Connect with us

Nekategorizirano

U Zadru kvadrat stana do 3 tisuće eura

Objavljeno

-


Tržište nekrteninama u Hrvatskoj osjetilo je utjecaj krize, no cijene stanova i dalje u nekim gradovima dosežu vrtoglave cijene. Najveći je pad cijena zabilježen u Dubrovniku i iznosi 6 posto, dok je Split jedini grad koji ovoga mjeseca bilježi blagi rast od 0,3 posto. U Zagrebu cijena metra kvadratnog stana iznosi 1848 eura, u Rijeci 1707 eura, u Zadru 1642 eura. Gradovi su to u kojima su se prosječne cijene spustile do 1 posto.
U Zadru cijene stanova se kreću od 1300 pa sve do 3000 € po metru kvadratnom. Naravno da cijenu određuje i dio grada u kojem planirate kupiti stan. Tako stanovi u zgradi kod bivšeg Bagata dođu oko 1.650 eura po m2, ispod Vidikovaca projekt Sunny Hill novogradnja od 1.800-2.500 eura po m2, Višnjik novogradnja 1.850-2.000 eura, stanovi u zgradi kod TIZ-a na Branimirovoj obali 2.200-3.000 eura, stanovi na Boriku i u Diklu od 1.700-1.800 eura, na Puntamici od 2.500-3.000 eura po metru četvornom.
Pad cijena za oko dva posto manje uočava se u Puli, gdje metar četvorni stana iznosi 1386 eura te u Osijeku  od 3,6 posto manje, gdje za metar kvadratni trebate izdvojiti svega 964 eura. Dubrovnik je s cijenom od 3358 eura koju drži u kolovozu, grad u kojem je pad najizraženiji i iznosi 6 posto. U samom centru grada Zagreba prosječna cijena metra kvadratnog u kolovozu bilježi blagi pad od 1,2 posto (u odnosu na prethodni mjesec) i sada iznosi 2158 eura. Cijena po metru kvadratnom u zagrebačkim naseljima u istočnom djelu je 1805 eura, a u zapadnim 1780 eura. Kao najpovoljniji i dalje se pokazuje Novi Zagreb u kojem za kupnju stana treba izdvojiti u prosjeku 1581 eura po metru četvornome.

 

Nekategorizirano

Ministarstvo obrane u vojnu službu prima 300 vojnika/mornara, ovo su uvjeti

Objavljeno

-

By

Izvor: MORH/J.Kopi, T.Brandt

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu 300 vojnika/mornara.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine kandidate se prima s početkom službe 5. listopada.

Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske iz Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Posebni uvjeti za prijam podrazumijevaju najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, do 30 godina života te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina, uz zadovoljavanje propisanih uvjeta.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem (Ilica 256, 10 000 Zagreb) u roku od osam dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Više informacija može se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr), telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

JOŠ JEDAN ZADRANIN PRIJAVLJEN ZA ŠIRENJE ZARAZNE BOLESTI U vrijeme propisane samoizolacije, 38-godišnjak došao u stanicu za tehnički pregled

Objavljeno

-

By

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Naime, sumnjiči ga se da je 24. kolovoza 2021. godine u Zadru došao na stanicu za tehnički pregled u vrijeme dok mu je bila izrečena mjera “Covid – liječenje u kući” u trajanju do 26. kolovoza 2021. godine.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

DEMANTIJ IZ ZADARSKE BOLNICE Dr. Čulina: “Cijepljeno je 71 posto naših liječnika!”

Objavljeno

-

By

Nakon objave dijela medija da je čak polovica liječnika Opće bolnice Zadar odbila cijepiti se protiv koronavirusa, oglasili su se demantijem iz ove zadarske ustanove.

Demantij koji potpisuje ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina, donosimo u nastavku:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu