Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PARIZ: AGRRA i Rera S.D. predstavili projekt GECO2 na BIM WORLD-u

Objavljeno

-

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA i Javna ustanova Rera S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-Dalmatinske županije sudionici su dvodnevne manifestacije BIM World Bas-Carbone, koja se održava 5. i 6. travnja u Francuskoj (Pariz). Naime, BIM WORLD Bas-Carbone Solutions mjesto je okupljanja ključnih aktera uključenih u ekološku tranziciju građevina i teritorija. To je od 2015.g. nezaobilazno mjesto susreta profesionalaca i zajednica za korištenje BIM-a i digitalne tehnologije u službi izgradnje, nekretnina i urbanog razvoja. Tu je i preko stotinjak izlagača te mnogobrojne radionice i konferencije za sudionike.

Lokalne vlasti, poduzetnici u građevinarstvu, nekretninama, energetici i uslugama zaštite okoliša, okupljaju se sa svrhom pronalaženja najboljih operativnih rješenja, najnovijih inovacija i projekata, kako bi odgovorili na izazove ove tranzicije. Događaj se temelji na novim ekološkim propisima koji se provode vezano za održivost te smanjenje emisije ugljika za sve aktere. Uzimanje ekološke tranzicije i brige u svim fazama izgradnje: od de-karboniziranih komponenti proizvoda do valorizacije održive imovine. Jedan od ključnih ciljeva ove manifestacije je održivo upravljanje izgrađenim naslijeđem prema gradovima bez ugljika.

Tom prigodom, Ivana Dević, voditeljica projekta iz AGRRA-e i Leonardo Marotta, tehnički direktor iz ARPAE-e također su predstavili projekt GECO2 – Green Economy and CO2 čija provedba je u tijeku (pregled provedbe projekta GECO2 s posebnim naglaskom na pilot aktivnosti Projekta).

S obzirom da projekt GECO2 ima za cilj intervenirati kroz multilateralni pristup na način da oporavi  sposobnost i poveća prilagodljivost na klimatske promjene uspostavom regionalnog sustava za monitoring, koji prikuplja podatke o otpornosti, emisijama  i apsorpciji  stakleničkih plinova uvodeći i promovirajući inovativne politike i tehnike za prilagodbu i ublažavanje klimatskih promjena, rezultat sudjelovanja je uspostavljanje novih kontakata, razmjena znanja i iskustva te primjera dobre prakse u borbi protiv klimatskih promjena.  

Više informacija o manifestaciji na: https://bim-w.com/

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

“UČINIMO PRIVLAKU PRIVLAČNIJOM” / U subotu u Privlaci akcija čišćenja podmorja i priobalja

Objavljeno

-

By

U Privlaci se priprema akcija čišćenja podmorja i priobalja pod nazivom “Učinimo Privlaku privlačnijom”. Akcija će održati u subotu 25. svibnja od 9 do 12 sati u glavnoj luci u privlačkom Selu.

Udruga “Šijavoga” iz Privlake je glavni organizator, a u čišćenju će im se pridružiti ronilački klub Sv. Roko iz Bibinja, volonteri Gradskog društva Crvenog Križa Zadar, ronioci Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru, Dječji Vrtić Sabunić iz Privlake, udruga Kanata te brojni drugi volonteri koji će pomoći veslajući na barkama ili skupljajući smeće uz obalu. Akciju sponzoriraju Općina Privlaka, TZ Općine Privlaka i T.O. Alen iz Privlake.

Sudionici se okupljaju na glavnom mulu u Selu od 9 sati, a nakon akcije se sve sudionike očekuje roštilj i dobra zabava.

Pozivaju se svi koji su spremni pomoći u akciji i pritom se dobro zabaviti da sutra u jutro dođu na glavni mul u Selu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VAŽNA OBAVIJEST S VIŠNJIKA: Vlasnici zamoljeni da uklone autobuse uoči utakmice Zadar – Split!

Objavljeno

-

By

Športski centar Višnjik informira sve korisnike i javnost o sljedećem:

petak, 24. svibnja 2024. u 20 sati i u nedjelju, 26. svibnja 2024., u 20 sati, u dvorani Krešimir Ćosić održavaju se finalne utakmice između KK Zadar i KK Split (FAVBET Premijer liga). Zbog velikog interesa publike i navijača, molimo sve vlasnike autobusa da ih uklone kako bi oslobodili parkiralište za posjetitelje utakmica.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

JAVNI POZIV / Turistička zajednica ZŽ dijeli potpore za razvoj turističkih proizvoda posebnih interesa

Objavljeno

-

By

Turistička zajednica Zadarske županije je na svojim mrežnim stranicama objavila Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj turističkih proizvoda posebnih interesa. 

Ovaj javni poziv omogućuje bespovratna sredstava za programe i projekte koji obogaćuju turističku ponudu i stvaraju motive za dolazak kroz cijelu godinu. Uz to, cilj je produljiti potaknuti ravnomjerni razvoj turizma u svim dijelovima županije, kao i stvaranje prepoznatljivosti i brenda Zadarske županije kao destinacije turizma posebnih interesa, destinacije raznovrsne ponude i posebnih doživljaja. 

Potpore su namijenjene za edukaciju radi specijalizacije, promotivne svrhe ili nabavku opreme i uređenje prostora koji će podići razinu kvalitete ili dati dodatnu vrijednost na postojeću uslugu. U svakome slučaju ova inicijativa želi pružiti priliku za unapređenje i stvaranje jedinstvenih doživljaja za posjetitelje.  

U tu svrhu je protekle godine TZ Zadarske županije izdala „Priručnik za stvaranje doživljaja u Zadarskoj županiji“ koji može potencijalnim korisnicima pomoći u planiranju i realizaciji transformacije klasičnog i uobičajenog turističkog proizvoda ka autentičnom i relevantnom doživljaju koji ima dodanu vrijednost i koji se pamti. 

Korisnici mogu biti turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave, ustanove; tvrtke i i obrtnici koji imaju registriranu ugostiteljsku djelatnost ili djelatnost pružanja usluga u turizmu, te OPG-i. 

Predmetni Javni poziv objavljen je na mrežnim stranicama Turističke zajednice Zadarske županije na poveznici https://www.zadar.hr/hr/o-nama/natjecaji-pozivi-i-obavijesti, dok će online prijave biti dostupne do 7. lipnja na poveznici:  https://www.zadar.hr/hr/o-nama/prijava-projekta.  

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu