Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

UHODANA OBITELJSKA SHEMA Otkrivamo: Inspektora Pupića Bakrača traže Službenički sud i Ministarstvo poljoprivrede. Donosimo detalje…

Objavljeno

-

Gotovo godinu dana otkako je Ministarstvo poljoprivrede RH predalo Službeničkom sudu u Zagrebu Zahtjev za pokretanje postupka protiv inspektora za ribu u Zadru Marka Pupića Bakrača zbog teške povrede službene dužnosti, u tom se predmetu još ništa nije dogodilo. Prvo ročište iz 2020. odgođeno je zbog tehnikalija, a druga dva u 2021. – zbog samog Pupića Bakrača…

“Dosad su zakazana dva ročišta u navedenom predmetu, a g. Pupić Bakrač se nije pojavio ni na jednom”, obavijestili su nas iz Ministarstva poljoprivrede kojima je ovaj zadarski inspektor i dan danas na platnoj listi.

Inspektor RH koji godinama priča o “koruptivnom sustavu i selektivnom pravosuđu”, te za govornicama kleveće i vrijeđa imenom i prezimenom pojedince za koje samostalno procjenjuje da izbjegavaju ročišta i presude, odugovlače s postupcima… očito čvrsto vjeruje da su pravo i pravda u njegovom slučaju – neprimjenjivi?

“Do dana današnjega održane su dvije rasprave, i to dana 14. travnja 2021. godine i 26. svibnja 2021. godine, na kojima nije prisustvovao službenik Marko Pupić Bakrač, pri čemu napominjemo da imenovani službenik svoj nedolazak na raspravu održanu dana 14. travnja 2021. godine nije ispričao, dok je svoj nedolazak na raspravu održanu dana 26. svibnja 2021. ispričao, budući da je dostavio dokumentaciju iz koje je utvrđeno da mu je određena izolacija zbog dijagnosticiranog koronavirusa njegove supruge, s trajanjem do 28. svibnja 2021. godine”, stoji u odgovoru sa Službeničkog suda u Zagrebu.

Slijedeći očito praksu svoje supruge koja je godinama izbjegavala otkaz na Zračnoj luci Zadar prvo iscrpljujuće dugim bolovanjima, pa “zakašnjelim” porodiljnim dopustom u kasnim četrdesetima, otprilike od datuma pokretanja postupka protiv njega Marko Pupić Bakrač je čak tri mjeseca proveo na bolovanju, tako opravdanom da je unatoč teškoj bolesti uspio čak i biti uhićen jer je javno zaprijetio “ražnjem” zadarskom županu. Najnovija taktika, proizlazi, jest ignoriranje.

Osim što smeta teško licemjerje, velikom čuđenju zapravo nema mjesta. Teške povrede službene dužnosti, zbog kojih mu se sudi, Pupić Bakrač mogao bi platiti čak i otkazom. Posebno pridoda li se svemu ranijem jedan od posljednjih izleta u ponašanju, prijetnja županu, a što za epilog može imati i kaznu zatvora.

Kako bilo, Pupić Bakrač do sada je uspješno izbjegavao svaku odgovornost, kao i vlastito radno mjesto, no evidentno je da je Ministarstvu poljoprivrede dosta da osoba takvog profila ponašanja predstavlja RH i sa inspektorskom značkom, štoviše, drugima izriče sankcije.

“Trenutno čekamo zakazivanje trećeg termina ročišta”, kažu u Ministarstvu poljoprivrede, dok sa Suda poručuju da se nova, četvrta rasprava tek ima zakazati.

Pomno ćemo pratiti koje je poimanje prava i pravde u inspektora Pupića Bakrača onda kad njemu to (ne) odgovara.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U ČETVRTAK U ZADRU DRŽAVNI TAJNIK BILAVER Početna konferencija projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 29. srpnja 2021. godine s početkom u 10:00 sati u dvorištu Doma Zadarske županije održat će se početna konferencija projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”.

Projekt se sastoji od tri faze: rekonstrukcije Obale kralja Petra Krešimira IV. i sanacije gata, dogradnje gata u dužini od 15 metara i rekonstrukcije zaobalnog dijela Liburnske obale.

Ukupna vrijednost projekta je 67.489.388,11 kuna, od čega 56.616.917,39 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi 9.991.220,72 kuna.

Na početnoj konferenciji bit će riječi o početku obnove zadarske rive i značaju samog projekta.

Na konferenciji će sudjelovati državni tajnik za more i EU fondove u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar i župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, te ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenoj web stranici: https://zadarska- riva.hr/

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

MUP: Za vikend podignite izrađene osobne dokumente

Objavljeno

-

By

U subotu, 31. srpnja i nedjelju, 1. kolovoza, građani će izrađene dokumente moći preuzeti u pojedinim policijskim upravama te pripadajućim policijskim postajama

Tijekom predstojećeg vikenda, građani će moći podići svoje nove osobne iskaznice prve generacije u pojedinim policijskim upravama te pripadajućim policijskim postajama, objavljeno je iz MUP-a.

Spomenuto se odnosi na sljedeće policijske uprave i pripadajuće policijske postaje:

“NAPOMENA: U navedene dane neće se zaprimati novi zahtjevi već isključivo izdavati osobni dokumenti koji su izrađeni.

Unaprijed zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju”, dodaju iz MUP-a.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEČANI PROGRAM 30. obljetnica prevoženja branitelja 4. gardijske brigade ZNG-a iz Novigrada u Kruševo

Objavljeno

-

By

Foto: screenshot

Povodom obilježavanja jubilarne 30. obljetnice prevoženja hrvatskih branitelja 4. gardijske brigade Zbora narodne garde iz Novigrada u Kruševo brodovima novigradskih ribara priređen je program sjećanja na taj važan događaj iz Domovinskog rata. I ove godine program je prilagođen epidemiološkim mjerama zaštite od širenja COVID-a 19.

Iz povjesnice:

Kruševo je bilo u neprijateljskom okružju i jedini način komunikacije s ovim mjestom bio je morski put te je u noći 29./30. srpnja 1991. 170 branitelja 4. gardijske brigade s naoružanjem i opremom prebačeno iz Novigrada u Kruševo s pet ribarica tamošnjih ribara. Ovo je ujedno i začetak djelovanja Hrvatske ratne mornarice na zadarskom prostoru u Domovinskom ratu.

Kasnije se u akciju prevoženja za potrebe obrane Kruševa uključio i trajekt „Jadrolinije“ Klimno te brodovi iz zadarskih tvrtki „Luka“, „Autotransport“, „SAS“ i šest privatnih brodica koji su kroz 44 dana okuženja bili jedina veza sa Kruševom.

Uz prevoženje branitelja, naoružanja i vojne opreme brodovi su služili i za dostavu hrane, medicinska zbrinjavanja i ostale potrebe branitelja i stanovnika Kruševa.

Želeći ovom događaju iz Domovinskog rata dati značenje te izraziti zahvalnost braniteljima Kruševa, ribarima Novigrada i svima koji su dali svoj doprinos u obrani Kruševa pripremljen je svečani program:

Program:

 1. srpnja 2021. (petak)
  Novigrad:
  09,00 Odavanje počasti poginulom hrvatskom branitelju Tomislavu Baždariću, zapovjedniku broda „Ivana“ koji je prevozio branitelje u Kruševo (Mjesno groblje Novigrad)
  09.30 Plivanje ratnom rutom 91 Novigrad-Meka Draga (start ispred kafića „Noškić“ u Novigradu)
  12,00 Uplovljavanje brodova Hrvatske ratne mornarice (HRM) u luku Novigrad
  17,00-20,00 razgledavanje brodova HRM-a u luci Novigrad
  22,00 paljenje baklji na Rivi u Novigradu
 2. srpnja 2021. (subota)
  Novigrad, Kruševo:
  08,00 budnica Rivom u Novigradu (Gradska glazba Zadar)
  09,15 pristajanje brodova ispred kafića „Flash“ u Novigradu
  09,30 isplovljavanje brodova iz Novigrada (polaganje vijenca u more između Novigrada i Kruševa)
  10,15 Susret s braniteljima Kruševa u Mekoj Dragi
  10,45 Polaganje vijenaca kod crkve Svetog Jurja u Kruševu
  11,00 Sveta misa zahvalnica u crkvi Svetog Jurja u Kruševu
  11,45 Povratak novigradskih brodova u Novigrad

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu