Connect with us

Hrvatska

Tko će spasiti KK Zadar: Stečajni upravitelj Edvin Šimunov!

Objavljeno

-

Edvin Šimunov (foto: Žeminea Čotrić)
Kao što je već najavio, aktualni predsjednik KK Zadar Dino Perović podnio je ostavku na svoju funkciju, koju će ipak obnašati kao vršitelj dužnosti do sljedeće sjednice Skupštine Kluba idućeg mjeseca.
– Istina je da sam podnio ostavku, a razloge ću iznijeti na skupštini. Ne mogu još ništa reći o svome nasljedniku, ali vas uvjeravam da Klub neće ostati bez predsjednika. Još od ljeta se spominje Edvin Šimunov, ali zasad to ne mogu potvrditi ni zanijekati, kazao je Perović.
Spomenuti Edvin Šimunov je direktor zadarskog autoprijevoznog poduzeća Liburnija i stečajni upravitelj. On, pak, nije djelovao previše oduševljeno na spomen kako bi mogao biti izabran za funkciju prvog čovjeka najslavnijeg zadarskog sportskog kluba.
– Ne planiram niti poduzimam ništa u tom pogledu. Ukoliko me izaberu, definitivno ću uzeti vrijeme za razmišljanje jer takve se odluke ne smiju donositi na brzinu. Naravno da na to utječe trenutačna situacija u Klubu, kazao je Šimunov.
Na pitanje hoće li on, kao iskusni stečajni upravitelj, moći lakše izvući Klub iz financijskih problema, Šimunov opet nije bio pretjerano optimističan.
– Ne mogu se baš pohvaliti da su poduzeća kojima sam dosad vodio stečajeve izvučena uspješno. Ali to ne ovisi o stečajnom upravitelju, nego o vjerovnicima. Ukoliko oni odluče da prodaju njegovu imovinu, poduzeće će biti likvidirano. Tako to kod nas, nažalost, većinom završava, objasnio je Šimunov i dodao kako ga zasad nitko iz Uprave Kluba nije na tu temu kontaktirao.

Zdenko Mičić (Foto: Ivan Katalinić)
Mičić cijeli dan odbija pozive
Budući da je predsjednik Perović podnio ostavku, zanimalo nas je što planira učiniti aktualni direktor Kluba Zdenko Mičić. Razmišlja li i on o ostavci ili će čekati da o tome odlučuje novi predsjednik Kluba? Međutim, Mičić je danas cijeli dan odbijao telefonske pozive iz redakcije Z NET-a.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

 1. miro

  25. studenoga 2010. at 14:42

  bolje bi bilo da nitko ne bude predsjednik nego šimunov. taj je totalni neradnik i džabalebaroš. i sam kaže da nije uspješan.

   
 2. grozni-zd

  25. studenoga 2010. at 23:31

  Košarka košarkašima !!! Ućo Pulanić i Đorđo Zdrilić sa svojim znanjem i našim strpljenjem za četri godine bi izvukli Klub i usrećili nas !
  Ervin i Dino neznaju kako igralište izgleda ! Oni misle da je sve u šoldima ! …zajeb…rad, rad i opet rad, ljubav za Grad i njegove žitelje i poštivanje Kluba…znanje se podrazumjeva…

   

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

S tržišta se povlači Donat Mg zbog promjena organoleptičkih svojstava

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

S tržišta se iz predostrožnosti povlači prirodna mineralna voda Donat Mg, 1L koju proizvodi slovenski Atlantic Droga Kolinska, zbog promjena organoleptičkih svojstava okusa i mirisa, izvijestio je u petak Državni inspektorat RH.

Riječ je o mineralnoj vodi Donat Mg, 1 L, s oznakom 14. 11. 24 (s rokom uporabe najmanje do 14. 11. 2024.) i Donat Mg, 1 L, s oznakom 15. 11. 24 (s rokom uporabe najmanje do 15. 11. 2024.,). Distributer je zagrebački Atlantic trade.

Proizvođač ističe da proizvod nije štetan za zdravlje,  ali su preventivno odlučili povući cijelu seriju proizvoda s tržišta.

Potrošači koji su kupili proizvod mogu ga vratiti na prodajno mjesto, gdje će dobiti povrat novca ili dogovoriti zamjenu proizvoda, navodi se u priopćenju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Najveća prosječna hrvatska plaća je u Zagrebu, a evo gdje je najmanja

Objavljeno

-

By

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u četvrtom tromjesečju 2023. u odnosu na isto razdoblje 2022. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Požeško-slavonskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, za po 17,1 posto, a najmanji u Gradu Zagrebu, za 12,3 posto.

Državni zavod za statistiku objavio je da je najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u četvrtom tromjesečju 2023. isplaćena je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 1 380 eura, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 1043 eura, prenosi Novi list.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u četvrtom tromjesečju 2023. u odnosu na isto razdoblje 2022. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Vukovarsko-srijemskoj županiji, za 18,5 posto, a najmanji u Gradu Zagrebu, za 13,5 posto.

Najviša prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u četvrtom tromjesečju 2023. bila je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 1982 eura, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 1383 eura.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

LJETNO RAČUNANJE VREMENA / Evo kad se pomiču kazaljke na satu…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem ožujka. U noći sa subote, 30. ožujka, na nedjelju, 31. ožujka, kazaljka će se pomaknuti s 2 sata ujutro na 3 sata ujutro. To znači da navečer ostaje svijetla dulje.

Za pomicanje kazaljke sata zaslužan je novozelandski entomolog George Vernon Hudson.

Naime, on je na temelju svojih istraživanja o prilagodbi životu u različitim uvjetima došao do zaključka kako čovjeku više odgovara život danju nego noću, piše Fenix Magazin.

Zbog toga je 1895. godine predložio da se kazaljke na satu pomaknu dva sata unaprijed kako bi se tijekom ljeta iskoristilo više danjeg svjetla nego u popodnevnim satima.

Praksu pomicanja sata uveli Nijemci

Prvi put su praksu pomicanja sata uveli Nijemci 1916. godine, a zatim su im se pridružile Velika Britanija i SAD.

Hrvatska je započela s ljetnim računanjem vremena 1983. Trenutačno većina zemalja u Europi i gotovo cijela Sjeverna Amerika pomiču kazaljke na satu dva puta godišnje.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu