Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

UHODANA OBITELJSKA SHEMA Otkrivamo: Inspektora Pupića Bakrača traže Službenički sud i Ministarstvo poljoprivrede. Donosimo detalje…

Objavljeno

-

Gotovo godinu dana otkako je Ministarstvo poljoprivrede RH predalo Službeničkom sudu u Zagrebu Zahtjev za pokretanje postupka protiv inspektora za ribu u Zadru Marka Pupića Bakrača zbog teške povrede službene dužnosti, u tom se predmetu još ništa nije dogodilo. Prvo ročište iz 2020. odgođeno je zbog tehnikalija, a druga dva u 2021. – zbog samog Pupića Bakrača…

“Dosad su zakazana dva ročišta u navedenom predmetu, a g. Pupić Bakrač se nije pojavio ni na jednom”, obavijestili su nas iz Ministarstva poljoprivrede kojima je ovaj zadarski inspektor i dan danas na platnoj listi.

Inspektor RH koji godinama priča o “koruptivnom sustavu i selektivnom pravosuđu”, te za govornicama kleveće i vrijeđa imenom i prezimenom pojedince za koje samostalno procjenjuje da izbjegavaju ročišta i presude, odugovlače s postupcima… očito čvrsto vjeruje da su pravo i pravda u njegovom slučaju – neprimjenjivi?

“Do dana današnjega održane su dvije rasprave, i to dana 14. travnja 2021. godine i 26. svibnja 2021. godine, na kojima nije prisustvovao službenik Marko Pupić Bakrač, pri čemu napominjemo da imenovani službenik svoj nedolazak na raspravu održanu dana 14. travnja 2021. godine nije ispričao, dok je svoj nedolazak na raspravu održanu dana 26. svibnja 2021. ispričao, budući da je dostavio dokumentaciju iz koje je utvrđeno da mu je određena izolacija zbog dijagnosticiranog koronavirusa njegove supruge, s trajanjem do 28. svibnja 2021. godine”, stoji u odgovoru sa Službeničkog suda u Zagrebu.

Slijedeći očito praksu svoje supruge koja je godinama izbjegavala otkaz na Zračnoj luci Zadar prvo iscrpljujuće dugim bolovanjima, pa “zakašnjelim” porodiljnim dopustom u kasnim četrdesetima, otprilike od datuma pokretanja postupka protiv njega Marko Pupić Bakrač je čak tri mjeseca proveo na bolovanju, tako opravdanom da je unatoč teškoj bolesti uspio čak i biti uhićen jer je javno zaprijetio “ražnjem” zadarskom županu. Najnovija taktika, proizlazi, jest ignoriranje.

Osim što smeta teško licemjerje, velikom čuđenju zapravo nema mjesta. Teške povrede službene dužnosti, zbog kojih mu se sudi, Pupić Bakrač mogao bi platiti čak i otkazom. Posebno pridoda li se svemu ranijem jedan od posljednjih izleta u ponašanju, prijetnja županu, a što za epilog može imati i kaznu zatvora.

Kako bilo, Pupić Bakrač do sada je uspješno izbjegavao svaku odgovornost, kao i vlastito radno mjesto, no evidentno je da je Ministarstvu poljoprivrede dosta da osoba takvog profila ponašanja predstavlja RH i sa inspektorskom značkom, štoviše, drugima izriče sankcije.

“Trenutno čekamo zakazivanje trećeg termina ročišta”, kažu u Ministarstvu poljoprivrede, dok sa Suda poručuju da se nova, četvrta rasprava tek ima zakazati.

Pomno ćemo pratiti koje je poimanje prava i pravde u inspektora Pupića Bakrača onda kad njemu to (ne) odgovara.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Pred nama sve sunčanije, stabilno i osjetno toplije vrijeme. Južina

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimična kiša ili pokoji pljusak ujutro na obali i otocima, sredinom dana i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u Gorskoj Hrvatskoj, a prema večeri moguće i drugdje. Ujutro na kopnu ponegdje magla. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren jugozapadni. Na obali jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 14 do 19 °C.

U subotu djelomice sunčano, no ne i posve stabilno, pa malo kiše ili pokoji pljusak može pasti uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj. Najviše sunčana vremena na dalmatinskoj obali. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru jugo. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Najniža temperatura od 2 do 6, na moru između 8 i 12 °C. Najviša dnevna od 17 do 21 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Postupno sve sunčanije, stabilnije i osjetno toplije. U subotu još nestabilno, na zapadu unutrašnjosti i na moru s ponekim pljuskom. Na kopnu ujutro ponegdje magla. Vjetar slab jugozapadni, na Jadranu i jugo.

 
Nastavi čitati

Zadar

HNK Zadar: Otkazana večerašnja izvedba komedije Puni pansion

Objavljeno

-

By

Večerašnja izvedba komedije “Puni pansion” u HNK Zadar odgađa se zbog bolesti glumice. O novom terminu posjetitelji će biti naknadno obaviješteni.

Povrat za online kupljene ulaznice izvršit će se automatski u narednim danima, a za ulaznice kupljene na prodajnim mjestima potrebno je poslati zahtjev za povrat novca putem  https://www.entrio.hr/refund web forme najkasnije u roku od mjesec dana.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

STIŽE LJEPŠE VRIJEME / Kiša prijeti još danas i u petak; od subote sunčano i sve toplije

Objavljeno

-

By

Danas promjenjivo oblačno, ponegdje kiša, najmanje na istoku. U Gorskoj Hrvatskoj susnježica i snijeg. Na Jadranu pljuskovi praćeni grmljavinom na sjevernom dijelu prijepodne, a na jugu većinom sunčano, mjestimice su mogući kratkotrajni pljuskovi. U unutrašnjosti ujutro lokalno magla. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjerena bura pa jugozapadni i jugo. Najviša dnevna temperatura između 12 i 17 °C, u gorju malo niža.

U petak u unutrašnjosti djelomice sunčano i uglavnom suho. Na Jadranu promjenljivo mjestimice s kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar na kopnu većinom slab južni i jugozapadni, na Jadranu većinom umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu između 8 i 11, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 19 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U petak i subotu na kopnu djelomice sunčano i uglavnom suho, a na Jadranu promjenljivo mjestimice s kišom. U nedjelju pretežno sunčano i toplo. Vjetar na kopnu većinom slab jugozapadni, na Jadranu mjestimice umjereno jugo i jugozapadnjak. Temperatura zraka u postupnom porastu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu