Connect with us

Hrvatska

“Želimo se staviti u službu građana i tražimo ostavku Vlade”

Objavljeno

-


Danas u dvanaest sati na Narodnom trgu u Zadru Hrvatski laburisti-Stranka rada Ogranak Zadar počela je s potpisivanjem peticijekojom pozivaju Vladu da podnese ostavku zbog kako su naveli “sedam grijehova zbog kojih ova Vlada mora odstupiti”.
Predsjednik Hrvarske laburističke stranke u Zadru, umirovljeni novinar Drago Čulina na tiskovnoj konferenciji za medije istaknuo je između ostalog zašto laburisti pozivaju Vladu da odstupi.
– Očito i vas kao i naše građane zanima što se događa ovdje i što građani mogu učiniti, a da podsjete Hrvatsku Vladu da ona ne vlada onako kako narod to od nje očekuje. Mi Hrvatski laburisti-stranka rada smo odlučili staviti se u službu hrvatskih građana i omogućiti im da na ovaj način,u obliku jednog formulara kojega smo mi u ime građana, a na temelju njihovih uputa, zahtjeva i zanimanja sastavili kažu Vladi da ne vlada onako kako oni to očekuju, kazao je Drago Čulina. Istaknuo je također kako su u pismu koje je podijeljeno novinarima navedeni “grijesi Vlade” koji su podijeljeni u skupinu od sedam. Oholost, pohlepa, zavist, srdžba, blud, neumjerenost, lijenost ili nehaj grijsi su koje laburisti stavljaju na teret Vlade.

– Sve to zbog činjenice da je narod sve obespravljeniji i da su građani sve siromašniji.Ne mogu ostvarivati prava koja su im zajamčena i hrvatskim Ustavom , a koja su im zajamčena i samim rođenjem, kao ljudi koji žive u jednom demokratskom svijetu. Mi želimo da Hrvatska bude potpuno demokratska zemlja, želimo ovim pismom poručiti Hrvatskoj Vladi da treba komunicirati sa svojim građanima, da treba čuti njihov glas. Ali Vlada kao što znate glas naroda nije čula u onom trenutku kada su sindikati prikupili 750 tisuća potpisa, ne očekujem od Vlade da uvaži ni ove glasove, istaknuo je predsjednik Hrvatskih laburista-Stranke rada Zadar, Drago Čulina.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

PRONAĐENI KOMADIĆI PLASTIKE! Povlači se jedna vrsta soli, provjerite zalihe…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) objavila je da se povlači jedna vrsta soli zbog prisustva komadića plastike.

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Nadalina mlinac morske soli 100g, EAN: 3858881586147, bar koda: 3858881586147, najbolje upotrijebiti do 4.10.2006., zbog prisustva stranog tijela – komadića plastike.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: Luxor d.o.o., Put Majdana 43A, 21210 Solin, Hrvatska

Dobavljač: JOMA Kunststofftechnik GmbH, Wolfholzgasse 14-16, 2845 Brunn amGebirge, Austrija

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima, navode iz HAPIH-a.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

S tržišta se povlači Donat Mg zbog promjena organoleptičkih svojstava

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

S tržišta se iz predostrožnosti povlači prirodna mineralna voda Donat Mg, 1L koju proizvodi slovenski Atlantic Droga Kolinska, zbog promjena organoleptičkih svojstava okusa i mirisa, izvijestio je u petak Državni inspektorat RH.

Riječ je o mineralnoj vodi Donat Mg, 1 L, s oznakom 14. 11. 24 (s rokom uporabe najmanje do 14. 11. 2024.) i Donat Mg, 1 L, s oznakom 15. 11. 24 (s rokom uporabe najmanje do 15. 11. 2024.,). Distributer je zagrebački Atlantic trade.

Proizvođač ističe da proizvod nije štetan za zdravlje,  ali su preventivno odlučili povući cijelu seriju proizvoda s tržišta.

Potrošači koji su kupili proizvod mogu ga vratiti na prodajno mjesto, gdje će dobiti povrat novca ili dogovoriti zamjenu proizvoda, navodi se u priopćenju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Najveća prosječna hrvatska plaća je u Zagrebu, a evo gdje je najmanja

Objavljeno

-

By

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u četvrtom tromjesečju 2023. u odnosu na isto razdoblje 2022. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Požeško-slavonskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, za po 17,1 posto, a najmanji u Gradu Zagrebu, za 12,3 posto.

Državni zavod za statistiku objavio je da je najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u četvrtom tromjesečju 2023. isplaćena je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 1 380 eura, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 1043 eura, prenosi Novi list.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u četvrtom tromjesečju 2023. u odnosu na isto razdoblje 2022. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Vukovarsko-srijemskoj županiji, za 18,5 posto, a najmanji u Gradu Zagrebu, za 13,5 posto.

Najviša prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u četvrtom tromjesečju 2023. bila je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 1982 eura, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 1383 eura.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu