Connect with us

Hrvatska

Sandra Vukić: "Željko Predovan mi podmeće!"

Objavljeno

-


“Općina Vrsi po nalogu načelnice Sandre Vukić gradi prostore DVD-a i prostorije za komunalno poduzeće na parceli 1253 k.o. Vrski, koja se po prostornom planu općine nalazi na – poljoprivrednom zemljištu. Navedene objekte gradi bez građevinske dozvole, uvjeta o gradnji i protivno svim člancima Zakona o gradnji i prostornog uređenja. Radove izvodi komunalno poduzeće Općine Vrsi bez prethodno raspisanog javnog natječaja, a isto je poduzeće prema našim informacijama izgradilo mrtvačnicu i još niz drugih objekata kroz Općinu Vrsi bez raspisanih javnih natječaja”, stoji u jednom u nizu pisama o situaciji u Vrsima dostavljenom redakciji Z NET portala, no sama Vukić sve redom demantira:
– To nisu točne informacije jer su one iz starog prostornog plana. Radove nije izvodilo komunalno poduzeće, već je ono samo uređivalo teren, što po zakonu može. Komunalno poduzeće će biti samo sebi izvođač  jer će na tom mjestu biti njihovo skladište, tu ne treba raspisivati natječaj. A natječaj prema Zakonu o javnoj nabavi je raspisan za kupnju građevinskog materijala kada se počne s radovima. Ugovor je sklopljen s jednom firmom.
Sandra Vukić će se požaliti i kako je “u svašta umaču” (?), te pozvati sve da izađu na teren i vide što se to nije radilo prema zakonu u Općini Vrsi.
– Po nalogu nekih ljudi svašta se piše o meni, ogorčena je načelnica Vukić, dodajući:
– Po nalogu Željka Predovana koji je protiv mene podignuo kaznenu prijavu to se radi već četiri godine. Svake godine imamo reviziju i dolaze nam brojne inspekcije, ali nikada nisu utvrdili niti jednu jedinu nepravilnost. Sve su to laži i objede jer su neki ljubomorni zbog toga što sve ono što napravimo služi mještanima, a sve smo napravili u skladu sa zakonom. Mrtvačnicu su napravili mještani vlastitim sredstvima, pa neću ja u njoj držati turiste. Za sve imamo građevinsku i uporabnu dozvolu. Mi ovoliko radova ne bi uspjeli napraviti da nemamo malo komunalno poduzeće “Komunalac” koje djeluje u sklopu Općine, a u kojem radi šest djelatnika koji se u sve razumiju. Ono je u vlasništvu općine i radi samo za općinu!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. vrsko

    20. ožujka 2011. at 17:33

    kad stalno misliš da te netko proganja to su znakovi sizofrenije

     
  2. vrsko

    20. ožujka 2011. at 17:40

    kad misliš da te stalno netko progoni, to je siguran znak šizofrenije

     
  3. vjetar

    20. ožujka 2011. at 20:08

    pa naravno da te Z.P. progoni, nije on dobio te poslove, na sto je navikao.
    ili si mozda stala na zulj njegovom ljubljenom Marasu ?
    i naravno da, ako si zena, trebas odma na lomacu, pa to je u duhu kraja gdje zivis.

     
  4. zeljko

    21. ožujka 2011. at 18:25

    samo ti izdrzi sve napade, a za Zeljka znamo di ce zavrsiti ……

     
  5. Rafi

    30. ožujka 2011. at 23:05

    Žalosno i jadno da Vršani sklapaju oči na sve što se protuzakonito radi u njihovoj Općini i to rade zbog svojih sitnih interesa kao npr: potvrda sa biroa bez dolaženja u HZZ, dijeljenja socijale za svoje birače po načelničinom nahođenju. Dijele se stipendije, zatim se zapošljavaju osobe bez adekvatne diplome. Tamo gdje ih rasporedi HZZ načelnica Vrsi udovoljava samo svojim bližnjim, koncesije na pomorskom dobru. Sramotno za instituciju HZZ da se iz nje upravlja Općinom Vrsi dok načelnica- djelatnica HZZ dok joj na Zavodu traje radno vrijeme troši telefon i novac poreznih obveznika. Za taj nerad volonterka simbolično uzima naknadu iz proračuna 100.000,00 kn. Volonterki općina radi u noćnoj smjeni jedina u Hrvatskoj.Dotična živi u Zadru jer želi biti gradska dama, daleko je ona od toga ,govor je izdaje,Neka se ova gradska dama uda za svoga velikana , ali on neće stara je, njega zanimaju novci.Najbolji su joj savjetnici , komunalni redar, pr. vijeća sve sinovi udbaša, po cile dane su kod mrtvačnice. Tamo nema radova, ljute se jer nitko ne shvaća da je to sveta vrška zemlja i županija mora dovesti arheologe jer tamo je nalazište i na tragu su velikih otkrića i zato se izvode radovi.

     
  6. Arheolog

    30. ožujka 2011. at 23:16

    Što se to iskopava bez zanja arheologije? Ja kao arheolog imam saznanja da se tu nalaze starine iz rimskog doba i zatražit ću da se prekinu svi radovi na toj čestici. Pročitao sam u Zadarskom listu da je to sveta zemlja povijesnih starih Mirila i moramo istražiti jer nam to nalaže struka. Uputit ću dopis prema Općini Vrsi.

     
  7. Rafi

    30. ožujka 2011. at 23:17

    E moj gospodine Arheolog, kasnite jer je sve to već odavno zabetonirano.

     
  8. Rafi

    30. ožujka 2011. at 23:21

    Što se tiče vašeg dopisa oni se ne čitaju jer ova Općina radi noću i ne prima stranke.

     
  9. Veliki brat

    3. travnja 2011. at 1:52

    Ako je sve u redu što ovolika rasprava o Željku i drugima .Zna se kod koga je kasa. Očito da su u strahu oči velike . Ono o turistima , možda bolje bista zna se čija.

     
  10. marko

    14. travnja 2011. at 23:39

    zeljko jesi li ziv

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

Nezapamćen pomor dagnji! Krivac su visoke temperature mora?

Objavljeno

-

By

U Malostonskom zaljevu događa se nezapamćeni pomor dagnji, a prema prvim procjenama u uvali Brijesta, poznatoj po najmasovnijoj školjkarskoj proizvodnji u tom kraju, šteta iznosi gotovo 80 posto, objavio je HRT.

Veliki pomor dagnji uzgajivači pripisuju visokim temperaturama mora. Braća Lazić obiteljskim uzgojem dagnji bave se na površini od desetak hektara, a uginulo im ih je gotovo devedeset posto dagnji, navodi HRT.

Školjkar Zdravko Lazić, koji uzgaja dagnje u uvali Brijesta, ne pamti takav pomor.

“Mi imamo 25 godina obrt, cijeli život se bavimo ovim, kao i generacije prije nas. Nikada nisam ni čuo za ovakvo nešto”, naglasio je Lazić.

Uzgajivači pretpostavljaju da je uzrok pomora školjaka izrazita toplina mora, na ovome dijelu nezapamćena, gotovo 30 stupnjeva.

Za razliku od dagnji, kamenice se još uvijek drže.

Uzgajivači u zaljevu Bistrina i susjednim uvalama tvrde da kod njih zasad nema uginuća, no svakodnevno pomno prate stanje.

Ana Bratoš Cetinić, s Odjela za primijenjenu ekologiju Sveučilišta u Dubrovniku, ističe kako sve treba analizirati veterinarski inspektor i objašnjava utjecaj vrulja na području Bistrine, što je za razliku od Brijeste, na školjke moglo utjecati povoljno.

“Smatra se da je to otprilike 11 stupnjeva Celzijusa. Kada dođe određena količina slatke vode s tom temperaturom, jasno da onda i hladi to područje, pogotovo u dubljim slojevima, pa je onda i ugroženost od povišenih temperatura manja, ali to su sad sve špekulacije”, navela je za HRT Bratoš Cetinić.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Iz MUP-a otkrili koliko vozača ima negativne bodove i gdje ih je najviše

Objavljeno

-

By

U prvih šest mjeseci ove godine vozačima u Hrvatskoj izrečeno je 14.604 negativnih prekršajnih bodova, u najvećem broju slučajeva zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Nedavno smo pisali o tome kako vozači jednostavno mogu provjeriti imaju li na svome kontu negativnih bodova za počinjenje težih prometnih prekršaja.

Vozaču je dovoljno da OVDJE, na stranicama MUP-a, unese serijski broj svoje vozačke dozvole, a potom i generiranu lozinku te dozna dokad mu je dozvola važeća, ima li i koliko negativnih prekršajnih bodova te izrečenih zaštitnih ili sigurnosnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

Ove godine 372.000 prekršaja

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, vozačima sa skupljenih 12 negativnih bodova, a mladim vozačima (do 24 godine starosti) s 9 negativnih bodova, ukida se i oduzima vozačka dozvola. Negativni prekršajni bodovi brišu se iz evidencije nakon proteka dvije godine od dana pravomoćnosti odluke o prekršaju na temelju koje su upisani.

Na naš upit, iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) rekli su nam da je u 2023. godini utvrđeno 760.373 prometnih prekršaja, uključujući i prekršaje u prometnim nesrećama, dok ih je u prvom polugodištu ove godine utvrđeno 371.958. Najviše je utvrđenih prekršaja bilo zbog vožnje brzinom većom od dopuštene, nekorištenja sigurnosnog pojasa, alkoholiziranosti vozača, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje te upravljanja neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilom.

Negativne bodove ima 96.000 vozača

Za prekršaje počinjene tijekom prošle godine izrečeno je 96.178 negativnih prekršajnih bodova, a u prvih šest mjeseci ove godine izrečeno je 14.604 negativnih prekršajnih bodova. U najvećem broju slučajeva, negativni bodovi izrečeni su za vožnju pod utjecajem alkohola.

MUP nam je dostavio i tablicu s trenutnim stanjem negativnih prekršajnih bodova, razvrstanih prema broju bodova i prema policijskim upravama gdje su izrečene.

U Hrvatskoj je više od 2,3 milijuna vozača, a njih 96.052 ili oko 4 posto ima negativne bodove. Pribrojimo li im vozače s hrvatskim državljanstvom kojima je prebivalište izvan Republike Hrvatske, 96.412 vozača ima negativne bodove.

MUP RH

U Zagrebu 22.365 vozača s kaznenim bodovima

Najviše je vozača s tri negativna boda na kontu – njih čak 57.268, a potom onih sa šest negativnih bodova – njih 13.322. Više od 9 negativnih bodova skupilo je 4.048 vozača.

Najviše negativnih bodova izrečeno je, naravno, na područjima policijskih uprava gdje je i najveći broj stanovnika. Prednjači Grad Zagreb s 22.365 vozača s negativnim bodovima, slijede Splitsko-dalmatinska županija (13.410), Osječko-baranjska (6.710), Primorsko-goranska (4.682) te Istarska (4.617). Najmanje je vozača s negativnim bodovima na području Ličko-senjske (924) te Požeško-slavonske županije (2.217).

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Drama na nebu iznad Hrvatske, avion nije odgovarao kontroli leta, dignuti MIG-ovi

Objavljeno

-

By

Na nebu iznad Hrvatske odvijala se prava drama kada je maleni zrakoplov ušao u naš zračni prostor, ali nije odgovarao na pozive kontrole leta. Obaviješten je i MORH te su dignuti nadzvučni lovci presretači MiG-21.

Zrakoplov Piper PA-24 u nedjelju je oko 10:50 ušao u hrvatski zračni prostor, ali nije uspostavio komunikaciju s oblasnom kontrolom leta niti nakon desetak ponovljenih upita, piše Dnevnik.hr.

U presretanje jednomotornog zrakoplova poslan je dežurni dvojac 191. eskadrile lovačkih zrakoplova 91. krila HRZ-a, koji je presreo Piper te u okolici Slunja završio s akcijom, objavio je AvioRadar.

Nije uspostavljena radioveza

Taj incident potvrdila je i Hrvatska kontrola zračne plovidbe.

“Dana 21. 7. 2024. zrakoplov registarske oznake UR-OTF ušao je u zračni prostor RH u 10:51 UTC na visini od 7000 ft. Možemo potvrditi da s pilotom zrakoplova nakon višekratnih pokušaja na nekoliko radnih frekvencija nije uspostavljena uobičajena dvosmjerna radioveza. U ovom trenutku nemamo provjerenih pojedinosti o naravi problema, ali možemo sa sigurnošću potvrditi da je naša komunikacija na svim frekvencijama bila uredna s ostalim zrakoplovima. Zrakoplov je napustio zračni prostor RH u 12:11 UTC. Pokrenut je standardni postupak u takvim situacijama te je obaviješten MORH, koji nadzire hrvatski zračni prostor u ovom kontekstu.”

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže AvioRadar, radiostanica spornog zrakoplova bila je namještena na pogrešan kanal, zbog čega nije bilo moguće uspostaviti komunikaciju sa zrakoplovom.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu