Connect with us

Hrvatska

Skupljanje potpisa za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima

Objavljeno

-


Inicijativa za skupljanje potpisa podrške za osnivanje Komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava kreće od danas na prostoru cijele Hrvatske. Ovo je ujedno i najveća inicijativa raznih udruga mladih i udruga koje se bave navedenom tematikom na ovim prostorima. Uz podršku predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i mnogih poznatih ljudi iz javnog života Inicijativa mladih za ljudska prava poziva sve građane i građanke da daju svoj potpis podrške koji će dovoditi do krajnjih ciljeva ovog projekta:
– da se utvrde dodatne činjenice o žrtvama oružanih sukoba koji su se dogodili na prostorima bivše SFRJ
– da obitelji nestalih saznaju sudbinu svojih najmilijih
– da se izradi popis ubijenih i nestalih, logora i masovnih grobnica
– da se vrati dostojanstvo žrtvama i njihovim osobama
Kao što je navedeno, glavni zadatci i ciljevi komisije se zasnivaju na žrtvama i njihovim iskustvima koja se rijetko čuju u medijima i javnosti. Svatko će moći pridonijeti rasvjetljavanju sudbine nestalih za vrijeme i poslije rata, za što je potrebna i regionalna suradnja sa ostalim država bivše SFRJ (budući da se tijela, određeni zapisi i svjedočanstva nalaze i na prostorima susjednih država).
Inicijativa mladih za ljudska prava skuplja potpise i u Zadru, na Narodnom trgu u utorak od 10 sati, uz podršku raznih udruga koje djeluju na području Zadarske županije.
 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

 1. patriot

  26. travnja 2011. at 11:01

  I dok nam četnici skupljaju potpise na trgu i spremaju tihu propast. Jadni Hrvati i dalje bez ponosa i časti posjećuju “supernove…” kao da se to njih ne tiče.
  Što ćemo dijeci ostaviti u nasljeđe…
  A možda smo mi stvarno glup narod bez pravog vođe..
  Ustani Franjo Hrvatska te zove…

   
 2. nino

  26. travnja 2011. at 11:22

  . Svrha postojanja i rada i Regionalnog foruma za tranzicijsku pravdu (evo nam novi pojam: tranzicijska pravda – vjerojatno će za cijeli svijet vrijediti pravda, a za Hrvate nekakva tranzicijska pravda!) i REKOMA (Regionalna komisija za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim povredama ljudskih prava na području SFR Jugoslavije) je, naravno i nažalost, posve jasan, izjednačiti krivca i žrtvu (na koncu će bar malo više krivi ipak biti Hrvati, uvjereni smo u to!). Tužno je što se taj “rad” financira i iz hrvatskog proračuna.
  Hrvatski narode probudi se,ostaavi se big borothera,konzumerizma,auta,motora i zabava,gaze nas na sve strane informirajte se i uključite u društveni život svoje zajednice.
  Ovu inicijativu bi trebalo protjerati iz grada.

   

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

PRONAĐENI KOMADIĆI PLASTIKE! Povlači se jedna vrsta soli, provjerite zalihe…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) objavila je da se povlači jedna vrsta soli zbog prisustva komadića plastike.

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Nadalina mlinac morske soli 100g, EAN: 3858881586147, bar koda: 3858881586147, najbolje upotrijebiti do 4.10.2006., zbog prisustva stranog tijela – komadića plastike.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: Luxor d.o.o., Put Majdana 43A, 21210 Solin, Hrvatska

Dobavljač: JOMA Kunststofftechnik GmbH, Wolfholzgasse 14-16, 2845 Brunn amGebirge, Austrija

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima, navode iz HAPIH-a.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

S tržišta se povlači Donat Mg zbog promjena organoleptičkih svojstava

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

S tržišta se iz predostrožnosti povlači prirodna mineralna voda Donat Mg, 1L koju proizvodi slovenski Atlantic Droga Kolinska, zbog promjena organoleptičkih svojstava okusa i mirisa, izvijestio je u petak Državni inspektorat RH.

Riječ je o mineralnoj vodi Donat Mg, 1 L, s oznakom 14. 11. 24 (s rokom uporabe najmanje do 14. 11. 2024.) i Donat Mg, 1 L, s oznakom 15. 11. 24 (s rokom uporabe najmanje do 15. 11. 2024.,). Distributer je zagrebački Atlantic trade.

Proizvođač ističe da proizvod nije štetan za zdravlje,  ali su preventivno odlučili povući cijelu seriju proizvoda s tržišta.

Potrošači koji su kupili proizvod mogu ga vratiti na prodajno mjesto, gdje će dobiti povrat novca ili dogovoriti zamjenu proizvoda, navodi se u priopćenju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Najveća prosječna hrvatska plaća je u Zagrebu, a evo gdje je najmanja

Objavljeno

-

By

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u četvrtom tromjesečju 2023. u odnosu na isto razdoblje 2022. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Požeško-slavonskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, za po 17,1 posto, a najmanji u Gradu Zagrebu, za 12,3 posto.

Državni zavod za statistiku objavio je da je najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u četvrtom tromjesečju 2023. isplaćena je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 1 380 eura, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 1043 eura, prenosi Novi list.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u četvrtom tromjesečju 2023. u odnosu na isto razdoblje 2022. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Vukovarsko-srijemskoj županiji, za 18,5 posto, a najmanji u Gradu Zagrebu, za 13,5 posto.

Najviša prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u četvrtom tromjesečju 2023. bila je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 1982 eura, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 1383 eura.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu