Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / ZBRAJA SE ŠTETA OD POPLAVE U OBROVCU: I nastavnici i bivši učenici čistili razorenu školu. Nastava kreće u petak

Objavljeno

-

Šest učionica, zbornica, ured ravnatelja i tajništva škole te računovodstva koji se nalaze u prizemlju srednje škole u Obrovcu uništeno je u poplavi koja je pogodila ovo područje, priopćeno je danas poslijepodne iz Zadarske županije.

“Nakon što se jutros voda povukla školu je došlo čistiti 50-ak nastavnika i zaposlenika škole, mještana i bivših učenika, a kada se prizemlje skroz osuši treba se provesti kompletna dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija kako ne bi došlo do širenja zaraze”, dodaje se.

Detaljne upute danas je i škola dobila od Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Prema riječima ravnatelja Srednje  škole Obrovac Jurice Ćurka pomoć za sanaciju je ponuđena sa više strana te se nada kako će šteta biti brzo sanirana. S nastavom se planira krenuti ovoga petka i to na katu škole gdje se nalazi 10 učionica i to prvenstveno zbog maturanata kojima je uskoro kraj školske godine. Inače, srednju školu u Obrovcu pohađa  82 učenika.

U matičnoj Osnovnoj školi u Obrovcu koju pohađa oko 90 učenika  stradao je dio školske sportske dvorane u koju je voda ušla kroz zid i gdje se podigao parket te će trebati isprazniti i očistiti spremnik za lož ulje koje se uslijed poplave počelo izlijevati.

Velike štete nastale su u  Knjižnici i čitaonici Obrovac, ustanovi u sastavu Pučkog otvorenog učilišta Obrovac koja se nalazi u prostoru Doma kulture na obali rijeke Zrmanje. Tek se jutros voda povukla iz ovog prostora,  stradao je veliki broj knjižnične građe, dok je kotlovnica još pod vodom.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

Tragičan kraj potrage, pronađeno tijelo nestalog muškarca

Objavljeno

-

By

U moru kod Paškog mosta noćas je nestao 29-godišnji ribar nakon što se prevrnulo brodica u kojoj su se nalazila četvorica mladića. Tri su se uspjela spasiti, a tijelo četvrog pronađeno je u subotu kod Paškog mosta na osam metara dubine, javlja Zadarski list.

Kako neslužbeno doznaje Zadarski list, četvorica mladića isplovila su sinoć iz naselja Rtine. Do nesreće je došlo kod Rta Tanka nožica, kada se prevrnula brodica, a mladići su pali u more.

Podsjetimo, ovo je već drugi slučaj nestanka ribara u Zadarskoj županiji u svega nekoliko danas. Već peti dan traga se za ribarom koji je nestao u Vrsima nakon što je išao podići mreže.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

12. PROSINCA / U prodaji ulaznice za božićni gospel koncert u HNK Zadar

Objavljeno

-

By

HNK Zadar najavljuje nadolazeći  BOŽIĆNI KONCERT koji će se održati u utorak, 12. prosinca u 20 sati.

Božićni gospel koncert Hrvatskog narodnog kazališta Zadar donosi pravo blagdansko ozračje i radost svim ljubiteljima glazbe. Pridružite nam se na nezaboravnom glazbenom doživljaju uz izvođenje najvećih božićnih gospel hitova u izvedbi američkog sastava GOSPEL VOICES FAMILY.

Ulaznice su u online prodaji u sustavu Eventim.hr https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/gospel-voices-family-usa-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-628208/event.html i na blagajni HNK Zadar ( subotom od 11 do 13 sati, a radnim danom od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.)

Cijena ulaznice iznosi 15 eura.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SATIRIČKO KAZALIŠTE KEREMPUH / U ponedjeljak u HNK Zadar hit komedija “Kako druga polovica voli”

Objavljeno

-

By

U ponedjeljak, 11. prosinca u HNK Zadar s početkom u 20 sati pogledajte hit komediju Satiričkog kazališta Kerempuh, KAKO DRUGA POLOVICA VOLI u režiji Filipa Detelića.

IGRAJU: Filip Detelić,  Nataša Kopeč, Mia Anočić Valentić, Marko Hergešić, Josipa Anković i Matija Šakoronja.

Kako druga polovica voli je komedija jednog od najplodnijih i najizvođenijih suvremenih dramskih pisaca – Alana Ayckbourna koji je napisao preko 80 kazališnih djela te osvojio najuglednije kazališne nagrade.

Ovaj suvremeni vodvilj, u brzom ritmu, uz upečatljive karaktere i niz komičnih obrata, vodi junake predstave u kaos iz kojeg će se uzalud pokušati izvući, propadajući sve dublje u živo blato svojih ljubavnih odabira.

Ova predstava  koja osvaja publiku gdje god da se izvodi, propituje čvrsto zadane društvene norme malograđanskih okvira te njima suprotstavljenu ljubavnu vatru.

Koliko smo uopće originalni i neponovljivi ili živimo u strogo utabanim stazama vrteći se u krug kao zamorci noću u svojim sumornim kavezima?

Mogu li strast i želja opstati u rutini predvidive svakodnevice? Odgovor je da mogu, ali ne nužno prema vlastitom partneru…

Ulaznice za predstavu su u online prodaji u sustavu Eventim.hr https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/kako-druga-polovica-voli-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-628294/event.html

i na blagajni HNK Zadar. Cijena ulaznice iznosi 12 eura.  Radno vrijeme blagajne od 11 do 13 sati i na dan izvedbe od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

https://www.hnk-zadar.hr/hr/predstava/kako-druga-polovica-voli/344

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu