Connect with us

Sport

(FOTOGALERIJA IZ PRIDRAGE) JUBILARNI ROĐENDAN Hajduk je više od nogometa, Hajduk je baština!

Objavljeno

-

U Pridrazi je održana Svečana tribina povodom 50. rođendana NK Hajduk kojoj su nazočili brojni uzvanici među kojima i načelnik Općine Novigrad Joso Klapan te predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Darko Banić koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Hrvatskog nogometnog Saveza Marijana Kustića.

‘Davne 1972. godine započela je jedna od najljepših priča našeg malog mjesta. Grupa entuzijasta osnovala je nogometni klub po uzoru na našeg starijeg brata iz Splita. Početak devedeseti godina prošlog stoljeća donio nam je najteže razdoblje, izgradili smo Domovinu, a naš Hajduk u tom razdoblju dodatno je ojačao svoj identitet. Iako su nam upali u domove i zauzeli Pridragu, mi nismo odustali, naši borci vodili su bitke za stvaranje Domovine, a pritom nisu zaboravili ni na našeg Hajduka, s bojišta su ponosno dolazili i oblačili Bili dres. U to vrijeme rat nam je uzeo naša tri viteza: Milu Čulinu Bulina, Davora Zubčića i Borisa Čulinu. Nismo odustali, borili smo se, a u toj borbi imali smo i prijatelje koji su nam ustupili svoje domove, pa smo tako domaće utakmice igrali u Bibinjama, Arbanasima i na Bagatu te nam je tako omogućeno da naš klub preživi ratno razdoblje. Hajduk danas broji preko 70 djece u omladinskom pogonu, što sačinjava tri natjecateljske uzrasne kategorije te seniorsku momčad sastavljenu od 28 igrača. Sretan ti 50. rođendan pridraški mladiću, Hajduk živi vječno!, rekao je između ostalog u pozdravnoj riječi predsjednik kluba Ante Jergan.

Načelnik Općine Novigrad Joso Klapan u emotivnom se obraćanju prisjetio vremena u kojima je klub nastao.

‘Bilo je to vrijeme Hrvatskog proljeća, a Hajduk je bio samo jedan od njegovih vjesnika. Cijelo je mjesto živjelo za nogomet. Obitelji su se nekoliko dana pripremale za utakmicu. Svatko je imao svoju ulogu, matere bi prale dresove, djeca se pripremala za navijanje, a očevi igrali, trenirali ili sudjelovali u organizaciji. Pobijedili smo sve nevere, sačuvali identitet našeg kluba i mjesta, a iz rata izašli još jači i odlučniji. Hajduk je više od nogometa, Hajduk je baština’, poručio je Klapan.

Prvi čovjek Nogometnog saveza Zadarske Županije Darko Banić je naglasio koliko je važna opstojnost i dugovječnost sredina koje ulažu u nogomet, a Pridraga je jedna od njih.

‘I dalje ćemo biti tu da podržimo sve vaše ideje i pomognemo kada god bude trebalo. Hajduk je
potreban podjednako Pridražanima koliko i hrvatskom nogometu’, rekao je Banić.

Pomlađeno, ali vrlo agilno vodstvo kluba predvođeno predsjednikom Antom Jerganom za ovu je priliku pripremilo poklone i zahvalnice za sve predsjednike, kapetane i trenere kluba od njegovog osnutka do današnjeg dana kao i za osnivače i prvu generaciju NK Hajduk.

Posebna priznanja dobili su novinari Ante Jelavić i Robert Zorić, dugogodišnji domar Zvonko Buljat, Općina Novigrad i Nogometni savez Zadarske županije te Luka Klapan autor filmova o NK Hajduk ‘Oni su prvi počeli’ i ‘U srcu te nosim’ čija je projekcija izazvala oduševljenje među okupljenim mještanima.

Svi akteri dokumentaraca snimljenih 2012. i 2022. godine dobili su i posebne nagrade za svoj doprinos u nastajanju filmova.

Nagrađeni osnivači NK Hajduk i igrači iz generacije 1972. godine:
 Ivica Pedić
 Slavko Čulina
 Špiro Čulina
 Mile Zubčić

 Vinko Čulina
 Zvonko Babić
 Marijan Babić
 Budimir Bašić
 Nikica Erlić
 Krste Grabovac
 Nedjeljko Klapan
 Mate Zubčić
 Šime Perica
 Vjekoslav Gospić
 Zvonimir Gospić
 Slavko Pedić
 Miljenko Čulina
 Roko Oštrić
Posthumno su nagrađeni:
 Šime Čulina, tajnik
 Marko Klapan, trener
 Luka Batur, predsjednik
 Marko Kokić
 Ante Zubčić
 Ive Gospić
 Vitomir Vrkić
 Dinko Gospić
 Filip Prusac
 Ive Buterin
Nagrađeni treneri NK Hajduk:
 Duško Zubčić
 Ivica Pedić
 Zlatko Klapan
 Jure Jergan
 Damir Zubčić
 Željko Zubčić
 Jure Čulina
 Ivan Vidula
 Dejan Butić
 Kristijan Tuta
 Marijan Lamešić
 Vlado Mandić
 Alen Vedrić
 Marko Klapan (posthumno)
 Vitomir Vrkić (postumno)
Nagrađeni kapetani NK Hajduk:
 Slavko Čulina
 Dinko Pedić

 Zlatko Klapan
 Željko Zubčić
 Tomislav Viduka
 Nikola Gusar
 Jure Čulina
 Damir Batur
 Darko Batur
 Krešimir Čulina
 Blaž Zubčić
 Jure Pedić
 Luka Buljat
 Goran Burčul
 Vitomir Vrkić (posthumno)
Nagrađeni predsjednici NK Hajduk:
 Ivica Pedić
 Špiro Čulina
 Marko Buljat
 Vinko Čulina
 Željko Čulina
 Slavko Gospić
 Slavko Kokić
 Martin Gospić
 Marijan Čulina
 Mladen Zubčić
 Zvonimir Pedić
 Stjepan Čulina
 Svetko Grubić
 Luka Batur (posthumno)
 Marko Kokić (posthumno)
 Damir Pedić (posthumno)

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sport

Vaterpolski Super Kup na Višnjiku!

Objavljeno

-

By

U Zadru će, na Višnjiku, u mjesecu studenom biti odigrana utakmica vaterpolskoga Super Kupa za 2022. između dubrovačkoga Juga i splitskoga Jadrana!

To je odlučio Hrvatski vaterpolski savez koji će, uz Vaterpolski klub Zadar 1952, biti organizator događaja.

S obzirom na činjenicu da će se u bazenu Športskoga centra Višnjik nadmetati dvije ponajbolje hrvatske momčadi, s nizom reprezentativnih igrača, nedvojbeno je da će gledateljstvo uživati u vrhunskom vaterpolu.

Utakmica Juga i Jadrana planirana je za 19. studenoga 2022.

Izvor: ŠC Višnjik

 
Nastavi čitati

Sport

FOTO/VIDEO Održan peti triatlon na Dugom otoku

Objavljeno

-

By

Protekle nedjelje u organizaciji Triatlon kluba Zadar je na Dugom otoku održan peti Triathlon Long Island, natjecanje u srednje dugom triatlonu. Prvi puta start je bio u nedjelju zbog nepovoljnih vremenskih prilika koji su sve pomaknuli za jedan dan. Pokazalo se to kao odličan potez jer je nedjelja bila topla i sunčana. Sudjelovalo je više od 80 natjecatelja iz 8 europskih zemalja u pojedinačnoj i štafetnoj utrci. Član Triatlon kluba Zadar Josip Bugarija ponovio je uspjeh od prošle godine te je pobijedio na zahtjevnoj dionici. Uz to, popravio je svoj lanjski rezultat za više od 10 minuta. Dionicu od 1900 metara plivanja, 90 kilometara bicikla te 21 kilometar trčanja sa dosta uspona završio je za 4:40:55. Drugi je bio član Triatlon kluba Zrinski Martin Štefan s vremenom 4:44:42 dok je treći završio Michael Stroi iz Austrije.

Prva trojka na muškoj utrci

U ženskoj konkurenciji slavila je Maja Urban s vremenom 5:07:40 ispred Micahele Wolf (5:33:19) i Tine Gorete iz Triatlon kluba Swibir (6:01:22). Članica Triatlon kluba Zadar Ana Miočić je zauzela odlično 7. mjesto u povratničkom nastupu na srednje dugom triatlonu. Zanimljivo je bilo i pratiti natjecanje štafeta kojih je ovaj puta startalo čak 14. Na kraju su uvjerljivi bili Hoky’s Angel on Vacation (Alenka Štefanac Udrih, Tomislav Mijatović, Horjan Zdenko) u vremenu 4:51:16 ispred 3C!kle (Antonio Omićević, Lovro Maslać, Matija Sedak) i štafete zanimljivog imena Triatlonci trče počasni krug (Marina Rajsman, Tin Karlović, Marin Ferić). I tu smo imali svoje predstavnike – već tradicionalna štafeta Long Island Ice Tea u nešto izmijenjenom sastavu (Hrvoje Baranović i Jurica Ropuš) zauzela je 9. mjesto. Treba napomenuti kako je Hrvoje odradio i plivački i biciklistički segment te je popravio svoje vrijeme u odnosu na prošlu godinu.

Ana Miočić na biciklu

Svi sudionici istaknuli su odličnu organizaciju i prekrasnu prirodu koja ih je pratila na cijeloj stazi. Jedinstvena lokacija starta utrke u uvali Sakarun koja je zasigurno jedna od najljepših plaža u Hrvatskoj privukla je mnoge triatlonce na ovo događanje. Biciklistički segment sudionike je upoznao sa cijelim Dugim otokom pa su tako imali priliku proći od Božave, uz Brbinj, Luku, Žman, Zaglav do mjesta Sali. Završni dio uključio je prekrasnu lokaciju Parka prirode Telašćica gdje se trčalo do samog Slanog jezera i natrag u mjesto Sali u cilj. Na rivi u Salima publika je s velikim pljeskom ispratila sve natjecatelje, od prvog do posljednjeg.

Start utrke na plaži Sakarun

Sama utrka uključivala je dosta volontera kako bi protekla što bolje i kako bi natjecatelji imali što manje briga oko logistike. Kako su start i cilj bili na dva kraja otoka koji su udaljeni više od 40 kilometara, najveći posao oko organizacije je bio transport natjecatelja i njihovih stvari u tranzicijske zone kao i osiguranje biciklističke dionice tokom trajanja događanja. Organizator utrke je Triatlon klub Zadar uz pomoć Općine SaliTurističke zajednice Dugog otokaZadarske županije i Parka prirode Telašćica. Potrebno je zahvaliti i svim stanovnicima Dugog otoka koji su pokazali gostoljubivost i spremnost za domaćinstvo ovakvog sportskog događaja. Svi sudionici su istaknuli kako su uživali u prirodi te će se zasigurno vratiti i sljedeće godine.

Ekipa Triatlon kluba Zadar s trenerom

Sve rezultate možete pogledati ovdje a više informacija o samom događaju možete pronaći i na službenoj Facebook stranici utrke. Triatlon klub Zadar zahvaljuje svim volonterima i sponzorima na podršci u provedbi ovog zahtjevnog događanja i vidimo se sljedeće godine u trećem vikendu rujna. Prijave će biti otvorene uskoro a svi vi koji bi željeli sudjelovati a mislite da niste spremni, javite nam se jer su otvoreni upisi za sve dobne kategorije. U nastavku pogledajte fotogaleriju i kratki video zapis sa nedjeljne utrke.Triathlon Long Island 2022. (Izvor: Facebook Triathlon Long Island)

 
Nastavi čitati

Sport

25. RUJNA: Na Višnjiku europsko natjecanje mladih biciklista

Objavljeno

-

By

Hrvatski autoklub, na poziv iz Regije I međunarodne automobilističke organizacije Fédération Internationale de l’Automobile (FIA), bit će domaćin i suorganizator europskog natjecanja iz područja prometne edukacije djece za sigurno upravljanje biciklom u prometu (ETEC – European Traffic Education Contest), koje će se održati u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

U natjecanju će sudjelovati 19 ekipa iz 18 europskih zemalja, uključujući i Republiku Hrvatsku. Ekipe čine po dvije djevojčice i dva dječaka, učenika petih i šestih razreda osnovne škole i oni će predstavljati svoje zemlje kao i nacionalne autoklubove iz tih zemalja. Natjecanje je iz područja poznavanja prometnih pravila i propisa, te vještina vožnje biciklom.

Cilj je ovog natjecanja jest intenziviranje prometnog obrazovanja u svakoj zemlji čime će se doprinijeti smanjenju rizika od sudjelovanja djece biciklista u nezgodama i nesrećama.

Natjecanje u Dvorani Krešimira Ćosića održat će se u nedjelju, 25. rujna 2022.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu