Connect with us

Sport

(FOTOGALERIJA IZ PRIDRAGE) JUBILARNI ROĐENDAN Hajduk je više od nogometa, Hajduk je baština!

Objavljeno

-

U Pridrazi je održana Svečana tribina povodom 50. rođendana NK Hajduk kojoj su nazočili brojni uzvanici među kojima i načelnik Općine Novigrad Joso Klapan te predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Darko Banić koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Hrvatskog nogometnog Saveza Marijana Kustića.

‘Davne 1972. godine započela je jedna od najljepših priča našeg malog mjesta. Grupa entuzijasta osnovala je nogometni klub po uzoru na našeg starijeg brata iz Splita. Početak devedeseti godina prošlog stoljeća donio nam je najteže razdoblje, izgradili smo Domovinu, a naš Hajduk u tom razdoblju dodatno je ojačao svoj identitet. Iako su nam upali u domove i zauzeli Pridragu, mi nismo odustali, naši borci vodili su bitke za stvaranje Domovine, a pritom nisu zaboravili ni na našeg Hajduka, s bojišta su ponosno dolazili i oblačili Bili dres. U to vrijeme rat nam je uzeo naša tri viteza: Milu Čulinu Bulina, Davora Zubčića i Borisa Čulinu. Nismo odustali, borili smo se, a u toj borbi imali smo i prijatelje koji su nam ustupili svoje domove, pa smo tako domaće utakmice igrali u Bibinjama, Arbanasima i na Bagatu te nam je tako omogućeno da naš klub preživi ratno razdoblje. Hajduk danas broji preko 70 djece u omladinskom pogonu, što sačinjava tri natjecateljske uzrasne kategorije te seniorsku momčad sastavljenu od 28 igrača. Sretan ti 50. rođendan pridraški mladiću, Hajduk živi vječno!, rekao je između ostalog u pozdravnoj riječi predsjednik kluba Ante Jergan.

Načelnik Općine Novigrad Joso Klapan u emotivnom se obraćanju prisjetio vremena u kojima je klub nastao.

‘Bilo je to vrijeme Hrvatskog proljeća, a Hajduk je bio samo jedan od njegovih vjesnika. Cijelo je mjesto živjelo za nogomet. Obitelji su se nekoliko dana pripremale za utakmicu. Svatko je imao svoju ulogu, matere bi prale dresove, djeca se pripremala za navijanje, a očevi igrali, trenirali ili sudjelovali u organizaciji. Pobijedili smo sve nevere, sačuvali identitet našeg kluba i mjesta, a iz rata izašli još jači i odlučniji. Hajduk je više od nogometa, Hajduk je baština’, poručio je Klapan.

Prvi čovjek Nogometnog saveza Zadarske Županije Darko Banić je naglasio koliko je važna opstojnost i dugovječnost sredina koje ulažu u nogomet, a Pridraga je jedna od njih.

‘I dalje ćemo biti tu da podržimo sve vaše ideje i pomognemo kada god bude trebalo. Hajduk je
potreban podjednako Pridražanima koliko i hrvatskom nogometu’, rekao je Banić.

Pomlađeno, ali vrlo agilno vodstvo kluba predvođeno predsjednikom Antom Jerganom za ovu je priliku pripremilo poklone i zahvalnice za sve predsjednike, kapetane i trenere kluba od njegovog osnutka do današnjeg dana kao i za osnivače i prvu generaciju NK Hajduk.

Posebna priznanja dobili su novinari Ante Jelavić i Robert Zorić, dugogodišnji domar Zvonko Buljat, Općina Novigrad i Nogometni savez Zadarske županije te Luka Klapan autor filmova o NK Hajduk ‘Oni su prvi počeli’ i ‘U srcu te nosim’ čija je projekcija izazvala oduševljenje među okupljenim mještanima.

Svi akteri dokumentaraca snimljenih 2012. i 2022. godine dobili su i posebne nagrade za svoj doprinos u nastajanju filmova.

Nagrađeni osnivači NK Hajduk i igrači iz generacije 1972. godine:
 Ivica Pedić
 Slavko Čulina
 Špiro Čulina
 Mile Zubčić

 Vinko Čulina
 Zvonko Babić
 Marijan Babić
 Budimir Bašić
 Nikica Erlić
 Krste Grabovac
 Nedjeljko Klapan
 Mate Zubčić
 Šime Perica
 Vjekoslav Gospić
 Zvonimir Gospić
 Slavko Pedić
 Miljenko Čulina
 Roko Oštrić
Posthumno su nagrađeni:
 Šime Čulina, tajnik
 Marko Klapan, trener
 Luka Batur, predsjednik
 Marko Kokić
 Ante Zubčić
 Ive Gospić
 Vitomir Vrkić
 Dinko Gospić
 Filip Prusac
 Ive Buterin
Nagrađeni treneri NK Hajduk:
 Duško Zubčić
 Ivica Pedić
 Zlatko Klapan
 Jure Jergan
 Damir Zubčić
 Željko Zubčić
 Jure Čulina
 Ivan Vidula
 Dejan Butić
 Kristijan Tuta
 Marijan Lamešić
 Vlado Mandić
 Alen Vedrić
 Marko Klapan (posthumno)
 Vitomir Vrkić (postumno)
Nagrađeni kapetani NK Hajduk:
 Slavko Čulina
 Dinko Pedić

 Zlatko Klapan
 Željko Zubčić
 Tomislav Viduka
 Nikola Gusar
 Jure Čulina
 Damir Batur
 Darko Batur
 Krešimir Čulina
 Blaž Zubčić
 Jure Pedić
 Luka Buljat
 Goran Burčul
 Vitomir Vrkić (posthumno)
Nagrađeni predsjednici NK Hajduk:
 Ivica Pedić
 Špiro Čulina
 Marko Buljat
 Vinko Čulina
 Željko Čulina
 Slavko Gospić
 Slavko Kokić
 Martin Gospić
 Marijan Čulina
 Mladen Zubčić
 Zvonimir Pedić
 Stjepan Čulina
 Svetko Grubić
 Luka Batur (posthumno)
 Marko Kokić (posthumno)
 Damir Pedić (posthumno)

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

TENISOM DO ZDRAVLJA / Od ponedjeljka u Zadru humanitarni teniski turnir – igra se za Cukriće i Udrugu za Down sindrom

Objavljeno

-

By

Nakon uspješno održana dva humanitarna turnira Tenisom do zdravlja, vrijeme je da i po treći puta u Zadru zajednički napravimo lijepe stvari za našu zajednicu, stoji u najavi iz Teniskog kluba Zara.

Ovogodišnji turnir Tenisom do zdravlja počinje 6. svibnja 2024., a sudionike turnira i finaliste ćemo bodriti dva tjedna.

Cilj ovogodišnjeg turnira je podizanje svijesti o osobama s Down sindromom  i osobama oboljelima od šećerne bolesti  te omogućavanje daljnjih terapijskih postupaka za članove Udruge za Down sindrom Zadar i Udruge Cukrići Zadar.

“S obzirom na to da se trudimo svake godine napraviti još i više, treći turnir Tenisom do zdravlja obogatiti ćemo i Pub kvizom teniske tematike koji će se održati 15. svibnja 2024. u 20:30 sati u caffe baru Porat.

Prijavite se na kviz putem e-mail adrese klisej@yahoo.com. Prostora ima za 20 ekipa po 5 članova pa požurite jer se mnogo ekipa već prijavilo.

S obzirom da je događanje humanitarnog karaktera, nema klasične kotizacije nego će na samom kvizu biti postavljena kasica za dobrovoljne priloge. U prijavi je potrebno navesti ime ekipe i broj članova. Nagrade za najbolje plasirane ekipe osigurava cafe bar Porat. Vidimo se jer zaista, dobro je činiti dobro”, poručuju iz Kluba.

 
Nastavi čitati

Sport

5. SVIBNJA / Niko Kovač dolazi u Zadar trčati Wings for Life World Run 

Objavljeno

-

By

Bivši kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač dolazi u Zadar trčati 5. svibnja za one koji ne mogu, na 11. izdanju Wings for Life World Run utrke.

Zadar će i ove prve svibanjske nedjelje biti krcat pozitivnom energijom. Ukupno 8 tisuća natjecatelja velikog srca jurnut će točno u 13 sati s Liburnske obale, ujedinjeni u želji učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

A među njima će biti i jedno svima poznato lice. Riječ je o proslavljenom bivšem nogometašu Niki Kovaču. Poznat po svojoj borbenosti i disciplini na travnjaku, Kovač je početkom novog milenija bio kapetan i jedan od najvažnijih igrača hrvatske nogometne reprezentacije.

U klupskoj karijeri može se pohvaliti da je osvojio dvostruku titulu s Bayernom 2003. godine, a igrao je još za Herthu, Bayer Leverkusen i HSV. Igračku karijeru je završio titulom u Austriji s Red Bull Salzburgom 2007. godine, a s istim klubom je kao pomoćnik započeo i svoju trenersku karijeru.

Danas 52-godišnji strateg može također reći da je vodio hrvatsku reprezentaciju kao izbornik na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, nakon čega je s Eintrachtom oduševio osvajanjem njemačkog Kupa 2018. godine. Ponovio je kao trener dvostruku krunu iz igračkih dana s Bayernom 2019. godine, a zatim je još trenirao Monaco i Wolfsburg.

Sada jedan od najcjenjenijih hrvatskih trenera dolazi u Zadar, gdje će se pridružiti zaljubljenicima u kretanje koji iz godine u godinu neumorno trče za one koji ne mogu, u humanitarnoj utrci u kojoj stopostotna vrijednost svih startnina i donacija ide za istraživanja ozljeda leđne moždine.

Iako je zadarski Wimgs for Life World Run rasprodan, još uvijek se možete prijaviti i sudjelovati na utrci uz aplikaciju bilo gdje, osim u Zadru.

 
Nastavi čitati

Sport

SJAJNA! Klara Bošnjak iz KDP Donat oborila rekord na Državnom prvenstvu u Zagrebu

Objavljeno

-

By

Na jučer održanom Državnom prvenstvu u Zagrebu, na 5 km u bazenu, Klara Bošnjak članica kluba daljinskog plivanja Donat je postala prvakinja Hrvatske i srušila 13 godina star hrvatski rekord koji sada iznosi 58 minuta, 59 sekundi i 58 stotinki. 

Klara je time poboljšala stari rekord čak za 23 sekunde, što je fantastično, a kad je to napravila u odnosu na bivšu vlasnicu Karlu Šitić onda je to još cjenjenije.

Za podsjetnik – Karla Šitić je najbolja hrvatska maratonka koja je osvojila 11. mjesto na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. 

Sa ovim rekordom je Klara pokazala da pred njom stoji lijepa maratonska budućnost.

Dražen Adžić, predsjednik Kluba:

“Znamo da je Klara najbolja Hrvatska plivačica, ali moram priznati da me ugodno iznenadila ovim rušenjem rekorda. Klara je jako mlada plivačica za ovaj sport i izgleda da se sve lagano slaže u njezinoj karijeri. 

Ovo je fantastičan motiv našoj Klari za Europsko prvenstvo koje slijedi početkom lipnja u Beogradu.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu