Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

WINE ENOGASTRO VIP EVENT U lipnju u Zadru Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca

Objavljeno

-

U ovom za ugostitelje, hotelijere i općenito turizam i gospodarstvo teškom korona vremenu, traži se način kako biti podrška tim djelatnostima. Nakon detaljnog planiranja i dogovaranja, posloženi su termini za ovogodišnje edukativne evente namijenjene hotelijerima, ugostiteljima i njihovim djelatnicima te ostalim turističkim djelatnicima.

Organizator RICERCA MERCATO ovim događajem želi pomoći turističkim djelatnicima sa predavanjima i edukacijama, savjetovanjem, druženjem i razmjenom iskustva i na taj način dati im potporu da lakše svi nađu put u bolju ugostiteljsko-turističku i gospodarsku budućnost.

Događaji su dodatno unaprijeđeni programom, sadržajem, kao i nazivom. Dosadašnji naziv
događaja je bio Wine Vip Event, a ove godine naziv je Wine EnoGastro Vip Event –
Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca.
Organizator vjeruje u smirivanje korona pandemije i planirani termini i destinacije događaja su:

RIJEKA 02. lipnja (02.06.2021.)

ZADAR 09. lipnja (09.06.2021.)

POREČ 17. lipnja (17.06.2021.)

SPLIT i 23. lipnja (23.06.2021.)

ZAGREB 01. srpnja (01.07.2021.)

Ako ne bude moguće u navedenim terminima organizirati evente, organizator će odgoditi i planirati nove termine. Bitno je naglasiti da već sada pristiže vrlo velika potpora od partnera izlagača koji se i sami interesiraju za događaje i traže svoje mjesto u ovoj „vrlo lijepoj priči”.

Događaji će se održati u vrlo kvalitetnim hotelima i restoranima, ali zbog korona pandemije i raznih ograničenja eventi će biti na hotelskim i restoranskim natkrivenim terasama dok će se u vrlo velikim dvoranama održati radionice i edukacije.

Svi događaji bit će organizirani prema svim epidemiološkim mjerama: ograničenja broja uzvanika u zatvorenim i otvorenim prostorima, uz održavanje socijalne distance, korištenje dedezificijensa i zaštitnih maski, prozračivanje prostora. Sve u cilju što veće sigurnosti svih sudionika i uzvanika događaja.

Dosadašnje edukacije i predavanje za vlasnike restorana, konoba, raznih ugostiteljskih objekata, hotelskih kuća, direktore hotela, FB Managere, konobare, sommeliere, kuhare, barmene ove godine su tu i nove edukacije, a to su edukacije za bariste i slastičare kao i RICERCA MERCATO Agencija za Event management, marketing, istraživanje tržišta i promocije na novim tržištima specijalizirane prezentacijske i degustacijske radionice za vina, pjenušce, žestice i razne druge radionice.

Posebna novost je i ta da će se na eventima prezentirati enogastronomiju na poseban način. Timu govornika i Chefova priključiti će se i neka nova imena iz svijeta ugostiteljstva i enogastronomije kako bi svoje znanje i vještine nesebično podijelili sa uzvanicima- ugostiteljima, hotelijerima i njihovim djelatnicima i ostalim turističkim djelatnicima.

Događaji su autentični, posebni i drugačiji od ostalih, a u proteklih 5 godina, tim Ricerca Mercato organizirao je čak 17 vrlo posebnih evenata. Vrlo veliki naglasak je na kvalitetnim Hrvatskim lokalnim proizvođačima uz nekoliko izlagača iz susjednih nam država.

U suradnji sa partnerima projekta, izlagačima, sponzorima i donatorima uzvanicima i gostima eventa je omogućeno sve besplatno – od besplatnog ulaza, besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova), besplatne radionice i edukacije te za određeni broj VIP uzvanika (koje pozivaju izlagači) besplatna večera sljubljivanja hrane i vina. Goste eventa očukuju i mnoga druga iznenađenja!

Partneri događaja su Hrvatska turistička zajednica, županijske komore Hrvatske gospodarske komore (ne svih županija domaćina), neke (ne sve) županijske komore Hrvatske Obrtničke komore onih županija u kojima se održavaju događaji. Partneri događaja su i županije u kojima se održava događaj kao i njihove turističke zajednice, gradovi domaćini i njihove turističke zajednice i razne tvrtke, gradovi i općine koji su se ponudili kao donatori i sponzori ovog vrlo vrijednog događaja. Iznimno važni partneri događaja su izlagači.

Projekt je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Glavni motiv, cilj i svrha eventa je POVEZIVANJE ugostiteljsko turističke struke sa kvalitetnim domaćim – lokalnim proizvođačima, uz ponekog iz RICERCA MERCATO Agencija za Event management, marketing, istraživanje tržišta i promocije na novim tržištima susjedstva, kao i EDUKACIJA svih gostiju i izlagača partnera te ugostiteljsko turističke struke kao i PODIZANJE RAZINE ZNANJA, KVALITETE PONUDE i USLUGE.

Zbog potpuno drugačijeg koncepta organiziranja događaja u odnosu na neke slične događaje ovakve vrste uzvanici su svjesni kvaliteta i važnosti ove vrlo „posebne edukativne priče”. Pitali smo jednog uzvanika kako bi on opisao ovaj događaj, a njegov odgovor oslikava posebnost i ideju organizatora: Ovaj event je ustvari Festival novih znanja, edukacija, usavršavanja, druženja i poslovnog povezivanja kvalitetnih ugostitelja i hotelijera sa proizvođačima proizvoda i delicija za turizam.

Organizator događaja je agencija RICERCA MERCATO kojoj je specijalnost, strast i užitak, ali i posao, event management, a uz ostale usluge marketinga, istraživanja i unapređivanja tržišta, prepoznatljivi su i kompetentni u savjetovanju turističko-ugostiteljskih djelatnosti.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) U Perivoju Vladimira Nazora posađen australski stribor

Objavljeno

-

By

U povodu Dana Planete Zemlja u Perivoju Vladimira Nazora 19. put po redu posađeno je stablo u sklopu tradicionalnih „Eko-dana“ Prirodoslovno-grafičke škole Zadar koja je prošle godine, zbog loše epidemiološke situacije, odgodila ovu ekološko-edukativnu manifestaciju. Akcija je organizirana uz pomoć “Nasada” koji su za ovu priliku donirali neobičnu sadnicu australskog stribora, vrste koja je preživjela doba dinosaura.

Ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole, Tomislav Grbin, istaknuo je kako je na ovaj način do sada posađena jedna mala šuma od 19 stabala, te kako ovo neobično stablo simbolizira nadu.

„Puno simbolike je u tom stablu, zovemo ga i stablo nade. Naš grad ima puno sunca i ljeto je dugo, uvijek se skrivamo i tražimo hlad. Zelenilo oplemenjuje grad i volimo pozvati sve generacije da se uključe u ovakve akcije“, rekao je ravnatelj dodajući da su, osim učenika i djelatnika škole u sadnji sudjelovali i polaznici Dječjeg vrtića “Radost” s kojim surađuju već desetljećima.

Župan Božidar Longin, poručio je da moramo njegovati i paziti našu planetu koja je naš jedini dom.

„Drugog doma nemamo pa moramo paziti da barem živuće vrste prežive koliko i ova biljka koju smo danas posadili. Kažu da je pandemija napravila jako puno zla, ali kažu da se i danas iz svemira puno bolje vide obrisi po cijeloj kugli jer je puno manje emisija plinova ispušteno“, rekao je župan.

Stablo su posadili župan Božidar Longin, ravnatelj škole Tomislav Grbin i resorni pročelnik Ivan Šimunić, a kratki umjetnički program izveo je učenik Luka Čačić

U povodu Dana planete Zemlja i „Eko dana“, tradicionalne ekološko-edukativne manifestacije Prirodoslovno-grafičke škole Zadar, u Perivoju Vladimira Nazora posađeno je stablo australskog Stribora.

Stablo je donirala tvrtka „Nasadi“ , i 19. je posađeno stablo u organizaciji ove škole.

Stablo su simbolički posadili župan Božidar Longin, ravnatelj škole Tomislav Grbin i resorni pročelnik Ivan Šimunić, a kratak prigodan umjetnički program izveo je učenik ove škole Luka Čačić, poštujući epidemiološka pravila. Osim učenika i djelatnika škole činu sadnje nazočili su i polaznici Dječjeg vrtića »Radost«.

Ovom prigodom župan Božidar Longin poručio je kako moramo njegovati i paziti našu planetu koja je naš jedini dom.

✔️U povodu Dana planete Zemlja? i „Eko dana“, tradicionalne ekološko-edukativne manifestacije Prirodoslovno-grafičke škole Zadar, u Perivoju Vladimira Nazora posađeno je stablo australskog Stribora. ?

✔️Stablo je donirala tvrtka „Nasadi“ , i 19. je posađeno stablo u organizaciji ove škole.

✔️Stablo su simbolički posadili župan Božidar Longin, ravnatelj škole Tomislav Grbin i resorni pročelnik Ivan Šimunić, a kratak prigodan umjetnički program izveo je učenik ove škole Luka Čačić, poštujući epidemiološka pravila. Osim učenika i djelatnika škole činu sadnje nazočili su i polaznici Dječjeg vrtića »Radost«.

✔️Ovom prigodom župan Božidar Longin poručio je kako moramo njegovati i paziti našu planetu koja je naš jedini dom.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Bilosnić u trojezičnoj svjetskoj antologiji “NOUVELLE ANTHOLOGIE MONDIALE”

Objavljeno

-

By

U izdanju Biblioteke Universalis, u kolekciji višejezičnog časopisa „Orizont Literar Contemporan“ (Bukurešt, Rumunjska) objavljena je antologija suvremene svjetske poezije pod naslovom „Nouvelle anthologie mondiale“ / „Noua antologie mondiala“, koju se izabrali, uredili i preveli francuska pjesnikinja Noëlle Arnoult i rumunjski pjesnik i izdavač Daniel Dragomirescu.

Među izabranim pjesnicima iz Europe, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Latinske Amerike i Afrike, uvrštene su i pjesme hrvatskog pjesnika Tomislava Marijana Bilosnića.

Kao i svim uvrštenim pjesnicima, Bilosniću su u antologiji objavljene četiri pjesme, uz biografiju i fotografiju.

Antologija svjetske poezije objavljena je na engleskom, francuskom i rumunjskom jeziku.

Bilosnićeve pjesme preveli su Noëlle Arnoult, Roman Karlović i Daniel Dragomirescu, koji je napisao i predgovor antologiji, u kojoj Bilosnićevo pjesništvo komparira s francuskim pjesnikom Gil de Bertom.

Anologija je likovno obogaćena radovima ukrajinske slikarice Oksane Sudakove.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) DUKIĆ OBIŠAO MELADU I NOVI BOKANJAC Uređuju se zelene površine i čisti glomazni otpad

Objavljeno

-

By

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima obišao je Meladu i Novi Bokanjac. Predsjednik MO Maslina na Meladi, Mate Zorica gradonačelniku je ukazao kako postoji potreba za uređenjem pješačke staze prema OŠ „Bartul Kašić“. Također je istaknuo kako bi Tržnica Zadar i direktor Letinić morali uložiti dodatne napore u oživljavanje lokalne tržnice na Meladi. Direktor Odvodnje, Grgo Peronja izložio je trenutni status projekta izgradnje sustava oborinske i fekalne odvodnje, dok su djelatnici Nasada završavali uređenje zelenih površina, sadnju ovih stabala i uređenje staze do dječjeg igrališta.

Na Novom Bokanjcu u organizaciji Odsjeka za zaštitu okoliša, a u prigodi Dana planeta Zemlje organizirana Zelena čistka. Djelatnici komunalnih tvrtki Vodovod, Nasadi i Čistoća, operativom i strojevima očistili su glomazni otpad odbačen u okoliš. Ovom prilikom uklonjeno je 27,2 tone otpada. Gradonačelnik Dukić još je jednom naglasio i podsjetio da niti treba niti je primjerno odlagati otpad u okoliš već su za to uspostavljena reciklažna dvorišta koja su svim građanima otvorena i dostupna potpuno besplatno. Dodao je kako svi moramo biti savjesni i odgovorni prema čistom okolišu koji smo naslijedili i takvog ga ostaviti sljedećim generacijama koje dolaze nakon nas.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu