Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

UH, OPET MESO!!! Evo tko će i što kuhati, gradelavati, pričati i svirati na Meat Me 2.0 od 18. do 23. listopada

Objavljeno

-

Drugi zadarski Festival mesa Meat Me 2.0 počinje sljedećeg ponedjeljka na Staroj pijaci. Turistička zajednica grada Zadra, organizator festivala uz potporu Grada Zadra i Tržnice Zadar okupila je širok krug partnera i suradnika koji će na različite načine sudjelovati u šest jutarnjih i dva večernja programa kroz cijeli sljedeći tjedan, od 18. do 23.listopada.

Kako bi svakodnevno bilo dovoljno mesnih sirovina i da bi se moglo pripremiti na stotine mesnih obroka, kao što je to bilo i na prvom, dobro posjećenom festivalu 2019. godine, i ovaj put će se svojim donacijama uključiti najpoznatije zadarske mesnice:  Paleka, Biloglav, Ikić, Gobin, Lukin i Poličanka.

Jutarnji programi tijekom trajanja festivala, prema idejnom kreatoru gastronomskog dijela Meat Me 2.0 Renata Kraljeva, zamišljeni su kao marende od 10 do 14 sati na temu janjetina, pulastar, teletina, iznutrice i mesne prerađevine, junetina i svinjetina. Svaki dan imat će svog kuhara-moderatora, a to su poznati zadarski chefovi: Saša Began, Tomislav Karamarko, Josip Vrsaljko, Mario Arbanas, Klaudijo Mrkić i Karlo Bugarija. Jela na zadane teme pripremat će ukupno čak 25 zadarskih restorana i cateringa, koji će se izmjenjivati tijekom trajanja festivala. Za servis i posluživanje bit će zaduženi učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar.

Za ponudu vina pobrinut će se Udruga vinara Zadarske županije, čiji će članovi svoja vina dijelom donirati, a dijelom prodavati po promotivnim cijenama. Sa svojim pićima i sokovima na Festivalu će biti prisutna Maraska Zadar, s dobrim žesticama Destilerija Mashtel, s pekarskim proizvodima Kroštula i Tvornica kruha Zadar, s vodom Tvornica Santa, a sa svojim će proizvodima na Meat Me 2.0 biti prisutni i drugi partneri: Paška sirana, Matak tartufi, Pršutana Biloglav i Ninska solana, Kotanyi i Metro.

Dva završna dana Festivala, petak i subota, imat će i svoje večernje programe koji su zamišljeni kao veliki grill party ili gradelada zabava od 18 do 23 sata. Svoje velike gradele donijet će i na njima peći ekipa iz Udruge mladih Puntamika, poznata po odlično organiziranim Puntamiškim feštama. Svoj grill promo show imat će lanac trgovina s vrhunskim odležanim mesom Beaf shop, a na Meat Me 2.0 stići će sa svojom prikolicom  već sad svima poznata ekipa Picnic Mingle&Fun.

Za glazbeni dio programa na Festivalu angažirani su poznati zadarski DJ-evi Adam Abramović, Davor i Denis, a moderatori jutarnjih programa su, dan otvorenja festivala vodi Jakov Mađerić, a petak i subotu poznata RTL-ova reporterka Nikolina Radić.

Na velikoj gradeladi u petak navečer svirat će grupa Bang Bang, a popularni voditeljski par Davor i Prte bit će moderatori večeri. Na jutarnjem eventu u subotu svirat će grupa Scifidelity Orchestra, a u večernjim satima glazbu će sa svoje kolekcije ploča puštati DJ Mate Kokić te je predviđen nastup grupe Swingers.

Hranu i piće na Meat Me 2.0 festivalu moći ćete degustirati kupnjom bonova po cijeni od 20 kn za hranu i 10 kn za piće, a sav prihod bit će namijenjen Odjelu pedijatrije zadarske Opće bolnice.

Ulaz u Staru pijacu bit će moguć isključivo uz predočenje EU Covid potvrde.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: U četvrtak Dan karijera Pomorskog odjela 

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 4. travnja 2024. godine održat će se Dan karijera Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru.

Cilj održavanja Dana karijera je omogućiti studentima da se izravno informiraju o zahtjevima tržišta rada, upoznaju potencijalne poslodavce te da se omogući tvrtkama i institucijama iz područja pomorstva da se predstave studentima.

U sklopu manifestacije bit će organizirana panel rasprava s istaknutim stručnjacima iz gospodarstva na temu Izazovi u obrazovanju i zapošljavanju u pomorskoj industriji.

Otvorenje manifestacije i panel rasprava će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, a predstavljanje tvrtki i institucija iz područja pomorskog gospodarstva u prostorijama Pomorskog odjela.

Početak manifestacije zakazan je za 11:00.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Vikend suh i sunčan, uz olujno jugo. Temperatura ide i do 27°C

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano, povremeno uz promjenljivu naoblaku s kojom uglavnom u Gorskome kotaru i na širem riječkom području može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, poslijepodne prolazno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu ponegdje jako i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C, na istoku unutrašnjosti do 26.

U subotu pretežno ili djelomice sunčano, iznadprosječno toplo te na Jadranu i dalje vrlo vjetrovito. Uz povremeno više oblaka lokalno u Istri i na Kvarneru može pasti vrlo malo kiše. Puhat će slab do umjeren, u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije i jak južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 12 i 15 °C. Najviša dnevna većinom od 21 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Iznadprosječno toplo te i dalje vjetrovito, osobito na Jadranu. Za vikend prevladavajuće suho i sunčano, a u ponedjeljak promjenljivo s mjestimičnom kišom, lokalno i grmljavinom. Puhat će slab i umjeren, u ponedjeljak i vrlo jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako i vrlo jako, mjestimice i olujno jugo.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Humanitarna akcija HSP AS za Pučku kuhinju Socijalnu samoposlugu 

Objavljeno

-

By

Stranka HSP AS svake godine organizira humanitarnu akciju donirajući uskrsne pogače i jaja Pučkoj kuhinji i Socijalnoj samoposluzi za najugroženije stanovnike Zadra, kako bi proveli dostojanstveno Uskrs i uskrsne blagdane.

“U duhu Uskrsa želimo dati nadu i radost korisnicima Pučke kuhinje pokazujući još jedanput kršćansku solidarnost i ljubav.

Također promičemo socijalnu osjetljivost i socijalnu uključenost svih građana kroz cijelu godinu što je također jedan od ciljeva HSP AS.

Stranka HSP AS Republiku Hrvatsku vidi kao socijalnu državu koja se brine o svim, a posebno o najugroženijim slojevima društva.   

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim stanovnicima Zadra i zadarske županije!” – rekla je Miranda Jamnicki predsjednica GO HSP AS 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu