Connect with us

Hrvatska

Sandra Vukić: "Željko Predovan mi podmeće!"

Objavljeno

-


“Općina Vrsi po nalogu načelnice Sandre Vukić gradi prostore DVD-a i prostorije za komunalno poduzeće na parceli 1253 k.o. Vrski, koja se po prostornom planu općine nalazi na – poljoprivrednom zemljištu. Navedene objekte gradi bez građevinske dozvole, uvjeta o gradnji i protivno svim člancima Zakona o gradnji i prostornog uređenja. Radove izvodi komunalno poduzeće Općine Vrsi bez prethodno raspisanog javnog natječaja, a isto je poduzeće prema našim informacijama izgradilo mrtvačnicu i još niz drugih objekata kroz Općinu Vrsi bez raspisanih javnih natječaja”, stoji u jednom u nizu pisama o situaciji u Vrsima dostavljenom redakciji Z NET portala, no sama Vukić sve redom demantira:
– To nisu točne informacije jer su one iz starog prostornog plana. Radove nije izvodilo komunalno poduzeće, već je ono samo uređivalo teren, što po zakonu može. Komunalno poduzeće će biti samo sebi izvođač  jer će na tom mjestu biti njihovo skladište, tu ne treba raspisivati natječaj. A natječaj prema Zakonu o javnoj nabavi je raspisan za kupnju građevinskog materijala kada se počne s radovima. Ugovor je sklopljen s jednom firmom.
Sandra Vukić će se požaliti i kako je “u svašta umaču” (?), te pozvati sve da izađu na teren i vide što se to nije radilo prema zakonu u Općini Vrsi.
– Po nalogu nekih ljudi svašta se piše o meni, ogorčena je načelnica Vukić, dodajući:
– Po nalogu Željka Predovana koji je protiv mene podignuo kaznenu prijavu to se radi već četiri godine. Svake godine imamo reviziju i dolaze nam brojne inspekcije, ali nikada nisu utvrdili niti jednu jedinu nepravilnost. Sve su to laži i objede jer su neki ljubomorni zbog toga što sve ono što napravimo služi mještanima, a sve smo napravili u skladu sa zakonom. Mrtvačnicu su napravili mještani vlastitim sredstvima, pa neću ja u njoj držati turiste. Za sve imamo građevinsku i uporabnu dozvolu. Mi ovoliko radova ne bi uspjeli napraviti da nemamo malo komunalno poduzeće “Komunalac” koje djeluje u sklopu Općine, a u kojem radi šest djelatnika koji se u sve razumiju. Ono je u vlasništvu općine i radi samo za općinu!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

 1. vrsko

  20. ožujka 2011. at 17:33

  kad stalno misliš da te netko proganja to su znakovi sizofrenije

   
 2. vrsko

  20. ožujka 2011. at 17:40

  kad misliš da te stalno netko progoni, to je siguran znak šizofrenije

   
 3. vjetar

  20. ožujka 2011. at 20:08

  pa naravno da te Z.P. progoni, nije on dobio te poslove, na sto je navikao.
  ili si mozda stala na zulj njegovom ljubljenom Marasu ?
  i naravno da, ako si zena, trebas odma na lomacu, pa to je u duhu kraja gdje zivis.

   
 4. zeljko

  21. ožujka 2011. at 18:25

  samo ti izdrzi sve napade, a za Zeljka znamo di ce zavrsiti ……

   
 5. Rafi

  30. ožujka 2011. at 23:05

  Žalosno i jadno da Vršani sklapaju oči na sve što se protuzakonito radi u njihovoj Općini i to rade zbog svojih sitnih interesa kao npr: potvrda sa biroa bez dolaženja u HZZ, dijeljenja socijale za svoje birače po načelničinom nahođenju. Dijele se stipendije, zatim se zapošljavaju osobe bez adekvatne diplome. Tamo gdje ih rasporedi HZZ načelnica Vrsi udovoljava samo svojim bližnjim, koncesije na pomorskom dobru. Sramotno za instituciju HZZ da se iz nje upravlja Općinom Vrsi dok načelnica- djelatnica HZZ dok joj na Zavodu traje radno vrijeme troši telefon i novac poreznih obveznika. Za taj nerad volonterka simbolično uzima naknadu iz proračuna 100.000,00 kn. Volonterki općina radi u noćnoj smjeni jedina u Hrvatskoj.Dotična živi u Zadru jer želi biti gradska dama, daleko je ona od toga ,govor je izdaje,Neka se ova gradska dama uda za svoga velikana , ali on neće stara je, njega zanimaju novci.Najbolji su joj savjetnici , komunalni redar, pr. vijeća sve sinovi udbaša, po cile dane su kod mrtvačnice. Tamo nema radova, ljute se jer nitko ne shvaća da je to sveta vrška zemlja i županija mora dovesti arheologe jer tamo je nalazište i na tragu su velikih otkrića i zato se izvode radovi.

   
 6. Arheolog

  30. ožujka 2011. at 23:16

  Što se to iskopava bez zanja arheologije? Ja kao arheolog imam saznanja da se tu nalaze starine iz rimskog doba i zatražit ću da se prekinu svi radovi na toj čestici. Pročitao sam u Zadarskom listu da je to sveta zemlja povijesnih starih Mirila i moramo istražiti jer nam to nalaže struka. Uputit ću dopis prema Općini Vrsi.

   
 7. Rafi

  30. ožujka 2011. at 23:17

  E moj gospodine Arheolog, kasnite jer je sve to već odavno zabetonirano.

   
 8. Rafi

  30. ožujka 2011. at 23:21

  Što se tiče vašeg dopisa oni se ne čitaju jer ova Općina radi noću i ne prima stranke.

   
 9. Veliki brat

  3. travnja 2011. at 1:52

  Ako je sve u redu što ovolika rasprava o Željku i drugima .Zna se kod koga je kasa. Očito da su u strahu oči velike . Ono o turistima , možda bolje bista zna se čija.

   
 10. marko

  14. travnja 2011. at 23:39

  zeljko jesi li ziv

   

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

Izbjegnite prevare kod prelaska eura: Osam savjeta da vas ne opelješe…

Objavljeno

-

By

Brojimo sitno do početka korištenja eura kao nove službene valute u Hrvatskoj. Dvojne cijene proizvoda i usluga gledamo već od rujna, a od 1. siječnja počinjemo i plaćati eurima te ćemo isključivo eure dobivati kao ostatak.

Da se Hrvati naveliko pripremaju za ovu značajnu promjenu u svakodnevnom životu svjedoči i navala na pakete euro kovanica koje su puštene u prodaju s prvim danom prosinca. Iako se do kovanica može lako, tek šetnjom do obližnje poslovnice Fine ili Hrvatske pošte, ono što brojne građane uistinu žulja oko uvođenja eura jest strah da u cijelom procesu ne ostanu kratkih rukava. Iz tog razloga istražili smo na što posebno trebamo obratiti pažnju nakon što sat otkuca prve minute 2023. godine.

Ana Knežević, predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača i voditeljica projekta Tajni kupci, izdvojila je za N1 osam najvažnijih savjeta kako se zaštititi.

Nabavite paket kovanica
“Poželjno bi bilo da si građani već sada polako pripremaju određene količine eura kako bi izbjegli gužve kojih će sigurno biti pred kraj godine”, kaže naša sugovornica, koja također podsjeća i da se kovanice mogu kupovati od 1. prosinca u svim bankama, poslovnicama Hrvatske pošte i Fine.

“Bilo bi dobro da svatko ima tih kovanica te da odmah nakon 1. siječnja plaća u eurima i izbjegne moguće zabune. Dakle, naš savjet je kupiti paket ili dva kovanica i pripremiti se”, kazala je Knežević.

Kusur samo u eurima
Prva dva tjedna, odnosno od 1. do 14. siječnja moći će se plaćati u kunama i eurima, ali vodite računa da povrat ostatka novca uvijek mora biti u eurima.

“Ne treba pristajati na izgovore trgovca da nema eura i da će vratiti kune”, ističe predsjednica HUZP-a.

Bankomati bez provizije
Knezović ističe i da je važno znati da neće svi bankomati moći odmah od ponoći 1. siječnja 2023. davati eure te je stoga važno znati da se od 15. prosinca do 15. siječnja može na svim bankomatima podizati novac bez provizije.

Automatska konverzija najjednostavnija opcija
“Kune koje građani imaju kod kuće mogu položiti na račun u svojoj banci ili otvoriti račun, ako ga nemaju, i položiti kune koje će se automatski 1. siječnja zamijeniti u eure bez ikakve naknade”, pojašnjava Knezović.

Lažne novčanice
Ističe da se treba čuvati mijenjanja novca po primamljivim ponudama jer, kako objašnjava, postoji mogućnost da se radi o krivotvorenim novčanicama.

Lažni službenici na vratima
Osim uvaljivanja krivotvorenih novčanica, za očekivati je da će prevaranti novonastale okolnosti na koje građani nisu naviknuti iskoristiti i za druge vrste prevara, primjerice prilagođavajući već ustaljeni oblik prevara na kućnom pragu.

“Ne otvarati vrata osobama koje se predstavljaju kao bankarski ili policijski službenici i hoće pomoći oko zamjene kuna. Niti bankarski, niti policijski službenici ne hodaju po stanovima i kućama. U slučaju telefonskog poziva treba provjeriti identitet osobe koja se javila”, kazala nam je Knezović koja savjetuje u tom slučaju nazvati banku ili policiju.

Samo jedan tečaj, razlike nedozvoljene
Dobro je znati i da je samo jedan tečaj ispravan te prema njemu 1 euro iznosi 7,53450 kn. Ne pristajte na zamjenu koja se vrši prema tečaju koji se razlikuje od ovog jer se fiksni tečaj ne mijenja.

Bunite se!
Sve što nije u skladu s prethodno navedenim informacijama nelegalno je i lovce u mutnom trebate prijaviti. Predsjednica HUZP-a Ana Knezović građane poziva da sve uočene nepravilnosti i nezakonitosti prijave Državnom inspektoratu.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Porezna uprava upozorava građane: Ne nasjedajte na ovu poruku!

Objavljeno

-

By

Porezna uprava RH u ponedjeljak je upozorila da je posljednjih dana primjećen povećan broj lažnih poruka (phishing)​ kojima se građani obavještavaju da im je stigao povrat poreza kroz sustav ePorezna.

Kako ističu, lažni mailovi imaju naslov: “Vaš zahtjev za automatski povrat poreza je odobren” te se pretvaraju da dolaze iz sustava ePorezna, dok im je stvarna domena ​​porezna-uprava@eidurs-edavki.com. U mailu se također navodi da dolaze od Financijske uprave Republike Hrvatske, što ne postoji.

Porezna Uprava moli građane da ne otvaraju te poveznice i da ne upisuju osobne podatke na lažnim web stranicama/portalima. Napominju da je ispravna stranica/domena Porezne uprave: https://www.porezna-uprava.hr/​

Također, građane kojima stignu takve poruke mole da ih izbrišu te s oprezom postupaju prema sumnjivim linkovima, osobito onima s dozom hitnosti.

Za izbjegavanje budućih neugodnosti i mogućih kompromitacija savjetuju da građani izbjegavaju ustupanje svojih lozinki i računa e-pošte drugim osobama ili servisima, promjenu svih postojećih lozinki novima te korištenje drugačije, jače lozinke za svaki pojedini internetski servis, kao i da budu na oprezu kome šalju povjerljive poruke i podatke te pri otvaranju privitaka od vama nepoznatog pošiljatelja, zaključuje se u priopćenju.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Iz Pepca povlače kalupe za kolače! Ne koristite ih

Objavljeno

-

By

Izvor: Ilustracija/Unsplash

Opozivaju se silikonski kalupi za muffine iz Pepca, podrijetlom iz Kine, zbog povećane količine hlapljivih organskih spojeva, izvijestili su u ponedjeljak iz Državnog inspektorata RH.

Kalupi oznake SKU31053101, ORD00600442_01, STYLE310531, A/Y22 nisu u skladu s Uredbom (EZ) br. 1935/2004 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. listopada 2004. o materijalima i predmetima koji dolaze u dodir s hranom i stavljanju izvan snage direktiva 80/590/EEZ i 89/109/EEZ.

Kalupe za muffine proizvodi kineska tvrtka Ningbo General Union CO.,LTD., uvoznik je  Pepco Poland, a proizvod stavlja na tržište: Pepco Croatia d.o.o., , Zagreb.

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu