Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PROMIDŽBA ZADARSKE ŽUPANIJE U SAD-u Producentica i redateljica Ashley Colburn proteklog vikenda snimala u Zadarskoj županiji za svoj novi projekt posvećen Hrvatskoj

Objavljeno

-

Hrvatskoj javnosti dobro poznata američka producentica i redateljica Ashley Colburn, velika zaljubljenica u Hrvatsku, snimala je proteklog vikenda od 18. do 19. rujna 2021. godine, niz ljepota Zadarske županije.

U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije i suradnji s lokalnim turističkim zajednicama snimanje za novi projekt Ashley Colburn posvećen Hrvatskoj obavljeno je na nekoliko lokacija i to u gradu Zadru, Pagu, te na Vranskom jezeru odnosno vidikovcu Kamenjak i u Maškovića Hanu.

Predstavljanje Zadarske županije u ovom projektu koji ima naglas na boravak na otvorenom obilježile su teme kao što su bogata kultura i tradicija, aktivnosti u očuvanoj zadivljujućoj prirodi, autohtone namirnice i dalmatinski način života.

smartcapture

Kao iskusna profesionalka koja s radošću promovira Hrvatsku Ashley Colburn tim je povodom izjavila kako je prezadovoljna snimljenim bogatim materijalom, te kako je uvjerena da će se Zadarska županija u budućem projektu promovirati na najbolji način odnosno imati značajnu ulogu u predstavljanju cijele Hrvatske.

Emisija će premijeru doživjet na mreži AWE, istoj onoj na kojoj je prikazan i njena Emmy-jem nagrađena emisija „WOW Croatia“, kao i na „streaming“ platformi Curiosity koja ima 15 milijuna pretplatnika.

U isto vrijeme Zadar i okolicu posjetila je i Amerikanka Shante Burell, sretna dobitnica nagradne igre organizirane u sklopu prezentacije Zadarske županije na sajmu New York Times Travel Showu u New Yorku održanom neposredno pred pandemiju u siječnju 2020. godine. Tog drugog nastupa Turističke zajednice Zadarske županije Zadar se ponovno bio nametnuo kao privlačna i značajna destinacija, posebice na krilima priznanja koja su turizmu Zadarske županije ukazala 2019. godine Lonely Planet i New York Times, jedni od najvećih autoriteta u preporukama putovanja u SAD-u.

Dobro osmišljena strategija nastupa uključivala je 15-minutnu prezentaciju na glavnoj pozornici, a važna dio činila je nagradna igra koja je izazvala veliko zanimanje posjetitelja, a u kojoj je partner bio Falkensteiner Punta Skala Resort. Uz veliki broj interesenata koji su poslušali i prezentaciju koju je održala TZ Zadarske županije, posebno su bili sretni dobitnici koji su konačno sada u 2021. godini dobili priliku posjetiti Zadar i okolicu.

Dobitnica je iznimno oduševljena kako destinacijom, tako i vrhunskom uslugom hotela i izleta, te će sasvim sigurno u Sjedinjenje Američke Države ponijeti lijepe uspomene iz Zadra i županije i širiti dalje dobar glas o našim ljepotama.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) ROĐENDAN STRANAČKOG OGRANKA / Poruka sa skupa: “Bibinjci čvrsto za HDZ: Naša Vlada štiti domoljubne vrijednosti”

Objavljeno

-

By

Bibinjci su uvijek bili čvrsto uz HDZ jer naša stranka jamči konstantan rast i razvoj te štiti domoljubne vrijednosti – glavna je poruka sa svečanog obilježavanja 34. godišnjice osnutka HDZ-a Bibinje.

U prepunom društvenom domu su se okupili članovi i simpatizeri iz Bibinja i okolice predvođeni stranačkim utemeljiteljima.

Politička stabilnost i kontinuitet zaslužna je za snažan razvoj Općine Bibinje i cijele Zadarske županije. Odlična suradnja s Vladom Republike Hrvatske zalog je i niza budućih projekata, koji će doprinijeti dodatnom razvoju i poboljšanju kvalitete života naših stanovnika.

U mandatu Vlade Andreja Plenkovića zabilježen je rekordan rast plaća, a vodeći smo u EU po porastu stope BDP-a u posljednjem kvartalu. HDZ jamči nastavak tog niza, jer ima stručne i kompetentne ljude, a nova financijska omotnica EU pruža nam nikad veće prilike za dodatan rast i razvoj.

HDZ domoljublje pokazuje konkretnim djelima – povećana su prava braniteljima, uvedena je neradna nedjelja kako bi se djelatnici iz trgovina mogli posvetiti obitelji, usvojen je Zakon o hrvatskom jeziku, vratili smo povijesni datum Dana državnosti 30.05., a 18.11. je neradni dan u spomen na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Uz to, Hrvatska je nikad bolje međunarodne pozicionirana i uživa veliki ugled u svim euroatlanskim asocijacijama, gdje je naš put zacrtao prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman – poručeno je na svečanoj akademiji na kojoj su, uz općinskog načelnika Šimu Sekulu, okupljene pozdravili i župan Božidar Longin, državni tajnik Josip Bilaver, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta te ministar Šime Erlić, izaslanik predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NISTE SVE KUPILI? / Evo koje trgovine u Zadru rade ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje…

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Put Stanova 46 – od 7 do 21

Put Nina 89 – od 7 do 20

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

KONZUM:

Frane Petrića 10 – od 7 do 13

Polačišće 2 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Put Murvice 49 – od 7 do 21

Put Vukića 1 – od 7 do 21

Benkovačka cesta 23 – od 7 do 21

Ulica Antuna Dobronića 1 – od 7 do 21

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Nevrijeme u Svetom Filipu i Jakovu: DVD i komunalni radnici u borbi protiv poplave i krupe

Objavljeno

-

By

Rano jutros, Sveti Filip i Jakov zahvatilo je snažno nevrijeme praćeno jakom krupom i kišom, uzrokujući poplave u obiteljskim kućama i ugostiteljskim objektima te na javnim površinama. Četiri člana Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) i dva vatrogasna vozila bili su angažirani na terenu od 4 sata ujutro, provodeći intervencije ispumpavanja vode i otvaranja vrata stana zahvaćenog poplavom.

Stanovnici i posjetitelji Svetog Filipa i Jakova svjedočili su neobično jakoj krupi koja je u kratkom vremenskom razdoblju zatrpala rivu, stvarajući dodatne poteškoće za kretanje i sigurnost. Zahvaljujući brzoj reakciji i naporima radnika komunalnog pogona općine, uz pomoć potrebnih strojeva, riva je učinkovito očišćena od nakupina krupe, vraćajući normalan prolaz i sigurnost na ovom popularnom okupljalištu.

Ovaj događaj pokazuje iznimnu važnost dobro organizirane lokalne službe za hitne situacije, uključujući vatrogasce i komunalne službe, koji su sposobni brzo i efikasno odgovoriti u trenucima kada su građani i njihova imovina ugroženi. Djelovanje DVD-a i komunalnih radnika primjer je izvrsne koordinacije i posvećenosti zajednici, što je ključno za minimiziranje štete i pomoć pogođenim stanovnicima.

Osim što su vatrogasci i komunalni radnici pokazali spremnost i efikasnost u suočavanju s izazovima koje donose ovakve vremenske nepogode, njihova brza akcija i posvećenost zaslužuju posebno priznanje i zahvalnost zajednice. “Bravo ekipa” više je nego zaslužen kompliment za sve one koji su doprinijeli brzoj i učinkovitoj reakciji, osiguravajući sigurnost i pomoć stanovnicima Svetog Filipa i Jakova u teškim trenucima.

Ovakve situacije podsjećaju na važnost dobre pripreme i organizacije službi za hitne intervencije, kao i na značaj solidarnosti i zajedništva unutar lokalne zajednice. Sveti Filip i Jakov ponovno je dokazao da može računati na svoje heroje u uniformama, koji su uvijek spremni stati u obranu svojih sugrađana.

Foto: DVD sv. Filip i Jakov

Izvor: klikni.news

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu