Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

U GRADU ODRŽAN SASTANAK S PREDSTAVNICIMA APN-a Obilazak stanova sljedeći tjedan – konačna cijena još nepoznata

Objavljeno

-

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima održao je radni sastanak s direktorom APN-a Draganom Hristovim i njegovom pomoćnicom Josipom Tokić.

Najvažnija tema sastanka kojeg je inicirao zadarski gradonačelnik je produženje roka za useljenje vlasnika u stanove u novoizgrađenoj zgradi POS-a na Crvenim kućama za koju je APN u travnju ishodio pravomoćnu uporabnu dozvolu. Ipak, zbog zahtjeva izvođača za povećanje cijene izgradnje  APN nije u mogućnosti utvrditi konačnu kupoprodajnu cijenu. Kako je navedeno na sastanku, do završetka obrade navedenog zahtjeva od strane stručnog nadzora i konzaltinga i postupka koji prethodi donošenju rješenja o zahtjevu izvođača, nije moguće sklopiti ugovore o kupoprodaji s kupcima stanova.

Na tu temu gradonačelnik je organizirao i sastanak u Velikoj vijećnici s budućim vlasnicima stanova koji su iskazali zabrinutost zbog produženja roka useljenja, ali i dobili obrazloženja vezana uz proceduru rješavanja zahtjeva izvođača te odgovore na pitanja vezana uz način otplate eventualnog povećanja cijene stanova. Istaknuto je kako do utvrđivanja konačne cijene koja je obvezni dio kupoprodajnih ugovora nije moguće organizirati primopredaju stanova kupcima. Na tom sastanku budući vlasnici stanova dobili su termine početkom idućeg tjedna za obilazak stanova.

Uz ovu temu, radni sastanak gradonačelnika Dukića i direktora Hristova obuhvatio je i planove za buduću izgradnju poticane stanogradnje za mlade obitelji na području Grada Zadra. Za planiranu izgradnju obiteljskih kuća na gradskom zemljištu u Crnom gdje uskoro počinje izgradnja komunalne infrastrukture, ali i namjeru Gradske uprave za izgradnjom nove zgrade prema programu POS-a direktor APN-a ponudio je pomoć i naglasio otvorenost za nastavak suradnje.

Također, razgovaralo se i o namjeri Grada da kupi 6 stanova u zgradi POS-a na Crvenim kućama za potrebe „kadrovskih“ stanova za potrebe Opće bolnice Zadar i Sveučilišta u Zadru.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

CRVENI KRIŽ / Donosimo popis akcija dobrovoljnih darivanja krvi u listopadu…

Objavljeno

-

By

Iz Gradskog društva Crvenog križa Zadar objavljen je popis akcija dobrovoljnih darivanja u listopadu.

“Nadamo se da se vidimo u što većem broju”, stoji uz objavu.

Popis akcija možete pregledati na naslovnoj fotografiji.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SASTANAK U BIOGRADU / “Komunalac” s Austrijancima o suradnji i razvoju vodokomunalne infrastrukture

Objavljeno

-

By

U suorganizaciji Komunalca d.o.o. Biograd na Moru i Veleposlanstva Republike Austrije održan je radni sastanak gdje je predstavljena trenutna situacija, ali i planirani napredak vodnokomunalne infrastrukture na području kojim upravlja Komunalac d.o.o..

S austrijskim kolegama su razmijenjena iskustva i utvrđen je put za buduću suradnju u unaprjeđenju i poboljšanju vodnokomunalne infrastrukture, priopćeno je iz Komunalca.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

“PLETER FOTOGRAFIJE I STIHA” / U četvrtak u Kneževoj otvorenje izložbe Zdenka Kneževića

Objavljeno

-

By

Otvorenje izložbe Pleter fotografije i stiha autora Zdenka Kneževića najavljeno je za četvrtak, 5. listopada 2023. godine u 18 sati u Edukativnoj dvorani Kneževe palače.

Izložbu Pleter fotografije i stiha organizira udruga književnih stvaralaca “Riječi iznad svega” Zadar, a na otvorenju će sudjelovati pjesnici udruge, čiji je član i sam autor.

Otvorenje je zamišljeno kao prožimanje stihova tematski vezanih uz svaku izloženu fotografiju, čime će se poezija i fotografije autora spojiti u jedinstvenu umjetničku cjelinu.

Informacije o autoru izložbe:

Zdenko Knežević rođen je u Zadru 1965. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a kasnije i studij Kulture i turizma na Sveučilištu u Zadru. Fotografijom se amaterski bavi od srednje škole. Najveći dio radnog vijeka proveo je kao vatrogasac. Međutim, gaseći požare želio je snimiti te scene pa je svaku slobodnu priliku koristio da zabilježi dramatične trenutke borbe s vatrom. Tako je uz pomoć Javne vatrogasne postrojbe Zadar i Narodnog muzeja Zadar 2011. godine u Gradskoj loži postavljena velika izložba fotografija „Vatrena priča zadarskih vatrogasaca”. Fotografije te tematike redovito objavljuje i u časopisu „Vatrogasni vjesnik”, glasilu hrvatskih vatrogasaca. Od ostalih kategorija najviše pokazuje interes za pejzaže, ali zabilježit će i sve drugo iz svoje okoline u čemu vidi motiv. Član je foto klubova Fotozine Zagreb i Foto kino video kluba Zadar (FKVK). Sudjelovao je i na nekoliko zajedničkih izložbi fotografija, a zadnja je bila u travnju 2023. u Guma baru u Zadru. Izložba je imala naziv „Autorskih top 10″, a nastala je suradnjom Guma bara i FKVK Zadar.

Udruga “Riječi iznad svega” osnovana je 2016. godine sa svrhom promoviranja poezije, ali i objedinjavanja poezije i ostalih oblika umjetnosti (glazba, slikarstvo, kiparstvo, fotografija…).

Izložbu možete pogledati do 15. listopada 2023. godine, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu