Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

TURISTIČKA ZAJEDNICA: U Zadru rekordni turistički kolovoz, broj noćenja opet će premašiti dva milijuna!

Objavljeno

-

foto: Saša Čuka

Zadar će do kraja ove godine oboriti rekordnu brojku od dva milijuna noćenja iz 2019. godine! U prvih osam mjeseci na području grada Zadra ostvareno je 1.835.473 noćenja, oko 4 posto više nego u najboljoj 2019. godini te oko 8 posto više nego prošle godine. U istom razdoblju zabilježeno je 467.091 dolazaka gostiju, od čega 12.847 nautičara, što je oko 18 posto više nego prošle godine.

Sam mjesec kolovoz ove je godine po broju dolazaka i noćenja nadmašio srpanj te je u njemu ostvareno 121.912 dolazaka i 588.211. Sličan porast očekuje se i u rujnu budući da se u ovom trenutku u gradu odmara oko 10 tisuća gostiju, većinom stranih. Skoro polovica njih je u objektima u domaćinstvu, a ostatak otpada na hotele, kampove i ostali smještaj. I dalje je najviše Nijemaca i Austrijanaca, zatim Poljaka, Slovenaca, Britanaca, Čeha…

Zamjetan je i dalje veliki broj gostiju koji dolaze iz udaljenih država, pa je u prvom tjednu rujna u gradu boravilo i petstotinjak turista iz SAD-a.

Nastavak uzlaznog trenda očekuje se i u posezoni, u kojoj Turistička zajednica grada Zadra organizira ili podržava niz manifestacija koje ciljaju na određene skupine turista poput Meat Me Festivala, Infobit Shift IT konferencije, Zadar Outdoor Festivala, desetog po redu Zadarhalf Triatlona i biciklističke utrke Granfondo u organizaciji grupacije Falkensteiner, Zadar Street Food Festivala, Svjetskog prvenstva mažoretkinja, a zatim naravno i tradicionalnim Adventom u Zadru, koji turističku „sezonu” produžava do posljednjeg dana godine.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PRAZNIK RADA / Donosimo radno vrijeme trgovina u Zadru ove srijede…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove srijede…

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Skradinska 8 – od 7 do 21

KONZUM:

zatvoreno

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Većina trgovina radi. Točna radna vremena pregledajte OVDJE.

RIBOLA

zatvoreno

PEVEX

zatvoreno

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Muzej antičkog stakla slavi 15. rođendan. Donosimo PROGRAM proslave…

Objavljeno

-

By

Najavljen je bogat i zabavan program u sklopu obilježavanja 15. godišnjice rada i Dana Muzeja antičkog stakla u Zadru:

“Muzej antičkog stakla u Zadru svoja je vrata javnosti svečano otvorio 5. svibnja 2009. godine kao jedinstveni arheološki muzej specijaliziran za antičko staklo. U ovih petnaest godina rada, Muzej se profilirao u kulturnu instituciju čiji je značaj na polju proučavanja, konzerviranja, restauriranja i prezentiranja antičkog stakla dosegao visoku razinu profesionalnog djelovanja.

O tome najbolje svjedoče pozitivne reakcije naših zadovoljnih posjetitelja te mnogobrojne nagrade i priznanja dodijeljena Muzeju od strane struke, ali i ostalih institucija koje za cilj imaju promicanje kulturnog turizma. Sve to daje nam poticaj za buduće planiranje raznih programskih aktivnosti i sadržaja, kako bi unaprijedili cjelokupno djelovanje Muzeja antičkog stakla u Zadru”, poruka je iz Muzeja.

Program započinje u ponedjeljak, 6. svibnja 2024.:

Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.:

9,00 – 21,00 sat – slobodan ulaz u Muzej

9,00 – 21,00 sat – popust 20% na cjelokupnu ponudu suvenira i publikacija

9,00 – 14,00 sati – demonstracija izrade staklenih perlica na plameniku – Antonija Gospić

9,00 – 14,00 sati – demonstracija puhanja stakla  – Marko Štefanac

10,00 – 11,00 sati – pedagoško-edukativna radionica za djecu

11,00 – 12,00 sati – demonstracije puhanja stakla Helmi Remes i Slate Grove

19,00 sati – otvorenje izložbe Helmi Remes i Slate Grove „Odjeci priča / Nadahnuće iz Finske“  – velika izložbena dvorana, Tomislav Milačić (saksofon) na terasi Muzeja

Petak, 17. svibnja 2024.:

19,00 sati – otvorenje izložbe „Kocka je bačena: Drevne društvene igre na ploči:“ u Kulturnom centru Blato na otoku Korčuli – autori izložbe muzejski savjetnici Anamarija Eterović Borzić i dr. sc. Berislav Štefanac

9,00 – 11,00 sati – pedagoško-edukativna radionica rimskih društvenih igara na ploči – Kulturni centar Blato – Anamarija Eterović Borzić i Berislav Štefanac

Utorak, 28. svibnja 2024.:

11,00 sati – predstavljanje monografije „Staklo Aserije“ autori dr. sc. Ivo Fadić i dr. sc. Berislav Štefanac

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI / Dio naselja Crno u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ceste Zadarske županije d.o.o., dana 02.05.2024. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00 pa do 12:00 biti će privremeno obustavljena opskrba vodom u mjestu Crno, Ulica Crno, od kućnog broja 5 pa do kućnog broja 36.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Crno, kod kućnog broja 19.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu