Connect with us

Sport

PRIJAVE DO PONEDJELJKA NAVEČER / Bivši NBA košarkaš Rudež i nogometaš Pajač podržali 7. Memorijalno humanitarni turnir Antonio Jurjević

Objavljeno

-

Foto: HUAJ

Bivši NBA košarkaš i direktor Sunset Sports Media festivala koji se organizira u Zadru, Damjan Rudež, pozvao je sve zainteresirane da se i ove godine pridruže 7. Memorijalno-humanitarnom turniru Antonio Jurjević koji svake godine okuplja veliki broj ekipa i još veći broj posjetitelja. Memorijalno-humanitarni turnir organizira se u čast prerano preminulog nogometaša Antonio Jurjevića, a s godinama je postao jedno od najvećih humanitarno sportskih događaja u Zadarskoj županiji, a i šire.

Uz Rudeža, poziv na vanjske malonogometne terene Športskog centra Višnjik uputio je i Marko Pajač, nogometaš Genoe. Pajač je pozvao sve zainteresirane da se prijave na turnir jer je do kraja prijava preostalo još malo vremena.

Prijave traju do 14. kolovoza do 20 sati, a jedan od najvećih malonogometnih turnira u Hrvatskoj započinje 16. kolovoza.

Turnir se igra u tri kategorije: seniori, veterani i djeca. Utakmice se igraju svaki dan od 19 sati, a seniorski dio turnira igra se u sustavu 4+1 (futsal pravila), dok će se veteranski dio, na koji se mogu prijaviti svi oni koji su 1985. godište ili stariji, igrati u sustavu 5+1.

– I ove godine smo organizirali Memorijalno humanitarni turnir Antonio Jurjević u spomen na našeg prijatelja te vjerujemo kako će naši vjerni pratitelji uživati u dva tjedna malog nogometa uz vrhunsku igru i još bolju atmosferu. Ove godine, kao i proteklih, potrudit ćemo se da na vas prenesemo našu dobru energiju te da se na ŠC Višnjik osjećate kao kod kuće – istaknuli su članovi Humanitarne udruge Antonio Jurjević.

Turnir će i ove godine biti humanitaran, a članovi HUAJ nam govore kako će o detaljima humanitarne akcije koju organiziraju uskoro obavijestiti javnost.

 

Sport

SPORT U PRIRODI / Proljetni kros u park-šumi Musapstan označio početak nove atletske sezone na otvorenom

Objavljeno

-

By

Povodom Dana Zadarske županije, u park-šumi Musapstan održan je Proljetni kros na kojem je sudjelovalo šezdesetak atletičara iz AK Biograd, HAK Sv. Ante Poličnik, AK Alojzije Stepinac, AK Olympionik Zadar te gosti iz AK Dubrovnik.

Uz prekrasno sunčano vrijeme i podršku roditelja i trenera, djeca su uživala u prirodi pokazujući svoje trkačke sposobnosti stečene svakodnevnim radom u klubovima. Proljetni kros okupio je talentirane sportaše svih dobnih skupina čija su nadmetanja oduševila publiku energijom i izdržljivošću.

Ovaj kros je također dio projekta Ministarstva turizma i sporta “Od malih do mladih” u kojem sudjeluju i klubovi Zadarske županije.

Zahvaljujući Sportskoj zajednici grada Zadra i predsjednici Snježani Jurinić te Sportskoj zajednici Zadarske županije, atletski klubovi su dobili neophodnu opremu poput prepona, startnih blokova, vijača, kapica za označavanje prostora, koordinacijskih ljestvi i ostalih rekvizita koji će poboljšati rad s mlađim uzrastima.

‘Ovaj kros označava početak atletske sezone na otvorenom za djecu i odrasle. Zahvaljujem svima koji podržavaju i pomažu atletiku i sport u cjelini. Nadamo se da će ova inicijativa donijeti još bolje rezultate u budućnosti. Proljetni kros je bio prilika za nezaboravne trenutke i potvrdu atletskog talenta među mladim sportašima Zadarske županije, ali i dragim gostima iz Dubrovnika. Čestitke svim natjecateljima na hrabrosti i upornosti na stazi’, izjavio je u ime organizatora predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije, Slobodan Miolović.

 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA: 13 medalja sa XXI Međunarodnog mitinga “Sarajevu s ljubavlju, 2024.”

Objavljeno

-

By

06./07.04.2024. u Sarajevu na Olimpijskom bazenu Otoka, održan je XXI Međunarodni plivački miting “Sarajevu s ljubavlju” Na ovom renomiranom natjecanju koje se tradicionalno organizira povodom, Dana Grada Sarajeva, nastupilo je preko 400 plivačica i plivača iz 30-tak klubova koji su došli iz Nizozemske, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje PK Jadere su branili: Dora Babić, Luka Čulina, Andrija Kačanić, Stipe Kasun i Mate Molnar. Na ovom dvodnevnom natjecanju u jakoj konkurenciji ekipa je doplivala do 13 medalja (3xzlato, 8xsrebro, 2xbronca).

Mate Molnar (2008) je na ovom natjecanju doplivao do 4 medalje. Zlatnu medalju je osvojio u jutarnjim dijelu programa u disciplini 400m slobodno (4:27.26), te se plasirao u popodnevno finale gdje je popravio svoj osobni rekord i s vremenom 4:23.43 doplivao do srebrne medalje. U disciplini 1500m slobodno (17:38.15) je osvojio srebrnu medalju, dok je u finalu discipline 50m prsno (34.34) doplivao do brončane medalje.

Dora Babić (2008) je doplivala do cijele palete medalja. U jutarnjem dijelu programa se u disciplini 400m mješovito (6:49.22) izborila za brončanu medalju i popodnevno finale gdje je popravila svoj osobni rekord i s vremenom 6:39.87 doplivala do zlatne medalje, dok je srebrnu medalju osvojila u disciplini 800m slobodno s vremenom 11:56.60.

Andrija Kačanić (2007) je tokom natjecanja doplivao do 3 srebne medalje. U  disciplini 200m slobodno je doplivao do 2 medalje, tako je u jutarnjem dijelu cilj dotakao za 2:02.61 i izborio se za popodnevno finale gdje je s vremenom 2:02.14 osvojio još jedno srebro i isplivao osobni rekord. Još jedno srebro je osvojio u disciplini 100m leđno (1:03.80).

Stipe Kasun (2006) je osvojio 3 medalje; u disciplini 100m prsno (1:18.80 ) je u jutarnjem dijelu osvojio srebro, dok je u popodnevnom finalu do cilja stigao za 1:15.64 i osvojio zlatnu medalju, a do još jednog srebra stigao je u finalu discipline 50m prsno (33.46).

Na natjecanju je nastupio i Luka Čulina (2006) koji je zbog zdravstvenih problema plivao samo 50m slobodno gdje se s vremenom 27.37 plasirao na 10.mjesto.

Andrija Kačanić i Mate Molnar su na ovom natjecanju potvrdili norme za nastup na Berlin Swim Open koji će se održati 18.-21.4.2024. gdje će nastupati pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof.

 
Nastavi čitati

Sport

(FOTO) ZADAR NIGHT RUN / Vikend u Zadru u znaku noćnog trčanja. Ovo su pobjednici…

Objavljeno

-

By

Iza nas je Rentlio Zadar Night Run 2024, dvodnevna  međunarodna humanitarna utrka koja se održava već 9 godina po ulicama grada Zadra.

Ovogodišnje izdanje započelo je u petak sa utrkama za najmlađe. Maraska Mali Zadar Night Run okupio je oko 300 mališana od 3 do 14 godina starosti koji su trčali središnjom gradskom ulicom – Kalelargom. Vrhunska sportska zabava za mališane bila je uvertira za centralni događaj koji je započeo u subotu u 20:30h – Rentlio Zadar Night Run.

Uz spektakularnu atmosferu, svjetlosne efekte, glazbu i vatrene topove prvi je startao noćni polu maraton. Utrka na 21.097 km na kojoj je startalo 250 trkača! Trčalo se od Foše prema bulevaru zatim Puntamici pa prema poluotoku. Trkači su protrčali i uz Pozdrav suncu i Morske orgulje te na kraju opet utrčali u cilj uz Kopnena vrata.

Pobjednici zadarskog noćnog polu maratona su:

1.       Katarzyna CHOJNACKA (Janczak Team)

2.       Maja URBAN (AK Maksimir)

3.       Marijana KATIĆ (AK Fortius)

1.       Filip JANCZAK (Janczak Team)

2.       Špaleta ANTE

3.       Dragan ROMIĆ (MK Festina Lente)

U 21:00h su krenule i ostale utrke i to na 2.5, 5 i 10km a trčali su se krugovi dužine 2.5km (1, 2 ili 4 kruga). Na ovim utrkama je nastupilo oko 750 trkača a pobjednici su:

10km

1.       Anita Kramar

2.       Katarina Kokan

3.       Bruna Janček

1.       Željko Birkić (Ašk”Rogovo”Sveti Filipjakov)

2.       Jakub PAWILOJC (FitnessRoad Run Club Poland)

3.       Juraj Voloder

5km

4.       Emina ĆEHAJIĆ GRADINOVIĆ

5.       Ana MARASOVIĆ (Adidas Runners Zagreb)

6.       Dora KOVAČIĆ

4.       Kolega Deni

5.       Vid Begonja

6.       Dario Posavec

2.5km

1.       Martina ČULINA

2.       Marchela VUKOVIĆ

3.       Vanja PETROVIĆ (AK Alojzije Stepinac Zadar)

1.       Marko BLAIĆ (Ak Alojzije Stepinac)

2.       Juraj BILAVER (Ak Alojzije Stepinac)

3.       Boško RUŠINIĆ (ASK Zadar)

„Utrka je prošla savršeno! Od petka sa dječjim utrkama na Maraska Malom Zadar Night Run-u pa do sinoć održanim „velikim“ utrkama. Zahvaljujemo se svim građanima grada Zadra na strpljenju u prometu. Uz vrhunsku pomoć pripadnika MUP-a, ceste su bile sigurne i čiste za naše trkače. Na utrkama smo imali trkače iz 27 zemalja Europe i svijeta te smo odličnom organizacijom svima pokazali kako Zadar može biti dobar domaćin i pružiti jako puno sadržaja na prekrasnim lokacijama. U organizaciji je sudjelovalo preko 120 volontera te im se od srca zahvaljujemo na pomoći i predanosti! Zahvaljujemo se svim sponzorima i partnerima te gradu Zadru na potpori! Veselimo se već sljedećem izdanju u 2025. godini kada slavimo i 10 godišnjicu koju želimo proslaviti najjačom manifestacijom do sada!“, rekao nam je voditelj organizacije utrke, Jure Šango.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu