Connect with us

Hrvatska

Sandra Vukić: "Željko Predovan mi podmeće!"

Objavljeno

-


“Općina Vrsi po nalogu načelnice Sandre Vukić gradi prostore DVD-a i prostorije za komunalno poduzeće na parceli 1253 k.o. Vrski, koja se po prostornom planu općine nalazi na – poljoprivrednom zemljištu. Navedene objekte gradi bez građevinske dozvole, uvjeta o gradnji i protivno svim člancima Zakona o gradnji i prostornog uređenja. Radove izvodi komunalno poduzeće Općine Vrsi bez prethodno raspisanog javnog natječaja, a isto je poduzeće prema našim informacijama izgradilo mrtvačnicu i još niz drugih objekata kroz Općinu Vrsi bez raspisanih javnih natječaja”, stoji u jednom u nizu pisama o situaciji u Vrsima dostavljenom redakciji Z NET portala, no sama Vukić sve redom demantira:
– To nisu točne informacije jer su one iz starog prostornog plana. Radove nije izvodilo komunalno poduzeće, već je ono samo uređivalo teren, što po zakonu može. Komunalno poduzeće će biti samo sebi izvođač  jer će na tom mjestu biti njihovo skladište, tu ne treba raspisivati natječaj. A natječaj prema Zakonu o javnoj nabavi je raspisan za kupnju građevinskog materijala kada se počne s radovima. Ugovor je sklopljen s jednom firmom.
Sandra Vukić će se požaliti i kako je “u svašta umaču” (?), te pozvati sve da izađu na teren i vide što se to nije radilo prema zakonu u Općini Vrsi.
– Po nalogu nekih ljudi svašta se piše o meni, ogorčena je načelnica Vukić, dodajući:
– Po nalogu Željka Predovana koji je protiv mene podignuo kaznenu prijavu to se radi već četiri godine. Svake godine imamo reviziju i dolaze nam brojne inspekcije, ali nikada nisu utvrdili niti jednu jedinu nepravilnost. Sve su to laži i objede jer su neki ljubomorni zbog toga što sve ono što napravimo služi mještanima, a sve smo napravili u skladu sa zakonom. Mrtvačnicu su napravili mještani vlastitim sredstvima, pa neću ja u njoj držati turiste. Za sve imamo građevinsku i uporabnu dozvolu. Mi ovoliko radova ne bi uspjeli napraviti da nemamo malo komunalno poduzeće “Komunalac” koje djeluje u sklopu Općine, a u kojem radi šest djelatnika koji se u sve razumiju. Ono je u vlasništvu općine i radi samo za općinu!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. vrsko

    20. ožujka 2011. at 17:33

    kad stalno misliš da te netko proganja to su znakovi sizofrenije

     
  2. vrsko

    20. ožujka 2011. at 17:40

    kad misliš da te stalno netko progoni, to je siguran znak šizofrenije

     
  3. vjetar

    20. ožujka 2011. at 20:08

    pa naravno da te Z.P. progoni, nije on dobio te poslove, na sto je navikao.
    ili si mozda stala na zulj njegovom ljubljenom Marasu ?
    i naravno da, ako si zena, trebas odma na lomacu, pa to je u duhu kraja gdje zivis.

     
  4. zeljko

    21. ožujka 2011. at 18:25

    samo ti izdrzi sve napade, a za Zeljka znamo di ce zavrsiti ……

     
  5. Rafi

    30. ožujka 2011. at 23:05

    Žalosno i jadno da Vršani sklapaju oči na sve što se protuzakonito radi u njihovoj Općini i to rade zbog svojih sitnih interesa kao npr: potvrda sa biroa bez dolaženja u HZZ, dijeljenja socijale za svoje birače po načelničinom nahođenju. Dijele se stipendije, zatim se zapošljavaju osobe bez adekvatne diplome. Tamo gdje ih rasporedi HZZ načelnica Vrsi udovoljava samo svojim bližnjim, koncesije na pomorskom dobru. Sramotno za instituciju HZZ da se iz nje upravlja Općinom Vrsi dok načelnica- djelatnica HZZ dok joj na Zavodu traje radno vrijeme troši telefon i novac poreznih obveznika. Za taj nerad volonterka simbolično uzima naknadu iz proračuna 100.000,00 kn. Volonterki općina radi u noćnoj smjeni jedina u Hrvatskoj.Dotična živi u Zadru jer želi biti gradska dama, daleko je ona od toga ,govor je izdaje,Neka se ova gradska dama uda za svoga velikana , ali on neće stara je, njega zanimaju novci.Najbolji su joj savjetnici , komunalni redar, pr. vijeća sve sinovi udbaša, po cile dane su kod mrtvačnice. Tamo nema radova, ljute se jer nitko ne shvaća da je to sveta vrška zemlja i županija mora dovesti arheologe jer tamo je nalazište i na tragu su velikih otkrića i zato se izvode radovi.

     
  6. Arheolog

    30. ožujka 2011. at 23:16

    Što se to iskopava bez zanja arheologije? Ja kao arheolog imam saznanja da se tu nalaze starine iz rimskog doba i zatražit ću da se prekinu svi radovi na toj čestici. Pročitao sam u Zadarskom listu da je to sveta zemlja povijesnih starih Mirila i moramo istražiti jer nam to nalaže struka. Uputit ću dopis prema Općini Vrsi.

     
  7. Rafi

    30. ožujka 2011. at 23:17

    E moj gospodine Arheolog, kasnite jer je sve to već odavno zabetonirano.

     
  8. Rafi

    30. ožujka 2011. at 23:21

    Što se tiče vašeg dopisa oni se ne čitaju jer ova Općina radi noću i ne prima stranke.

     
  9. Veliki brat

    3. travnja 2011. at 1:52

    Ako je sve u redu što ovolika rasprava o Željku i drugima .Zna se kod koga je kasa. Očito da su u strahu oči velike . Ono o turistima , možda bolje bista zna se čija.

     
  10. marko

    14. travnja 2011. at 23:39

    zeljko jesi li ziv

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

Budite oprezni: Povlači se još jedan proizvod iz trgovina

Objavljeno

-

By

Pixabay

Zbog prisustva neodobrenog bojila E110 u sadržaju opoziva se proizvod Regent – Cheese Rings od 60 grama s oznakom najbolje upotrijebiti do 20.11. 2025., izvijestila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom (EZ) od 16.prosinca 2008. o prehrambenim aditivima.

Obavijest za potrošače dostupna je na web stranicama subjekta u poslovanju s hranom https://kabayanstore.eu/hr.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Nitko se devet dana nije kandidirao za europarlamentarne izbore

Objavljeno

-

By

Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore, krajnji rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja u ponoć.

Za sada su predaju listi najavili SDP s partnerima (u ponedjeljak, u 11 sati) i Ladislav Ilčić (u utorak, u 12, 30 sati) koji predaje kandidacijsku listu grupe birača.

Kandidacijske liste mogu predložiti političke stranke registrirane u Hrvatskoj na dan kad je objavljena odluka predsjednika Republike o raspisivanju izbora u „Narodnim novinama“ (15. ožujka) te birači, koji za pravovaljanost liste trebaju prikupiti najmanje 5.000 potpisa birača.

Ti se potpisi prikupljaju na obrascu koji je propisao DIP za ove izbore, a dostupni su na njegovoj mrežnoj stranici.

Kandidacijske liste mogu predložiti i koalicije stranaka.

DIP će liste do 20. travnja (subota), zaprimati u svojoj zgradi u Visokoj 15, a od 21.(nedjelja) do 23. travnja u ponoć, u zgradi Hrvatskog sabora na Trgu svetog Marka.

Od 19. do 20. travnja zaprimat će ih od 10 do 14 sati, a isto vrijedi i za 21. travnja.

U ponedjeljak, 22. travnja liste će zaprimati od 10 do 18 sati, a posljednjeg dana, u utorak, 23. travnja od 9 sati do ponoći.

Predaju liste treba najaviti, obrazac najave, koji je dostupan na mrežnoj stranici DIP-a www.izbori.hr, popunjen se dostavlja DIP-u na adresu elektroničke pošte: dip@izbori.hr.

Najkasnije do 25. travnja u ponoć, DIP će prihvatiti i objaviti zbirnu listu, a time će početi službena izborna promidžba koja će trajati do petka, 7. lipnja u ponoć. Od tada, pa do izborne nedjelje, 9. lipnja u 19 sati i zatvaranja birališta, na snazi će biti izborna šutnja.

Na izborima za Europski parlament prije pet godina natjecale su se 33 liste, osam više nego 2014. godine.

Kršenje izborne šutnje novčano se kažnjava

Za razliku od parlamentarnih izbora, gdje za to nema kazne, na izborima za Europski parlament kršenje izborne šutnje nosi ozbiljne novčane kazne koje izriče prekršajni sud.

Fizička osoba, dakle i građanin, koji prekrši šutnju, mogao bi ostati bez 398 eura, izborni kandidat od 1.327 do 3.981 eura, a pravna osoba, npr. politička stranka, od 13.272 do čak 66.361 eura.

Iako liste tek trebaju stići, SDP-ova koalicija već je objavila imena koja će se naći na njenoj listi, među njima su i imena Biljane BorzanTonina PiculeRomane Jerković i Predraga Freda Matića, dosadašnjih europarlamentaraca, zastupnika Bojana Glavaševića i Dalije OreškovićMarka Vešligaja, gradonačelnika Pregrade itd.

Na izborima svi vrsta u Hrvatskoj pravilo je da glavina kandidatura stiže posljednjih dana roka, no na činjenicu da DIP u devet dana nije zaprimio ni jednu za europske izbore, sasvim sigurno je utjecalo održavanje parlamentarnih izbora u srijedu na koje su stranke bile fokusirane.

Izbori za Europski parlament u Hrvatskoj će se održati u nedjelju, 9. lipnja i na njima će birači, na mandat od pet godina, izabrati 12 zastupnika u novi, 10. saziv Europskog parlamenta u kojemu će ih biti ukupno 720.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

PROGNOZA / Za vikend stiže novo pogoršanje vremena, a evo što nas očekuje sljedeći tjedan…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Azorska anticiklona zapadno od obale Europe i ciklonalna aktivnost nad sjevernom Europom uzrokuju jako sjeveroistočno strujanje od prizemnih do viših slojeva atmosfere kojim se hladan zrak polarnih širina spušta prema jugu.

U našim krajevima tlak zraka raste zbog pritjecanje hladnog zraka sa sjevera koji se gomila nad Panonskom nizinom istočno od Dinarida i preljeva preko planinskih prijevoja na Jadran kao jaka a u podvelebitskom primorju olujna bura. Nad Tirenskim morem plitka ciklona premješta se preko Grčke prema Egejskom moru i uzrokuje povećanu naoblaku na jugu Dalmacije.

Hladna fronta sa sjeverozapada nalazi se sjeverno od Alpa sporo se premješta prema jugoistoku a nad naše krajeve će prodrijeti noćas i sutra prijepodne. Danas će biti sunčano i vjetrovito s temperaturama primjerenim proljeću. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti od 8 do 12, na Jadranu od 12 do 16. Na Jadranu će puhati jaka, a u podvelebitskom primorju olujna bura koja će navečer oslabiti.

U noći na subotu u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti naoblačenje uz kišu, a u višem gorju susnježicom i snijegom. Pogoršanje će se tijekom subote brzo širiti na cijelu zemlju s izuzetkom juga Dalmacije i otoka. Jutarnje temperature u unutrašnjosti od 1 do 5, na Jadranu i otocima oko 11 . Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti oko 9, na Jadranu do 15C. Na Jadranu jaka a u podvelebitskom primorju olujna bura širit će se tijekom dana sa sjevernom prema južnom Jadranu.

nedjelju oblačno i vjetrovito. Kiša će padati u Slavoniji i Baranji te na srednjem i južnom Jadranu a u zaobalnim planinama i planinama Bosne i Hercegovine moguća je susnježica i snijeg. Najviše dnevne temperature oko 10 na Jadranu oko 13.

Od ponedjeljka hladnije uz promjenljivu naoblaku. i sjeverni vjetar. Do kraja tjedna nastavak nestabilnog proljetnog vremena s povremenim mjestimičnim pljuskovima uz postupan porast temperature zraka.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu