Connect with us

Sport

ZADAR NIGHT RUN 2022. Još samo dva dana za prijavu utrke!

Objavljeno

-

Još su ostala samo dva dana za  prijavu utrke! Trkači imaju izbor trčati polumaraton, 10 km, 5 km ili 2.5 km. Utrka je to za djecu i odrasle, početnike i vrhunske trkače, muškarce i žene – Grawe Zadar Night Run je utrka za SVE!

Bliži se start utrke Grawe Zadar Night Run 2022! Prijave za utrku i uplata kotizacije moguće su još samo dva dana. Ako želiš biti dio spektakla, prijaviti se možeš putem www.zadarnight.run
Podsjećamo, Grawe Zadar Night Run je cestovna utrka u poznatoj i dokazanoj organizaciji Škole trčanja Zadar i Triatlon kluba Zadar, a start je u Foši ispred Gradskih vrata. Trkači pri prijavi (kao i prijašnjih godina) biraju utrku 2.5 km (1 krug oko grada), 5 km (2 kruga) ili 10 km (4 kruga) ili polumaraton, utrku na 21,097 metara! Grawe Zadar Night Run postavlja visoke standarde u organizaciji utrka i svake godine okuplja sve veći broj trkača početnika, djece, rekreativaca, ali i ozbiljnijih trkača. Detalje nam je pobliže objasnio organizator:
“Utrka je već postala značajni sportsko-rekreativni događaj kako na ovim prostorima tako i u okolici. Interes je ogroman, a to pokazuje i broj trkača koji iz godine u godinu raste. Atraktivnost startne zone i staze, energija, glazba, svjetlosni efekti i niz drugih elemenata oduševljavaju trkače iz godine u godinu i mislimo da imamo formulu koja će Grawe Zadar Night Run 2022. učiniti za trkače i ove godine događajem o kojem će se pričati i kojeg ne smiju propustiti! Na utrku je prijavljeno više od 1400 trkača što znači da bi mogli i premašiti rekordne brojke.”

Polumaraton

“Ponosni smo na naš polu maraton koji se će se ove godine dogoditi po drugi puta a brojke će preći 200 trkača što je za naš grad odlična brojka! Bit će to najatraktivnija staza polumaratona u regiji (od poluotoka prema Puntamici i natrag). Staza je potpuno ravna i gotovo 95% staze prati morsku obalu što garantira vrhunski doživljaj za trkače kao i dobre rezultate (što je za sve trkače, a pogotovo rekreativce uvijek veliki plus). Želja nam je da za trkače koji započinju svoju ozbiljniju trkačku priču baš Grawe Zadar Night Run bude prvo polumaratonsko iskustvo. Utrka je postala internacionalni događaj pa trenutno imamo prijave natjecatelja iz 27 država svijeta!  
Želimo da trkačima nakon utrke ostane uspomena vrhunske zabave, sportskog doživljaja te doživljaja gradskih ulica na jedan sasvim drukčiji način.
Naše polu maratonce očekuje i ekslkluzivni catering nakon utrke koji će biti postavljen u atriju Kneževe palače “

Prometna regulacija
Za vrijeme utrke promet će u gradu biti uz pomoć prometne policije posebno reguliran od 20:30 do 23:00 sata pa se vozači mole za poseban oprez i razumijevanje kako bi utrka prošla na najbolji i najsigurniji mogući način.

Organizacija utrke
“Velike zahvale Gradu Zadru na velikoj pomoći u organizaciji utrke. Prepoznali su nas kao događaj koji na pravi način promovira ime Grada Zadra!” – rekao nam je Jure Šango, osnivač Škole trčanja Zadar te glavni organizator utrke Zadar Night Run. 
Grawe Zadar Night Run će se održati 9.4.2022. sa startom od 20:30 sati.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku košarka, nogomet, odbojka…

Objavljeno

-

By

Petak, 26. travnja 2024.
KOŠARKA – Poluzavršnica PH-e U 13: Cibona – Kastav, ŠK Zadar – Brod, ŠK Zadar – Kastav i Cibona – Brod, pomoćna dvorana 3 u 10, 12, 30, 16 i u 18, 30; Kup regija U 17: Opus Puntamika – Hermes i Diadora – Mladost, pom. dvorana 4 u 15, 30 i u 20. sati.
ODBOJKA – Županijska liga ml. kadetkinja: Zadar – Donat, pom. dvorana 4 u 14, 30 sati.

Subota, 27. travnja 2024.
KOŠARKA – LIKAR: Voštarnica – Vrsi i Veterani Puntamike – Vodovod, pom. dvorana 4 u 10, 30 i u 12; Poluzavršnica PH-e U 13: Brod – Kastav, ŠK Zadar – Cibona, pom. dvorana 3 u 10 i u 12, 30; Prva liga seniorke: Zadar – Podravac, pom. dvorana 3 u 18; FAVBET: Zadar – Bosco, Dvorana Krešimira Ćosića u 20 sati.
ODBOJKA – Međužupanijska liga ml. kadetkinja: Zadar – Vodice u 9, 30, Treća liga: Zadar – Vodice u 11; kadetsko PH-e: Zadar – Marsonija i Rovinj – Sisak u 13, Zadar – Sisak i Rovinj – Marsonija u 14, 30 sati, sve u pom. dvorani 1.
NOGOMET – Ml. pioniri: Zara – Bibinje u 9; papaline: Zadarnova III – Zadarnova IV u 10, 15, Zadarnova II – Polača u 11, 30 sati.

Nedjelja, 28. travnja 2024.
NOGOMET – Pioniri i kadeti: Zadar – Lučko u 14 i u 15, 45; ml. pioniri: Zadarnova – Zara II u 18; tići: Zara – Dalmatinac u 19 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

SVETI JOSIP RADNIK / MNK Plovanija najavljuje turnir “4 strane Plovanije za Jednog Heroja Ulice”

Objavljeno

-

By

MNK Plovanija, povodom Svetog Josipa Radnika, nebeskog zaštitnika Plovanije, ponosno najavljuje povratak svog godišnjeg futsal turnira “4 Strane Plovanije za Jednog Heroja Ulice”, koji će se održati u balonu na Novom Bokanjcu. Ovogodišnji turnir donosi uzbudljivo nadmetanje između sjeverozapada, sjeveroistoka, jugozapada i jugoistoka Plovanije.

Novitet na Turniru: Veterani u Akciji Ove godine, turnir uvodi novi segment – veteranski susret između Plovanija Gornje i Plovanija Donje. Očekuje se da će ovaj susret privući veliku pažnju lokalnih ljubitelja futsala.

Program Turnira Turnir započinje 30.04.2024. u 16:30, a vrhunac dana bit će utakmica veterana zakazana za 19:00. Nakon sportskih uzbuđenja, druženje se nastavlja u prostorijama Mjesnog odbora Plovanija od 22:00, gdje će se igrači i mještani družiti te zajedno dočekati Svetog Josipa Radnika.

Zahvalnost Sponzorima i Organizatorima Ivan Jurić, ispred organizacijskog odbora, izražava zahvalnost Zadarskoj županiji, Bakmaz d.o.o., Ivanu Mataku Gagunu, Hrvoju Grdoviću, Hrvoju Šestanu Ćipi te svim mještanima Plovanije koji su omogućili održavanje ovog turnira.

Branitelji Naslova i Najbolji Strijelac Podsjećamo da naslov brani ekipa Sjeveroistoka, a Ivan Šimičević Čuči prošle je godine osvojio nagradu za najboljeg strijelca. Hoće li Sjeveroistok zadržati svoj naslov ili će neka druga strana Plovanije preuzeti vodstvo, saznat ćemo 30. travnja.

Sastavi Ekipa:

Sjeverozapad: Kristijan Dražević Draško (kapetan), Ante Matak Zozon, Ante Baričević Bara, Josp Matak Pic, Jurica Zubak Žulj, Mate Matek Šprce, Josip Vulić Joco, Mateo Matković, Anđelo Matković, Toni Matković (G), Marin Mikulić, Mate Čulina, Zvone Nekić, Josip Livajić Žućo, Anđelo Čulina, Izbornik Boris Radić Bobo.
Sjeveroistok: Ivan Šimičević Čuči (kapetan), Ivan Glasnović, Luka Matak Gagun, Marijan Kalcina Bači, Darko Modrić, Josip Kamber Buba, Ante Baričević, Igor Matak, Filip Baričević Ćofa, Josip Bucić, Gabrijel Bucić Gaga, Marino Šarić, Ante Čačić Čajo, Marin Zrilić Princ, Marino Mitrović Mitar, Marino Šarić, Ivan Matak, Izbornik: Ivan Matak Gagun.
Jugozapad: Ivan Jurić Kićan (kapetan), Marin Pedić, Danijel Pedić Vrana, Ante Jurić Lav, Mihovil Skukan Miho, Tiho Bačić Baćo (G), Zvonimir Glavan, Luka Šišak, Velibor Vignjević Tegula, Nino Novaković, Paško Pavičić, Krešimir Ščapec Joža, Izbornik: Mirko Kokić Mika.
Jugoistok: Lovre Kresović Krespo (kapetan), Vice Šušić Polančec (G), Nikola Dujić Nixon, Luka Kresović Puh, Ivan Radoš Šerbić, Danijel Toman Garo, Kristijan Kokić Koki, Zvone Bukvić Medar, Josip Cindrić Cibo, Ivica Mikulić Kinez, Lovre Katalinić, Dino Nimac Dimac, Miro Kolanović Privlačanac, Izbornik: Stipica Radoš Šerbo.

Veterani

Plovanija Gornja: Tomislav Bucić Bako (G), Mate Matek Šprce, Joso Vulić, Igor Matak, Mile Bucić Zua, Drago Dražević, Jure Zubak Žulj, Marijan Kalcina Bači, Lovre Matak Loce, Ante Baričević, Marin Zrilić Princ, Darko Modrić, Izbornik: Branko Marušić Malecki.
Plovanija Donja: Tiho Bačić Baćo (G), Ivica Paleka (G), Zvonimir Bukvić Medar, Stipica Radoš Šerbo, Leo Turčinov Zet, Jure Pedić, Nikola Veršić Sike, Ivica Mikulić Kinez, Mladen Rožman Mlaaađo, Velibor Vignjević Tegula, Elvis Bakić, Ivan Marinović, Izbornici: Željko Bandalo i Mirko Kokić Mika.

 
Nastavi čitati

Sport

Bokšić: Poručujem Juventusu, dovedite Modrića. Njega je poljubio Bog

Objavljeno

-

Alen Bokšić je za Juventus odigrao samo jednu sezonu prije nego što se vratio u Lazio, ali je nakon te 1996/97 ostao u lijepom sjećanju navijačima Juvea. S tim klubom je osvojio talijanski naslov i Interkontinentalni kup te došao do finala Lige prvaka. U te uspjehe ugradio je 7 golova i 4 asistencije u 33 nastupa. Sada je u razgovoru za Gazettu dello Sport rekao što treba posrnulom Juventusu kako bi se vratio na staze stare slave.

“Luku Modrića je poljubio Bog, on je personifikacija nogometa. Preporučujem svakom top klubu da ga kupi, pa tako i Juventusu. Ne znam hoće li Modrić napustiti Real za dva mjeseca, kada mu završava ugovor, ali uvjeren sam da su u njegovim nogama još dvije sezone vrhunskog nogometa bez obzira na to što mu je 38 godina. Modrić sam nije dovoljan da Juventus premosti jaz između njega i uvjerljivog prvaka Intera, ali bi puno pomogao u tome.”

Bokšić dodaje tko bi jako profitirao uz Modrića: “Dušan Vlahović je odličnoj formi ove sezone sa 17 golova. On je izvrstan napadač kojem su tek 24 godine. Dakle, ima još prostora za napredak. Dušan može postati vrhunski strijelac kao što je Haaland. Vlahović zabija manje od njega, ali nemojmo zaboraviti da je teže postizati golove u Italiji nego u Engleskoj”, poručio je Bokšić, koji ima iskustvo obiju zemalja jer je osim u spomenutim talijanskim klubovima, za koje je u Serie A postigao 34 gola u 137 utakmica Serie A, igrao i u Middlesbroughu. Istaknuo je i ovo: “Osim toga, napadač uvijek ovisi o suigračima. Ja sam igrao sa Zidaneom, Del Pierom, Vierijem, Jugovićem, Deschampsom, Conteom… dok Dušan igra u defenzivnom Juventusu, koji se muči stvoriti više prilika za gol.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu