Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

MOLITVA SVETOM FRANJI T. M. BILOSNIĆA U AMERIČKOM ČASOPISU Molitva svetom Franji u Portlandu objavljena na pet jezika i pisama svijeta!

Objavljeno

-

Američki multijezični časopis Gobshíte Quarterly , br. 39-40. za ljeto-jesen 2022. godine, čiji je urednik književnik R. V. Branham, sa sjedištem u Oregonu u Portlandu, uz obilje književnih priloga iz svijeta, posebne stranice posvećuje hrvatskom književniku Tomislavu Marijanu Bilosniću.

Ovog puta časopis, u kojemu se Bilosnić već niz godina javlja redovito, donosi Molitvu svetom Franji, iz istoimene knjige objavljene početkom ove godine na dvadeset pet jezika i pet pisama svijet, a za što mu je Sveti Otac papa Franjo zahvalio i udijelio Apostolski Blagoslov.

Gobshíte Quarterly poemu Molitva svetom Franji donosi paralelno na hrvatskom, engleskom, grčkom, japanskom, ukrajinskom i svahilli jeziku i pismu, u prijevodu Romana Karlovića, Christosa Toumanidisa, Masahiko Otsuke, Vasilija Korkiška i Lawrenca Kiiru.

Od hrvatskih autora ovaj broj časopisa Gobshíte Quarterly donosi i pjesme poznate hrvatske pjesnikinje Monike Herceg. Za spomenuti je, kako je suradnju hrvatskih autora s ovim američkim časopisom sa sjedištem u Oregonu, u Portlandu, ostvarila američko-hrvatska spisateljica, esejistica i prevoditeljica Julienne Eden Bušić.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

(IZBORI 2024.) PREFERENCIJALNI GLASOVI / Donosimo top ljestvicu najpopularnijih političara u IX. izbornoj jedinici…

Objavljeno

-

By

Građani su na jučer održanim izborima za Sabor imali mogućnost i preferencijalnog glasovanja. Ovo su rezultati, odnosno top ljestvica najistaknutijih zadarskih političara prema broju glasova osvojenih u IX. izbornoj jedinici, s izuzetkom Enija Meštrovića alias Ričarda koji je bio kandidat u X. jedinici:

1. Šime Erlić, HDZ – 8.812

2. Damir Biloglav, DP – 5.644

3. Enio Meštrović, RN – 4.326

4. Josip Bilaver, HDZ – 2.854

5. Jure Brižić, HDZ – 1.024

6. Daniel Radeta, SDP – 900

7. Ante Babić, HDZ – 872

8. Nikolina Baradić, HDZ – 784

9. Danijel Kotlar, DP – 682

10. Irena Dragić, SDP – 566

11. Duško Vuković, Umirovljenici – 564

12. Mate Lukić, HSP – 342

13. Drita Dunatov, RN – 151

14. Marjana Botić, JD – 98

15. Adela Frank, RN – 77

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Izborna noć u Zadru

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OVE SUBOTE U NINU: Nadbiskupija poziva na Susret o rastavljenim i ponovno civilno vjenčanim osobama

Objavljeno

-

By

Susret o temi rastavljenih i ponovno civilno vjenčanih osoba održava se u subotu, 20. travnja s početkom u 11 sati u župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu (dvorana se nalazi u župnoj kući u središtu Nina, nasuprot župne crkve sv. Anselma).

Pastoralni aspekt te teme na susretu će predstaviti don Žarko Relota, u kontekstu smjernica apostolskih pobudnica Familiaris Consortio (1981.) pape Ivana Pavla II. i Amoris Laetitia (2016.) pape Franje. Relota je predstojnik Povjerenstva za obitelj Zadarske nadbiskupije koje organizira taj susret. O pravnom aspektu te teme će govoriti mr. don Marin Batur, crkveni pravnik, sudac na Nadbiskupijskom crkvenom sudu u Zadru.

Na susret su pozvani doći svi koje zanima ta tema, a osobito osobe koje se nalaze u težim i problematičnim životnim situacijama s obzirom na navedenu temu, stoji u pozivu iz Nadbiskupije.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu