magazin
Horoskop za 6. listopada 2025.
Ovan (21.03.-20.04.) – Dnevni horoskop za 06.10.2025.
LJUBAV: Imat ćete lijepe ideje i pozitivan stav kojim ćete doprinijeti poboljšanju odnosa između vas i partnera.
KARIJERA: Iskoristite pogodnosti koje vam se pružaju i pokažite što znate. Nemojte biti pasivni.
ZDRAVLJE&SAVJET: Neće drugi nešto odraditi za vas.
Bik (21.04.-20.05.) – Dnevni horoskop za 06.10.2025.
LJUBAV: Teško da ćete se danas moći staviti u položaj druge strane. Osjećat ćete se frustrirano jer će nedostajati razumijevanja.
KARIJERA: Svaki vaš potez mjeri se jednako dobro kao i potez drugih u poslu. Zato ne mislite kako nešto možete sakriti.
ZDRAVLJE&SAVJET: Poradite na svom karakteru.
Blizanci (21.05.-20.06.) – Dnevni horoskop za 06.10.2025.
LJUBAV: Najbolje ćete se osjećati ako se danas primirite imalo povučete u osamu, odnosno dalje od ljubavnih akcija.
KARIJERA: Vaši poslovni prijedlozi možda neće naići na odobravanje, ali to ne znači da ih ne možete pospremiti za neku drugu priliku.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite blagi.
Rak (21.06.-20.07.) – Dnevni horoskop za 06.10.2025.
LJUBAV: Zajedno s voljenom osobom danas ćete pomicati sve granice. Tolerancija i uvažavanje bit će zavidnoj razini.
KARIJERA: Izgledni su kontakti s poslovnim partnerima iz inozemstva. Dobro ćete se snaći u poslovnim prijedlozima.
ZDRAVLJE&SAVJET: Razmašite se.
Lav (21.07.-21.08.) – Dnevni horoskop za 06.10.2025.
LJUBAV: Iako verbalno nećete znati izraziti svoje osjećaje, partner će vas razumjeti. Čitat će između redova. Još jedan lijep dan.
KARIJERA: Nervoza koja se javlja kad pomisite na posao i suradnike potiče iz vaše prošlosti. Za nju sada nema razloga.
ZDRAVLJE&SAVJET: Vjerujte u sebe.
Djevica (22.08.-22.09.) – Dnevni horoskop za 06.10.2025.
LJUBAV: Da je ljubav u malim stvarima i svugdje oko nas uvjerit ćete se danas. Nije potebna nikakva senzacija.
KARIJERA: Na poslu ćete se osjećati kao da lutate u maglovitom jutru. Držite se sigurna oslonca, a to su drugi oko vas.
ZDRAVLJE&SAVJET: Kašalj ili viroza.
Vaga (23.09.-22.10.) – Dnevni horoskop za 06.10.2025.
LJUBAV: Neki će se upustiti u flert na poslu. Bit će im zabavno, ali ne i sasvim jasno što zapravo rade i očekuju.
KARIJERA: Vaši nadređeni danas će vas zbunjivati jer će se pokazati da ne znaju što žele. Držite se provjerenih obrazaca.
ZDRAVLJE&SAVJET: Stalno nešto iščekujete. Opustite se.
Škorpion (23.10.-22.11.) – Dnevni horoskop za 06.10.2025.
LJUBAV: Bit ćete slabi na svoje prijatelje zbog kojih ćete potrošiti koju kunu više. Neka vam ne bude žao, makar partner prigovorio.
KARIJERA: Čini se da vam je sad sve potpuno jasno. Više nema nikakvih dvojbi oko nečeg što ste dugo istraživali.
ZDRAVLJE&SAVJET: Uvažavajte druge.
Strijelac (23.11.-21.12.) – Dnevni horoskop za 06.10.2025.
LJUBAV: Danas ćete biti skloniji provoditi zajedničke trenutke kod kuće. Tek mali broj vas će izaći, ali brzo će se vratiti kući.
KARIJERA: Na dnevni red doći će jedna mala inventura. Čini se da je ona usputna, ali bez obzira na to, treba je odraditi.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite odgovorni.
Jarac (22.12.-20.01.) – Dnevni horoskop za 06.10.2025.
LJUBAV: Osjećat ćete da bi ovaj dan mogao biti dobar za partijanje, a zna se što ide uz to. Mnogo osoba suprotnog spola.
KARIJERA: Trudit ćete se uvesti novine ili mlade osobe u posao koji radite. U svemu tome pokazat će se da ste duhoviti.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite ono što jeste.
Vodenjak (21.01.-19.02.) – Dnevni horoskop za 06.10.2025.
LJUBAV: Dosjetit ćete se kako nadvladati distancu u odnosu s voljenom osobom. Najvjerojatnije ćete si dati zajedničkog posla.
KARIJERA: Danas ćete se angažirati oko poslovne korespondencije u kojoj ćete biti duhoviti i vrlo ljubazni.
ZDRAVLJE&SAVJET: Pričajte o onom što vas zanima.
Ribe (20.02.-20.03.) – Dnevni horoskop za 06.10.2025.
LJUBAV: Dan je dobar za neobavezna druženja uz kavicu. Izađite, popričajte s dragim ljudima ili voljenom osobom.
KARIJERA: Poslovno putovanje ili kretanje moglo bi iznjedriti vrlo originalan plan. Ne smunjajte u svoje ideje, odlične su.
ZDRAVLJE&SAVJET: Izrazite se.
magazin
ČETVRTAK U KINO ZONI / Nova projekcija filma o Hastoru i trima Arenama nagrađena drama Kako je ovdje tako zeleno?
Izniman interes za sjajnim dokumentarnim filmom „Treći svijet“ donosi nove projekcije u gradskoj kinoteci Kino zoni, ovog i idućeg tjedna, a sedmo gostovanje Zagreb film festivala u Zadru pak donosi trima Zlatnim arenama u katergorijama manjiske koprodukcije dramu „Kako je ovdje tako zeleno?“.
„Treći svijet“ je više od dokumentarnog filma o Haustoru – legendarnom zagrebačkom bendu koji je oblikovao glazbenu scenu bivše Jugoslavije. To je priča o dvije kreativne suprotnosti: Darku Rundeku i Srđanu Sacheru.
Pritom, „Treći svijet“ nije tek biografski portret ni nostalgično prisjećanje već mozaik o suprotnostima koje su se spojile zahvaljujući magiji svakodnevice i Zagrebu koji ih je oblikovao, čiji se duh, kontrasti i slike prelamaju kroz estetiku Haustora.
Kroz otvorene razgovore, prodorne opservacije, raskošnu arhivu i, možda najvažnije, novo okupljanje benda u studiju nakon četrdeset godina na snimanju remakea pjesme Treći svijet, film oživljava vrijeme kada je istoimeni album (1984.) bio dočekan s nerazumijevanjem, a danas se smatra jednim od najznačajnijih pop-rock albuma bivše Jugoslavije.
Ono što je započelo kao restauracija izgubljene snimke dub verzije spomenute pjesme, pretvorilo se u dokument kreativnog procesa, nakon što su se članovi benda okupili u studiju gotovo četiri desetljeća kasnije. Tako je došlo do stvaranja posve nove verzije pjesme – dijaloga između Haustora nekad i danas.

“Kako je ovdje tako zeleno” melankolična je meditacija o zavičaju, identitetu i obitelji. Novi film redatelja Nikole Ležaića premijerno je prikazan na Međunarodnom festivalu u Karlovym Varyma, a u Puli je u kategoriji manjinskih koprodukcija ovjenčan zlatnim arenama za najbolji film, mušku glumu i kameru.
Radnja filma govori o Nikoli koji je nekoć snimao filmove, a danas je zaglavio u snimanju reklama. Kada dozna za mogućnost da konačno vrati kući posmrtne ostatke svoje bake, koja je tijekom rata bila prisiljena pobjeći iz Hrvatske u Srbiju, Nikola s ocem kreće na putovanje iz Beograda u Dalmaciju. Putem uči lekciju o roditeljstvu, obitelji i uspomenama koje ponekad nisu stvarne.
U glavnim ulogama pratimo Snježanu Sinovčić-Šiškov, Izudina Bajrovića, Filipa Đurić, Branku Katić, Stojana Matavulja, Leona Lučeva i druge sjajne regionalne glumce.
U “Trećem svijetu” uživamo u četvrtak 6. studenog s početkom u 19 h, a u „Kako je ovdje tako zeleno?“ od 20.30 h. Lokacija prikazivanje je standardna, Polivalentna dvorana Providurove palače. Ulaznice se mogu kupiti online na platformi CoreEvent i na samoj lokaciji prikazivanja – blagajna se otvara sat vremena prije svake projekcije.
*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.
*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije, Zaklade kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.
magazin
ĐIR PO GRADU
magazin
RECEPT / Vikinški tost – najpopularniji doručak u 2025. godini, koji se priprema za pet minuta
Društvenim mrežama širi se recept za doručak ili međuobrok pod nazivom vikinški tost.
Recept se smatra idealnim za održavanje vitke linije jer ima manje od 300 kalorija. Vikinški tost zapravo je sir na tostu, ali s nekoliko neobičnih sastojaka. Inspiriran je receptom za vikinšku svinjetinu i sličan je kultnom velškom jelu rarebit, piše zadovoljna.rs.
Sastojci:
½ luka
40 g cheddar sira
½ žličice Worcestershire umaka
prstohvat praška od gorušice
1 srednji žumanjak
1 čajna žličica mlijeka
morska sol i svježe mljeveni crni papar
1 srednja kriška integralnog kruha
Priprema:
Sitno nasjeckajte luk. Lagano poprskajte tavu uljem i stavite je na srednje jaku vatru.
Naribajte cheddar sir. Dodajte luk u tavu i pirjajte 2–3 minute. U zdjeli pomiješajte pirjani luk i sir.
https://assets.pinterest.com/ext/embed.html?id=330310953931905940
Dodajte pola žličice Worcestershire umaka i prstohvat senfa u prahu. Zatim dodajte žumanjak i mlijeko, pa začinite paprom i morskom soli.
Dobro promiješajte. Smjesu nanesite na krišku kruha i pecite 3–4 minute, odnosno dok se sir ne otopi i ne poprimi zlatnosmeđu boju.
Poslužite odmah.
-
magazin4 dana prijeŠPICA!
-
ZADAR / ŽUPANIJA3 dana prijeMORATE U SPIZU? Donosimo radno vrijeme trgovina u Zadru rade ove nedjelje…
-
Svijet4 dana prijePogledajte što je otkrilo veliko istraživanje o štetnosti cjepiva protiv covida
-
ZADAR / ŽUPANIJA5 dana prijeJAVNI NATJEČAJI / Za četrnaest radnih mjesta u Gradu Zadru – 81 prijava






