Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

THE TELEGRAPH/THE TIMES Turističke destinacije Zadarske županije u prestižnim britanskim medijima!

Objavljeno

-

Tijekom svibnja renomirani su britanski časopisi objavili tri članka u kojima su istaknute destinacije Zadarske županije, a koji su nastali kao rezultat studijskih putovanja novinara u organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije.

Tako je u britanskom mediju  The Telegraph, proteklog tjedna objavljen poseban tiskani i online članak s prijedlozima za najbolji  odmor u Hrvatskoj, a u kojem se ističu Zadar i Pag, zatim Dugi otok i Telašćica, te Kornati, kao i Velebit i NP Paklenica. Autorica članka, novinarka Jane Foster je nekoliko puta boravila na studijskom putovanju u Zadarskoj županiji, a posljednji put je u svibnju 2022. godine obišla Pag.

Ranije je u svibnju u prestižnom izdanju The Times objavljen popis modernih, a posebnih hotela Hrvatske koji navodi novinarka Mary Novakovich. U navedenom se članku ističu Dunatovi dvori u Preku na otoku Ugljanu te Villa Nai 3.3 na Dugom otoku kao mjesta koja svakako vrijedi posjetiti.  Višestruko nagrađivana britanska novinarka Mary Novakovich u organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije u Zadarskoj  je županiji na studijskom putovanju boravila u 2021. godini, a tom je prigodom detaljno obišla cijeli  Dugi otok i posjetila Park prirode Telašćica. Podsjetimo kako je Mary Novakovich početkom svibnja u britanskom mediju i, koji djeluje pod prestižnim The Independentom, u objavljenom članku  među najboljim festivalima Hrvatske istaknula Saljske užance na Dugom otoku i Bluefish Festival u Kalimana otoku Ugljanu.  

Mihaela Kadija tim je povodom izjavila: Organizacija studijskih putovanja stranih medija aktivnost je Turističke zajednice Zadarske županije koja se provodi od osnutka sustava i u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i gospodarskim subjektima.  Kao posljedica tih putovanja, nastali su i ovi značajni članci u prestižnim britanskim medijima. U 2023. godini intenzivno se nastavljaju iste aktivnosti pa je TZ Zadarske županije od početka godine sudjelovala u prihvatu 25 različitih novinara iz Češke, Slovačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Mađarske, Austrije i Rumunjske. Istaknimo kako su između ostalih, Zadarsku županiju posjetili novinari talijanske državne televizije RAI 3, te velika talijanska televizijska zvijezda Licia Colò koja je s ekipom snimala za TV EDEN odnosno popularnu emisiju „Un pianeta da salvare“.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

ANTIFAŠISTI PRIJAVILI POLICIJI MATU LUKIĆA (HSP), ON IM ODGOVARA: “Pod zvijezdom su nekad ubijali, a danas gaze neistomišljenike!”

Objavljeno

-

By

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Zadra prijavila je Matu Lukića, gradskog vijećnika HSP-a, a jer tvrde da su povrijeđeni ranije objavljenim njegovim priopćenjem, te procjenjuju da je u istome iznesena laž i mržnja prema antifašistima.

Nije dugo trebalo da Lukić odgovori na prijavu:

“Nakon konzultacija s odvjetnikom Davorinom Karačićem, koji je konstatirao da je ovo pravno smiješna, nebulozna i neutemeljena prijava mogu reći samo da je jasno kao dan kako bi “antifašisti” rješavali ovakve slučajeve da mogu.

Onima koji su krvarili za Knin daju se kazne za povijesne i herojske oznake i ne pušta u grad, dok su ovi koji su me prijavili zaštićeni na sve moguće načine. Pod ovom zvijezdom petokrakom uništavani su Zadar i Hrvatska, ubijani i progonjeni ljudi u Domovinskom ratu.

Danas opet pod tom zvijezdom pokušavaju pogaziti neistomišljenike uz pomoć institucija.

Žalosno je da matematički nitko od njih nije po godinama sudjelovao u tome čime se predstavljaju, a sišu proračun besramno.

Još je sramotnije da su i vjerojatno tu kaznenu prijavu pečatirali crvenom krvavom zvijezdom. Sreća da je 2023, godina a ne njihovo doba jer bi moja sudbina bila definirana vrlo brzo.”

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA: Krajem dana opet kiša. Padat će do kraja vikenda. Evo što donosi sljedeći tjedan…

Objavljeno

-

By

Danas djelomice sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada. Mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorju, a oborine lokalno mogu biti obilnije. Krajem dana i u noći na subotu raste vjerojatnost za kišu u ostalim krajevima uz lokalno izražene pljuskove i obilnu oborinu. Vjetar većinom umjeren jugozapadni i južni, u gorju i jak. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31 °C.

U subotu promjenjivo i pretežno oblačno, osjetno svježije, mjestimice i s obilnom kišom. Lokalno su mogući izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar u okretanju s umjerenog južnog i jugozapadnog na sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu jako jugo, prolazno i sjeverozapadnjak, a navečer na sjevernom dijelu u jačanju i okretanju na buru. Minimalna temperatura od 15 do 20, u Dalmaciji na obali oko 23 °C. Najviša dnevna temperatura u gorju, te na sjeveru i zapadu između 19 i 23, a na istoku i jugu uz kraća sunčana razdoblja od 25 do 28 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenjivo i pretežno oblačno, za vikend osjetan pad temperature zraka, čestom s kišom, ponegdje obilnom, lokalno izraženijim pljuskovima i grmljavinom. Jugozapadnjak će okrenuti na većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar na kopnu, a na moru jako jugo na buru, već krajem subote na sjevernom dijelu, u nedjelju u Dalmaciji. U ponedjeljak smirivanje, ujutro još može pasti malo kiše, a razvedravanje će krenuti sa sjeverozapada, vjetar će slabjeti i danju će opet biti ugodno toplo.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Županijska skupština odobrila Zavodu za hitnu medicinu nabavu 15 novih vozila za sanitet i hitnu

Objavljeno

-

By

U prvih šest mjeseci 2023. godine, Zadarska županija bez proračunskih korisnika ostvarila je 16 milijuna eura  prihoda uz 15 milijuna eura rashoda, odnosno imala je milijun eura više prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine.  

Čulo se to na 14. sjednici Županijske skupštine na kojoj se, uz ostalo, raspravljalo o polugodišnjem izvještaju o izvršenju Proračuna Zadarske županije za 2023. godinu. Rezultat je rasta broja zaposlenih, povećanja broja turista te poboljšanja naplata županijskih prihoda, izvijestila je pročelnica za financije i proračun Bibijana Baričević.  

Na sjednici Županijske skupštine koja je održana u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku, vijećnici su dali suglasnosti Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije za nabavu sedam vozila za sanitetski prijevoz i osam vozila za potrebe izvanbolničke hitne medicine.

Usvojeno je i polugodišnje izvješće o poslovanju i ostvarenju financijskog plana Županijske uprave za ceste, kao i Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća Županijskog vatrogasnog zapovjednika o stanju vatrogastva i zaštite od požara na području Zadarske županije za 2022. godinu.  

Županijska skupština izglasala je i odluku o donošenju Plana razvoja otoka Zadarske županije 2021. – 2027., čime se kreće u izradu Teritorijalne strategije razvoja otoka Zadarske županije u svrhu provedbe Integriranog teritorijalnog programa 2021. – 2027., kao dodatka Planu razvoja Zadarske županije 2021. – 2027.

U posljednjoj, 25. točki dnevnog reda Županijska skupština usvojila je prijedlog odluke kojom se dosadašnja vijećnica Vesna Sabolić imenuje za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Narodnog muzeja Zadar.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu