Connect with us

Nekategorizirano

And the winner is…

Objavljeno

-


Kirk Douglas polako se, oslanjajući se o sina Michaela, također glumca, penjao na pozornicu Kodak Theatrea u Hollywoodu. Prihvativši se za govornicu sa koje je mali zlatni čovječuljak imenom Oscar migao svekolikoj gospodi u smokinzima i gospođama čije su šljokice sa velebnih haljina svijetlile kao glavice pocinčanih brukava, uzeo veliku bijelu omotnicu koju mu je pružio sin, metnuo naočale na nos i dugo udahnuo.
– Now you suppose to say, Oscar goes to…., potrudio se pomoći svom već pomalo onemoćalom ocu Spartaku, Michael Dougals.
Međutim kakav bi Kirk, Spartak bio kada bi učinio ono što se traži od njega.
Nasmiješio se krajičkom usne i mrtav hladan procijedio:
– And the winner is…
U publici je nastalo meškoljenje. Pogledi upereni u pozornicu, zjene su se širile, a dame i gospoda očekivali da će baš njih, baš te večeri, poznata glumačka obitelj Douglas proglasiti pobjednicima. Ostali su najblaže rečeno kratkih rukava, sa grimasom Grincha na licima kada je Kirk Spartak Douglas konačno izdahnuo:
– Bozo Jusup!
Svi su se međusobno pogledavali, slijegali ramenima, širili ruke i čudom se čudili.
Clint Eastwood koji je sjedio u prvom redu odmah do svoje devedesetogodišnje majke gledao je upitnim pogledom redatelja Francisa Forda Coppolu.
– Who is that guy? Is he actor or film director, snuždio se u svom sjedalu Prljavi Harry gledajući kako mu Coppola maše glavom da nikada u životu nije čuo za tog lika.
Žamor se nije stišavao, a iza crnih zastora koja su pokrivala leđa ocu i sinu Douglas izašao je čovjek u crnom odijelu s kravatom. Jedu je ruku držao u džepu, dok je s drugom mahao okupljenoj svjetini u velikoj dvorani Kodak Theatrea u Hollywoodu. Smješkao se nakrivljujući glavu malo na jednu, pa malo na drugu stranu. Prišavši sasvim blizu govornice postavljene na pozornici, Kirka je gurnuo udesno, Michaela ulijevo kao da su jučer skupa čuvali ovce u Briševu.
Kako je to obično običaj u takvim trenucima dobitnik malog zlatnog kipića trebao bi se obratiti okupljenima i izraziti ili bar hiniti svoje zadovoljstvo iskazivanjem sreće.
Malo se nakašljao, popravio naočale i stežući Oskara u znojnoj ruci tiho je prošaputao u mikrofon:
– Ja sam, za vas koji s tim niste upoznati, glavni glumac u dokumentarnom filmu snimljenom po istinitim događajima koji se zove “najveći dioničar posrnulog Tankerkomerca”. Tvrtka dobro posluje ali ne isplaćujem plaće svojim djelatnicima. Jbg…takav je scenarij i moram ga se držati, inače danas ne bih bio tu pred vama, sasvim se uživivši u ulogu nastavio je mašući onom drugom, slobodnom rukom.
– Ovo nije moja prva nagrada koju sam dobio. Već sam nagrađen nagradom za životno djelo koju mi je dodijelila Zadarska Županija. A moje najveće životno djelo je….Dario Jurin.
Hvala vam i sretno, opalio je po leđima Spartaka Douglasa i njegovog sina Michaela, spustio se niz par skala i namignuvši u prolazu dobacio Clint Eastwoodu:
– Glavne role napisane su samo za prave igrače.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. krnjo

    2. siječnja 2011. at 13:16

    Dobitnik ciničnog zadarskog oscara odnosno titule najomraženije osobe u anketi zneta Božo Jusup bi sad trebao biti ili krnjo ili nominiran za krnju.
    Bez tog anketa nema smisla!

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu