičkog sektora na 24. Biograd Boat Showu.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

Kamenjak Rocky Trails: BK Posedarje najuspješniji hrvatski predstavnik

Objavljeno

-

By

26. Kamenjak Rocky Trails u Premanturi okupio je najbolje bicikliste iz čak 14 europskih zemalja,  a biciklistički klub Posedarje najuspješniji je predstavnik hrvatskih klubova.

Na dvodnevnom međunarodnom spektaklu, na kojem su se skupljali bodovi za svjetsku rang ljestvicu i  Olimpijske igre, nastupilo je ukupno 180 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Poljske, Austrije, Češke, Nizozemske, Belgije, Njemačke, Mađarske, Švedske, Slovačke, Francuske, te Bosne i Hercegovine.

Biciklistički klub Posedarje predstavljalo je 15 natjecatelja koji su ostvarili zavidne rezultate. DOLJANIN Roko (JUNIOR) prvog je dana završio na odličnom 12 mjestu u velikoj međunarodnoj konkurenciji. Kako je bio najbolji u hrvatskom kupu klubu je donio velikih 100 bodova. DEŽMALJ Marko (U9) i JURIČEVIĆ Lovre (U13) pomeli su međunarodnu konkurenciju i završili kao najbolji u svojim kategorijama. BRALA Ana (U11) je osvojila srebrnu medalju, dok su se broncom okitili KRAJINA Šimun (U9), NIŽIĆ Nicole (U13) i RADULOVIĆ Siniša (MASTER C).

Rezultati 26. Kamenjak Rocky Trails:

Kategorija U9M

1. mjesto: DEŽMALJ Marko

3. mjesto: KRAJINA Šimun

7. mjesto: BRALA Ante

9. mjesto: BRALA Kristijan

10. mjesto: DEŽMALJ Ivan

12. mjesto: NIŽIĆ Nicolas

DNF ČOR David

Kategorija U11

2. mjesto: BRALA Ana

Kategorija U13 W

3. mjesto: NIŽIĆ Nicole

4. mjesto: ZEKIĆ Antonija

Kategorija U13 M

1. mjesto: JURIČEVIĆ Lovre

Kategorija U15

15. mjesto: KLANAC Stipan

KADETKINJA

6. mjesto: LIPIĆ Jelena

JUNIOR

12. mjesto: DOLJANIN Roko

MASTER C

3. mjesto: RADULOVIĆ Siniša

Nakon tri utrke kupa Hrvatske biciklistički klub Posedarje uvjerljivo je prvi u klupskom poretku sa osvojenih 982 bodova ispred BBK Šišmiš iz Samobora (800 bodova) i BK Grobnik (601 bod). 

 
Nastavi čitati

Grad

Na dijelu Voštarnice obustavljen promet zbog snimanja serije

Objavljeno

-

By

Iz Filmskog ureda stigla je obavijest  da će u razdoblju od 15.04. do 19.04. na nekim dijelovima Voštarnice promet biti obustavljen radi snimanja TV serije. 

Promet automobilima bit će onemogućen na ulicama Frana Alfirevića, ul. Obala kneza Branimira s unutrašnje strane i ul. Rikarda Katalinića Jeretova od broja 5 do broja 7a i donjem dijelu ulice Ivana Brkanovića, osim za potrebe javnih službi (Hitna pomoć, vatrogasci, Čistoća, itd…).

Povremeno obustavljanje prometa na nekim dijelovima ulica odvijat će se prvenstveno na ulici Ivana Mažuranića kojom prolaze vozila koja sudjeluju u snimanju, i to tijekom snimanja 17.04. u popodnevnim satima te 18.04. tijekom cijelog dana.

 
Nastavi čitati

Grad

Županijski dani: Mjerenje tlaka i razine šećera u krvi

Objavljeno

-

By

Povodom Dana Zadarske Županije, Županija, Medicinska škola “Ante Kuzmanić” u suradnji s Ljekarnom Zadar organizirali su akciju mjerenja tlaka i određivanje šećera (glukoze) u krvi. Na ovakav način podižemo svijest o važnosti ranog otkrivanja hipertenzije i dijabetesa, te prevenciji istih. Hipertenzija (povišeni krvni tlak) je trenutno najveći ubojica  na svijetu, te mi kao ljekarnici savjetujemo i educiramo pacijente o redovitoj samokontroli tlaka, te uvođenjem nefarmakoloških mjera u eventualnu terapiju, te pružamo nova saznanja u svezi liječenja i prevencije rizičnih skupina – rekla je Miranda Jamnicki Doimi di Delupis, mag.pharm.- Hipertenzija često prolazi  bez simptoma, te ju često zovu “tihi ubojica” tako da podržavamo i potičemo na jos ovakvih hvalevrijednih aktivnosti u ljekarnama jer tek nakon moždanog udara pacijent dolazi do spoznaje da ima hipertenziju.Kod prvih znakova hipertenzije i predijabetesa savjetujemo odlazak liječniku zbog detaljne opservacije. Predijabetes je također opasno zdravstveno stanje u kojem je glukoza u krvi povišena, ali je ispod vrijednosti za dijagnozu dijabetesa (NATAŠTE: 5.6mmol/L- 7.2 mmol/L  i  2 SATA NAKON OBROKA: 7.8 mmol/L- 11.0 mmol/L). Ovakvo stanje može potrajati godinama prije nego se uspostavi dijagnoza, te može izazvati brojne ozbiljne komplikacije kao stu su moždani i srčani udar, oštećenje bubrega i vida itd.. Rizični čimbenici na koje uvijek upozoravamo pacijente su prekomjerna tjelesna težina, fizička neaktivnost, nezdrava prehrana, pušenje, genetika, policisticni jajnici. Naglasak je na prevenciji i smanjenju progesije bolesti, te promjena stila života uvođenjem zdravih navika  u svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete života. Hvala učenicima 5. razreda Medicinske škole “Ante Kuzmanić” i prof. Petri Karagi na angažmanu i optimizmu koji su unijeli u ljekarnu “Andrović”.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu