Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) PLENKOVIĆ U ZADRU PODRŽAO KANDIDATE HDZ-a U DRUGOM KRUGU IZBORA “Sada je važno osloniti se na ozbiljne, odgovorne, pouzdane, stabilne i dokazane lidere na razni grada i županije!”

Objavljeno

-

U Zadru je danas boravio premijer RH i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković. U razgovoru s novinarima na zadarskom Forumu izrazio je bezrezervnu podršku kandidatima HDZ-a koji idu u drugi krug izbora za župana Zadarske županije i gradonačelnika Zadra. Evo što je poručio:

– Uvijek je zadovoljstvo doći u Zadar i snažno podržati naše kandidate na lokalnim izborima. Čestitam svima na izrazito uvjerljivim rezultatima. Božidaru Longinu, za kojega sam uvjeren da će obnoviti svoj mandat i voditi Zadarsku županiju sljedeće četiri godine, te Branku Dukiću za kojega sam siguran da će mu Zadrani opet dati povjerenje. Vjerujem da je u protekle četiri godine zaslužio novi mandat sa svojim brojnim aktivnostima i postignućima, kao i sa programom i vizijom budućnosti Zadra, kao liječnik, gradonačelnik i čovjek kojega ljudi vole ovdje u Zadru. Vjerujem da će dobiti još jednom povjerenje birača.

Plenković je poželio uspjeh i drugim kandidatima HDZ-a, u Benkovcu i drugim mjestima Zadarske županije pred kojima je drugi krug izbora, te je dodao:

– Želim im uspjeh, tako da cjeloviti rezultat bude na razini kakvu HDZ s pravom očekuje u Zadarskoj županiji. Ujedno, zahvaljujem Božidaru Kalmeti koji cijeli niz godina vodi zadarski HDZ.

Plenković je podsjetio i na to da je Zadarska županija u proteklom razdoblju kroz reformu financiranja lokalne i područne samouprave dobila 36 posto prihoda više nego prije reforme, 2017. godine; odnosno da je do danas ugovoreno 3,36 milijardi kuna vrijednih projekata koji se financiraju sredstvima EU.

– Upravo je sada, u drugom krugu izbora, važno osloniti se na ozbiljne, odgovorne, pouzdane, stabilne i dokazane lidere na razini grada i županije. Vjerujem da će gospodin Božidar Longin i gospodin Branko Dukić dobiti povjerenje građana iduće nedjelje, za kraj je poručio Plenković.

KALMETA: “Zadar i Zadarska županija ne smiju stati!”

Ovom se prilikom premijeru RH i šefu stranke zahvalio i Božidar Kalmeta, rekavši:

– Premijer Plenković je u četiri godine više puta bio u Zadru i Zadarskoj županiji nego svi premijeri prije njega zajedno. Uz njegovu pomoć realiziran je cijeli niz projekata. Želim pozvati sve Zadranke i Zadrane, sve žitelje Zadarske županije, da 30. svibnja izađu na izbore i svoj glas daju Longinu i Dukiću. Zadar i Zadarska županija ne smiju stati!

LONGIN: “Zadarska županija i grad Zadar idu dalje. Uvjeren sam u pobjedu!”

– Premijeru zahvaljujem na podršci sve ove godine, na tome što je stao uz Zadar i Zadarsku županiju i na svim projektima koje smo završili i koji su u tijeku. Hvala i na brizi kroz proteklu godinu korone tijekom koje ne samo da nismo izgubili radna mjesta, nego ih je na današnji dan i više nego prošle godine. Pred nama je ozbiljan program do 2025. godine, on je utemeljen i realan. I dalje ćemo jačati zdravstvo, našu bolnicu, završiti dnevne bolnice… Naravno, pred nama je i oporavak gospodarstva, a što je već započelo, turističke najave sve su bolje, vratili smo bazu Ryanaira u Zadar, procijepljenost je sve bolja i nadamo se sezoni iznad svih očekivanja. Zadarska županija zajedno sa gradom Zadrom ide dalje. Uvjeren sam u pobjedu, kazao je zadarski župan Božidar Longin.

DUKIĆ: “Zajedno ćemo donositi odluke!”

Zadarski gradonačelnik i kandidat HDZ-a za novi mandat, Branko Dukić, dodao je:

– Ne sudjelujem u kampanji vrijeđanjem i stvaranjem kaosa, ali sam po anketama i dalje favorit izbora. U mom je programu mnogo novina, pogotovo što se tiče uključivanja građana u donošenje odluka. Zajednički ćemo i na drukčiji način donositi odluke.

 
Nastavi čitati
1 Comment

1 Comment

  1. Plenki & Pupi

    20. svibnja 2021. at 20:32

    Kalmeta, za govornicom, izgleda kao da je upravo progutao metlu.
    Gusto, gusto…, a ono oko suda nije riješeno.

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ZADAR / ŽUPANIJA

UREDNIK “SLOBODNE” POVRIJEDIO PRIVATNOST DJETETA? Na Općinskom sudu u Velikoj Gorici vodi se kazneni postupak protiv Ivice Nevešćanina. Prijeti mu zatvorska kazna?

Objavljeno

-

By

Protiv Ivice Nevešćanina, jednog od urednika i novinara Slobodne Dalmacije, vodi se sudski postupak na Općinskom sudu u Velikoj Gorici. Optužen je za povredu privatnosti djeteta.

Jednim uhom danonoćno naslonjeni na svačije privatne brige neovisno o tome jesu li od javnog interesa ili nisu, Nevešćanin i njegovi kolege o ovome su zgodno zaboravili izvijestiti, no sa Suda u Gorici službeno su potvrdili informaciju zadarskih kuloara. Novinaru Nevešćaninu prijeti zatvorska kazna.

“Temeljem Vašeg upita izvršena je provjera podataka te je utvrđeno da se na Općinskom sudu u Velikoj Gorici vodi kazneni postupak protiv Ivice Nevešćanina i još dvoje okrivljenika radi kaznenog djela iz čl. 178 st.3  KZ/11”, izvijestili su nas sa velikogoričkog Suda.

Presudom istoga, izdan je kazneni nalog protiv I.-III. okrivljenih na koji su stranke uložile prigovore u zakonskom roku nakon čega je spis dostavljen optužnom vijeću radi potvrđivanja optužnice.

“Optužno vijeće je potvrdilo optužnicu Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici.  Sudski postupak je u tijeku”, kazala nam je Danijela  Knežević, službenik za informiranje Općinskog suda u Velikoj Gorici.

KAZNENI ZAKON: 3 godine zatvora za povredu privatnosti djeteta

Članak 178. Kaznenog zakona RH kaže da “tko iznese ili pronese nešto iz osobnog ili obiteljskog života djeteta, protivno propisima objavi djetetovu fotografiju ili otkrije identitet djeteta, što je kod djeteta izazvalo uznemirenost, porugu vršnjaka ili drugih osoba ili je na drugi način ugrozilo dobrobit djeteta, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine”.

Ukoliko opisano djelo počini službena osoba ili u obavljanju profesionalne djelatnosti, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVI PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA U PROBLEMU SA BOGOM, NOVOM FUNKCIJOM I “SVOJIM ZAMJENIKOM” Marko Vučetić: “Predsjednik Vijeća je sve ono što ja nisam i ne želim biti”

Objavljeno

-

By

Novom predsjedniku Gradskog vijeća Grada Zadra Marku Vučetiću čini se da nije najbolje sjela nova funkcija. U danas objavljenoj kolumni na blogu autograf.hr Vučetić, naime, pod znak pitanja dovodi samog Boga; potom se teško obrušava na Most, svoju bivšu stranku kojoj duguje najmanje saborski mandat i mirovinu; uz njih i na Domovinski pokret; a prije i povrh svega na “svog zamjenika”, odnosno – Enija Meštrovića.

Nakon što je uvodno usput doveo pod znak pitanja postojanje Boga, bez posebne najave vrlo brzo je skrenuo sa teoloških na lokalno političke teme, točnije na Meštrovića.

Kolateralno tek stradavaju Most i DP koje predsjednik Vučetić naziva “nesvjesnom i polusvjesnom mladeži HDZ-a” (?!), te se nastavljaju udarci po Meštroviću:

“Enio Meštrović je pod dojmom posebnosti vlastite političke družine”, opisuje ga Vučetić, te nakon kraćih reminiscencija o lokalnim političkim okolnostima kakvima ih on zamišlja u svojoj glavi, zaključuje da ideje Meštrovića i njegove liste “nisu scenarij za političku aktivnost, nego put za raspojasano ludilo”.

“Enio Meštrović je predložio mene za predsjednika Gradskog vijeća, znajući da sam ja rekao kako je predsjednik Gradskog vijeća sve ono što ja nisam i ne želim biti”, kaže Vučetić, te nastavlja:

“Ironija je svoj vrhunac doživjela u tome što je Enio Meštrović postao moj zamjenik…”

Za slučaj da ni nakon iščitane njegove kolumne nekomu (ili mnogima) i dalje nije jasno što novi predsjednik GV Grada Zadra misli o svom zamjeniku i o sebi samome, još jedan citat sa samoga kraja teksta:

“Vrhunac ironije (još jedan?? op.a.), koji mi je razvukao cjelovečernji osmijeh na lice, zbio se kada sam gledao novinarku jedne nacionalne televizije, inače voditeljicu HDZ-ovih turističkih programa, kako uvjerava javnost da mi je Enio Meštrović očitao bukvicu.

Shvaća li da govori o mom zamjeniku?”

Više puta smo čuli da je u politici previše liječnika. Čini se da će nam sada i nedostajati.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) Fra Pavle Ivić položio prisegu vjernosti i ispovijest vjere

Objavljeno

-

By

Pred zadarskim nadbiskupom mons. dr. Želimirom Puljićem u Kapeli sv. Marka i zadarskih zaštitnika u Nadbiskupskom domu u Zadru, đakon fra Pavle Ivić položio je prisegu vjernosti i ispovijest vjere prije primanja sakramenta svetog reda prezbiterata.

Nakon uvodne molitve nadbiskupa Puljića, fra Pavle je izgovorio ispovijest vjere, a zatim i prisegu vjernosti dodirujući Evanđelistar.

Nadbiskup Želimir obavio je potom i osobni razgovor s đakonom fra Pavlom. U druženju, nakon osobnog razgovora, nadbiskup je izrazio radost zbog svećeničkog ređenja te je potaknuo kandidata da bude ustrajan u služenju Crkvi Božjoj.

U pratnji fra Pavla bio je fra Bojan Rizvan, definitor i tajnik Franjevačke provincije sv. Jeronima te župnik Župe Presvetog Srca Isusova na Voštarnici gdje je fra Pavle vršio đakonsku službu.

Svećeničko ređenje fra Pavla Ivića će biti u subotu, 26. lipnja u katedrali sv. Stošije u Zadru u 11 sati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu