Connect with us

Nekategorizirano

VALENTINOVO U ZADRU: Od Kraljevskog rituala za dvoje do opere u HNK

Objavljeno

-


Bliži se Dan zaljubljenih, Valentinovo. Kao i svake godine i ove će Zadar biti prepun različitih programa. Različite posebne aranžmane nude hoteli, a za one koji se žele kulturno uzdizati, pobrinuli su se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru.
Hotel Bastion je pripremio aranžmane u dva termina, prvi od 10. do 12. veljače i drugi od 17. do 19. veljače. U svojoj ponudi nude dvodnevni i jednodnevni aranžman. Tako cijena dvodnevnog aranžmana iznosi 990 kuna po osobi.
U cijenu je uključen Cocktail dobrodošlice i slatki poklon iznenađenja, zatim dva noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, jedna romantična večera u Restoranu Kaštel za dvije osobe koja se sastoji od 4 slijeda na bazi posluživanja u jedinstvenom prostoru našeg Restorana Kaštel, uz raznovrstan izbor jela i kvalitetnih vina. U sklopu toga, također možete uživati uz Wellness relax doživljaj za dvije osobe u Wellness centru Castello, koji uključuje Parnu kupelj, Finsku saunu, Kneippovu kupelj, Relax zonu, Jacuzzi, Cardiofitness, Piće dobrodošlice i 20 posto popusta na odabrane wellness tretmane.
Cijena jednodnevnog aranžmana iznosi 600 kuna po osobi. U cijenu je uključen Cocktail dobrodošlice i slatki poklon iznenađenja, jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi, romantična večera za dvije osobe u Restoranu Kaštel, koja se sastoji od 4 slijeda na bazi posluživanja u jedinstvenom prostoru našeg Restorana Kaštel, uz raznovrstan izbor jela i kvalitetnih vina, te također uz Wellnes relax za dvoje.
Osim Hotela Bastion, hotel Falkensteiner Club Funimation Borik još je jedno mjesto koje se nudi kao idealan provod za Valentinovo, koji je dobitnik međunarodne hotelijerske nagrade HolidayCeck Award 2012. kojom je hotel proglašen najomiljenijim obiteljskim hotelom u Hrvatskoj i time se ubrojio među 99 najpopularnijih hotela u svijetu.
Hotel je za najromantičnije dane u godini, posebno za parove osmislio wellness tretman Kraljevski ritual za dvoje, u kojem će parovi osjetiti sve čari mediteranskih mirisa i okusa uz masažu, tretman lica i tijela te ljubavni napitak, a kao vrhunac očekuje ih i romantična večera uz svijeće sa probranim dalmatinskim delicijama. Valja napomenuti da zaljubljene na dan dolaska očekuje i košara svježeg voća kako svoj boravak u hotelu započeli s pravom multivitaminskom poslasticom. Cijena po osobi, to jest paket od 2 noćenja ili puni pansion u periodu od 10. do 19. veljače iznosi 138 eura.
Na dan zaljubljenih u ponedjeljak, 14. veljače s početkom u 20 sati u HNK Zadar gostuje HNK Šibenik s operom Medij. Stihove i glazbu napisao je Gian Carlo Menotti. Medij je kratka, sat vremena duga dramska opera u dva čina. Stihove i glazbu napisao je Gian Carlo Menotti.
Spomenimo i kako će ogranak zadarske Gradske knjižnice, Crno organizira Radionicu Valentinovo u gradu,to jest,prigodnu priču i kreativna radionicu. U njoj će sudjelovati učenici Područne škole Crno i OŠ Stanovi.
Također, u Multimedijalnoj dvorani knjižnice održat će se manifestacija Prešernov dan. Skupštinu Slovenskog kulturnog društva Lipa Zadar popratit će nastup kantautorice Katarine Avbar, u pratnji gitarista Petra Dekleve iz Ljubljane. U ulaznom dijelu Knjižnice u 18 sati otvorit će se Izložba Likovne kolonije Turanj.
 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu