Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

MINISTAR BUTKOVIĆ U GAŽENICI Zadarskoj županiji 21 milijun kuna za lučku infrastrukturu, plaže i šetnice

Objavljeno

-

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je u putničkom terminalu luke Gaženica dodijelio ugovore i sporazume za ukupno 45 projekata županijskih lučkih uprava te gradova i općina na području Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, ukupne vrijednosti više od 57,7 milijuna kuna.

Dodijeljenim sredstvima Ministarstva, odobrenim na temelju dva javna Poziva objavljena u siječnju ove godine, sufinancirat će se izgradnja, sanacija i rekonstrukcija objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizacija, obnova i izgradnja ribarske infrastrukture, kao i sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

“To je zapravo nastavak velikog investicijskog ciklusa ulaganja u luke i rive. Ovo su projekti koji mijenjaju lice i naličje svakog obalnog mjesta i zato zaista trebamo biti ponosni da smo se izborili za sredstva koja idu u obnovu riva, luka i lukobrana. Ukupna ulaganja u lučku infrastrukturu iznose oko 2 milijarde kuna, od čega s nacionalne razine godišnje izdvajamo 105 milijuna, a taj iznos će biti i veći“, najavio je ministar Butković.

Župan Božidar Longin rekao je kako u ovom danu ima simbolike, jer je na prvi dan proljeća, što je uvijek metafora nekog novog početka, ministar našoj županiji donio sredstva u ukupnom iznosu od 21 milijuna kuna.

„Svi mi u ovim primorskim županijama itekako smo svjesni vrijednosti pomorskog dobra. Činjenica jest da najveći dio gospodarstva temeljimo na korištenju mora i obale, bilo da je riječ o turizmu, marikulturi, prometu. U tom je kontekstu od izuzetnog značaja kontinuirano ulaganje u rekonstrukciju i izgradnju luka na našem području, kao i uređenje i sanaciju pomorskoga dobra općenito. Koristim stoga prigodu kako bih uputio veliku zahvalu ministru, državnom tajniku i njihovim suradnicima što izuzetno dobro prate razvojne projekte na području naše županije, osobito kada je riječ o pomorskoj infrastrukturi“, dodao je župan.

Županijskoj lučkoj upravi Zadar odobreno je 13 milijuna kuna za izvođenje radova u lukama u Dragama, Pagu, Sv. Filipu i Jakovu, Rtini te Sukošanu. Jedinicama lokalne samouprave s područja Zadarske županije, i to njih 18, odobreno je 8 milijuna kuna za projekte uređenja plaža, sanacija pomorskog dobra, uređenja šetnica i ostalih projekata na pomorskom dobru.

Odobreni projekti na području Zadarske županije:

Sredstva za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u 2022. godini:

Županijskoj lučkoj upravi Zadar, 4.500.000,00 kuna za izvođenje radova na „Uređenje obalnog pojasa luke Drage-Dugovača“.

Županijskoj lučkoj upravi Zadar, 1.500.000,00 kuna za izvođenje radova na „Sanacija lućice Plemići u Rtini“.

Županijskoj lučkoj upravi Zadar, 2.000.000,00 kuna za izvođenje radova na „Sanacija obalnog zida u luci Pag – predio Golija“.

Županijskoj lučkoj upravi Zadar, 2.000.000,00 kuna za izvođenje radova na „Sanacija luke Sv. Filip i Jakov“.

Županijskoj lučkoj upravi Zadar, 3.000.000,00 kuna za izvođenje radova na „Uređenje dijela obalnog pojasa luke Sukošan“.

Sredstva za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2022. godini:

Općini Ražanac, 500.000,00 kuna za „Uređenje javne plaže „Oseka“ u Ljupču“,

Općini Jasenice, 300.000,00 kuna za „Sanaciju plaža u naseljima Maslenica, Rovanjska i Modrič“,

Općini Bibinje, 800.000,00 kuna za „Uređenje plaže – sanacija pomorskog dobra Šulterova vala – 1. faza“,

Općini Pašman, 400.000,00 kuna za „Sanaciju i uređenje pomorskog dobra Dobropoljana II. – faza“,

Općini Preko, 400.000,00 kuna za „Uređenje plaže Jugo – plaža kulture – 2. etapa“,

Općini Posedarje, 400.000,00 kuna za „Izgradnju potpornog zida na pomorskom dobru u svrhu sanacije pokosa“,

Općini Sukošan, 600.000,00 kuna za „Sanaciju obale kralja Petra Krešimira IV (Barbir), (2. faza)“,

Općini Novigrad, 500.000,00 kuna za „Uređenje plaže vrulja u Pridrazi“,

Gradu Zadru, 800.000,00 kuna za „Sanaciju gata i obalnog zida u uvali Foša, Grad Zadar“,

Općini Kolan, 300.000,00 kuna za „Uređenje šetnice uz more Gajac – Mandre“,

Općini Privlaka, 400.000,00 kuna za „Sanaciju pokosa – plaža Sabunike“,

Općini Povljana, 300.000,00 kuna za „Projekt uređenja plaže Perilo i Obatnica sa izgradnjom šetnice s potpornim zidovima“,

Općini Sveti Filip i Jakov, 400.000,00 kuna za „Uređenje plaže Morovička u Turnju“

Općini Starigrad, 600.000,00 kuna za „Uređenje središnjeg obalnog pojasa naselja Starigrad Paklenica“,

Općini Pakoštane, 300.000,00 kuna (slovima: tristotisuća kuna) za „Pomorsko dobro – Plaža Janice u Pakoštanima“,

Gradu Pagu, 400.000,00 kuna za „Sanaciju obalnog zida Prosika“,

Gradu Ninu, 300.000,00 kuna za „Uklanjanje nepravilnog sloja materijala u zoni luke Nin izvan lučkog područja“,

Općini Kali, 300.000,00 kuna za „Sanaciju i uređenje dijela pomorskog dobra Rahorača u Kalima“.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

SA SJEDNICE UPRAVNOG VIJEĆA: Renata Bek razriješena dužnosti ravnateljice Doma zdravlja 

Objavljeno

-

By

screenshot

Upravno vijeće Doma zdravlja Zadarske županije pod predsjedanjem dr. med. Nevena Birkića na današnjoj je sjednici donijelo odluku kojom se mr. sc. Renata Bek, dr. med. razrješava dužnosti ravnateljice s danom 21. listopada 2024. godine.

U obrazloženju se, uz ostalo, navodi kako je člankom 88. Zakona o zdravstvenoj zaštiti kao lex specialisa propisana dužnost Upravnog vijeća razriješiti ravnatelja zdravstvene ustanove ukoliko, između ostalog, ne provodi program rada i razvoja zdravstvene ustanove. Razlozi razrješenja imenovane ravnateljice su nekontrolirani gubitci ustanove nastali u obavljanju djelatnosti, neizvršavanje programa rada ustanove zbog kojih dolazi do manjka financijskih prihoda ustanove te nemarno obavljanje dužnosti kojeg je posljedica sve veći nedostatak zdravstvenog kadra, osobito liječničkog te veće smetnje u obavljanju djelatnosti ustanove u izvršavanju ugovornih obveza prema Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje.

Sukladno članku 3. Ugovora o radu imenovanoj će se s ponuditi sklapanje izmijenjenog Ugovora o radu na neodređeno vrijeme s Domom zdravlja Zadarske županije za radno mjesto koje je odgovarajuće njezinoj stručnoj spremi. Do raspisivanja natječaja za ravnatelja Doma zdravlja Zadarske županije, ustanovu će privremeno voditi pročelnik UO za zdravstvo Zadarske županije, dr. Marko Kolega. Imenovani vršitelj dužnosti u roku od 30 dana od dana stupanja na dužnost u obvezi je pripremiti postupak natječaja za imenovanje ravnatelja, kako se navodi u Odluci o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Doma zdravlja Zadarske županije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZVANREDNI RADOVI / U utorak bez vode dio Poluotoka!

Objavljeno

-

By

Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 22.10.2024. godine  (utorak) u vremenu od 08:00 h pa do 12:00 h  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u  gradu Zadru ( poluotok ), na području između ulica : Ulica Šimuna Kožičića Benje i Trga pet bunara.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena na Narodnom trgu kod kućnog broja 1.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

UTORAK U PROVIDUROVOJ / Posjet poljske partnerske regije Zadarske županije – Podkarpatskog vojvodstva

Objavljeno

-

By

U sklopu službenog posjeta poljske partnerske regije Zadarske županije – Podkarpatskog vojvodstva, u utorak, 22. listopada 2024., od 10 do 14 sati u Providurovoj palači u Zadru održat će se Poljsko-hrvatsko gospodarski susret i poslovni razgovori B2B.

Poljsko gospodarsko izaslanstvo se želi predstaviti zainteresiranim tvrtkama i gospodarstvenicima s područja Zadarske županije svojim opskrbnim lancima autohtonih poljoprivrednih proizvoda, projektima vezanim za razvoj agroturizma, brendiranja i certificiranja autohtonih proizvoda.

Osim  tvrtki  koje će se predstaviti svojim proizvodima, dio gospodarskog izaslanstva su i predstavnici  Gospodarske komore. Izaslanstvo  predvodi maršal Podkarpatskog vojvodstva Wladyslaw Ortyl, a uz njega dolaze i članica Regionalnog odbora Podkarpatske regije Malgorzate Jarosinske – Jedynak sa suradnicima iz Odjela za gospodarsku promociju i turizam te Odsjeka za međunarodnu suradnju ove poljske regije kao i  predstavnici Zračne luke Rzezsow – Jasionka.

Zadarska županija  je uspostavila partnerski odnos s ovom poljskom regijom prije točno 13 godina. Suradnja se do sada odvijala na područjima razmjene iskustava u pripremi većih investicijskih projekata financiranih putem fondova EU, sektorima turizma i kulturno-promotivnim projektima poput međunarodnog sajma ekoloških proizvoda EKOGALA te u trgovinsko-gospodarskom i prometnom sektoru za koji obje regije imaju snažan potencijal.

Početak programa je u 10 sati kada je planirano obraćanje župana Zadarske županije Božidara Longina i maršala Podkarpatskog vojvodstva Wladyslawa Ortyla, a nakon toga slijedi predstavljanje tvrtki, degustacija i izložba proizvoda te B2B sastanci.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu