Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

WINGS FOR LIFE Na zadarskoj utrci sudjelovali i mladi polaznici Policijske akademije

Objavljeno

-

U Zadru je održana  tradicionalna humanitarna utrka pod nazivom Wings For Life World Run, koja se istovremeno trči diljem svijeta radi prikupljanja sredstava za istraživanje liječenja bolesti i oštećenja leđne moždine.

Pod motom “Cijeli svijet za jedan cilj!” u nedjelju je krenula međunarodna utrka Wings for Life World Run. Ovo je deseti put da se ova hvalevrijedna manifestacija održava u Zadru, ali i u još 165 zemalja svijeta. Utrka je u svim zemljama startala u isto vrijeme, a sa zadarske Liburnske obale krenulo je 6.500 ljudi, dok se ukupni broj natjecatelja u cijelom svijetu penje preko 200 tisuća.

I ovogodišnji natjecatelji startali su točno u 13 sati  uz pratnju zadarske policije, koja se brinula za osiguranje cjelokupne trase i sudionika.

Kao i dosadašnjih godina, među natjecateljima humanitarne utrke bili su i pripadnici policije,  a mladi polaznici Policijske akademije su tim povodom stigli u Zadar zajedno sa svojim  profesorima, gdje su ih dočekali policijski službenici za prevenciju iz Ureda načelnika. 

Njih četrnaest, koji su za svoj budući poziv izabrali poziv policajca, trčali su za one koji ne mogu, pri tome su nosili majice s natpisom “Postani policajac” te na taj način promovirali humanost svojeg budućeg zanimanja i svojim primjerom pozvali mlade da se prijave na aktualni natječaj: za upis učenika u treći razred Srednje policijske škole “Josip Jović”, kao i natječaja za prekvalifikaciju odraslih.

Cijelo vrijeme, kako za vrijeme priprema tako za vrijeme utrke među natjecateljima i brojnim posjetiteljima je vladala veličanstvena atmosfera, a  Zadar i Zadrani su se ponovno  pokazali kao odlični domaćini utrke.   

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIPREMITE SE NA VRIJEME! U srijedu bez vode sedam ulica u Zadru…

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 24.07.2024. godine  (srijeda) u vremenu od 08:30 h pa do 12:30 h  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Zadru u ulicama:

Ulica Petra Kasandrića,

Ulica Đure Sudete,

Ulica Vatroslava Jagića,

Ulica Denisa Špike do križanja s Ulicom Valerije De Ponte,

Ulica Ive Vojnića,

Ulica Josipa Runjanina,

te Ulica Dubravka Dujšina.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Đure Sudete kod kućnog broja 2.  

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

INTERVJU / Ante Mikulić/Trgovačko društvo Rogovo d.o.o. Sv. Filip i Jakov

Objavljeno

-

By

Poslušajte intervju s Antom Mikulićem, direktorom trgovačkog društva Rogovo d.o.o. iz Sv. Filip i Jakova o trenutnim i budućim planovima društva:

Izvor: BnM portal

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ANKETA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA ZADRA / Gosti su zadovoljni ponudom u Zadru – najviše restoranima, najmanje smještajem

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka


Turistička zajednica grada Zadra, u suradnji s tvrtkom Feel IQM, nastavlja s provedbom projekta integralnog upravljanja kvalitetom pod nazivom IQM Destination Zadar. Ovaj projekt temeljen je na održivom razvoju i umrežavanju lokalnih dionika, te se njime mjeri online reputacija destinacije na osnovi recenzija, ocjena i komentara gostiju tijekom boravka u Zadru.

Na osnovi analize 22.682 recenzije u tekućoj godini, ukupan stupanj zadovoljstva gostiju turizmom u Zadru iznosi visokih 89,2/100. Svjesni važnosti zadovoljstva gostiju, rezultati online reputacije važan su pokazatelj daljnjeg razvoja turizma destinacije.

Rezultati analize zadovoljstva gostiju od 1. siječnja 2024. do danas su sljedeći:

· na osnovi 22.682 recenzije, ukupno zadovoljstvo gostiju turizmom u Zadru iznosi 89,2/100
· u hotelima je zadovoljstvo gostiju bilo na nivou 85,5/100, a odnosi se na 16 zadarskih hotela
· 11 hostela u Zadru gosti su ocijenili na razini 85/100
· zadovoljstvo gostiju atrakcijama dobilo je ocjenu 94/100
· kvaliteta i usluge na plažama imaju ocjenu 87/100
· gosti su izuzetno zadovoljni hranom i uslugom u restoranima koju su ocijenili s visokih 90,5/100, temeljeno na 8542 recenzija

U sklopu projekta, Turistička zajednica grada Zadra objavila je Javni poziv u koji želi uključiti sve lokalne lokalne pružatelje usluga u Zadru (privatne iznajmljivače, ugostitelje, hotele, hostele, turističke agencije i kulturne ustanove) s ciljem razvoja destinacijskih proizvoda, mjerenja kvalitete usluge i proizvoda u destinaciji te poticanja na izvrsnost. Time će svaki dionik u svom segmentu poslovanja imati nove mogućnosti za podizanje kvalitete i privlačenje novih gostiju.

IQM Destination Zadar nudi besplatan individualni pristup i edukaciju za svakog dionika koji se želi osobno uključiti u projekt. Kroz ovu inicijativu, svi sudionici mogu vidjeti kako stoje u odnosu na tržišni prosjek na osnovu realnih parametara i relevantnih podataka, što im omogućava precizno planiranje daljnjeg razvoja i poboljšanja kvalitete svojih usluga.

Apsolutni prioritet i cilj Turističke zajednice grada Zadra je održavanje visoke kvalitete u svakom segmentu turističkog poslovanja, s namjerom postizanja najmanje destinacijske ocjene kvalitete od 89/100.

Sudjelovati u projektu možete ispunjavanjem pristupnice na poveznici: PRISTUPNICA – IQM Destination ZADAR

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu