Connect with us

Sport

Top 10 najplaćenijih sportaša

Objavljeno

-

Tiger Woods
Broj 1 Tiger Woods
110 milijuna dolara
Woods je za 13 godina profesionalne golf karijere, nagradama na turnirima, dodatke ugovoru i naknade za samo pojavljivanje na turnirima zaradio gotovo 900 milijuna dolara . Izgledno je kako će Woods sljedeće godine postati prvi sportaš koji je u karijeri zaradio milijardu dolara. U zadnjih godinu dana, najpoznatiji svjetski golfer je usprkos osmomjesečnoj pauzi zbog ozlijede, zaradio dvostruko više nego bilo koji drugi sportaš na svijetu. Tome su doprinijeli bogati sponzorski ugovori s primjerice Gillettom i Nikeom, kao i pokrenuti posao osmišljavanja izgleda golf terena.

Broj 2 Kobe Bryant

45 milijuna dolara

Bryant je osigurao mjesto među najvećim NBA igračima osvajanjem petog naslova prvaka s Lakersima ove godine. Crna mamba je na vrhuncu popularnosti, a njegov dres s brojem 24 je trenutno najprodavaniji u SAD-u, Europi i Kini. Bryant je podebljao svoju godišnju plaću u Lakersima od 21 milijun dolara godišnje s bogatim sponzorskim ugovorima s tvrtkama Nike, Upper Deck, Activision i Vitamin Water.

Broj 3 Michael Jordan

45 milijuna dolara

MJ je prije šest godina po treći i vjerojatno posljednji put otišao u mirovinu, ali još uvijek je najpoznatiji sportaš u SAD-u. Jordanov brand u tvrtci Nike približava se zaradi od milijardu dolara u prodaji, što je pretvorilo Jordana u marketinški fenomen. Jordan je i vlasnik NBA momčadi Charlotte Bobcats, gdje je od prije na čelu svih poslova vezanih oko momčadi.

Broj 4 Kimi Raikkonen

45 milijuna dolara

Najplaćeniji vozač Formule 1 nakon osvojenog naslova 2007. nije ponovio takav rezultat. Nakon odlaska iz Ferrarija napustio je i svijet Formule 1 i od 2010. se natječe u svjetskom rally prvenstvu (WRC). Dolaskom u WRC Kimi Raikkonen je podigao zanimanje javnosti za svjetsku rally scenu, a čini se da je toga svjestan i njegov aktualni poslodavac Citroen koji ga na sve načine želi zadržati pod svojim okriljem.

Broj 5 David Beckham

42 milijuna dolara

Becks odavno nije među najboljim igračima na terenu, ali je još uvijek među najpopularnijim i zato mu kompanije poput Adidasa, Armanija i Motorole plaćaju milijune. Nakon pet mjeseci provedenih na posudbi u AC Milanu, Beckham se ovog ljeta vratio u SAD kako bi zaigrao za Los Angeles Galaxy.

Broj 6 LeBron James

40 milijuna dolara

LeBron je osvojio dva naslova MVP igrača NBA lige, prosjek karijere mu je 27,8 koševa, 7,0 skokova i 7,0 asistencija po utakmici, no nijednom u sedam sezona s Cavaliersima nije uspio osvojiti naslov NBA prvaka. Ovog ljeta je odlučio preći u Miami Heat.

Broj 7 Phil Mickelson

40 miijuna dolara

Biti druga violina Tiger Woodsu se pokazalo vrlo unosno za drugog svjetskog golf igrača. Najbogatiji ugovor mu je s kompanijom Callawa, a ostali sponzori su Baclay”s Exxon, KPMG i Rolex. Mickelson je u karijeri zaradio 54 milijuna nagradnog fonda po čemu je treći golfer svih vremena, odmah iza Woodsa i Vijay Singha.

Broj 8 Manny Pacquiao

40 milijuna dolara

Pac-Man je dospio na boksačka svjetla pozornice pobjedama u dvije velike borbe protiv Oscara De la Hoye i one s Ricky Hattonom. Kroz ove mečeve se na Tv pravima zaradilo više od 100 milijuna dolara u SAD-u. Pasquiao je ušao u 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu po izboru magazina Time, a nakon karijere u ringu planira se posvetiti onoj političkoj.

Broj 9 Valentino Rossi

35 milijuna dolara

“Doktor”je 2008. osvojio svoj osmi naslov svjetskog prvaka. Najveća zvijezda motociklističkog sporta zarađuje 16 milijuna dolara godišnje kroz svoj ugovor s Yamahom, a zarada mu se više nego udvostručuje kada se dodaju bonusi u ugovoru i zarada od reklama, poput one za energetsko piće Monster.

Broj 10 Dale Earnhardt Jr.

34 milijuna dolara

Earnhardt je 2008. izabran po šesti put za redom za napopularnijeg američkog vozača od strane Nascara. Iako je tada imao samo jednu osvojenu utrku, u zadnje dvije sezone automobilističkih utrka, zarada mu je bila dvostruka veća od bilo kojeg drugog vozača. Najveće ugovore ostvaruje s Adidasom, Chevroletom, Polarisom, Wranglerom i Nationwide osiguravajućim društvom.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

ZLATNI ORLANDO / PK Jadera iz Dubrovnika sa četiri medalje!

Objavljeno

-

By

10./11.05.2024. na Međunarodnom plivačkom natjecanju Zlatni Orlando 2024 koje se održalo na 50m bazenu Gruž u konkurenciji 334 natjecatelja iz 43 kluba koji su došli  iz 10 zemalja: Hrvatske, BiH, Srbije, Crne gore, Mađarske, Sj. Makedonije, Njemačke, Ukrajine, Kosova, Albanije pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje PK Jadere branili su:  Andrija Kačanić (2007) i Mate Molnar (2008).

Mate Molnar (2008) je nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. Na najvišu stepenicu postolja po zlatnu medalju penjao se u najdužoj disciplini programa 1500m slobodno (18:02.15) dok je do srebrne medalje stigao u disciplini 400m slobodno s vremenom 4:27.59., na 200m slobodno (2:05.09) plasirao se na 5.mjesto, a u disciplini 100m slobodno (57.24) zauzeo je 6.mjesto.

Andrija Kačanić (2007) je također nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. U disciplini 50m leđno doplivao je do zlatne medalje s vremenom 28.56, dok se na dionici 100m leđno (1:02.95) izborio za brončanu medalju, dok je 10.mjesto zauzeo u disciplinama 50m slobodno (26.08) i 100m slobodno (55.75)

 
Nastavi čitati

Sport

Hajduk je jedini klub u SHNL-u koji osvaja više bodova u gostima nego doma

Objavljeno

-

Hajduk je proteklog vikenda odigrao još jednu utakmicu ispod očekivanja u SuperSport HNL-u. Remi 1:1 na stadionu Aldo Drosina protiv Istre, s imenima kao što su Ivan Perišić i Josip Brekalo u prvom sastavu, još je jedan razočaravajuć rezultat za splitsku momčad.

Hajduk je najveće razočaranje u SHNL-u u proljetnom dijelu sezone, koji je započeo na vrhu ljestvice. Jedna od zanimljivosti je da je splitski klub i jedini u ligi koji bolje igra u gostima nego na domaćem terenu. Bodom protiv Istre Hajduk je na gostovanjima ove sezone skupio 32 boda, dok je doma upisao tek 30.

Dinamo, koji je osigurao naslov prvaka, te drugoplasirana Rijeka skupili su po 41 bod u domaćim utakmicama. Dinamo je bio dosad najbolji na gostovanjima, skupio je 37 bodova, dok je Rijeka skupila 30 na stadionima koji se ne zovu Rujevica. 

 
Nastavi čitati

Sport

Hrvatski tenisač je bio pred pobjedom. Onda su na teren uletjeli prosvjednici

Objavljeno

-

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo plasirali su se u četvrtfinale parova na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Rimu. U susretu drugog kola s uvjerljivih 6:1, 6:2 savladali pete nositelje, Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.Meč je trajao oko sat vremena, ali jednako toliko je trajao i prekid koji su uzrokovali prosvjednici kada su pri rezultatu 6:1, 4:2 upali na teren te po njemu prosuli kemikalije. Čišćenje terena nije potrajalo dugo, ali osiguranje je moralo isprazniti tribine i uvjeriti se kako su svi “aktivisti” uklonjeni s područja kompleksa Foro Italica gdje se održava turnir.

Pavić i Arevalo dominirali su od početka, osvojili su prvih pet gemova, a kod izjednačenja u šestom imali i prvu set-loptu. Nisu je iskoristili, ali su mirno na vlastitom početnom udarcu priveli dionicu kraju. Neposredno uoči prekida napravili su i break za 3:2 u drugom setu, a nakon stanke su osvojili oba gema i dovršili posao. U četvrtfinalu će igrati protiv trećih nositelja, Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

 
Nastavi čitati

U trendu