Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(VIDEO) TEŠKE OPTUŽBE Zadarski poduzetnik Igor Musap za ZADAR News: “Neka Marko Pupić Bakrač objasni odakle mu 22 stana i puste nekretnine!”

Objavljeno

-

Foto: Screenshot, Zd News

Zadarski poduzetnik Igor Musap gostovao je u ponedjeljak navečer u emisiji Aktualno ZADAR Newsa, koristeći priliku da odgovori na nebrojene klevetničke napade od strane veterinarskog inspektora u Zadru Marka Pupića Bakrača, te je otkrio cijeli niz do sada nepoznatih ili manje poznatih detalja o istome.

– Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša su tip ljudi koji kleveće, laže i priča svašta. Prozivaju sve i svakoga. Za sve što su rekli će odgovarati pred sudom, kazao je uvodno Musap.

Kazao je da se iznenadio kada se Pupić Bakrač javno obrušio na njega nakon proslave njegova rođendana jer se, reći će, znaju još od 2010., kad je ovaj inspektor za ribu dolazio u nadzor Adrije, gdje je Musap radio.

Zapravo je to njegov posao. Kontrola ribe. A ne sazivanje tiskovnih konferencija, čime se više bavi no svojim poslom. Dolazio je u nadzor i uz kavu bi dobio i poklon, od srca. Zato me čudi ovo iznenadno ponašanje, ničim izazvano. Kazao je javno da je to stoga što smo bivši šef Krim policije Bore Mršić i ja prijatelji!? Bore je samo radio svoj posao kad je poslao svoje ljude u pretragu njegovog stana. Ne razumijem to, kaže Musap.

O Pupićevim najavama da će “kao inspektor istražiti njegovo poslovanje”, odgovara:

– Pozivam ga da odmah dođe kod mene, iako ne znam otkud pravo da daje takve izjave. Inspektor za ribu bi se bavio turizmom?! Ove godine smo u kontroli imali i Ministarstvo turizma, Sanitarnu inspekciju, Turističku inspekciju, Epidemiološku službu, Poreznu… I sve je pozitivno ocijenjeno, bez ikakve kazne. Pupiću Bakraču bi bolje bilo da istraži sebe.

U nastavku razgovora, Musap otkriva i kako su mu izvjesni ribari posvjedočili o nepravdi koju su na poslu doživjeli od inspektora Pupića Bakrača:

– Kako sam dugo radio u Adriji, znam skoro sve ribare. Ljudima je dosta Pupića Bakrača, njegovih objeda, konstrukcija i vrijeđanja. Nazvali su me i rekli da žele svjedočiti, kažu da su dugo tukli prstace i lovili oboritu ribu, da bi on došetao i sve zaplijenio bez da je dao bilo kakav papir. Sve je odnio kući, kažu. Snimka toga je i na YouTubeu.

Sad kad su ga na prvom stupnju oslobodili, sad mu je Općinski sud super a kad nekog drugog oslobode onda je to ‘sud HDZ-a’. Pupić Bakrač je jedan cirkusant koji živi od populizma i prozivanja ljudi. Ja sam mu danas posvetio pola sata i više neću jer to ne zaslužuje. Poručio bih građanima Zadra da pročitaju neke stvari o njemu i da razmisle o tome. On prijeti da će istražiti mene, pa sam ja malo istražio njega. Službenim vozilom Ministarstva poljoprivrede uhvaćen je u obavljanju privatnih poslova vikendom, za predsjednicu RH napisao da je glupa, jednog ministra je nazvao magarcem, drugog moržem, zastupnika nacionalne manjine cigićem, prijetio je ubojstvom županu, vladu nazvao zločinačkom prije tri dana…

Nakon svih drugih nekretnina za koje se doznalo, potkraj kolovoza prošle godine oglasio je i prodaju vrijedne građevinske parcele u Opuzenu za koju se do sada nije znalo. U manje od 10 godina bavljenja politikom, izašao na izbore šest puta, a promijenio devet koalicija, svugdje je osim na radnom mjestu – malo na bazenu, pa malo na policiji, na tiskovnim konferencijama…, kaže Musap.

U nastavku, podsjeća i na nikad do kraja rasvijetljenu priču o izvjesnoj krađi konja u Lici, na činjenicu da su Pupića Bakrača svojevremeno za klevetu tužili čak i kolege u Veterinarskoj stanici, kao i na podatak da jedna činovnička obitelj u vlasništvu ima ni manje ni više no 22 stana, ličko imanje površine 18.000 m2, građevinsku parcelu na jugu Hrvatske…

– Neka objasni otkud mu sve to, kaže Musap.

Za sam kraj, još je jednom najavio tužbe protiv najbogatijeg hrvatskog inspektora.

te još jednom najavio tužbe protiv najbogatijeg hrvatskog inspektora Marka Pupića Bakrača.

Cijeli razgovor koji je preko noći pogledan više tisuća puta možete pogledati na YouTube kanalu ZADAR Newsa:

 

ZADAR / ŽUPANIJA

PAG: Noć tvrđava u petak u kuli Skrivanat

Objavljeno

-

By

Udruga iznajmljivača apartmana i soba Grada Paga organizira “Noć tvrđava – Night of Fortresses” u petak, 10. svibnja u kuli Skrivanat.

PROGRAM:

13:15 “Sat povijesti na otvorenom” za učenike osnovne i srednje škole, građane i goste u prostoru kule Skrivanat

19:00 “Šetnja kroz prošlost” – Obilazak kule Skrivanat uz priču na temu “Fortifikacije Grada Paga”

20:00 “Preko kula do zvijezda” – Promatranje nebeskih tijela (teleskopom) u suradnji sa Astronomskom udrugom Zadar (Astronomska udruga Zadar)

Noć Tvrđava dio je European Fortress Summer manifestacije koja povezuje i promovira događanja na utvrđenim fortifikacijskim spomenicima diljem Europe. U organizaciju manifestacije uključena su međunarodna udruženja EFFORTS i FORTE CULTURA.

Ulaz je besplatan. Dobrodošli!

ORGANIZATOR: Udruga iznajmljivača apartmana i soba Grada Paga

u suradnji sa O.Š. Juraj Dalmatinac i S.Š. Bartol Kašić, Pag.

POKROVITELJ: Turistička zajednica Grada Paga

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Martin Sinković posjetio 855. protupožarnu eskadrilu 93. krila HRZ-a

Objavljeno

-

By

Foto: HRZ

Legendarni hrvatski veslač Martin Sinković posjetio je protekli tjedan 855. protupožarnu eskadrilu 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Martina Sinkovića ugostio je satnik Ivan Dukić, pilot na Canadairu CL-415 koji se i sam bavio veslanjem prije vojnog poziva i karijere u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, a bio je juniorski prvak u veslanju u Hrvatskoj.

“Osim što sam sportaš, ugovorni sam pričuvnik Hrvatske vojske, a uz to i zaljubljenik u zrakoplove te sam rado iskoristio poziv da posjetim vojarnu u Zemuniku”, izjavio je Sinković prilikom posjete te istaknuo kako mu je u počecima karijere satnik Ivan Dukić kao jedan od najboljih juniora u Hrvatskoj bio uzor i kako mu je velika čast posjetiti protupožarnu eskadrilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Prilikom posjete, Martina Sinkovića oduševio je avion Canadair: “Nevjerojatno mi je na koliko stvari piloti kanadera moraju paziti prilikom gašenja požara. Obzirom da često veslam na Peruči ponekad i tamo vidim kanadere koji mi uvijek izgledaju fascinantno, a sada sam ih imao priliku vidjeti i s druge pozicije pa mi je zato još zanimljivije”.

Zapovjednik 855. protupožane eskadrile pukovnik Darko Kučej zahvalio je hrvatskom veslaču na posjeti te mu u znak pažnje uručio plaketu 855. protupožarne eskadrile s potpisima svih pilota eskadrile.

“Ovim putem želim još jednom zahvaliti Ivanu Dukiću i zapovjedniku pukovniku Darku Kučeju kao i ostalim kolegama što su nas lijepo ugostili i sve nam pokazali”, rekao je krajem posjeta eskadrili Martin Sinković.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Predsjednik Milanović u Zadru odlikovao Središte za obuku dočasnika Redom bana Jelačića za doprinos razvitku OSRH

Objavljeno

-

By

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas u Zadru na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine. Tim povodom Predsjednik Republike odlikovao je Središte gardijsko za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“  Redom Bana Jelačića za izniman doprinos u ustroju i razvitku  Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Uoči dodjele odlikovanja pročitana je povjesnica Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine, postrojbe koja je osnovana 17. travnja 1994. godine na inicijativu generala Ante Gotovine. Cilj postrojbe je stvaranje visoko profesionalnog i autoritativnog dočasnika odnosno zapovjednika desetine ili voda koji će biti primjer podređenima i uzdanica nadređenima uz visoku nacionalnu svijest i s osobnošću hrvatskog vojnika.

„Prvi dočasnik Zapovjedništva specijalnih snaga – naš je pripadnik, prvi dočasnik Hrvatske kopnene vojske – naš je pripadnik , prvi dočasnik Središta za razvoj vođa – naš je pripadnik, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva specijalnih snaga – naš je pripadnik, zapovjednik Središta za razvoj vođa Marko Babić – naš je pripadnik i mnogi naši pripadnici i polaznici raznih obuka obnašali su ili još uvijek obnašaju odgovorne dužnosti u Hrvatskoj vojsci“, rekao je između ostalog umirovljeni djelatnik Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine Željko Turić koji je čitao povjesnicu Središta.

Nakon dodjele odlikovanja predsjednik Milanović sudjelovao je na svečanosti završetka natjecanja Memorijal bojnik Davor Jović – „Natjecanje prvi za Hrvatsku“ na kojoj je uručio prijelazni pehar pobjedniku natjecanja. Ovogodišnje natjecanje održano je povodom obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović – Gavran” te u spomen na 30. godišnjicu pogibije brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana.

Natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske Memorijal bojnik Davor Jović – „Natjecanje prvi za Hrvatsku” održalo se na području bivše vojarne u Šepurinama, Nina, Ninskih Stanova, Žerave i Zadra. Cilj natjecanja je prikazati odlike hrvatskog vojnika – požrtvovnost, hrabrost, izdržljivost i predanost, a natjecatelji pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja pokazuju svoje znanje i vojničke vještine te tjelesnu i psihološku pripremljenost na zahtjevnoj stazi dugoj približno 34 km, savladavanjem sedam radnih točaka. Natjecali su se pripadnici Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova te pripadnici oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja.

Na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine uz predsjednika Milanovića bili su savjetnik Predsjednika za obranu Ivica Olujić i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu