Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

TZ ZADARSKE ŽUPANIJE: Održane dvije stručne edukacije na temu MICE turizma za privatni i javni sektor  

Objavljeno

-

U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije u srijedu i četvrtak, 24. i 25. siječnja u Zadru su održane dvije edukativne radionice na temu specifičnosti MICE turizma za privatni i javni sektor odnosno za pružatelje usluga u turizmu u Zadarskoj županiji, prvenstveno hotele i DMK agencije, a zatim i za ustanove, te lokalne turističke zajednice.

Kako je post-pandemijski uzlet turizma značajno označio i povratak tzv. MICE segmenta koji predstavlja ozbiljne poslovne prilike za daljnji razvoj turizma Zadarske županije, a posebno za ostvarivanje cjelogodišnjeg turizma, TZ Zadarske županije u svrhu razvoja tog proizvoda želi identificirati atrakcije i pružatelje usluga – ugostiteljskih, smještajnih, agencijskih i drugih koji svojom ponudom mogu zadovoljiti ovaj segment, potom izraditi katalog ponude Zadarske županije, te sinergijski razvijati i promovirati ovaj segment ponude. Podsjetimo kako je MICE akronim engleskih riječi: Meetings, Incentives, Conferences and Events (ili Conventions and Exhibitions) koji se koristi kao skraćeni naziv za segment putovanja u poslovne svrhe. Najčešće poznat kao kongresni turizam – odnosi se na određen tip turizma u kojem se okupljaju grupe ljudi, u unaprijed dobro isplaniranom aranžmanu, a zbog određene svrhe. Posebnosti ovog segmenta su pomno i opsežno planiranje, te zahtjevna klijentela.

Namjera ovih radionica je osvijestiti važnost MICE tržišta i specifičnosti, pomoći dionicima da prepoznaju svoje postojeće potencijale i usmjeriti ih u planiranju novih sadržaja i usluga, te podsjetiti na važnost suradnje u destinaciji.

Renomirana i iskusna predavačica Aleksandra Uhernik Đurđek, konzultantica iz područja poslovnog turizma i organizacije skupova, te jedna od prvih nositelja CCMEP (Certified Croatian Meetings & Events Specialist) certifikata za više od trideset sudionika iz privatnog i javnog sektora radionice je održala u dva dijela. Prvi je dio bio uvodni, o specifičnostima tržišta i trendovima, dok je drugi dio odrađen u grupa na stvarnim studijama slučaja.

Mihaela Kadija tim je povodom izjavila: Turistička zajednica Zadarske županije u 2024. godini u svrhu razvoja proizvoda tzv. MICE segmenta, a s krajnjim ciljem ostvarivanja cjelogodišnjeg turizma, započinje niz aktivnosti dio kojih su i ove upravo održane edukativne radionice. Pored edukacija, u narednom će se razdoblju analizirati postojeća i detektirati potencijalna ponuda, izraditi brošura s ponudom, te provoditi niz aktivnosti zajedno s HTZ-om i lokalnim dionicima na promociji MICE segmenta Zadarske županije.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

BLAGDAN TIJELOVA I DAN DRŽAVNOSTI / Provjerite gdje ćete u četvrtak moći u kupovinu…

Objavljeno

-

By

Veći marketi i supermarketi, odnosno trgovački lanci u Zadru u četvrtak, na blagdan Tijelova i Dan državnosti RH neće raditi. Na vrijeme se pobrinite za sve što vam treba…

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

EUROSPIN:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

zatvoreno

KONZUM:

zatvoreno

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

zatvoreno

RIBOLA

zatvoreno

PEVEX

zatvoreno

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OTVORENE PRIJAVE / Pridružite se radionicama izrade jezerske ogrlice u Gradskoj straži

Objavljeno

-

By

Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar poziva sve zainteresirane na radionice izrade jezerske ogrlice

Radionice se održavaju u Etnološkom odjelu Narodnog muzeja Zadar, Gradska straža, Narodni trg, Zadar. 

Radionice su namijenjene građanstvu, termini će se odredi prema najavi. Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail: etnoloski.nmz@gmail.com ili na broj telefona 023/211-198 u vremenu od 9 – 15 sati. Prilikom prijave navesti ime i prezime, broj telefona i e- mail adresu da bi Vas mogli obavijestiti o prvom terminu.

Vez jezerske ogrice je kulturno dobro o čijoj važnosti kao kulturnog dobra postoji vrlo visoka svijest i u suvremenom hrvatskom društvu, a posebno u jezerima na otoku Murteru. Ovo kulturno dobro je vrlo dobro čuvano ne samo u Etnološkom odjelu Narodnog muzeja Zadar već i u Jezerima. U Jezerima način uresa perlicama naziva se vez staklenim perlicama.

Ogrice su bile karakteristične za otok Murter,a u ostalom dijelu sjeverne Dalmacije sačuvan je samo jedan primjerak iz Novigrada kod Zadra. Jedino je u jezerima to umijeće sačuvano kao živa i kontinuirana tradicija od samog pojavljivanja do današnjeg dana. Već preko 50 godina u KUD- u Koledišće u Jezerima postoji i radionica izrade ogrica koja prenosi znanje na mlađe generacije prema originalnim sačuvanim primjerima ili po sjećanju. To je posebno u svojoj sredini osvijestio Nenad Milin koji je i glavni voditelj ove radionice. Djelujući kao voditelj KUD- a Koledišće preko pedeset godina svoga djelovanja poticao je sve oblike tradicijskog stvaralaštva karakterističnog za Jezera te su neki , kao npr. I vezenje ogrica, postali sastavni dio suvremene svakodnevnice.

Proljetna radionice  traju ukupno petnaest sati u periodu od 27. 05. do 30.06.2024.

Radionice su namijenjene građanstvu: djeca od 10 godina na dalje, srednjoškolci, studenti, penzioneri.

Radionice su besplatne za sudionike i ograničene brojem do 10 polaznika.

Koordinacija: voditeljica EO-NMZ, kustosica dr. art. Marija Šarić-Ban 0922916995

Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail: etnoloski.nmz@gmail.com ili na broj telefona 023/211-198 u vremenu od 9 – 15 sati. Prilikom prijave navesti ime i prezime, broj telefona i e- mail adresu da bi Vas mogli obavijestiti o prvom terminu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

LOŠE VIJESTI / Produženi vikend u znaku jakog vjetra, kiše i pljuskova s grmljavinom

Objavljeno

-

By

Danas u prvom dijelu dana promjenljiva naoblaka, lokalno i kiša. Zatim sunčanije, ali uz jači razvoj oblaka mogući su pljuskovi s grmljavinom uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu jugozapadni i zapadni, do sredine dana na sjevernom dijelu umjerena i jaka bura. Najviša dnevna temperatura između 20 i 25 °C.

U četvrtak promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom koji bi osobito na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj mogli biti izraženi i obilni. Najmanja vjerojatnost za njihovu pojavu je duž dalmatinske obale. Vjetar većinom slab, duž obale većinom umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna od 20 do 25 °C.

IZGLEDI VREMENA:

I dalje nestabilno te uobičajeno toplo. Uz promjenljivu naoblaku povremeno će biti kiše i pljuskova praćenih grmljavinom. Pritom će lokalno biti izraženi i obilni, osobito u petak. Vjetar na kopnu slab, u subotu umjeren jugozapadni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, u subotu južni vjetar. Temperatura zraka bez znatnije promjene.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu