Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

#INSAJDER / Mate Lukić: Pravda za navijače i branitelje!

Objavljeno

-

Invazija komunizma i antifašizma (termin iza kojega se skrivaju komunisti!) potiče mlade na buđenje domoljubne svijesti baš kao u vrijeme SFRJ.

Verbalni delikti u vidu toga da mladi ne mogu izražavati svoje domoljublje više ne prolaze! Ovo je Hrvatska, nikako da neki prihvate. Ali njihova umreženost i lobiji su snažni pa je situacija sa “ustaškim” obilježjima eskalirala sve do nacionalnih medija i saborske svakodnevnice.

A inat raste. Napadi koji dolaze iz grupacija zadrtog komunizma, korištenju političkih privilegija radi kontraefekt, pa jučer u Murteru nikne mural isti kao na Bulevaru. Manji, doduše, ali uskoro bi mogao postati simbol otpora.

Kako objasniti da je jedan od navijača za prekršaj dobio 13 dana zatvora?! Je li itko od vas ikada čuo da je netko dobio 13 dana zatvora za prekršaj?

Čitao sam poruke gdje jedan političar ljevice provocira navijača, ruga se i kaže “Čestitam, položili ste!”

Dan prije nego je ovaj uhićen.

Mnogi će još biti uhićeni, mnogi će još dobiti kaznene prijave.

S druge strane, branitelji će teško preći preko uvreda s adrese predsjednika Gradskog vijeća.

Nažalost, za to ste provodili stotine dana na Velebitu u snijegu i ledu. Nekima je vjerojatno zaista i stradala prostata, kako Vučetić kaže, da bi ih danas tako vrijeđali.

Siguran sam da bi ovaj (Vučetić, op.a.) kapitulirao pred svojom prostatom da sjedi dvije minute na hladnom zidu.

Znam ja što su navijači, a znaju i oni koji su sa mnom išli na utakmice Hajduka i Zadra. Bezbroj utakmica i avantura. Navijači imaju kodeks. Sve navijačke skupine u Hrvatskoj su nacionalno osviještene. Da, čak i riječka Armada.

Igrom slučaja sam završio u policijskom kombiju s njima dok sam studirao. Oni su išli u Zaprešić, ja sam trebao u Kranjčevićevu. Na Lučkom, kako sam uranio, sjednem u “maricu” i shvatim nakon 10 minuta da su oko mene nepoznate face i kriva pjesma.

Znao sam da mi se neće ništa loše dogoditi. Napominjem, navijači imaju kodeks. Tu situaciju navodim kao jednu od mnogih u cilju ilustracije njihova kodeksa. Neće oni nikad iskoristiti takvu situaciju. Tu nema časti.

Kad su poplave, požari i potresi, uvijek će doći prvi, baš kao i na humanitarne akcije.

Nažalost, nekad znaju i zabrljati. Pogotovo u međusobnim sukobima. Ali to je dio igre. Civili ga neće nikad shvatiti. Oduzimanje transparenta drugoj skupini je bolji osjećaj od jackpota.

Navijače ne možeš politički kontrolirati, niti možeš uvesti politiku na tribinu. To isto treba biti svima jasno. Uvijek sam privatno imao politički stav, ali na tribini on ne zanima nikoga.

No, da se vratimo na temu obilježja. Vidite kako su druge opcije lukave? Enio mudro šuti. Njemu smeta grb HSP-a, ali neće javno reći što misli o ovome jer je zdravoseljački lukavac.

Nešto što nikome nije smetalo 20 godina sad je tema broj jedan.

SDP se još može povući, iznijeli su svoj stav. Sad se trebaju zaustaviti.

Zašto ja ne bih uputio prijedlog da svako naselje dobije isti mural? I moj politički imunitet i glas isti su kao i Radetin.

Ovo je začarani krug.

Građani su uz branitelje, branitelji uz navijače. Navijači uz branitelje.

Jer, to su im očevi, stričevi… Oni su generacija koja mora čuvati nasljeđe koje su nam branitelji ostavili u krvi, boli i suzama.

I zato – nadam se da će se ljevičari osvijestiti i naći druge teme za kampanju superizborne godine?

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U četvrtak bez vode Ninski Stanovi, Žerava i Poljaci

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 16.05.2024. godine  (četvrtak) u vremenu od 08:00h do 14:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u mjestima Ninski Stanovi, Žerava, te zaseok Poljaci.  

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Žeravi u ulici Žerava kod kuć. br.42, u Ninskim Stanovima u Ulici Domovinskog rata kod kuć.br. 32B, te u zaseoku Poljaci, kod kuć.br. 22.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Grad Zadar na treningu “Aktivni mladi za aktivnu zajednicu”

Objavljeno

-

By

Tijekom Europskog tjedna mladih u Zadru se održao četverodnevni trening pod nazivom “Aktivni mladi za aktivnu zajednicu”. Događaj je okupio 22 predstavnika jedinica lokalne samouprave, udruga za mlade i neformalnih inicijativa mladih. Na događaju je sudjelovala djelatnica Grada Zadra zajedno s djelatnicom CINAZ-a – udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti.

Cilj treninga bio je upoznati sudionike s mogućnostima koje pruža Erasmus+ program, posebno kroz Aktivnosti sudjelovanja mladih, s ciljem doprinosa istih na razvoj lokalnih zajednica. Trening se usredotočio na teme poput aktivnog sudjelovanja mladih i mehanizama uključivanja mladih u procese donošenja odluka kroz vođene interaktivne sesije koje su obuhvaćale predavanja, prezentacije i razmjenu iskustava. Sudionici su tako upoznati s fazama projektnog ciklusa, od ideje do realizacije, uz fokus na uspostavu kvalitetnih partnerstava i suradnje s ciljem stvaranja održivih projekata.

Uvodni dan bio je posvećen predstavljanju programa i ciljeva te upoznavanju sudionika. Tijekom ovog dana sudionici su raspravljali o mehanizmima aktivnog sudjelovanja mladih i načinima uključivanja u demokratske procese, kao i različitim alatima koji mogu pomoći u izgradnji zajednice. Drugi dan fokusirao se na upoznavanje s Aktivnosti sudjelovanja mladih u okviru Ključne aktivnosti 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince i praktične savjete za prijavu projekata. Treći dan bio je posvećen detaljima u provedbi projekata Aktivnosti sudjelovanja mladih, uključujući praktične aspekte kao što je definiranje i mjerenje učinaka projekta te osiguravanje visokog stupnja uključenosti mladih u svim fazama provedbe projekta. Završni dan bio je rezerviran za raspravu o održivosti projekata, diseminaciji i vidljivosti rezultata.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

MATICA HRVATSKA: Predavanje dr. sc. Borisa Dželalije, prof. emeritusa: “Otrovanja životinjskim otrovima” 

Objavljeno

-

By

Odjel za zdravstvo Ogranka Matice hrvatske u Zadru priređuje predavanje dr. sc. Borisa Dželalije, prof. emeritusa: “Otrovanja životinjskim otrovima”. Predavanje će se održati u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, na adresi Don Ive Prodana 1, u četvrtak 16. svibnja, s početkom u 19:00.

U Hrvatskoj stradavanje od ugriza ili uboda otrovnih životinja traje tijekom toplih mjeseci; u proljeće, ljeto i  ranu jesen, a tijekom zime ili ih nema ili su rijetkost.  Najveću opasnost za ljudsko zdravlje prijete otrovi i mikroorganizmi, uneseni u ljudsko tijelo ugrizom ili ubodom, zmije otrovnice (poskok, riđovka), pauka crne udovice, krpelja, pčela, osa, stršljena, bumbara, morskih ježeva, vlasulja, meduza, riba paukovki, škarpinki i ostalih.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu