Connect with us

Sport

ZAVRŠEN 7. MEMORIJALNO HUMANITARNI TURNIR “ANTONIO JURJEVIĆ” / Nakon dva tjedna, imamo pobjednika – SC Torba Debeljak!

Objavljeno

-

Pobjednik 7. Memorijalno humanitarnog turnira Antonio Jurjević koji se puna dva tjedna održavao na malonogometnim terenima ŠC Višnjik je SC Torba Debeljak.

U finalnom duelu bili su bolji od MNK Sveti Ante Popovići.

Samo nekoliko minuta bilo je potrebno za prvi gol na susretu. Iz prve prave šanse, Josip Ćoran pogađa za vodstvo Sv. Ante. Do kraja poluvremena sijevale su šanse na obje strane, a valja istaknuti nekoliko sjajnih obrana vratara Sv. Ante Nike Đakovića s kojima je održavao vodstvo svoje ekipe.

Početak drugog poluvremena donosi totalnu ofenzivu SC Torba. Karlo Torbarina u 25. minuti odlično prati situaciju te sa druge stative posprema loptu u mrežu i izjednačava rezultat. Igrao se otvoren nogomet cijelu utakmicu, a nakon izjednačujućeg gola vidjeli smo još mnogo prilika za gol. U 33. minuti za potpuno ludilo na tribinama Karlo Torbarina pogađa i dovodi Torbu u vodstvo. Nismo dugo čekali na novi pogodak, već u 35. miljenik publike Marko Gambiraža povećava vodstvo na 1:3. Šimun Popov dao je tračak nade Sv. Anti svojim pogotkom u 36. minuti, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Točku na i postavlja Ivan Tokić za konačnih 2:4.
Za treće mjesto seniorskog dijela natjecanja borila su se dva zadarska kvarta, Sinjoretovo i Stanovi.  Nakon vrlo uzbudljivog susreta imali smo priliku gledati raspucavanje šesteraca gdje je MNK Stanovi bio za nijansu bolji i uzeo treće mjesto.

Najbolji pojedinci seniorskog dijela natjecanja su Josip Ćoran (najbolji strijelac), Jure Šarin (najbolji golman) i Karlo Torbarina (najbolji igrač). 

U veteranskom dijelu natjecanja pobjedu je odnio Malonogometni klub Feri Riba Nekretnine. Nad MNK Sveti Ante Oktogon su došli do prednosti od 0:2 koju Sveci nisu mogli stići.

Treće mjesto otišlo je u ruke ekipe Mamma mia koja je u prvom susretu večeri iskoristila kratku klupu HNK Velebit Benkovac. Ostvarili su uvjerljivu pobjedu zadavši Velebitu četiri zgoditka.

Najbolji pojedinci veteranskog turnira su Šime Knežević (najbolji strijelac), Slobodan Marušić (najbolji golman), Šime Marković (najbolji igrač).

Pobjednici dječjeg turnira su mališani iz HNK Zadar koji su pobijedili NK Abeceda.

HNK Zadar se od samog početka postavio kao favorit što je na kraju i opravdao visokom pobjedom od 5:0. Utakmicom za treće mjesto odigrala se između HNK Velebit Benkovac i NK Arbanasi gdje je jedan pogodak Maura Kvartuća bio je dovoljan da Arbanase dovede do pobjede i brončane medalje.

Najbolji vratar turnira je Emanuel Jurjević dok je titulu najboljeg strijelca i igrača zasluženo osvojio Mihovil Žilić.

Članovi Humanitarne udruge Antonio Jurjević uvijek ističu i pohvaljuju sportsko ponašanje stoga su ove godine odlučili dodijeliti dvije nagrade za fair play. Ovogodišnja nagrada nosila je ime Miro Surać u spomen na preminulog suca Mira Suraća koji je često sudio na Memorijalnom turniru Antonio Jurjević.

Momčad koja je ove godina osvojila nagradu za fairplay jest KK Diadora, a druga nagrada otišla je u ruke igraču Malonogomentog kluba Puntamika restoran Špajza Mariu Mariću.

Članovi humanitarne udruge zahvalili su se i gradonačelniku Grada Zadra Branku Dukiću te direktoru Športskog centra Višnjik Denisu Karlović, a kao znak zahvale predsjednica Humanitarne udruge Antonio Jurjević, Bruna Kutija, uručila im je zahvalnice.

Sve okupljene oduševila je i velika bakljada koju su članovi udruge priredili u spomen na njihovog prerano preminulog prijatelja. Na sredini malonogometnog terena razvili su logotip humanitarne udruge na kojem se nalazi fotografija Antonia Jurjevića, a uz baklje u pozadini je svirala i zaštitna pjesma udruge “Pamtim samo sretne dane”.

Nakon završetka finalne utakmice sve okupljene je do dugo u noć zabavljao popularni pjevač Sandi Cenov.

– Zahvaljujemo svim posjetiteljima, igračima, trenerima, sucima, svima onima koji su pronijeli lijepu riječ o našem turniru, svim sponzorima turnira i svima onima koji su na neki način pomogli da dva tjedna uživamo na Višnjiku. Bez dragih naših posjetitelji, ne bismo mogli raditi ono što udruga, u spomen na našeg prijatelja, radi sve ove godine i zato još jednom hvala svima, u naše ime i u ime sve djece kojima ste pomogli, poručuju iz Humanitarne udruge Antonio Jurjević.

Ovogodišnji sredstva prikupljena od kotizacija bit će uplaćena Udruzi za down sindrom Zadarske županije, a ostatak doniranih sredstava bit će tijekom ove i iduće godine podijeljen najpotrebitijoj djeci Zadarske županije.

Iz Humanitarne udruge Antonio Jurjević kazali su kako će na svojoj Facebook stranici obavijestiti o iznosu prikupljenih sredstava.

 

Sport

TENISOM DO ZDRAVLJA / Od ponedjeljka u Zadru humanitarni teniski turnir – igra se za Cukriće i Udrugu za Down sindrom

Objavljeno

-

By

Nakon uspješno održana dva humanitarna turnira Tenisom do zdravlja, vrijeme je da i po treći puta u Zadru zajednički napravimo lijepe stvari za našu zajednicu, stoji u najavi iz Teniskog kluba Zara.

Ovogodišnji turnir Tenisom do zdravlja počinje 6. svibnja 2024., a sudionike turnira i finaliste ćemo bodriti dva tjedna.

Cilj ovogodišnjeg turnira je podizanje svijesti o osobama s Down sindromom  i osobama oboljelima od šećerne bolesti  te omogućavanje daljnjih terapijskih postupaka za članove Udruge za Down sindrom Zadar i Udruge Cukrići Zadar.

“S obzirom na to da se trudimo svake godine napraviti još i više, treći turnir Tenisom do zdravlja obogatiti ćemo i Pub kvizom teniske tematike koji će se održati 15. svibnja 2024. u 20:30 sati u caffe baru Porat.

Prijavite se na kviz putem e-mail adrese klisej@yahoo.com. Prostora ima za 20 ekipa po 5 članova pa požurite jer se mnogo ekipa već prijavilo.

S obzirom da je događanje humanitarnog karaktera, nema klasične kotizacije nego će na samom kvizu biti postavljena kasica za dobrovoljne priloge. U prijavi je potrebno navesti ime ekipe i broj članova. Nagrade za najbolje plasirane ekipe osigurava cafe bar Porat. Vidimo se jer zaista, dobro je činiti dobro”, poručuju iz Kluba.

 
Nastavi čitati

Sport

5. SVIBNJA / Niko Kovač dolazi u Zadar trčati Wings for Life World Run 

Objavljeno

-

By

Bivši kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač dolazi u Zadar trčati 5. svibnja za one koji ne mogu, na 11. izdanju Wings for Life World Run utrke.

Zadar će i ove prve svibanjske nedjelje biti krcat pozitivnom energijom. Ukupno 8 tisuća natjecatelja velikog srca jurnut će točno u 13 sati s Liburnske obale, ujedinjeni u želji učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

A među njima će biti i jedno svima poznato lice. Riječ je o proslavljenom bivšem nogometašu Niki Kovaču. Poznat po svojoj borbenosti i disciplini na travnjaku, Kovač je početkom novog milenija bio kapetan i jedan od najvažnijih igrača hrvatske nogometne reprezentacije.

U klupskoj karijeri može se pohvaliti da je osvojio dvostruku titulu s Bayernom 2003. godine, a igrao je još za Herthu, Bayer Leverkusen i HSV. Igračku karijeru je završio titulom u Austriji s Red Bull Salzburgom 2007. godine, a s istim klubom je kao pomoćnik započeo i svoju trenersku karijeru.

Danas 52-godišnji strateg može također reći da je vodio hrvatsku reprezentaciju kao izbornik na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, nakon čega je s Eintrachtom oduševio osvajanjem njemačkog Kupa 2018. godine. Ponovio je kao trener dvostruku krunu iz igračkih dana s Bayernom 2019. godine, a zatim je još trenirao Monaco i Wolfsburg.

Sada jedan od najcjenjenijih hrvatskih trenera dolazi u Zadar, gdje će se pridružiti zaljubljenicima u kretanje koji iz godine u godinu neumorno trče za one koji ne mogu, u humanitarnoj utrci u kojoj stopostotna vrijednost svih startnina i donacija ide za istraživanja ozljeda leđne moždine.

Iako je zadarski Wimgs for Life World Run rasprodan, još uvijek se možete prijaviti i sudjelovati na utrci uz aplikaciju bilo gdje, osim u Zadru.

 
Nastavi čitati

Sport

SJAJNA! Klara Bošnjak iz KDP Donat oborila rekord na Državnom prvenstvu u Zagrebu

Objavljeno

-

By

Na jučer održanom Državnom prvenstvu u Zagrebu, na 5 km u bazenu, Klara Bošnjak članica kluba daljinskog plivanja Donat je postala prvakinja Hrvatske i srušila 13 godina star hrvatski rekord koji sada iznosi 58 minuta, 59 sekundi i 58 stotinki. 

Klara je time poboljšala stari rekord čak za 23 sekunde, što je fantastično, a kad je to napravila u odnosu na bivšu vlasnicu Karlu Šitić onda je to još cjenjenije.

Za podsjetnik – Karla Šitić je najbolja hrvatska maratonka koja je osvojila 11. mjesto na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. 

Sa ovim rekordom je Klara pokazala da pred njom stoji lijepa maratonska budućnost.

Dražen Adžić, predsjednik Kluba:

“Znamo da je Klara najbolja Hrvatska plivačica, ali moram priznati da me ugodno iznenadila ovim rušenjem rekorda. Klara je jako mlada plivačica za ovaj sport i izgleda da se sve lagano slaže u njezinoj karijeri. 

Ovo je fantastičan motiv našoj Klari za Europsko prvenstvo koje slijedi početkom lipnja u Beogradu.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu