Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

STRUČNI SKUP U OB ZADAR / “Multidisciplinarni pristup svakom bolesniku je zlatni standard moderne medicine”

Objavljeno

-

Opća bolnica Zadar bila je domaćin 5.stručnog skupa “EUS i ERCP iz perspektive OB Zadar” u organizaciji Odjela za gastroenterologiju i hepatologiju naše bolnice i Hrvatskog gastroenterološkog društva, a uz potporu brojnih sponzora.

Naglasak je bio na dijagnostici i liječenju malignih i nemalignih lezija hepatobilijarnog trakta i gušterače. U raspravu i komentare uključeni su bili svi sudionici, što je od iznimne važnosti za uspjeh jednog ovakvog skupa.

Kroz kratka predavanja prikazane su dijagnostičke i terapijske mogućnosti moderne gastroenterologije uz suradnju s onkolozima. Jasno je naglašeno gdje završavaju dometi gastroenterologa, a gdje počinje djelovanje kirurga.

Gosti i predavači bili su: prof. Rusmir Mesihović KBC Ljubljana, prof. Željko Puljiz KBC Split, doc. Tomislav Bokun KBC Dubrava, prof. Tajana Pavić KB Sestre milosrdnice i dr. Damir Jakus KB Merkur. Našu ustanovi predstavili su dr. Zvonimir Matas, doc. Ivo Klarin, dr. Domagoj Lipošćak, dr. Slavica Zubčić, bacc.teh. Joško Pavić te doc.prim.dr.sc.Melanija Ražov Radas. Pozivu su se odazvali i kolege gastroenterolozi iz OB Šibenik, OB Gospić te kolege internisti, patolozi i kirurzi naše bolnice.

Paralelno su održana predavanja iz područja sestrinske endoskopije za sve zainteresirane medicinske sestre i tehničare koji se bave endoskopijom u našoj ustanovi.

Multidisciplinarni pristup svakom bolesniku je zlatni standard moderne medicine, jedan je od zaključaka skupa održanog u OB Zadar.

Inače, u zadarskoj Bolnici se dijagnostički i terapijski EUS primjenjuje od 2009. godine, a godišnje se učini oko 650-700 pregleda. Dijagnostički i terapijski ERCP, pak, primjenjuje se više od 45 godina s oko 550 procedura godišnje.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Đir Zadrom sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Bibinje u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Bibinje, dana 22.02.2024. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00h pa do 14:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima cijelom mjestu.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Taline, kod kuć.br. 4 A.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST IZ VODOVODA: Voda u potpunosti zdravstveno ispravna, prokuhavanje više nije potrebno!

Objavljeno

-

By

Obavještavaju se potrošači da je analizom uzoraka vode od strane Vodovoda d.o.o. Zadar utvrđeno da je voda u potpunosti zdravstveno ispravnate nema više znakova zamućenosti,  stoga obavijest od 13. veljače 2024. godine prestaje važiti, priopćeno je iz zadarskog Vodovoda.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu