Connect with us

magazin

MEGA FOTOGALERIJA / Revija ModernA u Bure centru u Biogradu na Moru

Objavljeno

-

foto: Zvonimir Ferina/Danijela Pedišić

Izniman uspjeh prvog izdanja Moderne, modne platforme na kojoj su kolekcije za aktualnu sezonu predstavili domaći dizajneri

Bure centar ugostio je ‘modnu karavanu’, reviju hrvatskih dizajnera okupljenih unutar modne platforme ModernA koja je izazvala ogroman interes ljubitelja mode Zadarske županije, pa se tražio stolac više.

Predivan Bure centar Biograda na Moru sinoć je bio ‘must be’ mjesto, centar mode u koji su se slili svi istinski ljubitelji hrvatskog modnog dizajna. U industrijalnom i nekonvencionalnom stilu transformirana je garaža centra gdje je aktualne kolekcije za proljeće/ljeto 2024. predstavilo šestero hrvatskih modnih dizajnera: Katarina Mamić, Martina Herak, Jalize Couture, Ivana Jurić i Optika Sedić, JET LAG by Jasmina Arnautović i BiteMyStyle by Zoran Aragović. ModernA, nova modna platforma, tako je pokazala kako interes publike za domaćim modnim dizajnom postoji i kako je žeđ za hrvatskom modom neutaživa.

”Dali smo sve od sebe i očekivali uspjeh prvog izdanja modne platforme ModernA, no showom koji se održao u Bure centru i fantastičnim odazivom publike koja je pokazala interes za hrvatskim modnim dizajnom i sami smo bili iznenađeni. Oduševljeni, samo možemo zahvaliti našim domaćinima na tako toploj dobrodošlici!”, rekli su na kraju spektakularne modne večeri Anita Maričić i Alen Ljubić, organizatori Moderne. Sjajna dobrodošlica i ogromna podrška publike, kao i dizajneri koji su se bez oklijevanja pridružili ovoj modnoj karavani, organizatorima su poticaj da nastave sa svojim jedinstvenim projektom. Osim brojne publike, Modernu su svojim dolaskom podržali i Marina Tomašević, Anamarija Asanović, Lea Mijatović, Martina Ješe, Nevan Ciganović i Ivana Mišković.

Prva ModernA održala održala se uz potporu Bure centra, RB auto koji su predstavili dva nova modela automobila – Renault Espace i Iconic Full Hybrid 200, Mueller trgovina, Ilirija Resorta, Ilirija Travel, Welle, Nur kozmetike, MAXBET Casina, Terra putovanja, RA Designa, Poliklinike Mešter i PrintShopa.

Za besprijekoran make-up modela zaslužni su Profokus timovi iz Zagreba, te vješte ruke beauty make-up artista iz Zadra (Josipa Vučković, Katarina Gospić, Ivana Bajlo, Ivana Mijolović i Marija Škara Alija). Zahvaljujući proizvodima brenda jane iredale koji brinu o ljepoti i zdravlju kože već 30 godina modeli su prikazali make-up trendove za proljeće i ljeto 2024. –  besprijekoran, prirodan i savršen look je ultimativan ‘must have’. Kako bi i ten bio njegovan na pravi način pobrinula se Ziaja kozmetika koja je predstavila Ziaja Vitamin C.B3 Niancinamide liniju koja pruža kompletnu njegu za sve tipove koža.

Frizure svih modela potpisuju frizeri stilisti Aurora Beauty centar Zadar, Aurora frizerski salon Biograd na Moru, Studio Jolas Zadar, Nubia frizerski salon Bibinje, Za Dlaku frizerski salon Zadar, Ante Paloš i Kiara Vranić. Zvonimir Ferina autor je svih fotografija sa samog događaja. Nakon završetka modnih revija uslijedio je odličan after party na kojemu su uzvanici uživali u zalogajima Angelus catering iz Zadra. Dugo u noć  slavila se prva ModernA modna večer uz Sierra Antiguo, Thomas Henry, Tito’s vodke i Vinketa vina.

KATARINA MAMIĆ proljeće/ljeto 2024.

U iščekivanju početka revije atmosferu su zagrijala pjenušava vina Freixenet i učinila je idealnom za predstavljanje kolekcije Katarine Mamić, inspirirane vrućim ljetnim noćima u kojima je, zahvaljujući našoj mašti, baš sve moguće. ‘Šljokaste’ kreacije, zlatni detalji i cvjetne aplikacije vješto koketiraju s elegancijom, nježnošću i romantikom, ali i otkrivaju pritajenu ‘party’ djevojku.

Silueta naglašava obline, čineći ženu uistinu pravom ženom, no svaka je haljina istovremeno i udobna i funkcionalna. Dizajnerica je razmišljala o tome kako žena koja želi ostaviti snažan dojam i istaknuti svoje adute gdje god se pojavila, ne smije biti sputana, nego se mora osjećati sigurno i udobno u odjeći koju nosi.

 MARTINA HERAK proljeće/ljeto 2024.

Ne vodeći se modnim trendovima, odjevni predmeti s potpisom Martine Herak zaista su bezvremenski i idealni za svaku priliku. Od nastanka brenda dizajnerica inzistira na prirodnim materijalima kako bi se u njezinim kreacijama žene osjećale nesputano i udobno. Inspiraciju za proljeće i ljeto 2024. godine Martina je pronašla u spoju jednostavnosti i asimetrije. Skandinavska estetika, ‘streetstyle’, ali i japanska dekonstrukcija utjecali su na njezin dizajn, pa je rezultat ljepota jednostavnosti i bezvremenskog u kombinaciji s razigranošću, asimetrijom i volumenom.

Ključni komadi kolekcije u sivoj, bež i crnoj jesu predimenzionirane jakne s izrezanim (otvorenim) rukavima, te lagane haljine koje ne ocrtavaju obline i koje se mogu kombinirati sa raznovrsnom obućom. Oslikavši ručno nekoliko odjevnih predmeta iz kolekcije dizajnerica ih je učinila posebnima, no dušu svakom od njih udahnut će tek žena koja će ih nositi.

JALIZE COUTURE cruise 2024.

Jake, ženstvene i slobodne žene koje bez straha i strastveno otkrivaju tko su – upravo su to žene za koje je stvorena Jalize Couture cruise kolekcija ljeto 2024. Cruise kolekcije namijenjene su trenutcima uživanja i opuštanja, a ova modnog brenda Jalize Couture inspirirana je putovanjima, morima i glamurom prošlog desetljeća. U njoj se isprepliću ‘dolce vita’ mediteranskog načina života i opušteni hedonizam za neponovljivu modnu avanturu.

‘Timeless’ haljine živog ljetnog kolorita elegantni su odjevni komadi koji ostavljaju odvažan i senzualan dojam. Visokokvalitetni trikotažni komadi garancija su udobnosti i komfora, luksuzni materijali pak ostavljaju svjež i rafinirani ‘look’ boemskih vibracija. Jalize Couture komadi očaravaju autentičnošću te ističu ljepotu žene kroz glamurozne, a opet jednostavne ouftite i zacijelo će biti izbor mnogih žena u ljetu pred nama.

IVANA JURIĆ proljeće/ljeto 2024. & Optika Sedić

Kolekcija koju je na pisti modne platforme ModernA prikazala dizajnerica Ivana Jurić savršena je za nadolazeću toplu sezonu. Iako su plisirane haljine naglašenih nabora i volumena silueta je ženstvena zahvaljujući istaknutom struku. Bogate, a opet sofisticirane i udobne, haljine će figurirati u svakom okruženju i na svakom događanju.

Inspiraciju za svoje kolekcije dizajnerica pronalazi u svijetu oko sebe – u gradovima, na ulicama, dok ispija kave i promatra svoje okruženje. Stoga njezine kreacije lagano pronalaze put u ormare žena i na gradske ulice. Na reviji je kolekcija bila upotpunjena novom kolekcijom sunčanih naočala francuskog brenda Face A Face iz Optike Sedić. Savršen balans dizajna i funkcionalnosti uz beskompromisnu kvalitetu rezultiraju jedinstvenim karakterom sunčanih naočala kao što je i lice koje ih nosi.

JET LAG by Jasmina Arnautović proljeće/ljeto 2024.

Dizajnerica Jasmina Arnautović stvorila je urbani modni brend ženske i muške odjeće za sve one koji odlučno i energično koračaju svijetom. Zaljubljenici u njezin dizajn ne boje se pokazati svoju autentičnost i izbjegavaju utopiti se u masi.  Kako i sam naziv brenda JET LAG asocira na daleka putovanja, svaka Jasminina kolekcija inspirirana je određenim (dalekim) gradom ili državom. U proljeće/ljeto 2024. dizajnerica nas vodi u Las Vegas s kolekcijom nazvanom ”VEGAS BABY”.

Toplu sezonu 2024. godine Jasmina je zamislila u statement komadima jarkih boja i ženstvenih silueta naglašenog struka izrađenih od probranih kvalitetnih materijala. Od trapera do sjajnih svečanih materijala, svaki odjevni komad u JET LAG kolekciji može se nositi u svako doba dana, 24/7. Upravo onako kako se u Las Vegasu živi, baby.

BiteMyStyle by Zoran Aragović proljeće 2024.

Kao šećer na kraju na pisti Moderne u Bure centru s novom kolekcijom predstavio se dizajner Zoran Aragović što je izazvalo opće oduševljenje publike. I u novoj kolekciji dizajner je ostao vjeran svom prepoznatljivom koloritu i krojevima, no ovog je puta naglasak stavljen na vrlo ženstvene i pomalo romantične siluete. Kolekcija je koloristički podijeljena u tri segmenta. Prvi su hladniji tonovi zelene i plave boje, drugi su kreacije u pastelnim i zemljanim tonovima dok je posljednji onaj u toploj paleti ružičaste i oker boje. Proljetni modeli su opuštenih, lepršavih formi s puno detalja poput volana na rukavima, čipke i plisea.

U prvom planu su viskozne haljine midi i maksi duljine te košulje naglašenih rukava i ovratnika koje su vrlo nosive kroz čitav dan. Od uzoraka dominiraju pruge i točke i njihove maštovite kombinacije. Osim toga, BiteMyStyle za proljeće  predlaže i nekoliko poslovnih kombinacija poput pencil suknji i strukiranih sakoa u nešto neutralnijim tonovima. Ako volite kreacije koje možete nositi kroz cijeli dan, u kojima ćete biti zamijećene i koje će istaknuti i vaš romantičnu stranu onda je ova proljetna kolekcija kao stvorena za vas.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

FOTOGALERIJA / Koncert Marka Škugora i sajam otočnih proizvoda u Kukljici  

Objavljeno

-

By

Sinoć, 25.07., trg u Kukljici je bio popunjen do posljednjeg mjesta zahvaljujući koncertu Marka Škugora. Talentirani glazbenik osvojio je srca publike svojim nastupom, a trg je bio ispunjen pjesmom i plesom.

Osim uživanja u glazbi, posjetitelji su imali priliku upoznati autentične otočne proizvode lokalnih OPG-ova, čime je dodatno obogaćena večer u Kukljici.

Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali i uživali s nama! Veselimo se budućim susretima i događanjima kojima ćemo i dalje promicati našu bogatu tradiciju.

 
Nastavi čitati

magazin

Ovo su pića koja konobari nikad ne bi naručili u kafićima

Objavljeno

-

By

pexels

Nemojte tražiti ni piće koje iziskuje kompliciranu pripremu ili koktel s više komponenta ako se nalazite u baru ispunjenom do zadnjeg mjesta.

Postoje pića koja profesionalni konobari nikad ne bi naručili na pojedinim mjestima, piše Punkufer.

Ako se bar nije specijalizirao za pripremu koktela, bolje ih nemojte naručiti.

Nemojte tražiti ni piće koje iziskuje kompliciranu pripremu ili koktel s više komponenta ako se nalazite u baru ispunjenom do zadnjeg mjesta.

“Nikad ne naručujem vino na čašu u kafiću koje služi jeftina pića,” otkrio je Daniel Yeom, glavni konobar u Esters Wine Shop & Baru u Santa Monici, u razgovoru s HuffPostom.

“Nikad ne znaš koliko je dugo vino bilo otvoreno, a i šanse da ću dobiti nešto dobro na takvom mjestu jednake su nuli. Okus vina počne propadati odmah nakon otvaranja boce te se može pokvariti u svega nekoliko dana osim ako kafić nije pedantan po pitanju čuvanja vina.”

Preskočite točeni Guinness

Mnogi vjeruju da je nemoguće pogriješiti s točenim pivom. Jack Tynan koji radi u pivnici Interboro Spirits & Ales u Brooklynu ne slaže se s tim.

Ako se nalazi u kafiću u kojem je gužva, neće naručiti točeni Guinness.

“Točeni Guinness naručit ću samo u lijepom i tihom pubu jer znam da će si konobari tamo uzeti vremena da ga natoče kako treba”, kaže Tynan.

Guinness se tradicionalno toči u dva koraka – s točenjem se staje nakon što ste napunili čašu tri četvrtine kako bi mjehurići stvorili prepoznatljivu baršunastu pjenu. Nakon što pivo odstoji, nastavlja se točiti do vrha čaše.

“Ne naručujte espresso martini u kafiću koji ima lošu kavu,” savjetuje Alejandro Echeverria iz bara njujorškog restorana Sushi by Bou.

Iako je ovaj koktel od kave i votke postao iznimno popularan u posljednjih nekoliko godina, ne radi ga svatko onako kako bi trebalo.

“Većina barova nije opremljena kvalitetnim aparatima za espresso, pa ni krajnji rezultat nije onakav kakav biste željeli,” objašnjava konobar.

 
Nastavi čitati

magazin

(FOTO) MOON FUN PARK / Nova zabava na 3 tisuće metara četvornih u ŠC-u Višnjik

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

U subotu, 27. srpnja, u 16 sati u ŠC-u Višnjik otvara se novi Zabavni centar, MOON FUN PARK. Tim povodom, a uoči otvorenja, organiziran je “PRESS PLAY” event na koji su bili pozvani predstavnici medija te posjetitelji koji su imali priliku među prvima iskusiti sve atrakcije koje centar nudi.

Trampolini, napuhanci, trkaći simulatori i mini golf
MOON FUN PARK, smješten na površini iznad dvorane Krešimir Ćosić i zauzima površinu od 3 tisuće metara četvornih te nudi širok spektar aktivnosti za sve uzraste.
Tijekom eventa, posjetitelji su mogli uživati u raznovrsnim atrakcijama.
Prva stanica mnogih bila je Trampolin park, gdje su, posebno najmlađi, uživali skačući na trampolinima dizajniranim za sve uzraste.


Svijet mašte i adrenalina
Dok su se jedni zabavljali na trampolinima, drugi su se uputili u Bounce Park. Ovdje su pustili mašti na volju, igrajući se i uživajući u svakom trenutku. Zvukovi smijeha i veselja ispunili su prostor dok su posjetitelji otkrivali čarobni svijet ovog parka.
Vožnja izvan granica stvarnosti
Posebnu pozornost privukao je SIM racing. U trkaćim simulatorima, posjetitelji su osjetili uzbuđenje vožnje. Za one željne natjecanja, Mini golf bit će savršeno mjesto da testiraju svoje vještine. Također, u ponudi je i mogućnost proslave rođendana. Prisutni su imali priliku razgovarati s osobljem centra i dobiti sve potrebne informacije o MOON FUN PARK-u te uživati u pripremljenim sadržajima.


Nove zabavne aktivnosti za cijelu obitelj
Športski centar Višnjik nezaobilazno je mjesto i okupljalište brojnih Zadrana svih dobi, bilo da se bave sportom profesionalno ili rekreativno ili su jednostavno došli u šetnju. U ŠC-u Višnjik uvijek se nastoji, u skladu s mogućnostima, na svakoj slobodnoj površini centra osmisliti i ponuditi nove sadržaje za naše sugrađane, a MOON FUN PARK je najnoviji primjer posvećenosti pružanju kvalitetnih i zabavnih aktivnosti za cijelu obitelj. Cilj je stvoriti okruženje gdje djeca mogu uživati u igri i tjelesnoj aktivnosti, a roditelji mogu biti sigurni da su njihova djeca na sigurnom i poticajnom mjestu. MOON FUN PARK na Višnjiku zasigurno će postati još jedno omiljeno mjesto za sve generacije.

Atmosferu s događaja pogledajte u fotogaleriji.

Radno vrijeme MOON FUN PARKA je:
radnim danom od 16 do 23 sata;
vikendom od 16 do 24 sata.

Više informacija za posjetitelje na: info@moon.fun

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu