Connect with us

Nekategorizirano

OŠ Stanovi "Zadar to smo mi!"

Objavljeno

-

Izložba Osnovne škole Stanovi u Gradskoj knjižnici Zadar (Foto: Ivan Katalinić)
Povodom rođendana Grada Zadra učenici OŠ Stanovi u Gradskoj knjižnici Zadar organizirali su izložbu pod imenom “Zadar u oku mom” te izveli program gdje su učenici recitirali i pjevali.
Na samom početku roditelji i svi prisutni mogli su vidjeti filmski zapis o Zadru, Filmske družine te škole. Školski zbor otpjevao je hrvatsku himnu, a potom pjesme “O Zadre moj”, “Pjesma o gradu” te “Zadre grade”, dok su se recitirale pjesme na temu grada Zadra.
Govor je održala i ravnateljica OŠ Stanovi Jurka Šaban, rekavši kako je ova škola već tradicionalno uključena u dane proslave Grada Zadra.
– Izložbom radova iz tehničke radionice i filmskim zapisima učenici ove škole žele reći kako je Zadar najljepši grad na svijetu i žele da ostane mlad. Ovim putem žele izraziti zahvalnost jer su ponosni na svoj grad – Zadar to smo mi, rekla je ravnateljica Šaban.
Ponosna ravnateljica, zajedno sa svojim kolegama i učenicima na najljepši mogući način dali su rođendanski poklon ovome gradu. Ovom događaju prisustvovao je i Joso Nekić, pročelnik Grada Zadra za školstvo te je pozdravio rođendansku čestitu učenika OŠ Stanovi te  rekao kako mu je drago što su se i ove godine škola uključili.
– Neka pršti i neka se na svakom koraku osjeti radost i ljubav prema ovom gradu jer to je onaj trajni osjećaj koji ostaje. Ovi radovi su najljepši poklon Gradu. Neka ovaj grad živi vječno u vašim srcima, poručio je Nekić.
Nakon priredbe ravnateljica Šaban uručila je prigodan poklon i mali znak pažnje i zahvalnosti ravnatelju Gradske knjižnice Zadar Ivanu Peharu, a potom je Joso Nekić otvorio izložbu učeničkih radova. Svi posjetitelji Gradske knjižnice tako ovih dana mogu vidjeti slike učenika, koji su na temu grada ukrasili panoe i napravili izložbu slika za svoj grad.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu