Connect with us

Nekategorizirano

Pametno u kupnju poklona

Objavljeno

-


Prije nego što krenete u kupovinu božićnih poklona, sastavite listu ljudi koje želite darivati i što biste željeli kupiti (barem po prilici). Isto vrijedi i za troškove za hranu. Nemojte koristiti kreditnu karticu. Vjerojatno ćete sada pomisliti da bez kreditnih kartica nema niti shoppinga i da jednostavno nismo realni u našim savjetima, no vjerujte, i predobro poznamo surovu hrvatsku realnost.
Kreditne kartice samo će vas „omamiti“ i navesti na nepotreban shopping, a kada ćete morati otplatiti sve te dugove, ti pokloni će s kamatama biti skuplji nego kada ste ih kupili u trgovini. Koristite debitnu karticu (pri tome ne mislimo na minuse na računima) ili gotovinu. Znamo da biste za voljenu osobu ili osobe dali sve na svijetu, ali budimo realni, nismo multimilijarderi, zato ne kupujte da impresionirate. S božićnicom ili bez, nemojte kupovati ekstravagantne i skupe poklone. Naravno, uvijek možete voljenim osobama kupiti nešto ljepše, ali prije kupnje dobro razmislite, uklapa li vam se poklon u Vaš proračun. Sastavljanjem liste osoba kojima trebate kupiti poklon, vjerojatno ćete izbjeći zaboravljanje osoba kojima trebate kupiti poklon.
Kada kupite poklon za određenu osobu, prekrižite ju s liste, kako vam se ne bi dogodilo da zaboravite da ste već kupili poklon za tu osobu. Mrzili shopping ili ne, jednom na godinu, stisnite zube i razgledajte što se u trgovinama nudi i po kojim cijenama. Razgledajte ih nekoliko, zapišite najbolje poklone i cijene i tek tada ih kupite. On-line shopping može vam skratiti brojne muke.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nekategorizirano

Ministarstvo obrane u vojnu službu prima 300 vojnika/mornara, ovo su uvjeti

Objavljeno

-

By

Izvor: MORH/J.Kopi, T.Brandt

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu 300 vojnika/mornara.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine kandidate se prima s početkom službe 5. listopada.

Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske iz Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Posebni uvjeti za prijam podrazumijevaju najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, do 30 godina života te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina, uz zadovoljavanje propisanih uvjeta.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem (Ilica 256, 10 000 Zagreb) u roku od osam dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Više informacija može se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr), telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

JOŠ JEDAN ZADRANIN PRIJAVLJEN ZA ŠIRENJE ZARAZNE BOLESTI U vrijeme propisane samoizolacije, 38-godišnjak došao u stanicu za tehnički pregled

Objavljeno

-

By

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Naime, sumnjiči ga se da je 24. kolovoza 2021. godine u Zadru došao na stanicu za tehnički pregled u vrijeme dok mu je bila izrečena mjera “Covid – liječenje u kući” u trajanju do 26. kolovoza 2021. godine.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

DEMANTIJ IZ ZADARSKE BOLNICE Dr. Čulina: “Cijepljeno je 71 posto naših liječnika!”

Objavljeno

-

By

Nakon objave dijela medija da je čak polovica liječnika Opće bolnice Zadar odbila cijepiti se protiv koronavirusa, oglasili su se demantijem iz ove zadarske ustanove.

Demantij koji potpisuje ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina, donosimo u nastavku:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu